Jump to content

Beznadziejna beznadziejność czyli moje beznadziejności

Guest Ziemowit
 Share

Recommended Posts

Guest Ziemowit

Otóż stał się koniec świata. Bawię się w rysowanie w Photoshopie. Póki co narysowałem portret czteroletniej Pinkie Pie. To jest mój pierwszy rysunek w Photoshopie, a zarazem najgorszy w historii tego forum. Chciałbym otrzymać od was wskazówki, ale wolałbym nie w postaci hejtu. Ja już siebie nahejtowałem dosyć dużo. Tak dużo, że moja godność zupełnie padła ja coś co pada. Tylko wskazówki, błagam tylko wskazówki. Wiem, że nie umiem rysować w ogóle i, że beznadzieja -_-. Teraz jem wstyd. To znaczy będę jadł wstyd Jak coś to z prawej to znaczek Pinkie, a pod nim kamienie.

Pinkie Pie.png

Jeśli na poważnie mówisz, że chciałbyś otrzymać rady, to pamiętaj, by rysować kucykom nosy i uszy ^^ (swoją drogą, sama na początku zapominałam rysować to drugie :( do tej pory nie wiem, dlaczego). Plus może trochę krótsze i grubsze szyje.

No i jak "wklejasz" tło, to nie ścieraj w ten sposób swojego rysunku: chodzi mi o tą białą plamę w okolicach włosów.

Zacznij od tego, potem przyjdzie czas na dokładniejsze wskazówki :rdblink: (ale akurat wszystkie te rzeczy nie są trudne do poprawienia, wystarczy o nich pamiętać podczas rysowania).

Edited by Nika

Będę przeciwwagą dla wszystkich tych, co w tym temacie są mili. Tym razem nie mam litości i możesz być pewien, że jestem zawsze w 100% szczery(Tylko często ubieram to w ładniejsze słowa.)

FIRST!/PRIMO! - Nie wyszło ci. Najlpiej zapomnij o tym i zabierz się za następną prace, pamiętając by nie popełnić tych samych błędów.

-Nikt nie rysuje myszką. Chyba, że wektory.

-Na początek nie używa się kombajnu jakim jest FS. Nauka ma być możliwie jak najprzyjemniejsza, a nie hamowana przez ogrom nieprzydatnych na razie funkcji.

-Tło jest w tym przypadku niepotrzebne i niepasujące. Powinno być w przypadku wklejenia ostre jak żyleta, a nie rozpikselowane jak pseudo-raklamo-posty na FB.

-To co jest pod tymi balonikami nazwałbym cytując pewnego znanego człowieka: "What a big piece of shit!" ~AVGN. Na serio. Linie oraz kolor dają jednoznaczne sygnały.

-Pinkie jest niepoprawna anatomicznie i logicznie. Wyglądem przypomina bardziej różową kurę bez dzioba niż kucyka. Brak rozplanowania gdzie co powinno być, zero kółek, zero linii pomocniczych - NIC.  Włosy nie powinny wyglądać jak kłaki z odkurzacza... one powinny mieć kształt i jakąś fakturę.

Teraz powinieneś zebrać te wady do kupy i zrobić z nich ostrzeżenia - drut kolczasty który ochroni cię przed popełnieniem tych samych błędów. czyli jako wskazówki JAK NIE ROBIĆ.

"Kiedy już wyeliminuję się wszystkie możliwości, nawet ta najbardziej nieprawdopodobna musi być właściwa." - Przenosząc to na ciebie: kiedy już poznasz swoje błędy, dużo łatwiej będzie ci stworzyć arcydzieło.

PS to nie hejt.

• Upvote 1