Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Noo... jest sobota jest strzelanka :D

Pierwsze dwie rundy to by był totalny fail...

1) Wlazłem pod lufę wroga jak totalnie zielony :facehoof:

2) Udało mi się zajść 3 wrogów ale... ale nie odbezpieczyłem broni... oni na mnie spojrzeli, ja próbuje wciskać spust i taka mina " :ming: " po czym dostałem serię.

Na całe szczęście się ogarnąłem i wlazłem tam gdzie moje miejsce... gęste krzojdy, i zabawa się rozpoczęła :aWe6O:

Przy okazji, zauważyłem że w suce gumka hopa dziwnie chodzi... kulki lecą gdzie chcą a po wystrzeleniu 1 lub 2 mid capów jest ok, nie mam pojęcia co to może być :rarity5:

Edited by Eternal

Heh, podobnie do 2) miał mój znajomy. Tyle że chciał wyskoczyć jak jakiś Rambo i serią z biodra wszystkich skosić. Wyskoczył, nacisnął spust... Miał na semi :lol:

Ja niestety jestem w Kielcach, więc muszę sobie odmówić strzelanki w ten weekend :rainbowcry:

Eter, a SWD to Ty używasz jeszcze?

Powiem to tak... najdroży jest ten shell.

Jak się go zakupi to wychodzi że za jeden granat płacimy ~25zł przy czym atestowane GR-2 to koszt ~18zł a tutaj mamy granatnik z prawdziwego zdarzenia.

Na sobotnie strzelanki bez sensu, za to na zloty bajeczka :lunaderp:

Kilka fotek z sobotniego wypadu na asg :)

Na ostatniej fotce wyszło ciekawie zestawienie - od lewej strony KZS w brzozie (ZSRR), patrząc potem w prawo ja w współczesnej brzozie (seledyn) a jeszcze dalej kolega w ruskim flecktarnie-d :D

ps. Green, dzięki za fotki.

z9OL5Uw.png

akyePlo.jpg

YPAqXDZ.jpg

QkGeQ6y.jpg

RWrzr92.jpg

Nie powiem całkiem fajna grupka zielonych ludzików i tak jak mówiłeś po kamuflażu to pół europy :)

A ja się zastanawiałem nad zakupem granatnika w przyszłości :ming: Nie no ceny tych shellsów to przesada, ale może stanieją, albo pojawi się tańsza ( czyt. chińska) wersja ;)

Ps. Nie ma to jak łazić po cholernie dużym i gęstym lesie z nożem w każdej ręce ( wilki, dziki, króliki, jastrzębie, ch :yay: j wie na co ja tam jeszcze wlezę  :rainderp: ) i wyskoczyć na grzybiarza, dat face  :lol:

Grzybiarze... :flutterbitch: Kiedyś jednego chciałem potraktować granatem, bo słyszałem, że pod moją górką się ktoś skrada. W końcu, zamiast rzucić granat, poszedłem sprawdzić - i widzę skuloną postać, skradającą się z wiaderkiem! :facehoof:

A inny mnie kiedyś prawie rozjechał rowerem. Leżałem sobie w krzakach przy leśnej ścieżce, nagle się trochę wychylam... I tuż przed oczami mi przejeżdża koło roweru! Nie wiem kto był bardziej zdziwiony, ja czy on :lol:

Batka powinna wejść, choć niech lepiej WilkU się wypowie bo ma gienie ;)

Za 10zł rozwiązałem problem chwytu przedniego do suki + mam porządny montaż na latarkę lub laser :)

zcIhlyQ.jpg

Hed31lh.jpg

Kupiłem montaż na latarkę / laser na lufę a przy jednym pierścieniu jest szyna ris :evilshy:

A ja cały czas mam Twojego maga i nie mam kiedy go dostarczyć ; P

Buty to nie moja broszka, więc nie pomogę :rainbowcry:

Gdzie można w miarę tanio kupić przyzwoicie wyglądającego kucykowego pluszaka xD?

Na FB wiem, że jest tego masa. Najlepsze (subiektywnie), jakie znam są u Kamishy oraz Angel99Percent ma świetne rzeczy... Aczkolwiek za jakość słono się płaci :D

Edited by Foley

EDIT: Swoją drogą, ciekawą opcją byłby taki pluszak z pluszowym hełmem, karabinem etc.

Albo lepiej! Pluszak zaczepiany na kolbę do repliki :D

hehe, ale cena by była kosmiczna xD

hmm, jeśli chcę mieć przyzwoitego kuca to 300zł trzeba przyszykować ;_; oh, a jeszcze buty i rękawice muszę kupić

http://www.ebay.com/itm/301220856694?ssPageName=STRK%3AMESELX%3AIT&_trksid=p3984.m1555.l2649

heh, sporo napaleńców jest na te pluszaki, licytacja od 1$ skończyła się na 122$

Miał ktoś może styczność z AUG'ami od JG? Chodzi mi głównie o awaryjność i jakość części w stocku.

Bo to cuś wygląda zachęcająco :soawesome: A że jest w promocji, to sami wiecie... :sjf1O:  Do czegoś takiego tuning na ~450 FPS i dobra precka, i można śmigać.

Miał ktoś może styczność z AUG'ami od JG? Chodzi mi głównie o awaryjność i jakość części w stocku.

Ja maiłem Auga A1 od JG.

W stocku możesz władować M140 i na semi masz długą bezawaryjną pracę.

Jedyny problem to spust ( brak selektora - spust dwupozycyjny ), nie to że się psuje co jak się zepsuje to kicha :P

Bardziej się opłaca kupić "gołego" auga niż tą abominację.

Goły AUG wygląda, za przeproszeniem, chu :yay: owo dla mnie. A ten ma lufę i tłumik płomienia w "Barrett style" :octcry: Luneta i dwójnóg też jest, więc zawsze to jakiś "plus". Władowałbym M130 i nie musiałbym już wzdychać do drogiego i kosztownego M82 :D

Coby rozruszac temat...

Foley kupił sobie nóż. Nie Glocka 78, jak to od wieków miałem w planach, a nóż szwedzkiej firmy Mora. Tak dla spróbowania. Wygląda to tak: http://www.editer.pl/fotka/e8f2eafb642910ba38cfc132049c6af9_1.jpg

Mam go od dzisiaj, więc nie powiem jak z zachowywaniem ostrości czy wytrzymałością. Ale zarzucę taką mini-recenzją.

Ostrze ze stali węglowej, bardzo dobrze naostrzone i wypolerowane, stanowi prawię połowę noża, ma ok. 10cm, a całość ~21cm. Niewielki, więc dobry na strzelanki czy do lasu (do zabijania polecam Glocka lub miecz półtoraręczny). Rękojeść z zielonego tworzywa (kolor "marine green" :rainderp: ), sprawia dosyć porządne wrażenie, nie ślizga się w rękawiczkach. W zestawie mamy plastikową pochwę (czarną w moim przypadku), w której nóż siedzi raczej bezpiecznie i stabilnie. Raczej, bo łapiąc za pochwę i starając się zamaszystym ruchem "wystrzelić" z niej nóż, udało mi się to raz. Podczas biegania raczej nie będzie narażony na takie siły, więc nie powinien wypaść.

Plusy w skrócie:

- CENA

- wygodna rękojeść (jak dla mnie)

- ostry "w stocku"

- pochwa "na wcisk"

Nie obraź się, ale jest trochę podobny do tego co mam w kuchni :ming:

A tak w temacie noży mi też od pewnego czasu chodzi jakiś nowy nóż po głowie od KK, ale niestety są to pieniądze dosyć spore

Jeden z jego noży(wszystkie robione ręcznie)

http://allegro.pl/recznie-wykonany-noz-mysliwski-custom-i4522392222.html

- długość całkowita: ok 25,5cm

- długość głowni: ok. 13cm

- grubość głowni: 3mm

- stal: wysokowęglowa stal narzędziowa NC6

- twardość: ok 60 HRC

- rękojeść: czeczota brzozowa

gJNorA2.jpg

Edited by Flippyn