Foley Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Dałem za nią 30zł, ale trzeba przyznać, że jakość odzwierciedla cenę, bo wciąż jest w świetnym stanie, a trochę w tych lasach przeżyła Cóż, liczyłem, że mimo wszystko da się rozpoznać, że na zdjęciu użytkuję akurat M249 PARA PS: No to jesteś święty radziecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Zonk, pralka którą robiono zdjęcia akurat zaczęła wirować Foley, co to to jest na tym m249? Peq-15? Obiecałem fotki z malowania kałasia i oto są, 2h roboty, farby fosco w szpraju olive drab i czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 (edited) Foley, co to to jest na tym m249? Peq-15? Mi się raczej wydaje że to torba na akumulator, bo to jakieś takie dziwnie za duże na Peq. A co do malowania. Doprawdy zacne, wygląda jeszcze lepiej. Chociaż ja osobiście czekałbym na to, aż się trochę zetrze. Takie zdarte malowanie daje charakteru replice, ale nic na siłę. PS. Wygodnie się celuje kolimatorem zamkniętym umieszczonym tak daleko? Edited July 20, 2015 by WilkU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 A co do malowania. Doprawdy zacne, wygląda jeszcze lepiej. Chociaż ja osobiście czekałbym na to, aż się trochę zetrze. Takie zdarte malowanie daje charakteru replice, ale nic na siłę. Dlatego nie dawałem na to lakieru i powoli zacznie się ścierać PS. Wygodnie się celuje kolimatorem zamkniętym umieszczonym tak daleko? WilkU, to jest błogosławieństwo.... Mikro T1 + szyna na rurę gazową, naprawdę trudno coś wygodniejszego znaleźć. Kolimator nie zasłania pola widzenia, jest nisko dosłownie minimalnie nad mechanicznymi przyrządami i waży tyle co nic, przekonałem się do takiego zestawu będąc u znajomego - on ma ostrą w takim zestwieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Tak, to jest ładownica na batkę. Taka "świnia" to naprawdę niegłupia opcja... Wygodne, sieje popłoch... i przyciąga kulki przeciwnika Camo całkiem najs, nie chciałeś się pobawić w jakieś snakeskiny czy kamuflaż malowany "od liścia"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 20, 2015 Share Posted July 20, 2015 Camo całkiem najs, nie chciałeś się pobawić w jakieś snakeskiny czy kamuflaż malowany "od liścia"? Raczej nie, nie chciało mi się z tym bawić i chciałem coś prostego Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted July 21, 2015 Share Posted July 21, 2015 Obiecałem fotki z malowania kałasia i oto są, 2h roboty, farby fosco w szpraju olive drab i czarny. Ale po co? Z tym malowaniem to mi się polskie woodlandy kojarzą. Trzeba było oryginalnie zostawić. Zobacz jak pan się cieszy z czarnego AK: http://36.media.tumblr.com/dbd49d52770c70bd2e25d9bb80091aa8/tumblr_mfk2rkulCc1rwe5u6o1_500.jpg Co do zdjęć. Widzę, że operatorka panowie, operatorka. (fasty, emki itd.) Bez hejtu oczywiście . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Z camo jak kto lubi, ja na razie nie maluję, bo jeszcze mnie malowanie nie przekonało, Eter jak mniemam jest już dawno po tym etapie . Po za tym nie jest to jego pierwsza pomalowana repka, więc nie dziwi mnie, że i ten Akacz dostał farbką , chociaż w sumie mógłbyś go jeszcze trochę żółtawym psiknąć - aka moja osobista opinia . Operatorka, Polska operatorka! A tak btw. Foley ty tam chyba MICHa masz, czy zmieniłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 MICH, tylko nieco przyozdobiony, żeby w przyszłości mieć gdzie montować bardziej lub mniej potrzebne rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 o jeszcze mnie malowanie nie przekonało, Eter jak mniemam jest już dawno po tym etapie Ależ oczywiście że malowanie mnie nie przekonało Nie serio, nie jestem za malowaniem replik, przynajmniej tych ruskich. Pomalowałem ją po prostu dlatego że widziałem jak jakiś wesołek z gruzji (rok 2008) miał tak pomalowanego swojego AK i farba była już mocno pozdzierana... po prostu chce ten sam efekt Po za tym nie jest to jego pierwsza pomalowana repka, więc nie dziwi mnie, że i ten Akacz dostał farbką W sumie specjalnie dużo nie malowałem, co najwyżej jakieś małe elementy. chociaż w sumie mógłbyś go jeszcze trochę żółtawym psiknąć - aka moja osobista opinia . za kilka miesięcy i tak będzie porysana i pordzewiała jak skur ysyn więc już nie będę kombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 (edited) Co do malowania replik: 1 .Najfajniejszym malowaniem replik i tak zostaje takie (może być nawet bardziej zdarte, a sprawdza się w kałachach i emkach). 2. A jeżeli chodzi chodzi o to, aby to było bardziej praktyczne to jest jeszcze bardziej chardcorova wersja 3. Ta musiałem to wstawić A tak dodatkowo, to nie wiedziałem że już w 2WŚ była uber-taktyczność. Edited July 22, 2015 by WilkU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 A tak dodatkowo, to nie wiedziałem że już w 2WŚ była uber-taktyczność. A to przypadkiem nie jest ta odmiana M1 kaliber .30 z noktowizją? Bo ona została wprowadzona tuż po II wojnie Nosiło toto nazwę M3 jak dobrze pamiętam. Amerykańce używali tego bodajże w Korei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Mówiąc o naszywkach - mam obecnie dwie w użyciu i obie wzbudzają sensacje bo jedna to kedalski kucyk a druga uderza pro ukraińców Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Meh, to ile ja się nasłuchałem "czy to jest kucyk pony?". Już nawet nie chce mi się tłumaczyć, że mówienie "kucyk pony" to jak powiedzieć "woda water" No, ale trzeba przyznać, że kolory RD są jednak nieco... oczojebne. Nieco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper9 Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Dawno w ten temat nie zaglądałem i od razu masa postów... możecie mości panowie streścić co ciekawsze rzeczy, jakie mnie ominęły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Em... Ciężko by było, bo ciągle przeskakuje się z tematu na temat i rozmowa nam się nie kończy. Nie wiem czy w ogóle da się streścić, co się tu działo, ani co uznać za "ciekawsze" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Polecam przejrzeć ostatnie 5 stron, to będziesz w miarę na bieżąco . God , Specnaz staph ;_; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Jasna cholera chce to! Ten postarzany! Dlaczego kurs dolara jest tak wysoki i sprowadzenie kosztuje tak dużo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Dlaczego kurs dolara jest tak wysoki i sprowadzenie kosztuje tak dużo? Może zbrojeniówka ruszyła? W końcu tu Chiny, tam Rosja, ciapaki nieopodal... kto wie? A dolar idzie do góry. BTW. byłem dzisiaj w stacjonarnaiaku gunfrajerów, pooglądać AK. Mieli tylko AKS-74 E&L w polimerach. Niczego sobie, powiem szczerze i może się skuszę pod koniec wakacji, jeśli hajs będzie się zgadzał. Powiedzieli mi, że to normalne, że dekielek lata i nawet w palnych tak jest ( w oglądanym przeze mnie egzemplarzu miał dość sporo luzu jak na mój gust), prawda to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Powiedzieli mi, że to normalne, że dekielek lata i nawet w palnych tak jest ( w oglądanym przeze mnie egzemplarzu miał dość sporo luzu jak na mój gust), prawda to? Ak nawet w wersji palnej nie jest idealnie spasowaną emką Fakt, dekiel może nieco ruszać się przy tylniej części tam gdzie jest przycisk do sprężyny / prowadnicy ale nie powinny to być jakieś super duże luzy. Łap filmik z mojej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 25, 2015 Author Share Posted July 25, 2015 http://wmasg.pl/pl/events/show/653442 Ja to tutej zostawię... Co prawda ode mnie nieblisko, ale teren wydaje się fajny, a wejściówki w normalnej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Ak nawet w wersji palnej nie jest idealnie spasowaną emką Fakt, dekiel może nieco ruszać się przy tylniej części tam gdzie jest przycisk do sprężyny / prowadnicy ale nie powinny to być jakieś super duże luzy. Łap filmik z mojej. Na tym na którego patrzyłem był zdecydowanie większy luz niż w twoim. Anyway, dzięki za film, przynajmniej mam porównanie. Nie takie złe te E&Ly jak o nich pisali na wumazgu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Anyway, dzięki za film, przynajmniej mam porównanie. Nie takie złe te E&Ly jak o nich pisali na wumazgu. Ehhh bo tutaj jest sprawa z innej beczki. Głównie syf zaczął być rozkręcany przez ludków z rusmila a potem poszła lawina. Gunfire ogłasza że akacze z E&L pochodzą z fabryki która robi broń palną... ALE to jest zajebisty chwyt marketingowy bo faktem jest iż fabryka która obecnie klepie E&L robiła broń palną ale około 60 lat temu. Dwa nie jest możliwe aby części pochodziły od ostrych odpowiedników ponieważ.... fabryka mieści się w chinach a chiny nigdy nie miały na wyposażeniu AKM / AK74 / AK10X. Kolejna sprawa to to że to pół chinczyk - kontrola jakości jest jak w jakiejś fabryce cymy jeden egzemplaż na pierdyliard. Dlatego też znajdują się smaczki pokroju tego dekla czy obdarć łoża i innych syfów. Jak się kupuje E&L to po wyjęciu z opakowania sprawdza się czy jest ok - jak nie to zwracasz do gunfajerów i kupujesz następnego. W sumie najlepiej jest po prostu kupić u nich osobiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 To, że one z palną nie mają wiele wspólnego to każdy wie. Najlepsze jest to, że w USA zbierają pochwały, a u nas pojawiło się sporo obiekcji, co do jakości ich wykonania, czy działania. Najlepsza jest recka AK-74 E&L kupionego w stanach. Wszystko super, działa itd. Najlepsze jest jednak, że w komentarzach gościu się skarży, że mu przysłali bubel. Dalej wyjaśnia, że jest z Holandii i kupował u gunfrajerów. Mam podejrzenia, że chinole wysyłają im i sprawne repliki i odpady. Wspomniany filmik z YT: Czyli kontrola jakości jest, ale dopiero przy otwarciu pudła przez konsumenta. Mogliby chociaż sprawdzać w GF co wysyłają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Tak, po prostu gunfire jebie sprawę i nie robi kontroli tego co dostaje tylko liczy że klient to kupi i nie zwróci Tak czy siak, jak dostaniesz dobry egzemplarz E&L to będzie trudno go zajechać (dwa zonki to gumka hopa i tłok - zauważ że jako jedna z nielicznych części sprzedawanych oddzielnie przez E&L to wzmocniony tłok...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts