Jump to content

[Oceń poprzedni utwór] - Temat ogólny

Delfinek Keola
 Share

Recommended Posts

Przyjemne, trochę alternatywne, tworzy zacny klimat, nie jakichś wysokich lotów, ale fajnie od czasu do czasu czegoś w ten deseń posłuchać... 7.7/10

nigdy za wiele krowiego dzwonka!!!

No a czy tego fajnie czasem posłuchać...? Umm... ten... jasne~!! Harsh noise'u też nigdy zbyt wiele! No i jaki art ładny :3

Spoiler

• 3 months later...

Miałam słuchawki i myślałam że mi uszy pękły, ale potem tak sobie słuchałam i dotrwałam do końca. Jeśli słuchasz tego na co dzień to wielki szacun. Ja nie dam więcej jak 2/10 To zupełnie nie w moim stylu i niestety nawet nie mogę nazwać tego muzyką.

Spoiler

Muzyka całkiem niezła, przyjemnie się słucha, jednak osobiście wolę, gdy piosenka daje w pewnym momencie solidnego kopa. Ten utwór w porównaniu do wielu utworów jakie słucham, jest bardzo spokojny. Ciekawy tekst, całkiem ok nuta, jednak to nie moje rytmy.

7/10

Ja zaoferuje natomiast kawałek, który ostatnio mocno wpadł mi w ucho:

Spoiler

Muzyka podoba mi się, wokal jest dobry, ale odrobinkę zbyt krzykliwy jak dla mnie.Czegoś mi brakuje w melodii, niestety nie umiem znaleźć odpowiedniego określenia. Może perkusję za słabo słychać. Minus za teledsyk, bo jak widzę amerykańskich żołnierzy to mi się niedobrze robi. Przyjemnie się słucha, więc daję 6/10.

Jeden z moich ulubionych, byłam uzależniona od niego bardzo jakiś miesiąc temu:

Spoiler

• 2 weeks later...

Naprawdę ładna piosenka, jednak czegoś mi w niej brakuje, nie potrafię do końca powiedzieć czego. Może trochę za szybko urywają wokal? Może trochę to piskliwe? Nie wiem, ale rytm jest spoko

8/10

Teraz coś czego nikt się nie spodziewał (i nie jest to hiszpańska inkwizycja):

Spoiler

Deutsche pop musik...

• 1 month later...
  • 1 month later...

Niezłe, dobry głos, w zasadzie cała piosenka się nań opierała, bo poza tym melodia nie była jakoś specjalnie wow... 7.0/10

Ode mnie zaś, utwór (chyba ulubiony) z musicalu na podstawie pewnego filmu z lat '80~ ostrożnie pikantne teksty~ ^^

A to wszystko przy wtórze skocznej, rock'n'rollowej melodii - Heathers: The Musical i Candy Store!!

Spoiler

• 3 weeks later...

No, bardzo dobre, nie spodziewałem się tego. Dosyć nowoczesne brzmienie jak na taki kawałek, 8/10.

Za to ja postanowiłem tutaj dać mój ulubiony rap, tak jakoś nie lubię rapów, ale ten akurat bardzo przypadł mi do gustu. Oto Taco [emoji895] Hemingway - Deszcz na betonie:

• 1 month later...

Och... ten kawałek trzeba było wrzucić do tego wątku, w ten sposób można by go odrobinę rozruszać, bo trochę martwy, no ale ok .__.

Nie przepadam za hip-hopem, z różnych powodów, m.in. jak w tym kawałku, zbyt wyraźnie słychać dykcję poety, poza tym Taco Hemingway? Co za durny pseudonim, lol. Ino mniejsza o to, bo jako utwór, muszę przyznać, całkiem do mnie trafił ten kawałek... taki specyficzny i spokojny klimat w okół siebie roztacza, odrobinę nostalgiczny, odrobinę codzienny, nie jestem w stanie to dosadnie ubrać w słowa, niemniej... deszcz na betonie, całkiem fajny zapach, a i animacja niczego sobie... 7.8/10

A ode mnie... Jabłuszkowa piosenka od Jabłuszki!! w oryginale: 椎名林檎 - りんごのうた !!! :enjoy: 

Spoiler

• 5 months later...
Spoiler

Chyba nikt tu dawno nic nie pisał, więc trzeba to zmienić

Ja ogólnie za Azją i wszystkiego co azjatyckie nie przepadam. Ta piosenka również jest taka.... typowo azjatycka (tak szczerze to nawet nie wiem z jakiego to kraju) 2/10

• 3 months later...

Instrumentalny początek na klawisze jeszcze ujdzie, ale wokal jest... mało oryginalny, w najlepszym razie. Później ma miejsce fajne przejście, niemniej wciąż... kreatywne to to nie jest. A potem... ech, szkoda słów .__. gdzieś to już słyszałem, strasznie generyczna melodia współczesnego i bezdusznego popu drugiej dekady XXI wieku, w tle motyw ten sam, tekst piosenki też się zapętla i w finale łaskawie dodaje drugi wokal... ...to wciąż za mało, aby uznać ten utwór za choćby średni... 3.2/10

Sheku Kanneh-Mason - Evening of Roses (Erev Shel Shoshanim), utwór na wiolonczelę.

Spoiler