Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Dałem za nią 30zł, ale trzeba przyznać, że jakość odzwierciedla cenę, bo wciąż jest w świetnym stanie, a trochę w tych lasach przeżyła :D

Cóż, liczyłem, że mimo wszystko da się rozpoznać, że na zdjęciu użytkuję akurat M249 PARA :rd6:

PS: No to jesteś święty radziecki :lol:

Zonk, pralka którą robiono zdjęcia akurat zaczęła wirować :lol:

Foley, co to to jest na tym m249? Peq-15? :huhwha:

Obiecałem fotki z malowania kałasia i oto są, 2h roboty, farby fosco w szpraju olive drab i czarny.

Np4rZ9r.jpg

KDes56z.jpg

Foley, co to to jest na tym m249? Peq-15? :huhwha:

Mi się raczej wydaje że to torba na akumulator, bo to jakieś takie dziwnie za duże na Peq. 

A co do malowania. Doprawdy zacne, wygląda jeszcze lepiej. Chociaż ja osobiście czekałbym na to, aż się trochę zetrze. Takie zdarte malowanie daje charakteru replice, ale nic na siłę. 

PS. Wygodnie się celuje kolimatorem zamkniętym umieszczonym tak daleko? 

Edited by WilkU

A co do malowania. Doprawdy zacne, wygląda jeszcze lepiej. Chociaż ja osobiście czekałbym na to, aż się trochę zetrze. Takie zdarte malowanie daje charakteru replice, ale nic na siłę.

Dlatego nie dawałem na to lakieru i powoli zacznie się ścierać :aj5:

PS. Wygodnie się celuje kolimatorem zamkniętym umieszczonym tak daleko?

WilkU, to jest błogosławieństwo.... Mikro T1 + szyna na rurę gazową, naprawdę trudno coś wygodniejszego znaleźć.

Kolimator nie zasłania pola widzenia, jest nisko dosłownie minimalnie nad mechanicznymi przyrządami i waży tyle co nic, przekonałem się do takiego zestawu będąc u znajomego - on ma ostrą w takim zestwieniu.

Tak, to jest ładownica na batkę. Taka "świnia" to naprawdę niegłupia opcja... Wygodne, sieje popłoch... i przyciąga kulki przeciwnika :P

Camo całkiem najs, nie chciałeś się pobawić w jakieś snakeskiny czy kamuflaż malowany "od liścia"? ;)

Obiecałem fotki z malowania kałasia i oto są, 2h roboty, farby fosco w szpraju olive drab i czarny.

Ale po co? :

Z tym malowaniem to mi się polskie woodlandy kojarzą. Trzeba było oryginalnie zostawić. Zobacz jak pan się cieszy z czarnego AK:

http://36.media.tumblr.com/dbd49d52770c70bd2e25d9bb80091aa8/tumblr_mfk2rkulCc1rwe5u6o1_500.jpg

Co do zdjęć. Widzę, że operatorka panowie, operatorka. (fasty, emki itd.) Bez hejtu oczywiście ;).

Z camo jak kto lubi, ja na razie nie maluję, bo jeszcze mnie malowanie nie przekonało, Eter jak mniemam jest już dawno po tym etapie :P . Po za tym nie jest to jego pierwsza pomalowana repka, więc nie dziwi mnie, że i ten Akacz dostał farbką :v , chociaż w sumie mógłbyś go jeszcze trochę żółtawym psiknąć - aka moja osobista opinia :v .

Operatorka, Polska operatorka! A tak btw. Foley ty tam chyba MICHa masz, czy zmieniłeś?

o jeszcze mnie malowanie nie przekonało, Eter jak mniemam jest już dawno po tym etapie :P

Ależ oczywiście że malowanie mnie nie przekonało :lol:

Nie serio, nie jestem za malowaniem replik, przynajmniej tych ruskich. Pomalowałem ją po prostu dlatego że widziałem jak jakiś wesołek z gruzji (rok 2008) miał tak pomalowanego swojego AK i farba była już mocno pozdzierana... po prostu chce ten sam efekt :rd6:

Po za tym nie jest to jego pierwsza pomalowana repka, więc nie dziwi mnie, że i ten Akacz dostał farbką :v

W sumie specjalnie dużo nie malowałem, co najwyżej jakieś małe elementy.

chociaż w sumie mógłbyś go jeszcze trochę żółtawym psiknąć - aka moja osobista opinia :v .

za kilka miesięcy i tak będzie porysana i pordzewiała jak skur :yay: ysyn więc już nie będę kombinować :squee:

Co do malowania replik:

1 .Najfajniejszym malowaniem replik i tak zostaje takie (może być nawet bardziej zdarte, a sprawdza się w kałachach i emkach).

2. A jeżeli chodzi chodzi o to, aby to było bardziej praktyczne to jest jeszcze bardziej chardcorova wersja   :ming:

3.  Ta musiałem to wstawić

A tak dodatkowo, to nie wiedziałem że już w 2WŚ była uber-taktyczność. 

11760296_920816251290474_767736579397935

Edited by WilkU

A tak dodatkowo, to nie wiedziałem że już w 2WŚ była uber-taktyczność.

A to przypadkiem nie jest ta odmiana M1 kaliber .30 z noktowizją? Bo ona została wprowadzona tuż po II wojnie ;) Nosiło toto nazwę M3 jak dobrze pamiętam. Amerykańce używali tego bodajże w Korei.

Meh, to ile ja się nasłuchałem "czy to jest kucyk pony?". Już nawet nie chce mi się tłumaczyć, że mówienie "kucyk pony" to jak powiedzieć "woda water" :D No, ale trzeba przyznać, że kolory RD są jednak nieco... oczojebne. Nieco :ming:

Em... Ciężko by było, bo ciągle przeskakuje się z tematu na temat i rozmowa nam się nie kończy. Nie wiem czy w ogóle da się streścić, co się tu działo, ani co uznać za "ciekawsze" :D

Dlaczego kurs dolara jest tak wysoki i sprowadzenie kosztuje tak dużo? :octcry:

Może zbrojeniówka ruszyła? W końcu tu Chiny, tam Rosja, ciapaki nieopodal... kto wie? A dolar idzie do góry.

BTW. byłem dzisiaj w stacjonarnaiaku gunfrajerów, pooglądać AK. Mieli tylko AKS-74 E&L w polimerach. Niczego sobie, powiem szczerze i może się skuszę pod koniec wakacji, jeśli hajs będzie się zgadzał.

Powiedzieli mi, że to normalne, że dekielek lata i nawet w palnych tak jest ( w oglądanym przeze mnie egzemplarzu miał dość sporo luzu jak na mój gust), prawda to?

Powiedzieli mi, że to normalne, że dekielek lata i nawet w palnych tak jest ( w oglądanym przeze mnie egzemplarzu miał dość sporo luzu jak na mój gust), prawda to?

Ak nawet w wersji palnej nie jest idealnie spasowaną emką :P

Fakt, dekiel może nieco ruszać się przy tylniej części tam gdzie jest przycisk do sprężyny / prowadnicy ale nie powinny to być jakieś super duże luzy.

Łap filmik z mojej.

• Upvote 1

Ak nawet w wersji palnej nie jest idealnie spasowaną emką :P

Fakt, dekiel może nieco ruszać się przy tylniej części tam gdzie jest przycisk do sprężyny / prowadnicy ale nie powinny to być jakieś super duże luzy.

Łap filmik z mojej.

Na tym na którego patrzyłem był zdecydowanie większy luz niż w twoim.

Anyway, dzięki za film, przynajmniej mam porównanie. Nie takie złe te E&Ly jak o nich pisali na wumazgu. 

Anyway, dzięki za film, przynajmniej mam porównanie. Nie takie złe te E&Ly jak o nich pisali na wumazgu.

Ehhh bo tutaj jest sprawa z innej beczki. Głównie syf zaczął być rozkręcany przez ludków z rusmila a potem poszła lawina. Gunfire ogłasza że akacze z E&L pochodzą z fabryki która robi broń palną... ALE to jest zajebisty chwyt marketingowy bo faktem jest iż fabryka która obecnie klepie E&L robiła broń palną ale około 60 lat temu. Dwa nie jest możliwe aby części pochodziły od ostrych odpowiedników ponieważ.... fabryka mieści się w chinach a chiny nigdy nie miały na wyposażeniu AKM / AK74 / AK10X.

Kolejna sprawa to to że to pół chinczyk - kontrola jakości jest jak w jakiejś fabryce cymy jeden egzemplaż na pierdyliard. Dlatego też znajdują się smaczki pokroju tego dekla czy obdarć łoża i innych syfów. Jak się kupuje E&L to po wyjęciu z opakowania sprawdza się czy jest ok - jak nie to zwracasz do gunfajerów i kupujesz następnego. W sumie najlepiej jest po prostu kupić u nich osobiście.

To, że one z palną nie mają wiele wspólnego to każdy wie.

Najlepsze jest to, że w USA zbierają pochwały, a u nas pojawiło się sporo obiekcji, co do jakości ich wykonania, czy działania.

Najlepsza jest recka AK-74 E&L kupionego w stanach. Wszystko super, działa itd. Najlepsze jest jednak, że w komentarzach gościu się skarży, że mu przysłali bubel. Dalej wyjaśnia, że jest z Holandii i kupował u gunfrajerów. :ajunsure:  Mam podejrzenia, że chinole wysyłają im i sprawne repliki i odpady.

Wspomniany filmik z YT:

Czyli kontrola jakości jest, ale dopiero przy otwarciu pudła przez konsumenta. Mogliby chociaż sprawdzać w GF co wysyłają...

Tak, po prostu gunfire jebie sprawę i nie robi kontroli tego co dostaje tylko liczy że klient to kupi i nie zwróci :ming:

Tak czy siak, jak dostaniesz dobry egzemplarz E&L to będzie trudno go zajechać (dwa zonki to gumka hopa i tłok - zauważ że jako jedna z nielicznych części sprzedawanych oddzielnie przez E&L to wzmocniony tłok...).