Eter Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 (edited) Noo... jest sobota jest strzelanka Pierwsze dwie rundy to by był totalny fail... 1) Wlazłem pod lufę wroga jak totalnie zielony 2) Udało mi się zajść 3 wrogów ale... ale nie odbezpieczyłem broni... oni na mnie spojrzeli, ja próbuje wciskać spust i taka mina " " po czym dostałem serię. Na całe szczęście się ogarnąłem i wlazłem tam gdzie moje miejsce... gęste krzojdy, i zabawa się rozpoczęła :aWe6O: Przy okazji, zauważyłem że w suce gumka hopa dziwnie chodzi... kulki lecą gdzie chcą a po wystrzeleniu 1 lub 2 mid capów jest ok, nie mam pojęcia co to może być Edited August 16, 2014 by Eternal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 16, 2014 Author Share Posted August 16, 2014 Heh, podobnie do 2) miał mój znajomy. Tyle że chciał wyskoczyć jak jakiś Rambo i serią z biodra wszystkich skosić. Wyskoczył, nacisnął spust... Miał na semi Ja niestety jestem w Kielcach, więc muszę sobie odmówić strzelanki w ten weekend Eter, a SWD to Ty używasz jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Eter, a SWD to Ty używasz jeszcze? Jak naprawię cylinder bo mi się wykrzywił to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 16, 2014 Author Share Posted August 16, 2014 http://vitiazspec.com/c/1561/amunicja-do-granatnikow-bron-i-amunicja.html A więc mamy te granaty do granatników z VSO, na które czekaliśmy... Ale jak spojrzałem na ceny Po prostu po bało psa i budę Jedna łuska i osiem wkładów za 450zł?! Das ist Sheiße! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Ale jak spojrzałem na ceny Po prostu po bało psa i budę Jedna łuska i osiem wkładów za 450zł?! Das ist Sheiße! Skączy się na tym że ludzie specjalnie będą lecieli do tych granatów by je złapać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Powiem to tak... najdroży jest ten shell. Jak się go zakupi to wychodzi że za jeden granat płacimy ~25zł przy czym atestowane GR-2 to koszt ~18zł a tutaj mamy granatnik z prawdziwego zdarzenia. Na sobotnie strzelanki bez sensu, za to na zloty bajeczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Kilka fotek z sobotniego wypadu na asg Na ostatniej fotce wyszło ciekawie zestawienie - od lewej strony KZS w brzozie (ZSRR), patrząc potem w prawo ja w współczesnej brzozie (seledyn) a jeszcze dalej kolega w ruskim flecktarnie-d ps. Green, dzięki za fotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 No, no, niczego sobie fotki Całkiem sporo osób było, aż pozazdrościłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Nie powiem całkiem fajna grupka zielonych ludzików i tak jak mówiłeś po kamuflażu to pół europy A ja się zastanawiałem nad zakupem granatnika w przyszłości Nie no ceny tych shellsów to przesada, ale może stanieją, albo pojawi się tańsza ( czyt. chińska) wersja Ps. Nie ma to jak łazić po cholernie dużym i gęstym lesie z nożem w każdej ręce ( wilki, dziki, króliki, jastrzębie, ch j wie na co ja tam jeszcze wlezę ) i wyskoczyć na grzybiarza, dat face Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Grzybiarze... Kiedyś jednego chciałem potraktować granatem, bo słyszałem, że pod moją górką się ktoś skrada. W końcu, zamiast rzucić granat, poszedłem sprawdzić - i widzę skuloną postać, skradającą się z wiaderkiem! A inny mnie kiedyś prawie rozjechał rowerem. Leżałem sobie w krzakach przy leśnej ścieżce, nagle się trochę wychylam... I tuż przed oczami mi przejeżdża koło roweru! Nie wiem kto był bardziej zdziwiony, ja czy on Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizio Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Batka powinna wejść, choć niech lepiej WilkU się wypowie bo ma gienie Za 10zł rozwiązałem problem chwytu przedniego do suki + mam porządny montaż na latarkę lub laser Kupiłem montaż na latarkę / laser na lufę a przy jednym pierścieniu jest szyna ris A ja cały czas mam Twojego maga i nie mam kiedy go dostarczyć ; P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Możecie mi podpowiedzieć jakie Angielskie buty najlepiej wybrać i jakie buty mają SAS'y... Gdzie można w miarę tanio kupić przyzwoicie wyglądającego kucykowego pluszaka xD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 (edited) Buty to nie moja broszka, więc nie pomogę Gdzie można w miarę tanio kupić przyzwoicie wyglądającego kucykowego pluszaka xD? Na FB wiem, że jest tego masa. Najlepsze (subiektywnie), jakie znam są u Kamishy oraz Angel99Percent ma świetne rzeczy... Aczkolwiek za jakość słono się płaci Edited August 18, 2014 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 A stronka tej kamishy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 (edited) Trochę dłużej zajęło mi znalezienie, bo nazwy nie pamiętałem https://www.facebook.com/UnicorniaWorkshop EDIT: Swoją drogą, ciekawą opcją byłby taki pluszak z pluszowym hełmem, karabinem etc. Albo lepiej! Pluszak zaczepiany na kolbę do repliki Edited August 18, 2014 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 EDIT: Swoją drogą, ciekawą opcją byłby taki pluszak z pluszowym hełmem, karabinem etc. Albo lepiej! Pluszak zaczepiany na kolbę do repliki hehe, ale cena by była kosmiczna xDhmm, jeśli chcę mieć przyzwoitego kuca to 300zł trzeba przyszykować ;_; oh, a jeszcze buty i rękawice muszę kupić http://www.ebay.com/itm/301220856694?ssPageName=STRK%3AMESELX%3AIT&_trksid=p3984.m1555.l2649 heh, sporo napaleńców jest na te pluszaki, licytacja od 1$ skończyła się na 122$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Miał ktoś może styczność z AUG'ami od JG? Chodzi mi głównie o awaryjność i jakość części w stocku. Bo to cuś wygląda zachęcająco A że jest w promocji, to sami wiecie... Do czegoś takiego tuning na ~450 FPS i dobra precka, i można śmigać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Miał ktoś może styczność z AUG'ami od JG? Chodzi mi głównie o awaryjność i jakość części w stocku. Ja maiłem Auga A1 od JG. W stocku możesz władować M140 i na semi masz długą bezawaryjną pracę. Jedyny problem to spust ( brak selektora - spust dwupozycyjny ), nie to że się psuje co jak się zepsuje to kicha Bardziej się opłaca kupić "gołego" auga niż tą abominację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Goły AUG wygląda, za przeproszeniem, chu owo dla mnie. A ten ma lufę i tłumik płomienia w "Barrett style" Luneta i dwójnóg też jest, więc zawsze to jakiś "plus". Władowałbym M130 i nie musiałbym już wzdychać do drogiego i kosztownego M82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 co powiecie o assault boots' ach miał ktoś kiedyś styczność ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 chyba nie znajde na siebie butów ;_; mam rozmiar 10W a takich prawie nigdzie nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 Coby rozruszac temat... Foley kupił sobie nóż. Nie Glocka 78, jak to od wieków miałem w planach, a nóż szwedzkiej firmy Mora. Tak dla spróbowania. Wygląda to tak: http://www.editer.pl/fotka/e8f2eafb642910ba38cfc132049c6af9_1.jpg Mam go od dzisiaj, więc nie powiem jak z zachowywaniem ostrości czy wytrzymałością. Ale zarzucę taką mini-recenzją. Ostrze ze stali węglowej, bardzo dobrze naostrzone i wypolerowane, stanowi prawię połowę noża, ma ok. 10cm, a całość ~21cm. Niewielki, więc dobry na strzelanki czy do lasu (do zabijania polecam Glocka lub miecz półtoraręczny). Rękojeść z zielonego tworzywa (kolor "marine green" ), sprawia dosyć porządne wrażenie, nie ślizga się w rękawiczkach. W zestawie mamy plastikową pochwę (czarną w moim przypadku), w której nóż siedzi raczej bezpiecznie i stabilnie. Raczej, bo łapiąc za pochwę i starając się zamaszystym ruchem "wystrzelić" z niej nóż, udało mi się to raz. Podczas biegania raczej nie będzie narażony na takie siły, więc nie powinien wypaść. Plusy w skrócie: - CENA - wygodna rękojeść (jak dla mnie) - ostry "w stocku" - pochwa "na wcisk" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 (edited) Nie obraź się, ale jest trochę podobny do tego co mam w kuchni A tak w temacie noży mi też od pewnego czasu chodzi jakiś nowy nóż po głowie od KK, ale niestety są to pieniądze dosyć spore Jeden z jego noży(wszystkie robione ręcznie) http://allegro.pl/recznie-wykonany-noz-mysliwski-custom-i4522392222.html - długość całkowita: ok 25,5cm - długość głowni: ok. 13cm - grubość głowni: 3mm - stal: wysokowęglowa stal narzędziowa NC6 - twardość: ok 60 HRC - rękojeść: czeczota brzozowa Edited August 20, 2014 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 (edited) Noże nożami ja tam bym się skusił na tomahawk'a. Edited August 20, 2014 by WilkU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 Cóż, miss noży może on nie jest, ale póki co mile mnie zaskoczył Wygląd jest nieważny jeśli spełnia swoje zadanie. A tak się składa, że mi się z wyglądu spodobał No i był tani Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts