thornix Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 A u mnie strzleanka znów odwołana ;__; I jak zwykle na ostatnią chwilę, gdy już na mieście niosę sprzęt ;-; Mam pytanie, jest tu ktoś obeznany z bateriami, ładowarkami? Mam pytanie, a nie chcę offtopu robić więc byłbym wdzięczny za PW (nie pamiętam by sie pojawiło) Trochę Carla na dobry humor https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/p261x260/10418278_1535542113335745_2540640982062664403_n.jpg?oh=af8522aaae52a6e4e545b053963c862c&oe=546A57DE&__gda__=1416840934_fd53fbba8ad9a54901ad44597442ca7a Oraz moje pytanie: Sytuacja na wschodzie robi się trochę napięta, wojna szykuje się jedynie gospodarcza. Lecz (nie daj Boże) gdyby doszło do prawdziwej wojny...co byście zrobili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 (edited) Mam pytanie, jest tu ktoś obeznany z bateriami, ładowarkami? Najlepsza ładowarka to taka, która działa. Najlepsze baterie to Li-Po lub Li-Ion. 7,4 zwykły RoF, 11,1 duży RoF, 14,8 jak chcesz mieć zmielony tłok. Im większa pojemność tym więcej wytrzyma (teorytycznie). To tak ogólnie moja wiedza Nie, no, na konkretne pytanie dopiero powiem czy wiem, czy nie, bo tak to strzelanie w nocy w przyciemnianych goglach (niektórzy wiedzą jak to jest ) Wschód? Hm... Nie mogę powiedzieć, co bym zrobił, gdyż aż iż jeżeli ponieważ... Nie mogę. Siła wyższa Ale pewnie skończy się "jak zawsze" i nic poważnego się nie stanie. EDIT: A propos baterii... Mój kolega zrobił sobie replikę pod RoF i na 7,4 ma naprawdę bardzo fajny, na słuch może trochę ponad 20k/s. No i z ciekawości zobaczyliśmy, co byłoby na 11,1. Podczepiamy, posłał auto... O żesz ku co za dźwięk! Szczęki z ziemi zbieraliśmy i oczywiście wpadliśmy na pomysł "ja chcę jeszcze raz!". Naciska spust... i nieprzyjemny dźwięk w GB. Tłok poszedł się bać. Cały metalowy, porządny tłok... Ale dźwięk tej serii był piękny! Edited August 10, 2014 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
thornix Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Ach, te symfonie wystrzałów... A jeśli chodzi o ładowarki, zna się ktoś na końcówkach? Bo nie mogę kabli znaleźć ;-; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Końcówkach, w sensie wtykach? Tamiya, Deans itp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thornix Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) Wydaje mi się że tak. PS: Rosja nie przestanie mnie zadziwiać http://youbo.iprima.cz/video/jak-vyrobit-airsoft-zbran-z-pet-flasky-2538 Edited August 11, 2014 by thornix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) Podczas wojny mówisz. Na komisji wojskowej jeszcze nie byłem, ale mój rówieśnik był. Jako, że nie mam skończonych 18 lat byłaby mała szansa, żeby wysłali mnie na front, pewnie w razie potrzeby przydzielono by mnie jako pomoc w magazynach tak jak jego . Natomiast gdybym mógł pewnie postarałbym się ukończyć szkolenie w jednostce ( do jednostki mam 3 minuty piechotą). W razie potrzeby pewnie by mnie gdzieś wysłali, gdyby sytuacja była ciężka i brakowało ludzi ( prędzej jako pomoc sanitarna niż strzelec), a tak to siedziałbym na dupie i chodził do szkoły. Ps. Leżę https://www.youtube.com/watch?v=kKMNpqolLOQ Edited August 11, 2014 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Haha, czyli 90% ludzi jest głupsze od małp, bo nie umie obsłużyć AK PS: Nie mylcie "obecnych" wojen z II WŚ. Teraz taka Rosja byłaby w stanie znienacka zająć Polskę zanim zdążylibyśmy zmobilizować wojsko. Desant Specnazu na największe miasta i koniec wojny. Pozostaje partyzantka lub kapitulacja Ale spokojnie, to najbardziej pesymistyczny scenariusz, bo nic takiego w najbliższym czasie się nie zdarzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Powiem tak, gdyby wojna wybuchła to niezbyt da się przewidzieć co się stanie, po za tym musieliby przeskoczyć granicę, a ukraińska jest obstawiona, a samoloty radar wykryłby wcześniej. Jako, że nadal zdobywam wiedzę mam konkretne pytanie. Czy wymiana tłoka, jego głowicy czy też dyszy może zwiększyć zasięg repliki, a jeśli tak to jaki to ma być tłok itd, oraz w jakim stopniu zwiększy to zasięg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) Z tego co wiem wymiana czegokolwiek z układu ''gazowego'' może zwiększyć zasięg. Choćby dlatego że są mniejsze straty przez nieszczelność. W jakim stopniu? A w takim jakim masz nieszczelną replikę A co do producenta, sam nie wiem. Ale najlepiej żeby wszystko było od jednego bo będzie leprze pasowanie. Pod warunkiem że mówimy tu o lepszych częściach. A tak z moich spraw to zacząłem wymieniać kable na modelarskie 1.5mm miedziane/ posrebrzane. 400 nici i wtyczki Deany. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Edited August 11, 2014 by WilkU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Wypowiedzenie III wojny, na mównicy http://www.fakt.pl/wydarzenia/bedzie-iii-wojna-swiatowa-putin-zaatakuje-polske,artykuly,480821.html Nasza odpowiedź na owe przemówienie http://www.fakt.pl/gen-skrzypczak-polacy-pojda-z-karabinami-do-lasu-czy-bedzie-wojna-,artykuly,451338,1.html Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 (edited) Nie brałbym tych artykułów sobie do serca No, najwyżej przekonamy się na własnej skórze jak bardzo do dupy jest nasz rząd oraz "pacyfistyczne" nastawienie społeczeństwa Nie umiemy się uczyć na własnych błędach i ciągle wierzymy, że "Zachód nam pomoże". Ale wątpię, żeby jednak do czegoś doszło. Jestem optymistą jeśli chodzi o Rosję, ale i realistą, bo wiem, że mogą z nami zrobić co chcą. EDIT: A Polacy nie pójdą do lasów z karabinami jak twierdzi gen. Skrzypczak, bo: 1. Nie mają ich! 2. Nie umieją się nimi posługiwać! Edited August 12, 2014 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Ja tam się nie martwię, szczególnie, że to fakt.pl. Zacznę się martwić, jak będą zachowywać się jak ta czerwona dzicz i zechcą wyrównać rachunki za 1920 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thornix Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Cóż...przynajmniej w teorii beryle wojsku wymieniają w teorii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 W teori nie powinno być już AKMS' ów na wyposażeniu... w teorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Ból portfela, gdy muszę wydać 280 zł na wymianę bebechów w mojej replice. A jeszcze do tego zakupuje Glock'a 18c. Czuję się fajny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 280? No to gruby tuning jak mniemam A jakiego Glocka dokładnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Hue, taka ciekawostka.... http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz%2Fizraelski-zolnierz-cieszy-sie-z-postrzelenia-cywila-video-foto# Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Hurr, napisałbym swoje zdanie o tym tworze, jakim jest Izrael, ale nagadałem się o tym na imprezie i chwilowo mam dosyć. Samo państwo powinno być dawno temu wywalone z ONZ. I taka inna sprawa. Miał ktoś do czynienia z wiatrówkami dłużej, niż na jakimś festynie/leśnej strzelnicy/w rodzinie? Szukam sobie jakiejś, bardziej sprężynowa by mnie urządzała, chociaż na kapsułki co2 nie powinno być źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Jaki budżet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Z jakieś 300-40zł myślę, że mógłbym przeznaczyć. Tylko chodzi mi o długie, nie pistolety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) HATSAN 55 jakieś 4 stówki bez lunety. W tym przedziale cenowym to chyba jedna z lepszych wiatrówek, jedynie spust podobno ciężko chodzi z czym musisz się ew. liczyć. Edited August 13, 2014 by Flippyn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) Popieram Flippyna, HATSAN to dobry wybór. Poszukaj za używkami na bron.iweb. Edit, Jak masz takie hajsy to dozbieraj nieco grosza i kup karabin / strzelbę / pistolet / rewolwer czarnoprochowy, też bez zezwolenia a radocha ze strzalania nieporównywalna. Edited August 13, 2014 by Eternal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 To też kiedyś kupię. Wiatrówka ma mniejsze koszty użytkowania, a chwilowo ograniczenie kasy, bo samochód na horyzoncie (bliższym lub dalszym) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 karabin / strzelbę / pistolet / rewolwer czarnoprochowy Na serio? Nawet nie wiedziałem Taki lekki offtop. Zna ktoś w miarę dobrą strzelankę online free to pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Broń wyprodukowana przed 1850 rokiem (chyba) albo jej replika są legalne bez zezwolenia. Tylko nie wiem, czy rewolwer też się liczy, bo czytałem, że musi mieć rozdzielone ładowanie (w sensie odprzodowe, a nie gotowe pociski. Nie jestem jednak pewien). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts