Eter Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 No i mosz babo placek, byłem wczoraj na kawalerskim i podczas strzelanki moja E&L zmieliła zębatki i spaliłem silnik Nosz kuhwa mać, leci na serwis do gunfrajerów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Wywal gearbox i wstaw od cm 0.28 i bydzie git . Coś ty z tym robił, że już zmieliło, ile ją masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Coś ty z tym robił, że już zmieliło, ile ją masz? Nieco ponad pół roku ale na falkenie / combacie przeszła piekło jeżeli chodzi o warunki - falken zimno plus błota od zasrania a combat to niewyobrażalny gorąc, piach plus kurzu co nie miara... może to być efekt, zobaczymy co się zajechało jak wróci z serwisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 2, 2015 Author Share Posted August 2, 2015 Tak odświeżając temat, u kogo niedziela na airsoftowo? No przecież, że u mnie Najpierw trening z ekipą, potem jeszcze wpadliśmy na strzelankę. W końcu ASG w okolicy nieco odżywa, dziś było dwadzieścia osób, ale część zwinęła się wcześniej. Powiem Wam, że nawet udało się fragów nałapać, mimo tego, że los skutecznie mi to utrudniał. Najpierw poszedł mi kabelek w baterii. Niestety, nie dysponuję lutownicą na strzelankach, więc musiałem skorzystać ze swojego rezerwowego lipolka 7,4. Pech chciał, że chyba dawno go nie ładowałem, bo każdy strzał brzmiał jak gdyby miał być ostatni, więc musiałem się nieźle oszczędzać. Druga sprawa, to replika. Co prawda to cud, że te części, zbliżające się do 200k przebiegu wciąż są w stanie działać, ale nie zmienia to faktu, że moja M'ka potrzebuje porządnego remontu. Na pewno do wymiany pójdzie tłok i sprężyna, rozważam jeszcze głowię tłoka, głowicę cylindra i cylinder. Bo chwilowo to z zasięgiem ledwie do CQB się nadaje Jakieś 40-45 metrów raptem. Oprócz tego, miałem okazję przetestować kulki Guardery (moje G&G 0,25 były za ciężkie, meh ) i powiem Wam, że bezproblemowo współpracowały zarówno z moimi magazynkami (wszystkimi bez wyjątku), jak i preclufą. Generalnie to nie zauważyłem różnicy niż jakbym używał G&G. Właściciel twierdził, że paczka kupiona w listopadzie 2014, czyli raczej nie jest to jakaś stara seria (tak myślę). Jak po wyremontowaniu M'ki nigdzie nie znajdę G&G w normalnej cenie, to pewnie skuszę się na wytestowanie Guarderów - jakoś mam z nimi same dobre wspomnienia, ale słyszałem, że niektórzy narzekają Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Ja mam bardzo złe wspomnienia z guarderami i odradzam. G&G najpewniejsze. U mnie również niedziela airsoftowo. Najlepsze, że przez cały dzień nie dostałem ani jednej kulki, a rozegraliśmy jakieś 4 scenariusze, a złapałem 5-6 fragów, z czego 5 jestem absolutnie pewien. Nieco ponad pół roku ale na falkenie / combacie przeszła piekło jeżeli chodzi o warunki - falken zimno plus błota od zasrania a combat to niewyobrażalny gorąc, piach plus kurzu co nie miara... może to być efekt, zobaczymy co się zajechało jak wróci z serwisu. Coś mi się wydaje, że nie piach kurz itp. a po prostu E&L robi lipne zębatki. Mówię wam, do Polszy leci odpad produkcyjny. Miałem dzisiaj w rękach, co najmniej kilkumiesięczne Ak-74 w drewnie od E&L. Gościu jest ze wszystkiego zadowolony, prócz oksydy oraz farby na okładzinach i kolbie (ścierają się). Poza tym, bezawaryjnie i świetnie się sprawuje, ale (uwaga!) ma wymienione zębatki. Z resztą, o ile dobrze pamiętam, Eter pisałeś po Combatcie, że jednemu z twoich kumpli z teamu, zębatki poszły w trakcie imprezy w suce E&La. Przypadeg? Nie sondze. Jak by, co to nie chejce E&L bo na prawdę nie wyglądają źle te repliki, szczególnie, te które zaprezentowałeś nam na video, ale ich zębatki już trochę tak, szczególnie, kiedy wrzuciłeś posta, że i u Ciebie je zmieliło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Coś mi się wydaje, że nie piach kurz itp. a po prostu E&L robi lipne zębatki. Mówię wam, do Polszy leci odpad produkcyjny. Miałem dzisiaj w rękach, co najmniej kilkumiesięczne Ak-74 w drewnie od E&L. Gościu jest ze wszystkiego zadowolony, prócz oksydy oraz farby na okładzinach i kolbie (ścierają się). Poza tym, bezawaryjnie i świetnie się sprawuje, ale (uwaga!) ma wymienione zębatki. Z resztą, o ile dobrze pamiętam, Eter pisałeś po Combatcie, że jednemu z twoich kumpli z teamu, zębatki poszły w trakcie imprezy w suce E&La. Przypadeg? Nie sondze. Jak by, co to nie chejce E&L bo na prawdę nie wyglądają źle te repliki, szczególnie, te które zaprezentowałeś nam na video, ale ich zębatki już trochę tak, szczególnie, kiedy wrzuciłeś posta, że i u Ciebie je zmieliło. Też tak myślę, tym bardziej że oprócz silnika E&L sprzedaje osobno tylko wzmocniony tłok i zębatki Tak czy inaczej jeżeli to jest prawda ( a myslę że tak jest ) to mimo wszystko po wymianie zębatek / tłoka jest naprawdę miodzio bo z zewnątrz jest bardzo solidna. Problemy z oksydą tyczą się głównie wersji 1 (classic) w wersji 2.0 jest lepiej (choć LCT wygrywa tutaj). Co do drewien - są naprawdę piękne ale zamiast być malowane jak oryginał (szelak / wrzący olej) to są trzaskane jakąś bejcą. Obecnie myślę nad sprzedażą długiej AK jak wróci z serwisu bo chce wymienić na wała z zainstalowanym Wolverinem Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 (edited) Weekend airsoftowy w pełni. Najpierw w sobotę, jako że miałem wolne od wakacyjnej roboty, zaliczona, tradycyjna ''jebanka'' z gronem znajomych z lokalnego środowiska. W sumie nie ma co tu się rozpisywać, tyle że było fajnie. Jednak najciekawiej było dzisiaj. Zorganizowaliśmy z drużyną otwarte szkolenie, w sumie przyszło 17 luda. Dziesięciu od nas i reszta chętnych. Należny dodać że nasza banda znana jest właśnie z dość ciężkich treningów. Trwało to wszystko 6 godzin z kilkoma chwilowymi przerwami i jedną dłuższą (ok. 15min) Streszczając, wybiegaliśmy się dwa razy bardziej niż na przeciętnej ''strzelance'', a ręce już nam opadały pod wagą replik, doskonale pokazuje to fakt, że po 4 godzinach zostało nas tylko 12, a po 5 już tylko ludzie z naszej drużyny zostali bo nam się nie wypadało zwijać . Ale najważniejsze że wszyscy się czegoś nauczyli i dobrze się bawili, choć zmęczenie było czuć. I tak właśnie to zakończę. Czyli dowiedziałem się że trening potrafi być niekiedy ciekawszy od niejednej ''jebanki'', choć boli mnie wszystko, ale co tam! Zabawa była przednia! PS. Fajnie czasem dostać w kość, szczególnie w dobrym towarzystwie, bo wtedy wiemy że żyjemy. Edited August 2, 2015 by WilkU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 U mnie niestety na razie nic nie było i się nie szykuje :/ ostatnie co byłem to Colombia Terror 2, a tak to się znajomi porozjeżdżali i nie ma nikogo, a samych imprez też jak na lekarstwo, najbliższa 100km ode mnie ,ale wczoraj wybrałem się ze znajomym do sklepu, aby zakupić sobie jakiegoś boczniaka ( wybranego głosem serca) oraz parę gratów do niego bądź do Mki. Ostatecznie pochłonął on jednak całą moją kasę - batka, chwyt,zawieszenie. A oto co kupiłem Oto moje nowiutkie MP5 - H z powiększonym gniazdem magazynka, dzięki czemu mogę w niej używać moich magów od Mki. Jest trochę podobna do Scara,ale to tylko takie wrażenie . . Stockowy chwyt poszedł to emeczki, bo jest do niej idealny - lekki, mały i wygodny. A na koniec obiecane zdjęcie z urwiłapką i drugiej urwiłapki, co w niej nożem grzebalim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 (edited) Heh, no naprawdę kompaktowy boczniak Nie myślałeś może o czymś takim? http://vignette2.wikia.nocookie.net/guns/images/2/22/M134.jpg/revision/latest?cb=20120209160635 W roli boczniaka idealny, nie? Nie, no, ale tak poważnie, to fajny Sca... ekhm... fajna eMPe piątka, oczywiście, że MP5'tka Ale ja jakoś wolałbym wersję w dark earth Ja chwilowo ubogo stoję z replikami - tylko strzelba i rezerwowa M'ka do CQB* na stanie (złożonego razem: GB od AK, komory, lufy i magazynka nie liczę jako repliki - mimo że strzela Spokojnie, kiedyś może coś jeszcze z tego zbuduję). Główna replika czeka na "przeszczep serca" (parę części muszę zmienić, zanim pójdą w drobny mak i jeszcze coś popsują), a Desert Eagle siedzi u znajomego majsterkowicza. *Chyba można ją już uznać za w pełni sprawną i ukończoną. Mam nadzieję... Edited August 7, 2015 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 (edited) Niezły nawet, ale na kulki bym nie wyrobił,ale kolbę musiałbym na starcie zmienić, bo mi się nie podoba . To trochę lipa, ale możesz zlutować lufę z GB to ci łatwej trzymać będzie , ja będę musiał swoją Mkę na serwis oddać przed pierwszym, bo mi się gwarancja kończy. MP5H , ale dostanie męskie kucowe imię,bo jest Heavy (Mka ma na drugie Luna, ale na Sca....yhym,yhym MP5'piątkę nie mam jeszcze nie mam pomysłu ). A wziąłem ją też dlatego, bo był to ostatni moment na jej zakup, za Dark earth zapłaciłbym teraz 780, bo cena scarów Boyi poszła w górę więc każdy nowy ściągnięty przez sklep będzie droższy, a tak dałem 600. A właśnie jeszcze taka ciekawostka o mojej głupocie z radości - przymierzyłem do komory ostry pistoletowy 5.56 i puściłem suwadło, skubany łyknął, ale oddać nie chce . Edited August 7, 2015 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 To trochę lipa, ale możesz zlutować lufę z GB to ci łatwej trzymać będzie Nie no, bez przesady Mówię, kiedyś jak będę miał wenę, to się za to wezmę... kiedyś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 8, 2015 Author Share Posted August 8, 2015 (edited) Kiedy człowiek napisze posta, a myszka sama kliknie "X". No ja pie... ekhm... Lecimy od nowa Wiem, że tygryski lubią fotki, więc wrzucam swoją drugą M'kę, którą nieco się zewnętrznie pobawiłem. Z efektu jestem bardzo zadowolony, biorąc pod uwagę, że to projekt bardzo budżetowy Myślałem, żeby wrzucić dopiero wersję finalną, ale nie chcę czekać Kliknijta zdjęcie, bo forum postanowiło spłaszczyć Przyznam, że na czymś się wzorowałem. Na M'ce, którą można dojrzeć u "Ghosta" na ekranie głównego menu z gry Call of Duty: Modern Warfare 2. Jakby ktoś nie grał / nie pamiętał: Zdaję sobie sprawę, że nie jest doskonale ($$$), ale w gruncie rzeczy różni się: kolorem panela na RISie (dorwę szpraja i przemaluje u siebie, spokojnie), EOTechem (u Ghosta 552, u mnie 556, ale może uda mi się dorwać "prawidłowego") oraz szczerbinką (Ghost ma składaną, ja takowej jeszcze nie kupiłem ). Aż tak źle chyba nie jest, biorąc pod uwagę, jak bardzo budżetowa miała być ta M'ka, nie? No powiedzcie, że nie jest Edited August 8, 2015 by Foley 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted August 8, 2015 Share Posted August 8, 2015 Ogólnie fajnie i całkiem spoko się to prezentuje. Jednak Ghost to Gaz z pierwszej części modern warfare, który przetrzymał headshota z desert eagle'a, ale potem musiał biegać w takiej śmiesznej kominiarce z narysowaną białą kredą czaszką. Biegał w niej bo nie chciał, żeby go ktoś poznał, a poza tym miał sporą, parszywą bliznę na czole po incydencie z Zakajewem i deaglem. Zasadniczo 0.5 z Zakajowego Deagle zrykoszetowała od czoła Gaza i utkwiła w jego drucianej brodzie. A skąd wiem, że Ghost to tak naprawdę Gaz? Poznałem po głosie. Na zdjęciu z menu Ghost jest leworęczny, a w grze praworęczny. Przypadeg? Nie sondze. Emka bardzo ghostowa i operowałbym, ale jednak minus za te kable wychodzące z kolby. (Nie lubię replik z kablami na wierzchu .) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Tia, uwielbiam te teorie spiskowe Idąc tym tropem, Applejack jest przemalowanym klonem RD, któremu ta urwała skrzydła, żeby nikt się nie domyślił. A skąd to wiem? No po głosie! (w oryginalnej wersji obu klaczom głos podkłada ta sama aktorka, podobnie jest z Gazem i Ghostem). Ja się w teorie spiskowe nie bawię, obaj są trupami i już A propos kabli, to wiem, że będę się musiał nimi zająć, za bardzo się rzucają w oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Ghosta, poznaje, bo to charakterystyczna i popularna postać, ale nigdy nie grałem, więc historii nie znam . Co do samej Mki wszystko mi się podoba po za dwoma rzeczami - kable, ale jak mniemam jakoś to ogarniesz - i kolba, Nie chcę być nie miły, ale na zdjęciu świeci się jak psu jajca , pryśnij ją jakimś porządnym czarnym matem, tak samo panele i będzie idealnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Spokojnie, na żywo kolba się tak nie świeci, to wina zdjęcia (robione pralką podczas wirowania). Ale i tak pewnie ją kiedyś czymś prysnę, bo jest nieco odrapana. Podobno pochodzi z jakiegoś TM'a, jeśli wierzyć właścicielowi repliki, z której ją wyciągnąłem Ale akurat mi bardziej zależało na modelu, a nie firmie, więc co raz różnica TM czy chinol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Jak tak to jest ok, bo na zdjęciu świeciła się bardziej jak ta od BOYI kumpla za 150 złociszy , jak dla mnie też nie ma to większego znaczenia czy kawałek plastiku jest od KWA czy DE, o ile nie jest newralgiczną częścią bądź nie razi wyglądem czy wygodą. Kupiłeś replę czy tylko kolbę? Co sądzicie o zamontowaniu aluminiowego tłoka i głowicy ( o dyszy nie wspomnę, bo wiem, że ma)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Kupiłeś replę czy tylko kolbę? O panie, czego ja nie nakupowałem, toż to zupełny składak... Kolba pochodzi z innej repliki, którą kiedyś kupiłem. Co sądzicie o zamontowaniu aluminiowego tłoka i głowicy ( o dyszy nie wspomnę, bo wiem, że ma)? A po cóż? Tłok plastikowy byleby miał parę stalowych zębów, to będzie git. W czym taki aluminiowy miałby być lepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Tak właściwie nie wiem, dlatego pytam, może dłuższa żywotność, niedługo mi się gwarancja na Mkę kończy, a do końca gwarancji tuning mam za free nie licząc części podobno, więc myślałem o drobnym zwiększeniu żywotności wnętrza za resztki pieniędzy jakie mi zostały, więc myślałem, że biorąc te dwie części mogłoby to zwiększyć nieco trwałość części GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 9, 2015 Author Share Posted August 9, 2015 Cóż, ja wychodzę z założenia, że póki coś dobrze działa, to nie warto tego zmieniać. Jak zaczyna się psuć, to tak. Jeśli głowica tłoka nie powoduje nieszczelności, to zostaw. Jeśli tłok jest w dobrym stanie, to tak samo. A jeśli już chciałbyś tłok, to uważam, że lepiej na jakiś plastikowy ze stalowymi zębami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 A w co wg. ciebie warto zainwestoważ,żeby zwiększyć szczelność ( więcej FPS), a dać słabszego springa, żeby odciążyć resztę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 10, 2015 Author Share Posted August 10, 2015 Tylko Wam FPSy w głowie Zasadniczo to szczelności nie da się zwiększyć w nieskończoność. Jeśli masz dobrą, to ciężko ją poprawić, ale jeśli nie, to wręcz należałoby. Wtedy wypadałoby sprawdzić gdzie są nieszczelności i tym elementem się zająć Chociaż i tak mój złoty przepis to "precka + gumka", a FPS to sprawa drugorzędna. Dopiero jak jest ich o wiele za mało, to podnieść. A najprościej zrobić to wymieniając springa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Nie, nie, nie ja nie chcę mieć większych FPS, a te same, ale włożyć słabszego springa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 10, 2015 Author Share Posted August 10, 2015 Każdy by chciał na M90 mieć pińćset FPS Nie, no, taki joke Jeśli masz dobrą szczelność i wykorzystujesz 100% mocy sprężyny, to nie ma jak osiągnąć tego samego na słabszej, choćbyś nie wiem jakie głowice dawał. No, chyba że chcesz się bawić w bore-up, ale wątpię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Jeśli masz dobrą szczelność i wykorzystujesz 100% mocy sprężyny, to nie ma jak osiągnąć tego samego na słabszej, choćbyś nie wiem jakie głowice dawał. No, chyba że chcesz się bawić w bore-up, ale wątpię... Do boreup potrzeba springa min m120 Tak naprawdę 400 / 430 fps wystarczy w szturmówce i nie ma sensu dawać więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts