Prlixu Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Tak jak w nazwie. Król wyznaczył mi zadanie, aby nadać jemu oddziałowi nazwę. Ale ja człowiekiem pomysłowym nie jestem :/. Więc zwracam się do was, wymyślcie jakąś ciekawą i fajną nazwę która wpisywała by się w klimaty króla. Liczę na waszą kreatywność. Powodzenia! (miejmy nadzieje że królowi się spodoba) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ziemowit Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Somberzy, Sombaria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szonszczyk Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Z pozdrowieniami od Thoraxa : Oddział Specjalny Sombrero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arceus Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Legiony Mi amigo de la Sombrerrozy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zira Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Kryształowcy Sombrerry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riddle Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Legio Umbrae (po łacinie: legion cieni). Łacina to język dla wielu niejasny, bo po prostu nie jest dzisiaj używany w codzienności, a najwyżej w pracach naukowych, albo dokumentach. W przypadku wyżej wspomnianej armii, nazwa w tym języku podkreśla pochodzenie z zamierzchłych czasów. No i, tak dla odmiany, nie jest żartobliwa. Ew. wersja hiszpańska - la Legion de las Sombras. Czemu? Bo "sombra" to po hiszpańsku "cień". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoniu Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 (edited) Rogożercy - na pohybel jednorożcom! Legion Kości - bo wszystko, co ma w nazwie kości brzmi złowrogo Czarna Gwardia - klasyka wiecznie żywa Kły Północy - coś bardziej drapieżnego Synowie Cieni, ew. po angielskiemu Sons of Shadows - w końcu to Królowi wszystko zawdzięczają Edited November 28, 2016 by Skoniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prlixu Posted December 17, 2016 Author Share Posted December 17, 2016 28.11.2016 at 17:53 Skoniu napisał: Rogożercy - na pohybel jednorożcom! Legion Kości - bo wszystko, co ma w nazwie kości brzmi złowrogo Czarna Gwardia - klasyka wiecznie żywa Kły Północy - coś bardziej drapieżnego Synowie Cieni, ew. po angielskiemu Sons of Shadows - w końcu to Królowi wszystko zawdzięczają Nieźle muszę przyznać, szczególnie podoba mi się Czarna Gwardia. Bardzo mi przypomina "Murkywater" o którym Ciaran mówi.. 28.11.2016 at 17:26 Riddle napisał: Legio Umbrae (po łacinie: legion cieni). Łacina to język dla wielu niejasny, bo po prostu nie jest dzisiaj używany w codzienności, a najwyżej w pracach naukowych, albo dokumentach. W przypadku wyżej wspomnianej armii, nazwa w tym języku podkreśla pochodzenie z zamierzchłych czasów. No i, tak dla odmiany, nie jest żartobliwa. Ew. wersja hiszpańska - la Legion de las Sombras. Czemu? Bo "sombra" to po hiszpańsku "cień". Ahh Hiszpański... wspaniały język, oryginalnie pragnę rzec. 26.11.2016 at 17:35 Zirathel napisał: Kryształowcy Sombrerry Hmpf... Ciaranowi się to bardzo podoba... niewiem czemu... 26.11.2016 at 15:45 Arceus napisał: Legiony Mi amigo de la Sombrerrozy. Nie sądzisz że troszeczkę zadługie? Takie długie nazwy pasują do tej miernoty Thoraxa... 26.11.2016 at 15:11 MasterOfRainbows napisał: Z pozdrowieniami od Thoraxa : Oddział Specjalny Sombrero ... 26.11.2016 at 14:36 Ziemowit napisał: Somberzy, Sombaria Eh? I co to ma być? My jesteśmy rasą wojowników, takie nazwy się kompletnie nie nadają! Stwierdziłem iż przyjmę propozycje od @Skoniu Czarna Gwardia! Gratuluję żołnierzu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastek Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 (edited) Sons of Sombra - 1 stworzona gwardia, zasluzeni rycerze. Fists of Shadow - brygada pancerna. Tears bearer - oddzial ciezkiej piechoty + szkoleni kaplani. Legion 101 - 2 stworzona gwardia (oddzial 100 to Sons of Sombra), oddzial piechoty. Spike Pirates - cala kadra lotnicza. Land Eaters - oddzial uderzeniowy. Moth legion - oddzial specjalnie szkolonych zwiadowcow/zabojcow. Gemini legion - zabojcy szkoleni w swiatyni (tu wpisz nazwe) od urodzenia, szkoleni parami, potrafia uzywac czarnej magii, jest Ich bardzo Malo. Legion 102 - caly transport I Handel. Legion 103 - oddzialy wsparcie I technikow. Armia jest Tez zasilana przez wielu "najemnikow" I piratow. Dowodcy I inni wysocy ranga w wiekszosci paraja sie czarna magia [cos ala voodoo(btw. VooDoo naprawde dzialanie)] przez co nie potrzebuja az tylu medyków I specjalnej broni, ponadto zdarzaja sie przypadki gdy wezwane zostaja tajemnicze byty pozaplanarne. Ja to widze tak jesli mozna sie wtracic ^^ Edited January 13, 2017 by Ciastek Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingKryst Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 21 minut temu Ciastek napisał: Sons of Sombra - 1 stworzona gwardia, zasluzeni rycerze. Fists of Shadow - brygada pancerna. Tears bearer - oddzial ciezkiej piechoty + szkoleni kaplani. Legion 101 - 2 stworzona gwardia (oddzial 100 to Sons of Sombra), oddzial piechoty. Spike Pirates - cala kadra lotnicza. Land Eaters - oddzial uderzeniowy. Moth legion - oddzial specjalnie szkolonych zwiadowcow/zabojcow. Gemini legion - zabojcy szkoleni w swiatyni (tu wpisz nazwe) od urodzenia, szkoleni parami, potrafia uzywac czarnej magii, jest Ich bardzo Malo. Legion 102 - caly transport I Handel. Legion 103 - oddzialy wsparcie I technikow. Armia jest Tez zasilana przez wielu "najemnikow" I piratow. Dowodcy I inni wysocy ranga w wiekszosci paraja sie czarna magia [cos ala voodoo(btw. VooDoo naprawde dzialanie)] przez co nie potrzebuja az tylu medyków I specjalnej broni, ponadto zdarzaja sie przypadki gdy wezwane zostaja tajemnicze byty pozaplanarne. Ja to widze tak jesli mozna sie wtracic ^^ Ajjjj widze za duzo Wh w tym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastek Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Tak, ale nie tylko ^^ to sklejka roznych uniwersum, myslalem ze bedzie pasowac Bo maja dosc ciezki I mroczny klimat .. wiesz, tortury, smierc, cienie, niewzruszeni zolnierze, ciezkie skute metalem maszyny I okultyzm : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek Fang Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Armia Zniszczenia to mój pomysł na nazwę dla armii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmare Princess Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Armia Ciemności Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poszukiwacz15 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Непобедимая армия тьмы !!! Spoiler Mam nadzieję że dobrze napisałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts