Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

A u mnie strzleanka znów odwołana ;__; I jak zwykle na ostatnią chwilę, gdy już na mieście niosę sprzęt ;-;

Mam pytanie, jest tu ktoś obeznany z bateriami, ładowarkami? Mam pytanie, a nie chcę offtopu robić więc byłbym wdzięczny za PW :)

(nie pamiętam by sie pojawiło) Trochę Carla na dobry humor :D

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/p261x260/10418278_1535542113335745_2540640982062664403_n.jpg?oh=af8522aaae52a6e4e545b053963c862c&oe=546A57DE&__gda__=1416840934_fd53fbba8ad9a54901ad44597442ca7a

Oraz moje pytanie: Sytuacja na wschodzie robi się trochę napięta, wojna szykuje się jedynie gospodarcza. Lecz (nie daj Boże) gdyby doszło do prawdziwej wojny...co byście zrobili?

Mam pytanie, jest tu ktoś obeznany z bateriami, ładowarkami?

Najlepsza ładowarka to taka, która działa. Najlepsze baterie to Li-Po lub Li-Ion. 7,4 zwykły RoF, 11,1 duży RoF, 14,8 jak chcesz mieć zmielony tłok. Im większa pojemność tym więcej wytrzyma (teorytycznie). To tak ogólnie moja wiedza :D

Nie, no, na konkretne pytanie dopiero powiem czy wiem, czy nie, bo tak to strzelanie w nocy w przyciemnianych goglach (niektórzy wiedzą jak to jest :MJTQO: )

Wschód? Hm... Nie mogę powiedzieć, co bym zrobił, gdyż aż iż jeżeli ponieważ... Nie mogę. Siła wyższa :twilight3:

Ale pewnie skończy się "jak zawsze" i nic poważnego się nie stanie.

EDIT: A propos baterii... Mój kolega zrobił sobie replikę pod RoF i na 7,4 ma naprawdę bardzo fajny, na słuch może trochę ponad 20k/s. No i z ciekawości zobaczyliśmy, co byłoby na 11,1. Podczepiamy, posłał auto... O żesz ku :yay: co za dźwięk! Szczęki z ziemi zbieraliśmy i oczywiście wpadliśmy na pomysł "ja chcę jeszcze raz!". Naciska spust... i nieprzyjemny dźwięk w GB. Tłok poszedł się :yay: bać. Cały metalowy, porządny tłok... Ale dźwięk tej serii był piękny!

Edited by Foley

Podczas wojny mówisz. Na komisji wojskowej jeszcze nie byłem, ale mój rówieśnik był. Jako, że nie mam skończonych 18 lat byłaby mała szansa, żeby wysłali mnie na front, pewnie w razie potrzeby przydzielono by mnie jako pomoc w magazynach tak jak jego  :dunno: . Natomiast gdybym mógł pewnie postarałbym się ukończyć szkolenie w jednostce ( do jednostki mam 3 minuty piechotą). W razie potrzeby pewnie by mnie gdzieś wysłali, gdyby sytuacja była ciężka i brakowało ludzi ( prędzej jako pomoc sanitarna niż strzelec), a tak to siedziałbym na dupie i chodził do szkoły. 

Ps. Leżę  :lol: https://www.youtube.com/watch?v=kKMNpqolLOQ

Edited by Flippyn

Haha, czyli 90% ludzi jest głupsze od małp, bo nie umie obsłużyć AK :lol:

PS: Nie mylcie "obecnych" wojen z II WŚ. Teraz taka Rosja byłaby w stanie znienacka zająć Polskę zanim zdążylibyśmy zmobilizować wojsko. Desant Specnazu na największe miasta i koniec wojny. Pozostaje partyzantka lub kapitulacja :P Ale spokojnie, to najbardziej pesymistyczny scenariusz, bo nic takiego w najbliższym czasie się nie zdarzy :lazyrainbow:

Powiem tak, gdyby wojna wybuchła to niezbyt da się przewidzieć co się stanie, po za tym musieliby przeskoczyć granicę, a ukraińska jest obstawiona, a samoloty radar wykryłby wcześniej.

Jako, że nadal zdobywam wiedzę mam konkretne pytanie. Czy wymiana tłoka, jego głowicy czy też dyszy może zwiększyć zasięg repliki, a jeśli tak to jaki to ma być tłok itd, oraz w jakim stopniu zwiększy to zasięg?

Z tego co wiem wymiana czegokolwiek z układu ''gazowego''  może zwiększyć zasięg. Choćby dlatego że są mniejsze straty przez nieszczelność.

W jakim stopniu? A w takim jakim masz nieszczelną replikę :ming:  A co do producenta, sam nie wiem. Ale najlepiej żeby wszystko było od jednego  bo będzie leprze pasowanie. 

Pod warunkiem że mówimy tu o lepszych częściach. 

A tak z moich spraw to zacząłem wymieniać kable na modelarskie 1.5mm miedziane/ posrebrzane. 400 nici i wtyczki Deany. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

Edited by WilkU

Nie brałbym tych artykułów sobie do serca :P

No, najwyżej przekonamy się na własnej skórze jak bardzo do dupy jest nasz rząd oraz "pacyfistyczne" nastawienie społeczeństwa :dunno:

Nie umiemy się uczyć na własnych błędach i ciągle wierzymy, że "Zachód nam pomoże".

Ale wątpię, żeby jednak do czegoś doszło. Jestem optymistą jeśli chodzi o Rosję, ale i realistą, bo wiem, że mogą z nami zrobić co chcą.

EDIT: A Polacy nie pójdą do lasów z karabinami jak twierdzi gen. Skrzypczak, bo:

1. Nie mają ich!

2. Nie umieją się nimi posługiwać!

Edited by Foley

Hurr, napisałbym swoje zdanie o tym tworze, jakim jest Izrael, ale nagadałem się o tym na imprezie i chwilowo mam dosyć. Samo państwo powinno być dawno temu wywalone z ONZ.

I taka inna sprawa. Miał ktoś do czynienia z wiatrówkami dłużej, niż na jakimś festynie/leśnej strzelnicy/w rodzinie? Szukam sobie jakiejś, bardziej sprężynowa by mnie urządzała, chociaż na kapsułki co2 nie powinno być źle.

Popieram Flippyna, HATSAN to dobry wybór.

Poszukaj za używkami na bron.iweb.

Edit,

Jak masz takie hajsy to dozbieraj nieco grosza i kup karabin / strzelbę / pistolet / rewolwer czarnoprochowy, też bez zezwolenia a radocha ze strzalania nieporównywalna.

Edited by Eternal

Broń wyprodukowana przed 1850 rokiem (chyba) albo jej replika są legalne bez zezwolenia. Tylko nie wiem, czy rewolwer też się liczy, bo czytałem, że musi mieć rozdzielone ładowanie (w sensie odprzodowe, a nie gotowe pociski. Nie jestem jednak pewien).