Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Tylko nie wiem, czy rewolwer też się liczy, bo czytałem, że musi mieć rozdzielone ładowanie (w sensie odprzodowe, a nie gotowe pociski. Nie jestem jednak pewien).

Dobrze mówisz, musi mieć rozdzielne ładowanie.

Te rewolwery takie mają, z tym że kupujesz takie jakby łuski i masz tak jakby scalony :rainderp:

Tak jakby, po prostu robisz sobie nabój który potem ładujesz a zapłon jest i tak o tą "zaryskę" (zapomniałem fachowej nazwy), łuskę po wystrzale możesz znów użyć.

Czarnoprochowce są boskie :lunaderp:

Mam na celowniku rewolwer / karabin rewolwerowy lub karabin na wzór Hawkena / Deer Huntera w kalibrze .44 / /45.

Poza tym może kiedyś uda się zdobyć safari express .72... taki tam barret w wersji czanoprochowej bez zezwolenia :ming:

Edited by Eternal

280? No to gruby tuning jak mniemam :rdblink:

A jak. To spora ilość kasy, a do wymiany leci wszystko, co jest wewnątrz.

A jakiego Glocka dokładnie? :)

Glock 18c od Cymy. Znajomy rusznikarz posiada dwie sztuki i bardzo je chwali. Powiedział nawet, że załatwi mi nówki w tańszej cenie, co mnie zadowoliło.

Tak jakby, po prostu robisz sobie nabój który potem ładujesz a zapłon jest i tak o tą "zaryskę" (zapomniałem fachowej nazwy), łuskę po wystrzale możesz znów użyć.

Czarnoprochowce są boskie :lunaderp:

Mam na celowniku rewolwer / karabin rewolwerowy lub karabin na wzór Hawkena / Deer Huntera w kalibrze .44 / /45.

Poza tym może kiedyś uda się zdobyć safari express .72... taki tam barret w wersji czanoprochowej bez zezwolenia :ming:

wystarczy znaleźć 200 znajomych ustawić się w rzędzie i strzelać... ahh ten XIX wiek

http://gunfire.pl/product-pol-1152205415-Replika-karabinu-wyborowego-GSS.html :soawesome:

wystarczy znaleźć 200 znajomych ustawić się w rzędzie i strzelać... ahh ten XIX wiek

To nie jest muszkiet z wojny secesyjnej, przynajmniej tak myślę. Ale przyznam że żołnierze w tych czasach mieli przewalone... chodź przy takiej celności inna taktyka byłaby bezsensu. 

Udało mi się i wymieniłem te wtyczki i kable, wszystko działa dobrze a nawet lepiej niż wcześniej. Szczerze mówiąc nie sadziłem że to daje takiego kopa replice 

Edited by WilkU

Śmiejcie się, ale my czasami robimy na strzelankach "wojny secesyjne".

Ustawiamy się w dwóch szeregach naprzeciw siebie i na komendę każdy strzela po jednej kulce... Żeby było trudniej to nie można celować - strzelamy wyłącznie z biodra :D I co salwę podchodzimy o 5 kroków, aż będziemy za blisko, wtedy stajemy i z tego miejsca oddajemy salwy.

Fajny klimacik :lol:

Jakby więcej osób miało bagnety, to można by na koniec na nie polecieć :rainderp: A że mam tylko ja, to mogę się obejść smakiem, że powalczę na bagnety :rainbowcry:

A propos bagnetów... Czy tylko ja uważam, że trzeba zrobić strzelankę w klimatach I Wojny Światowej? W końcu w tym roku mamy setną rocznicę wybuchu :rdblink:

podczas wojny secesyjnej używano broni takiej jak winchester, colt, działo getlinga itp. bardziej używali tam taktyki jak podczas pierwszej wojny światowej, jeśli chodzi o 1strzał i minuta ładowania to czasy napoleońskie XVIII wiek i początek XIX

Nie do końca.

Wojna secesyjna była dość specyficzna ponieważ mimo zmian jakie zaszły w uzbrojeniu to walki były często prowadzone w szykach napoleońskich. Broń czarnoprochowa (rozdzielnie ładowana ) wciąż była w użytku ( wszelkie sharpsy, colty dragoon / naval ).

Edited by Eternal

Batka powinna wejść, choć niech lepiej WilkU się wypowie bo ma gienie ;)

Za 10zł rozwiązałem problem chwytu przedniego do suki + mam porządny montaż na latarkę lub laser :)

zcIhlyQ.jpg

Hed31lh.jpg

Kupiłem montaż na latarkę / laser na lufę a przy jednym pierścieniu jest szyna ris :evilshy:

Święte słowa airsoftu :rdblink: wygoda ponad wygląd.

Chyba że ktoś chce wylądować na memie z dopiskiem "Co z tego, że nie działa? Ważne, że wygląda" :lol:

A wygląd ma się podobać właścicielowi, a nie innym :hmpf:

No Eter AKS godny pochwał, i jak foley wspominał zerwanie z tradycją niebieskiej taśmy na magu. A z takim chwytem niema bata by przywalić lufą w ścianę w cqb.    :aj5:

Co do ,,wygody ponad wygląd'' dodam od siebie że dodałem replice ciężarki w kolbie. Wyglądu to nie szpeci ale pomaga przy wielogodzinnej bieganinie. Zawsze jakoś cały przed leciał mi w dół. Znajomy jest szczęściarzem, biega z aug-iem i cały środek ciężkości jest oparty na ramieniu. 

Edited by WilkU

No nie wiem czy takim szczęściarzem... Dla mnie bullpupy są w większości okropne i źle wyważone (wyjątek: P90 - to jest świetne). Wkurza mnie jak replika leci mi w tył. Z kolei w AK ciąży przód jeśli się go obwiesi dodatkami i ma się lekką składaną kolbę.

Wniosek? Dla mnie najwygodniejsza jest M'ka ze stałą kolbą :lazyrainbow:

PS: No i P90 dopasowuje się samo do ręki :rd6: