Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Po jakim czasie? Tak od jednego dnia, do dziesięciu lat, zależy od szczęścia :D Ale nie ma co się bać, po prostu psuje się to "zamknięcie" i klapka ciągle jest otwarta. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza i nawet jest na to domowy patenet :rd10:

No i stało się... Po niedzielnej strzelane na którą poszedłem pierwszy raz z AK poszła mi kolba  :lunawrath: Nie uderzyłem nią o nic, zacząłem się czołgać to zahaczyłem lekko o drzewo  :facehoof:  (dobra może to nie było tak bardzo lekko ale nie na tyle mocno by pękła) i usłyszałem tylko takie ciche pstryk, patrzę a tutaj od spodu na kolbie taka podłużna rysa  :rainbowcry:  

ukjCYXp.jpg

Myślę, że gdy zaleję to kropelką i ścisnę to może się to jeszcze jakoś zamaskuje. Jak macie jakieś pomysły albo propozycje to będę wdzięczny.

A tutaj bateryjka która przyszła do mnie w zeszłym tygodniu 

WlPKtPx.jpg

Ktoś ma jakieś konkretne zdanie o tej ładowarce? Albo jakąś inną do zaproponowania? ;p bo na razie mi NiMh jest potrzebne, potem LiPo. Pierw muszę do Foleya skoczyć z repliką i tam do serwisu :rd6:

http://www.taiwangun.com/mikroprocesorowa-ladowarka-gtc6-do-akumulatorow-litowych-i-niklowych-acm?from=listing&campaign-id=19

EDIT: A tutaj nowy zakup :x (wybaczcie jakość zdjęcia, mam toster)

vi0YUCC.jpg

Edited by Amolek

Oooo, cymoklocek :soawesome: Widzę, że set do CQB na bogato. AEP i strzelba - polecam :D

A ja dostałem dobrą nowinę, że serwisant zamówił smary, więc moja eMeczka niedługo będzie nieco dopieszczona. Kusi wstawienie M120 :evilshy:

EDIT: A propos ładowarki... Za taką cenę?! Człowieku, toż to Imax jest już tańszy :ming:

Edited by Foley

Nie znam się, nie była mi potrzebna do tej pory :rainderp:

A jakiś link czy tam ukierunkowanie, czego szukać?

Also, zakup cymoklocka od meeta ASG za mną chodził, a ostatnio tylko się upewniłem, bo sobie postrzelałem z takiego :x Zamówiłem tego nastepnego dnia :ming:

Edit: w tym stylu? http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-iMAX-B6/1

Edited by Amolek

Imax B6 - ładuje zarówno LiPo, jak i NiMh, ogólnie odbajerzona, wmazgi wciskają ją każdemu nowemu jako "jedyna słuszna ładowarka".

http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-iMAX-B6-zasilacz-SkyRC-15V-4A/20

Podobno jedna z najlepszych w swojej cenie. Uwaga na podróbki ;)

Osobiście uważam, że jak komuś nie szkoda tyle kasy, to można brać, a jak ktoś oszczędniejszy to lipol i zwykła prosta ładowareczka do niego. A jak ktoś sęp, to ładuje u kolegi :P U mnie to powszechnie stosowane rozwiązanie, dużo ludzi daje mi do ładowania swoje LiPo :D Jak się ma uczynnego kolegę, to po co kupować samemu? :ming: Ewentualnie można zrobić zrzutkę teamową na ładowarkę :rdwild:

EDIT: Wieczór grzebania w replice zakończony. Przerzuciłem kable na tył, wnętrze GB nie wymagało żadnych działań (chociaż mógłbym wymienić prowadnicę sprężyny, bo plastikowa tam siedzi). Jutro jak pogoda dopisze zrobię test strzelecki. W komorze HU jeszcze nie grzebałem, bo ładnie uszczelniona chwilowo, to zobaczę najpierw jak strzela, a potem dopiero będę grzebologię uskuteczniał, parę gumek HU mam na zbyciu :P

Edited by Foley

No i udało się na CQB wybrać w liczbie niecałych dwudziestu ludzi - jest postęp względem ubiegłotygodniowej strzelanki. Czarna taktyka jest super :yay: No i mimo 330-efpeesowej M'ki, Desert Eagle też zaliczył fragi, całe dwa :rainderp:

A jak u Was weekend? :rdblink:

PS: Macie jeszcze Foley'a w wersji CQB.

Chełmie? Masz na myśli miasto? :rainderp: Bo jeśli chodzi o "Foley'a w hełmie", to noszę od zawsze :P Najpierw był PASGT, teraz MICH, może kiedyś w przyszłości będzie coś pokroju Fasta albo kask Delty :dunno:

Ogłaszam więc absolutnie bez związku, że następny meet będzie w Chełmie ;). Ja w zeszły weekend otrzymałem, aż 3 propozycje strzelanek, ale na żadną nie pojechałem bo mama stwierdziła, że mam sobie kupič spodnie :/ , a i tak skończyłem z niebieską koszulą, która okazała się seledynowa i daje po oczach tak, że zamiast odblaskowej będę ją chyba na oznaczenie trupa brał xD .

Nie powiem Foley secik prezentuje się bardzo ładnie :) , przypomniałeś mi tym samym, że muszę pokrowiec na chełm sobie kupić :D .

Eter, pomysł z popołudniami wydaje się fajny, ale byłby to plan stały, czy letni, bo w sumie mamy coraz dłuższe dni, lato idzie, wolny czas...

A do kolegi wyżej mam pewną radę osobistą. Zamiast wychodzić z tekstem pokroju wpierdolę wam, radzę, po prostu się przedstawić, gwarantuję, że efekt będzie o niebo lepszy :) . Po za tym rada druga, nie chodzi o to, żeby się zabijać, ale zabijač tak, żeby wszysy mieli z tego zabawę :P. Czy to nie zabrzmiało dziwnie?

Flippyn co do kolegi wyżej, to jest ludek z Poznania ktorego tak jakby wkrecilem... tym powitanoem chcial przekazac ze Was lubi i chetnie sie postrzela :ming:

Co do strzelanek popoludniowych - to bedzie stale, zimna fajnie jest sie po ciemku postrzelac ;)