Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Właśnie chodzi o to. To że wzór się powtarza to mnie nie zdziwiło. W pozytywnie zaskoczyło mnie samo szycie i materiał. Spodziewałem się gorszego Ciekawi mnie porównanie Specny z Helikonem, obie firmy oferują ATAKi po ciekawych cenach. Helikona widziałem i obmacałem () ale specny jeszcze nie miałem okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) A co to właściciele cm.028 sa trędowaci czy co że ich nie wpuszczają? Powiedział jeszcze, iż w środowisku airsoftowców jest dużo memów co do cm.028... Ta informacja pochodzi od człowieka, który ma tą informację od airsoftowca z... Chyba z Wrocławia, ale pewny nie jestem. Nie pamiętam, jak był nazywany - coś na x. Pierwszy raz o takim czymś słysze... można nie wpuścić kogoś na CQB jak ma za dużo fps ale o zakazie cm.028 nie słyszałem. Kamień spadł mi z serca. ...uważam że stopnie, odznaczenia, pagony, bla bla bla, itp, itd można nosić tylko jak się na nie zasłużyło... Ale... Przecież ci bandyci z ZDZ Końskie z pewnością nie zasłużyli na orły... Przynajmniej nie mają orginalnych. AGM-Zgaduje że złamała się ta część styczna ze spustem, blokująca całą sprężynę? Pudło. Jakaś część plastikowa do przesuwania tłokiem. Nie strasz bo jeszcze się na nich obrażę Wątpię w to. Przecież jestem niby takim wielkim patriotą a przecież "tyle nam (Polakom) złego zrobili" a ja wciąż ich lubię Mnie nikt nie zrozumie W każdym razie, szukam (a właściwie znalazłem) rogatywkę w wz.93. Napisałem do jednego, powiedzmy "sklepu", ale jak nie odpisują, to chyba skuszę się na alegro. EDIT: Czy mi się wydaje, czy mi trzech postów nie wyświetla? Edited March 27, 2014 by Tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 Zakaz na CM.028, dlatego, że to CM.028? W życiu o tym nie słyszałem, to przecież bez sensu. Nie wiem kim trzeba być, żeby taki zakaz wprowadzić Chyba tylko zakazy mancrafta istnieją, swoją drogą też głupie. Mancraft ustawiony na 600 FPS - nie, bo niebezpieczne, chore, blabla etc. Spring z 700 - jasne, żaden problem! Fuck logic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Chyba tylko zakazy mancrafta istnieją, swoją drogą też głupie. Mancraft ustawiony na 600 FPS - nie, bo niebezpieczne, chore, blabla etc. Spring z 700 - jasne, żaden problem! Fuck logic Ja na zeszłorocznym Combat Alert miałem prawdziwą batalię.... Nie chcieli dopuścić mojego SWD bo mancraft i mogę sobie zmienić fps... z jednej strony argument w miarę ok ALE drugim argumentem było to że frajerzy z gunfire którzy mierzyli fps powiedzieli że na długo przed imprezą dostali od orga wytyczne aby mancraftów nie dopuszczać... Problem polegał na tym że org nie zamieścił takiego info w regulaminie. Gdyby nie dopusćili swd do gry i nie miałbym zapasowej repliki to przejechałbym ~400km, zapłacił 230zł za bilet po to aby... nie móc się postrzelać Całe szczęście że jak się wkó*wię to nie należę do zbyt miłych ludzi, nie odpuszczam a dzięki matołom z gunfire miałem dodatkowy argument w walce... wygrałem Nowe mancrafty mają blokade na reduktorze aby nie zmieniać fps podczas rozgrywki więc już jest łatwiej ze zlotami ale i tak warto się z orgiem skontaktować aby nie było niespodzianki na miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riconish Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Wracam do tematu ! Jeśli chodzi o ESS, sam posiadam ICE i muszę stwierdzić, że nie raz mi ochroniły pyszczek Postrzał z pistoletu? Bardzo możliwe ale też magia. CM.28 to podstawowy karabin na asg , więc jak mogą nie wpuszczać na strzelanki typa z tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Jeśli chodzi o ESS, sam posiadam ICE i muszę stwierdzić, że nie raz mi ochroniły pyszczek Chyba oczy CM.28 to podstawowy karabin na asg , więc jak mogą nie wpuszczać na strzelanki typa z tym? Teraz mi taka myśl wpadła... przed strzelanką trzeba przeliczyć pkt lansu: Baza: Replika do 500 złotych (cena nowej, bez tuningu) - 20 pkt Replika od 501 do 1000 złotych (cena nowej, bez tuningu) - 30 pkt Replika od 1001 do 2000 złotych (cena nowej, bez tuningu) - 40 pkt Replika powyżej 2000 złotych (cena nowej, bez tuningu) - 50 pkt. Replika w systemie Gas BlowBack / Pneumatic BlowBack - +20 pkt Replika w systemie Electric BlowBack - +10 pkt Replika typu PTW (oraz kopie) - +20 pkt Replika typu Shell Ejecting - +30 pkt Replika w wersji limitowanej - +20 pkt Replika lepiej wyglądająca niż strzelająca - +10 pkt Replika z częściami zewnętrznymi wykonanymi własnoręcznie - +15 pkt Nowa, nieśmigana (lub krótko śmigana) replika - +5 pkt Replika dwuletnia - +5 pkt Replika trzyletnia - +7 pkt Replika czteroletnia - +10 pkt Replika mająca ponad pięć lat - +15 pkt Oznaczenia wersji ostrej - +10 pkt Unikalny numer seryjny - +5 pkt Tuning: FPS w granicach 400-500 - +5 pkt FPS w granicach 500-600 - +7 pkt FPS w granicach 600-700 - +9 pkt FPS powyżej 700 - +12 pkt Zasięg całkowity w granicach 50-60 metrów - +4 pkt Zasięg całkowity w granicach 60-70 metrów - +6 pkt Zasięg całkowity w granicach 70-80 metrów - +8 pkt Zasięg całkowity w granicach 80-90 metrów - +10 pkt Zasięg całkowity powyżej 90 metrów - +12pkt ROF powyżej 20 kulek/sekundę - +5 pkt Sprężyna mocniejsza niż w stocku - +5 pkt Sprężyna słabsza niż w stocku - +5 pkt Za każdą inną część w gearboxie zmienioną na lepszą - +2 pkt Lufa precyzyjna - +5 pkt High-endowa lufa precyzyjna - +10 pkt Lepsza komora hop-up - +5 pkt Silikonowa gumka hop-up - +2 pkt Za każdą inna część wewnętrzna w replice zmieniona na lepszą - +2 pkt Li-Po Alert - +1 pkt Układ MOSFET - +4 pkt Zaawansowany układ zmieniający i dodający funkcje replice - +10 pkt Okablowanie niskooporowe - +3 pkt Własnoręcznie wykonane wyciszenie pracy mechanizmów - +5 pkt Wygląd i wykonanie: Długość całkowita w przedziale 100-115cm - +3 pkt Długość całkowita w przedziale 115-130cm - +5 pkt Długość całkowita powyżej 130zm - +10 pkt Waga w przedziale 5-7kg - +2 pkt Waga powyżej 7kg - +5 pkt Maskowanie repliki - +5 pkt Łuski (sama ich obecność) - +5 pkt Za każdą część zewnętrzną zmienioną na lepszą/ładniejszą - +3 pkt Za każdą część zewnętrzną zmienioną na oryginalną - +8 pkt Za każdą ładownicę na replice - +2 pkt Zawieszenie taktyczne - +1 pkt Składana/rozsuwana kolba - +3 pkt Akcesoria: Za każdą szynę RIS powyżej trzech - +1 pkt Luneta - +6 pkt Kopia lunety używanej w rzeczywistości w danej broni - +10 pkt Luneta używana w rzeczywistości w danej broni - +15 pkt Kolimator - +5 pkt Kopia kolimatora używanego w rzeczywistości w danej broni - +8 pkt Kolimator używany w rzeczywistości w danej broni - +15 pkt Kopia celownika holograficznego (kolimator) - +8 pkt Celownik holograficzny - +20 pkt Celownik laserowy czerwonej barwy - +4 pkt Celownik laserowy innej barwy - +7 pkt Celownik laserowy przeznaczony dla broni ostrej - +7 pkt Celownik laserowy IR - +10 pkt Przystawka noktowizyjna - +12 pkt Za każdy panel ochronny RIS - +1 pkt Latarka - +3 pkt Kopia latarki używanej w rzeczywistości w danej broni - +8 pkt Latarka używana w rzeczywistości w danej broni - +12 pkt Tłumik płomienia/hamulec wylotowy/kompensator odrzutu - +2 pkt Tłumik dźwięku (atrapa, przedłużenie lufy wewnętrznej) - +4 pkt Tłumik dźwięku - +6 pkt Chwyt prosty - +2 pkt Chwyt przeznaczony dla danej broni palnej - +4 pkt Chwyt z dwójnogiem - +3 pkt Chwyt z dwójnogiem przeznaczony dla danej broni palnej - +5 pkt Dwójnóg - +4 pkt Kopia dwójnogu przeznaczonego dla danej broni palnej - +6 pkt Dwójnóg przeznaczony dla danej broni palnej - +9 pkt Granatnik - +12 pkt Za każdą część w systemie QD - +1 pkt Za wszelkie urozmaicenia dla akcesoriów (osłony flip-up, gumowe ucho, filtry, przełączniki) - +1 pkt Inne: Kulki super-hiper bezszwowe - +4 pkt Za każdy magazynek hi-cap - +1 pkt Za każdy magazynek mid-cap - +2 pkt Za każdy magazynek low-cap - +3 pkt Za każdy magazynek real-cap - +4 pkt Za każdy magazynek typu BOX i DRUM - +5 pkt Za każdy magpull - +1 pkt Magazynki z oznaczeniami wersji ostrej - +1 pkt Za każdy granat zasilany GG - +5 pkt Za każdy granat zasilany CO2 - +8 pkt Za każdy magazynek/pocisk wyglądający jak nabój - +1 pkt Za każdy funkcjonujący magazynek w skorupie z wersji dla broni ostrej - +5 pkt Lepszy akumulator - +3 pkt Akumulator Li-Po, Li-Fe - +5 pkt Za każdą inną przeróbkę, której dokonałeś, a której nie ma na liście - oceń sam ile pkt i dodaj je w nawiasie do wyniku Jeśli mamy pozycje typu: Kopia latarki używanej w rzeczywistości w danej broni, liczymy tylko punkty za te pozycje, nie latarka + kopia latarki, tak samo jak kolimatora, lunety, czy akumulator i bateria lipo. Reasumując wybieramy tylko pozycję z największą ilością punktów, nie sumujemy wszystkiego. Co do magazynków to liczymy wszystkie które posiadamy i które możemy mieć przy sobie w standardowym swoim oporządzeniu oraz są kompatybilne z naszą repliką (prawidłowo podają kulki) (plecak się nie liczy). I najważniejsze wklejamy obliczenia: proof or didn't happen!! 20 - Dobrze, że w ogóle masz replikę. 21-30 - Lans to raczej nie dla Ciebie, prawda? 31-50 - Do lansu Ci jeszcze trochę brakuje.. Postaraj się bardziej. 51-70 - Właśnie o to chodzi w Airsofcie. O skuteczność, nie o lans. 71-100 - A gdyby tak dołożyć jeszcze trochę dodatków.. 101-150 - Lansisz się na wystarczającym poziomie. Co za dużo to niezdrowo. 151-200 - Zamiast przeciwników, Twoi znajomi wypatrują Twojej repliki. 201-250 - A wiesz, że z repliki da się też strzelać? 251-300 - Fantastyczny lans! Replikę trudno oderwać od ziemi. 301-400 - Doprawy, brak słów! Sam widok mówi wszystko! 401-500 - Gratulacje, NASA może brać z Ciebie przykład. >500 - Jesteś pewien, że wszystko dobrze podliczyłeś? Aby uczestniczyć w strzelance trzeba mieć ponad 200pkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Jakie google polecacie w granicach 40-70zl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 Aż sobie policzę jak będę miał chwilkę Możliwe jest, żeby oksy wytrzymają postrzał z kalibru .22 (amunicja sportowa). A przynajmniej takie kiedyś znalazłem w internetach EDIT: Ojej, nie zauważyłem Twojego posta, Tyber... Generalnie polecamy to, co ma atesty, głównie firm Bolle, Uvex i ESS EDIT2: Mojej replice głównej w obecnej konfiguracji wyszło 130 pkt. lansu Zawsze mam problem jak jest "+2 pkt za każdą wymienioną część w GB" - mój jest to taki miks, robiony przez trzy osoby, że sam o nim nie wiem wszystkiego Lubię też ten podpunkt z szynami RIS-ami. Ile macie na replice? Bo u mnie jest w sumie... dziewięć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Moja Cyma 028 już przyszła i powiem wam, że jak na używaną, to jest bardzo dobra. Dobrze leży w dłoniach, wygodnie się trzyma, celna jest, a na dodatek mocna. Minusem jest jednak mała waga, ale tym się nie martwię. Jestem cholernie zadowolony z zakupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Moja Cyma 028 już przyszła i powiem wam, że jak na używaną, to jest bardzo dobra. Dobrze leży w dłoniach, wygodnie się trzyma, celna jest, a na dodatek mocna. Minusem jest jednak mała waga, ale tym się nie martwię. Jestem cholernie zadowolony z zakupu. Gratuluję zakupu zatem 5 kwietnia mam wolną sobote i prawdopodobnie wybieram się na strzelankę, chcesz iść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Gratuluję zakupu zatem 5 kwietnia mam wolną sobote i prawdopodobnie wybieram się na strzelankę, chcesz iść? Gdzie? Kiedy? Jak? Mogę zabrać kumpli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Gdzie? Kiedy? Jak? Mogę zabrać kumpli? Bierz kogo chcesz ( niestety repliki na pożyczenie obecnie nie mam ). Kiedy?: 5 kwietnia ( sobota ) Godzina: 10:00 start Gdzie?: Na wmasg zawsze jest ankieta która trwa do piątku 20:00 w której się głosuje na miejscówkę gdzie będziemy się strzelać więc jeszcze nie wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riconish Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 przeliczyłem i wyszło mi na jednej replice 224 lansu :l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 przeliczyłem i wyszło mi na jednej replice 224 lansu :l Możesz uczestniczyć w strzelance Mi w SWD wyszło 189, nie moge się strzelać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Bierz kogo chcesz ( niestety repliki na pożyczenie obecnie nie mam ). Kiedy?: 5 kwietnia ( sobota ) Godzina: 10:00 start Gdzie?: Na wmasg zawsze jest ankieta która trwa do piątku 20:00 w której się głosuje na miejscówkę gdzie będziemy się strzelać więc jeszcze nie wiadomo. Zobaczę jak tam ekipa będzie chciała. Kilka osób trochę się będzie pewnie spinało, że macie pewnie jakiś super sprzęt za 2 koła i ogólny ogar. ALe się zobaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) Mi wychodzi cos ponizej 60 ;( Edited March 27, 2014 by Tyber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Zobaczę jak tam ekipa będzie chciała. Kilka osób trochę się będzie pewnie spinało, że macie pewnie jakiś super sprzęt za 2 koła i ogólny ogar. ALe się zobaczy. Meh, jest to spotkanie totalnych randomów z poznania i okolic. To nie są ludzie ode mnie. Są tam tacy co dopiero zaczynają ale i są weterani co mają po 12 lat w airsofcie na karku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 "Nie lans czy replika czyni z ciebie zawodnika!" Ech... Pamiętam jak mnie zapraszali na lokalną strzelankę... Myślałem dokładnie tak jak Ty, Noire - "Pewnie mają jakieś repliki po kilka tysięcy, sprzęt i takie tam". Ale poszedłem... Okazało się, że moja replika osiągami itp. niewiele odstawała od reszty Ile to już czasu minęło... Bardzo dobrą opcją są strzelanki "powiatowe", gdzie nie ma wymagań (oprócz ochrony oczu ofc!), przychodzi kto chce i strzela się niezależnie od doświadczenia czy sprzętu. Przekrój ludzi od najmłodszych po 14 lat, do najstarszych po 30+ (czasami 40), repliki od M'ek Dragona czy AGM'ów po M'ki KWA czy CA. Integracja A najważniejsze: jest zabawa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Meh, jest to spotkanie totalnych randomów z poznania i okolic. To nie są ludzie ode mnie. Są tam tacy co dopiero zaczynają ale i są weterani co mają po 12 lat w airsofcie na karku Dam jeszcze odpowiedź oraz ilość osób, którą ze sobą zabiorę. Głęboka woda na samym początku to coś lepszego, niż brodzik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 (edited) Foley, u Ciebie widzę że nieco inaczej to wygląda - u nas zgadujemy ludków z WMASG na strzelanki. U Was widzę jakiś podział, poza powiatowymi są jakieś wymagania czy coś? Oraz fakt, 1911 może wygrać z full tuning M4 bez problemu Jaka tam głęboka woda... normalna strzelanka Edited March 27, 2014 by Eternal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 27, 2014 Author Share Posted March 27, 2014 Mamy ogólnopowiatowe forum na którym są wszyscy, zarówno członkowie ekip, jak i niezrzeszeni, początkujący, jak i osoby, które ponad 10 lat w tym siedzą... No i każdy kto zechce rzuca temat, o której i gdzie, i ludzie się zapisują. Wymagania? Jedynymi są chęci. Nie masz repliki/baterii/okularów? Daj znać wcześniej, załatwi się. Chcesz przyjść i spróbować, bo nigdy się nie strzelałeś? Pisz, sprzęt się znajdzie, wszystko wyjaśnimy i pokażemy. Myślę, że coś takiego najbardziej sprzyja rozwojowi ASG Generalnie u nas nie ekipy nie robią swoich strzelanek - wszyscy się zgadują, jest więcej osób i większy fun 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Pozwoliłem sobie zacytować twoje poprzednie słowa Foley'u i chyba dość ich to przekonało. Powiedzieli, iż to przemyślą ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Pozwoliłem sobie zacytować twoje poprzednie słowa Foley'u i chyba dość ich to przekonało. Powiedzieli, iż to przemyślą ^^ Przyjdźcie, przyjdźcie! Przede wszystkim to jest zabawa, poza tym są tam przyjaźni ludzie, a nie ukrywajmy najszybciej da się nauczyć czegoś śledząc poczynania doświadczonych ludków Czyli innymi słowy Foley, wasze powiatowe strzelanki to taki nasz wmasg Also: http://redzone.com.pl/p74,podkladka-do-siedzenia-kamuflaz-bieriozka.html To jest po prostu piękne, genialne oraz muszę sobie to sprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Przyjdźcie, przyjdźcie! Przede wszystkim to jest zabawa, poza tym są tam przyjaźni ludzie, a nie ukrywajmy najszybciej da się nauczyć czegoś śledząc poczynania doświadczonych ludków. No cóż... zgodzili się, ale kto wie ile ich słowa są warte. Miejmy nadzieję, iż nie będą peniać. Bo póki co 1 osobę zabieram na 100 %. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 No cóż... zgodzili się, ale kto wie ile ich słowa są warte. Miejmy nadzieję, iż nie będą peniać. Bo póki co 1 osobę zabieram na 100 %. Nawet jak nikt od Ciebie nie przyjdzie to chociaż Ty przyjdź, nie pożałujesz i zdasz im potem relację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts