Jump to content

Spoilery i Dyskusje o 5 Generacji

Niklas
 Share

Recommended Posts

Są już pierwsze sceny z gry i wygląda to nieźle.

Wygląda na to że do dyspozycji będzie całe miasteczko.

https://www.equestriadaily.com/2022/03/my-little-pony-maretime-bay-adventure.html?m=1

EDIT:

Doszedłem do kompa na kompie można zobaczyć więcej.

Najważniejsze jest to że modele postaci przypominają te z filmu a nie są diametralnie różne.

Geometria obiektów wygląda nieźle lecz tekstury są dość oszczędne.

Ciesze się to po będzie gra przygodowo-platrormowa, bo może okazać się całkiem znośna gameplaywo, gorzej byłoby jak by poszli w stronę gry edukacyjnej.

Swoją drogą, ciekawe czy będzie dostępna w polskiej wersji.

Ciekawe jak będzie wyglądać rozgrywka.

Cena 40 dolarów to na nasze będzie pewnie koło 170zł, wychodzi raczej tak w okolicach średniej dla nowy gier.

https://www.target.com/p/-/A-86066440

Edited by turbo638
  • Upvote 2

Wygląda znośnie, ale biorę pod uwagę fakt, że grę tworzy studio odpowiedzialne za "egranizacje" Psiego Patrolu. A te są w najlepszym przypadku przeciętne. Poza tym, pozostaje kwestia płynności, a z tym różnie na Switchu bywa. Mam nadzieję, że gra wyjdzie też na inne konsole, bo jeśli tylko na Switcha, to nie jest to dobra wiadomość  :rd2:

• Upvote 1

1 godzinę temu, Cipher 618 napisał:

Mam nadzieję, że gra wyjdzie też na inne konsole, bo jeśli tylko na Switcha, to nie jest to dobra wiadomość  :rd2:

Raczej powinna trafić na inne konsole i PC bo by stracili za dużą część rynku.

• Upvote 1

Jest trailer nowy gry mlp.

W ruchu wygląda całkiem ciekawie i nie wiem czym ale przypomina mi pierwsze części Spyro.

Gra będzie dostępna na wszystkie platformy.

https://www.equestriadaily.com/2022/03/trailer-for-g5-my-little-pony-game.html?m=1

Ogólnie Hasbro sporo inwestuje w G5, bo przy G4 nie było takich rzeczy a jedyną gra była na Androida ale nawet jak na tamte standardy wyglądała słabo.

Obejrzałem zwiastun, pogrzebałem trochę w sieci, i powiem tak - szykuje się co najwyżej przeciętniak, a całkiem możliwe, że materiał na "Zagrajmy w Crapa" :rd2:  Po pierwsze, za grę odpowiedzialne jest maleńkie studio Melbot Studios, które stworzyło raptem trzy gry, z czego dwie to tytuły mobilne. Po drugie, nie mają doświadczenia w tworzeniu większych gier, co może mieć spory wpływ na efekt końcowy (bugi). Po trzecie, gameplay na zwiastunie wygląda na kolejne: "przejdź od punktu A do B i pozbieraj diamenty". Wiem, że to gra dla najmłodszych, ale nie oznacza to, że ma być zrobiona byle jak. No, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. 

• Upvote 1

Szykuje się GOTY... A nie, czekajcie. Szykuje się kolejna robiona od szablonu, nudna i drewniana gierka dla dzieci, w którą grają tylko te nieszczęśliwe dzieci, których rodzice przestrzegają oznaczeń PEGI.

Problemem tych gier jest to, że są robione dla dzieci, a nie dla wszystkich grup wiekowych, w tym dzieci, a to wbrew pozorom duża różnica.

• Upvote 1

No dobra, robi się off-top, ale co mi tam 

11 godzin temu, Cahan napisał:

Problemem tych gier jest to, że są robione dla dzieci, a nie dla wszystkich grup wiekowych, w tym dzieci, a to wbrew pozorom duża różnica.

Dokładnie. Gry takie jak Ratchet & Clank: Rift Apart udowadniają, że da się zrobić coś dla każdego. A to wszystko za sprawą niesamowicie elastycznego poziomu trudności. Takie rozwiązanie powinno być stosowane w każdej "dziecinnej grze" (wszelkie Mario, Spyro etc). No, ale po co się starać, skoro bez względu na jakość i tak zarobią na tym kupę forsy? :notamused:

• 2 weeks later...

Pojawiły się informacje o drugim zeszycie komiksu MLP G5.

https://www.equestriadaily.com/2022/03/my-little-pony-generation-5-2.html

Okładki:

Spoiler

AVvXsEii_wfTroVd2K9QlB0csBB66JFtSuc1DBPn AVvXsEib1rXPtnxNgi0ZyuVSDSlKV8sAoNY1aPVz

Opis:

Nowa przygoda trwa nadal! Dołącz do mane5 i ich zaufanego pomocnika Cloudpuffa podczas ich eksploracji nowej Equestrii znanej z filmu Netflixa. Misja odzyskania kryształów zjednoczenia prowadzi ich do miejsca, którego nawet nie śnili zobaczyć - starożytnego miasta Canterlot! Jednak znajoma postać kryje się w cieniach i ma tylko jedno zadanie: powstrzymać magię na dobre!

Premiera zaplanowana jest na 18 kwietnia.

Edited by Niklas
  • Upvote 2

Uwaga informacja dnia. Dziś kuce 5 generacji doświadczyły spotkania trzeciego stopnia  z ufo. Czekamy (podobno z administracją) na przybycie niezależnych inspektorów ze strefy 51 w celu zweryfikowania informacji ;):D. Informacja prawdziwa z pierwszego kwietnia.

Edited by Król Etirenus
  • Upvote 1

Pojawiły się pierwsze 4 odcinki (myślałem że jakoś pojedynczo to miało być)

Spoiler

Jeden obejrzałem i jak dla mnie jakoś tragiczne nie jest(cały czas myślę, że lepiej by zrobili jak by zostawili styl z G4)

EDIT:
Są i polskie wersje:

Spoiler

Mała Zipp jest taka urocza :crazytwi:

Spoiler

1I9xr7x68GBbnQBSdg4OfKdNg4eQhONYx7VYNKz5

Edited by turbo638
  • Upvote 1

• 2 weeks later...