Eter Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Mała fotka od E&L... co to jest panowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted May 29, 2015 Author Share Posted May 29, 2015 (edited) Pseudo upper i lower receiver od AR-15. Wygląda jak niedokończony prototyp. Sugerujesz coś? Edited May 29, 2015 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Sugerujesz coś? Tak, E&L już jakiś czas temu zapowiedziało całą serię AR-15 a teraz daje dowody że coś się rusza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 (edited) Pogoda dopisała ( ani za ciepło ani za zimno ), frekwencja dopisała (ponad 60 luda), sprzęt nie zawiódł a fragów miałem od groma... strzelankę uważam za udaną Jedyny smutek to to że medusa jest doskonałym kamuflażem na super wczesną wiosnę lub jesień... niestety zielona strona jest dość ciemna... (choć i tak nie jest źle) Byłem jednym z 3 rusofili na strzelance i kilka razy nawet moi do mnie strzelali... ( w tym headshot w tył głowy od swojego snajpera ) Edited May 30, 2015 by Eternal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 (edited) Też bym się postrzelał w takim gronie (w sensie liczniejszym, bo u mnie wciąż ubogo, chociaż coraz lepiej... Airsoftowcy się wybudzają dopiero ze snu zimowego ). A propos freindly fire, to tydzień temu jak pamiętam zadziwiająco dużo takich sytuacji u mnie było Eee... Frag to frag, nie? Fotka niezła, tylko czemu bez pro-uber-super-koszer-lans-tactical-specnaz-ultra-turbo-super hełmu? Edited May 30, 2015 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 (edited) Eee... Frag to frag, nie? Snajper, luneta, strzał w tył głowy Fotka niezła, tylko czemu bez pro-uber-super-koszer-lans-tactical-specnaz-ultra-turbo-super hełmu? Wyobrażasz sobie latać w autynie w okopach po lesie... Foley, jesteś szalony Choć w modern warfare ruscy spadochroniarze skakali w autynach, kark złamany przy lądowaniu Autyn jest CQB exclusive Nieco więcej fotków: https://plus.google.com/u/0/photos/110527023353230744965/albums/6154733840784273377 A tutaj jeszcze raz moja szpetna morda Edited May 30, 2015 by Eternal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 (edited) Łapcie kilka fotek, bo uważam, że wyszły zarąbiście: Want more airsoft Edited May 31, 2015 by Foley 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Foley... No, no. Mógłbyś sesje zdjęciowe dla jakiegoś magazynu z mężczyznami robić, Loszki by szalały xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Gorzej jakby przyciągnął uwagę innej grupy płciowej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Mówimy o klaczach :b? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Haha, jak się jakaś trafi to ją nawrócę na airsoft Gorzej jakby przyciągnął uwagę innej grupy płciowej Nie strasz Ale na szczęście od czego jest kolba (albo nóż... ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 A co to airsoft już miano religii zdobył ? Pamiętaj tylko, że taki nie powie ci tego w twarz, tylko poczeka, aż się po maga schylisz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 http://www.taiwangun.com/rk-01w-real-wood-boyi?from=listing&campaign-id=19 Nada się dla kogoś, kogo nie stać (i nie ma powodu), żeby kupić coś od E&L? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 5, 2015 Author Share Posted June 5, 2015 Uważam, że jak najbardziej się nada Korzystając z długiego weekendu zwiedzałem dzisiaj poniemieckie bunkry z II WŚ koło Tomaszowa Mazowieckiego. Jedne oddane dla turystów, drugie dzikie Bunkier-schron dla pociągu o długości 355m, coś wspaniałego. Idziesz z latarką, idziesz, a końca nie widać Jakieś 50-100m dalej był kolejny bunkier, również duży, ale przy tym kolejowym to już wrażenia nie robił Natomiast był wielopomieszczeniowy, w jednym miejscu nawet dwukondygnacyjny. Znam ten typ bunkra, więc skierowałem się od razu tam, gdzie winny być podziemne korytarze. Były, ale wszystko zalane Po następnych 50-100m był kolejny bunkier - najmniejszy, ale wciąż duży. Wszystko to w pięknym lesie, z dala od ludzi, z wygodnym dojazdem i miejscem na parking... I wiecie co? Ani śladu airsoftowców! Gdzieś tylko znalazłem trzy kulki na ziemi i to wszystko. Hańba, żeby tak wspaniałe miejsce na strzelanki się marnowało! Gdyby tylko było bliżej, zmieniłbym ten stan rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Ok, dzięki. Bo tak myślałem, czy nie kupić gdzieś bliżej wakacji Miejsce brzmi zacnie, nawet bym się przejechał, ale to musiało by być coś na 99.9% pewnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Gearbox v3 ? A to nie było jakoś problematyczne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 5, 2015 Author Share Posted June 5, 2015 (edited) Jedynym problemem v3 jest to, że nie pasuje do AR15 PS: Jak coś, to możesz poszukać też lepszych wersji Boyi, może akurat będą podobnie cenowo wypadały. Edited June 5, 2015 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Popatrzę po sklepach, chociaż ten na promocji akurat kusi Czytałem trochę i wydał mi się w porządku, ale najpierw się rozeznam, czy znajomy nie sprzeda mi swojego AK. Zajumiście wykonane i nadniszczone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) W kwestii wersji Rk to chyba Etera się najlepiej bezpośrednio spytać, zresztą kiedyś pisał chyba nawet, która generacja czym się od pozostałych różni, wykonaniem, materiałami itp. No cóż ostatnie poprawki czynię i na jutro się na operację Lewiatan przygotowuję , będzie to chyba moja pierwsza strzelanka, gdzie będzie ponad 100 osób . Jedynym pozostałym problemem jest amunicja... Jako, że o wydarzeniu na ostatnią chwilę się dowiedziałem więc z kulkami krucho. Mam ich jakieś 600 przy czym 200 to G&G, a reszta to Pejoty i Raketsy. No cóż, trza będzie oszczędzać . Miałem dzisiaj trochę zajęć, bo jako, że rodzice wybyli z domu i zgarneli największą torbę, w której zawsze przewożę sprzęt i replikę, to musiałem coś wymyślić, bo do mniejszej torby nawet mowy nie było, żeby się zmieściła. Zdecydowałem się więc na skonstruowanie prowizorycznego pokrowca i wyszło... nawet lepiej niż myślałem. Materiał nie jest nijak obciążony, bo wszystko trzyma się na zawieszeniu od repliki i mogę z łatwością dopakować w pokrowiec jeszcze z cztery do sześciu magazynków. W międzyczasie zająłem się moim zniszczonym kominem, który uległ nieszczęśliwemu wypadkowi, czyli trafił do pralki z moją zapalniczką benzynową na 90 stopni czy jakoś tak, po czym niemiłosiernie się zbił i był bardziej twardy od filcu. Namoczyłem go więc dzisiaj, po czym włożyłem do zamrażarki na jakieś 2 godziny ( efekt zamrożonego materiału jest genialny ) i zacząłem rozciągać. Wrócił on praktycznie do normalnego stanu, może jeszcze z jedno mrożenie i będzie jak nowy, ale na razie musi mi jutro posłużyć. A tak w sumie podzielę się fotkami z ostatniej strzelanki ( w sumie mogłem to wrzucić wcześniej ), a nawet dwóch . Zdjęcia pralką polową niestety robione . Edited June 5, 2015 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) W kwestii wersji Rk to chyba Etera się najlepiej bezpośrednio spytać, zresztą kiedyś pisał chyba nawet, która generacja czym się od pozostałych różni, wykonaniem, materiałami itp. Tak to wygląda: CM.035 < RK-01 < CM.045 < RK-01W < RK-01SW < RK-01FS (nigdzie niedostępna lol) < E&L = LCT < VFC < Real Sword(E&L lepsze bebechy) Wszystko zależy od budżetu, ale jak masz kase na RK-01 to lepiej dać 70zł więcej i mieć cm.045 lub jak dorwiesz to RK-01W lub SW. Czekam na więcej fotków Flippyn Ja z kolei szykuje się coraz większymi krokami do Combat alert... w tym roku bedę miał kilka godzin debiutu w sztabie oraz jako dowódca jednego z oddziałów SF Edited June 5, 2015 by Eternal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) Mój pokrowiec jest zawsze zwarty i gotowy na sesję zdjęciową , a tak na serio może jutro jakieś mi strzelą . Hmmm... dowódca sztabowy... szczerze nie zastanawiałem się nad taką funkcją, ale mogłaby to być fajna sprawa, coś wgl. innego, no to co, ciskaj w jakieś strategie Eter , żeby , ci się do sztabu nie wbili jak ty ostatnim razem . A w kwesti kałaszków, nie rozumiem, przestali produkować czy co , najlepszy w swoim rodzaju,ale go nie ma . A w kwestii jutrzejszych manewrów "Polsko-Rosyjskich" obawiam się trochę o wyrównanie sił, bo Polaków jest prawie 57%, a Rosjan zaledwie 43%,a w praktyce byłoby na odwrót, albo gorzej Edited June 5, 2015 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 (edited) W takim razie powodzenia Zalinkowałem RK-01W, czyli wnioskuję, że mogę go spokojnie brać ( o, ten http://www.taiwangun.com/rk-01w-real-wood-boyi ) Edited June 5, 2015 by Amolek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Jestem już w domu ledwo żywy i z tego powodu szczęśliwy . Miejscówka była genialna, wszędzie bunkry doły, rzeka ( przez którą przechodziliśmy) ogółem miejsce jest mega i spokojnie by tam ponad 200 osób upchnął. dzisiejsza strzelanka miała niestety dwa mankamenty : ruscy łapali kule w zęby i między brwi, a druga to medycy, którzy by do gościa ze skaleczonym palcem nie zdążyli. Niestety tak to wyglądało na miejscu , ale jestem zadowolony, że pojechałem , ale w kwesti fragów to mnie chyba depresja złapie , 0 okrągłe i nie było tu winy termosów, ale moja i moich gogli, niestety po pierwszej godzinie zaczęły parować, a z drugiej strony to ja dałem dupy, ale cóż, może w końcu mi przejdzie . To co mi się udało, to było natomiast stworzenie niemałego zamieszania na tyłach wroga , w pewnym momencie byliśmy pod respem rosji, ale wszystkich nas tam wycięli i poszli w lewo, prawie wszystkich... Zostałem sam... ale co, nie ma co się bać trza coś zrobić. Snajpera i KM mieli więc o podejściu nawet mowy nie było, przyglądałem się, aż w pewnym momencie mnie zauważyli. Zacząłem się przemieszczać w różne strony, i jak się później dowiedziałem było mnie około dziesięciu do piętnastu , taki był przynajmniej szacunek strony rosyjskiej, po jakiś 20 - 30 minutach jednak skończyłem maraton ucieczkowy i wróciłem za rzeczkę. Fotek niestety nie mam, bo się znajomy spieszył. Najgorszą rzeczą jest jednak to, że gdy wróciłem, zauważyłem, że złamał mi się pin trzymający lufę z tłumikiem płomienia i prawie mi się wykręcił. Da się co z tym zrobić, czy nowa lufa? Ew mocno zakręcić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 6, 2015 Author Share Posted June 6, 2015 (edited) Heh, a ja odkąd się przesiadłem na ESS'y, zapomniałem niemal, co to parowanie Pin trzymający lufę i tłumik płomienia? Chyyyba nie wiem, o czym mowa Jakieś zdjęcie, cokolwiek bardziej treściwego? Edited June 6, 2015 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Stfu! Nie pin tylko śruba imbusowa na końcu lufy zewnętrznej, trzymał tłumik płomienia, żeby się nie wykręcał , fotki zamieszczam poniżej Tyle, że problem moich ESSów to brak oryginalnego anti foga, więc jakoś muszę sobie chałupniczymi metodami radzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts