Jump to content

Złodziej sedesów [NZ][Komedia][Adventure]

Recommended Posts

Oto, po jakże wspaniałym czasie oczekiwania na nic nowego, prezentuje wam fanhyc pod tytułem:

Złodziej sedesów"

A jakże. 

Cóż mogę powiedzieć...a w zasadzie napisać.

normalnie nie pisałbym tego, bo uważam to za chory pomysł:crazytwi:, ale jako że komuś obiecałem napisanie tego (ten ktoś wie kto to :twilight4:) to teraz to piszę.

Jest to kontynuacja jednego z moich poprzednich fanhyców (napisałem do tej pory całe 2, więc wybór jest ogromny:drurrp:), który nie ukazał się na tym forum (jest słaby wedle mnie). 

Sam fanhyc nie obejdzie się bez (klasycznych już dla mnie ) nawiązań.

Może teraz trochę o tym, o czym opowiada....

Cóż, o sprawie tytułowego złodzieja sedesów, który, uwaga, nie uwierzycie, kradnie sedesy! <szok, niedowierzanie, mdlenie dam, ulu-mulu i inne dzikie węże> 

Sprawą zajmuje się detektyw Sherra Holms (specjalnie taka pisownia). Niektórzy zapewne spytają, któż zdrowy na umyśle kradnie sedesy? 

Sparafrazuje trochę:

„Dowiecie się w swoim czasie!" 

Narracja jest pierwszoosobowa, chciałem zrobić wrażenie, jakby to postać pisała swoją autobiografie (czy coś, nie znam się aż tak), czasem więc narracja będzie emocjonalna bardziej niż być powinna normalnie. Co do reszty... czytajcie opowiadanie, a nie xD. A jak coś... można spytać.

Dobra, linki:

Rozdział 1 „Pierwsze odkrycia"

Rozdział 2 „Pomocnica"

Rozdział 3 „Pewne komplikacje"

Dla wszystkich czekających z niecierpliwością na kolejny rozdział...

Ech...

Prędkość pisania jest praktycznie zerowa, i wciąż maleje, i za prędką nie będzie tego pięknego rozdziału.

Na razie chyba tyle, zostaje mi życzyć miłego czytania. Prosiłbym jeszcze tylko o konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam, Ziemniak.

Edited by Ziemniakford111222
takie tam....
  • Upvote 1

Bardzo przyjemnie czytało mi się rozdział pierwszy, mam nadzieje, że wkrótce doczekam się również drugiego? :) 

Tekst miał kilka niewielkich błędów, które nie przeszkadzały w odbiorze.

Podoba mi się pomysł na przedmiot kradzieży, główna bohaterka przypadła mi do gustu, a tekst czytałem z uśmiechem na twarzy, pozostaje mi więc tylko czekać na kolejne  rozdziały ^^

Edited by Maffle Fluff
  • Upvote 1

9 godzin temu, Maffle Fluff napisał:

Bardzo przyjemnie czytało mi się rozdział pierwszy, mam nadzieje, że wkrótce doczekam się również drugiego? :) 

Drugi rozdział będzie, jak no napiszę, a z tym nie ma co się śpieszyć bardziej niż to konieczne :).

Na razie jestem tak w... jednej dwudziestej? Ciężko mi stwierdzić. Ale postaram się, żeby nie był krótki na osiem stron ;p.

Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Oooo... trzeci rozdział...

Rozdział 3 „Pewnie komplikacje"

Miłego czytania. 

Edit:

Dla wszystkich czekających z niecierpliwością na kolejny rozdział...

Ech...

Prędkość pisania jest praktycznie zerowa, i wciąż maleje, i za prędką nie będzie tego pięknego rozdziału.

Pozdrawiam.

Edited by Ziemniakford111222