Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Nawet o tym fakcie nie wspominałem, bo szczerze wątpię, żeby Flippyn chciał borka pakować :D Ale masz rację, dopiero od M120 można liczyć na lepsze efekty.

Też uważam, że nie trzeba wiele w szturmówce. Byle te 50-60m celnego zasięgu było i spokojnie można nawiązać równą walkę z przeciwnikiem.

Nie no w takim razie odpada, po prostu chciałem odciążyć trochę bebechy repliki, ale w takim razie zostanę chyba przy tym co jest, a zacznę kitrać na jakąś półpreckę :P , polecacie coś taniego, co da niezły efekt?

Edited by Flippyn

Taniego... Podobno te SHSowe lufy dają lepsze skupienie od stocka (a przynajmniej parę razy już słyszałem o nich pozytywne opinie), aczkolwiek sam nie miałem, więc nie uznawaj tego za pewniak. Niemniej, są tanie jak barszcz, więc ryzyko niewielkie. A z tych, co mogę polecić z własnego doświadczenia to Guarder i Systema, one jeszcze się załapią jako "tanie" :D Ewentualnie Madbull, ale to też "zasłyszane", bo sam nie używałem.

Ja tam chciałem pobawić się z moją stockową repliką ale ogólnie to cholera nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Tutoriale pewnie jakieś są ale nie wiem czego dokładnie szukać. Co polecicie wpierw ogarnąć, bo widzę,że temat zszedł akurat na to co sam myślałem, dopieszczenie bez powiekszania fps'ów.

1. Lufa

2. Gumka

3. Wolverine :ming:

A tak na serio... gumka + lufa lub doszczelniona komora hopa w połaczeniu z ~400 fps jest w zupełności wystarczająca. Jedyne co jeszcze czasem warto się pokusić to zmiana wadliwych / słabych podzespołów (zębatki E&L :eww:) lub kable niskooporowe.

Also, buy my shit:

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11604&name=ASG_-_Latarka_taktyczna_-_Super_Xenon_-_16085

Jest ktoś zainteresowany?

Edited by Eternal

Yay, odebrałem swojego Desert Eagle'a od kumpla. LiPo w tym potworku to świetna sprawa - reakcja na spust idealna, a słysząc RoF obawiam się czy trzy magazynki, które do niego mam, wystarczą :evilshy: Hm... To kiedy widzimy się na Killhousie? :wow2:

Yay, odebrałem swojego Desert Eagle'a od kumpla. LiPo w tym potworku to świetna sprawa - reakcja na spust idealna, a słysząc RoF obawiam się czy trzy magazynki, które do niego mam, wystarczą :evilshy: Hm... To kiedy widzimy się na Killhousie? :wow2:

Desert eagle na full auto, nie wiem dla kogo jest to groźniejsze - dla przeciwnika czy strzelca :ming:

Popieram kill house, może poczatek wrzesnia? (Nie mam tylko repliki do cqb... min 400fps nam)

Desert eagle na full auto, nie wiem dla kogo jest to groźniejsze - dla przeciwnika czy strzelca :ming:

Dla przeciwnika. "Ej, dawaj na niego, ma tylko pistolet!" krzyknie do kumpla na chwilę przed tym, jak oberwie serią. :ming:

Popieram kill house, może poczatek wrzesnia? (Nie mam tylko repliki do cqb... min 400fps nam)

Jeśli udałoby się wśród swoich (żeby nie było tego debilnego limitu 350), to ja nie mam nic przeciwko tym 400 :rd6:

Na takich debili są inne sposoby.

Te limity są z palca wyssane i śmiem twierdzić, że bardziej szkodzą niż pomagają. Bo wiele osób przez nie myśli, że 340 FPS to jest w pełni bezpieczne, a 360 to już głowy urywa. A potem płacz "Bo dostałem w zęba i się wybił, a to przecież było 350 FPS!". Oczywiście należy wspomnieć też o idiotach, którzy strzelają niemal z przyłożenia ("bo mam 350, to przecież mogę!"), ewentualnie seryjka z metra z tegoż samego powodu... :facehoof: Wszystkiego tego doświadczyłem na KH i wierzcie mi, że 350 z przyłożenia w rękę boli bardziej niż 450 z dziesięciu metrów w tors.

Najlepszy limit to limit mózgu. Niestety, w dzisiejszych czasach nie każdy potrafi go używać. A szkoda, bo żaden limit czy ograniczenie nigdy nie zastąpi myślenia.

Edited by Foley

To nie dokońca tak jest, rzeczywiście są łby które nie myślą co robią ale też są sytuacje,że gdy ty walisz serią to on ci się wjebie perfidnie pod lufe bo nie zauważy, w tym wypadku mimo wszystko ten mniejszy fps jest ogarniety. Ale cholera wystarczy zabronić walenia serią i większość problemów znika i zostają tylko niedojeby

że gdy ty walisz serią to on ci się wjebie perfidnie pod lufe bo nie zauważy

Coś takiego może się równie dobrze zdarzyć w lesie, a tam jakoś nie ma tych 350 i wszyscy żyją.

U nas stosujemy się do zasady "zdrowego rozsądku", nie mamy stricte limitów FPS i jak sięgnę pamięcią, to raz zdarzyło się, że ktoś dostał z dwóch metrów w łapę (z ~400 FPS) aż do krwi (z własnej głupoty, to byłem ja :P) i raz ktoś w czoło też do krwi (z co najmniej 20 metrów, ze stockowej Cymki, właściciel twierdził, że gość nie przyznał się do pierwszego trafienia, więc kolejne strzały poszły w głowę :D). No i ze słyszenia (osobiście nie widziałem), to kiedyś podobno ktoś od AGMa stracił kawałek zęba z dobrych kilkunastu metrów.

Może to i dziwny fenomen, ale ktoś mający 400 FPS w budynku prędzej zastanowi się zanim odda strzał, niż ktoś z tymi 350 (bo zasady pozwalają, to wali nie myśląc). Oczywiście nie mówię, że wszyscy - to tylko moje spostrzeżenia na podstawie CQBów, na których byłem.

PS: Z kolei "tylko semi w budynkach" jak najbardziej popieram (w zasadzie to nie tylko w budynkach, w zielonej też staram się mieć na semi, chyba że sytuacja wymaga inaczej) - niech się ludzie nauczą celować, a nie zasypywać kulkami jak leci :lol:

Mnie wrzesień pasuje, Mkę się zrobi do CQB, MP5 też :ming: , i będzie git :D .

Eter czy ty sprzedajesz K6-3  :wat:  ? :wat:  Why?

Zgadzam się, że najlepszy bezpiecznik to mózg. Gościu miał 350FPS, teren praktycznie otwarty, trzy budynki, klękam na rogu, kryjąc dwóch pozostałych, w pewnym momencie zauważam AK -tylko AK, po czym dostałem w japę z dwóch centymetrów, aż upadłem, i samo ograniczenie FPS jakoś nie uratowało by mnie gdybym nie miał hełmu i maski,a i tak okulary nie przykryły wszystkiego.

Hm... Jakieś bliższe info, czym się charakteryzuje ta wersja VSO? Bo lekkiego smaku mi narobiłeś :wow2:

Masz tutaj małe porównanie, mój K6-3 po lewej oraz autyzm od VSO po prawej :)

Lt5gZDa.jpg

VSO - to  nie jest nawet podobne do K6-3 - to jest skorupa od ZSH-1 z przyłbicą.

Wersja VSO jest lekka ( normalny K6-3 to worek cegieł na głowie), przyłbica nie jest ze stali tylko z tworzywa + pleksi jako wizjer. VSO ma w środku fajny i wygodny fasunek.

Ot, wersja VSO jest wygodna i robiona pod ASG natomiast ta od redzone jest to wierna replika i... mało wygodna ale lans + 10000000 :lunaderp:

vitiazspec.com/p/1554/413/replika-helmu-zsz-autyn--helmy-nakrycia-glowy.html

Dobrze znalazłem?

Człowieku, dla nie-rusofili to i tak wygląda jak "ten uber lansiarski hełm Specnazu" :ming:

ale lans + 10000000

Zgubiłeś sześć... nie, siedem... zgubiłeś siedem zer :rainderp:

Kurde, no nie powiem, ale smaka mi narobiłeś. Już i tak na frontowców wypatruję dostaw, a Ty jeszcze z tym... Jak tak dalej pójdzie, to i M'kę zmienię :shock:

vitiazspec.com/p/1554/413/replika-helmu-zsz-autyn--helmy-nakrycia-glowy.html
Dobrze znalazłem?

Purrrrrrrfect :rarityawesome:

Człowieku, dla nie-rusofili to i tak wygląda jak "ten uber lansiarski hełm Specnazu" :ming:

Co prawda to prawda, to co dla nie wtajemniczonych jest super elo koks to dla rusofili jest obiektem shitstormu :lol:

Kurde, no nie powiem, ale smaka mi narobiłeś. Już i tak na frontowców wypatruję dostaw, a Ty jeszcze z tym... Jak tak dalej pójdzie, to i M'kę zmienię :shock:

Więc... mój plan zaczyna działać, Foley z akaczem :yay:

Witamy po właściwej stronie mocy :sjf1O:

• Upvote 1

Nie przyzwyczajaj się, M'ka ma u mnie zbyt solidną pozycję póki co. W zasadzie to obie mają :rainderp: A chwilowo raczej nie potrzebuję trzeciej szturmówki. Jak już to kolej na LKM lub karabin snajperski :P

Ale w przyszłości... kto wie :dunno:

Ja tam chciałem pobawić się z moją stockową repliką ale ogólnie to cholera nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Tutoriale pewnie jakieś są ale nie wiem czego dokładnie szukać. Co polecicie wpierw ogarnąć, bo widzę,że temat zszedł akurat na to co sam myślałem, dopieszczenie bez powiekszania fps'ów.

Jaką masz replikę i czy jesteś pewien, że podołasz? Gearbox wcale nie jest taki łatwy do złożenia, jakby się mogło wydawać.

Mam na sprzedaż:

Brałbym hełm, ale gdyby to była wierna replika.  ;_;

Flippyn nie ładuj się w lufy systemy i guardery, a już szczególnie w guardery (kumpel ma i jego hakaśka na tej lufie strzela bardzo średnio. Polecam Ci zaoszczędzić - miast wydawać od razu na mosiądze - na coś ze stali (prometheus śmieje się do Ciebie w tym momencie bardzo szeroko) Wiem, że drogie, ale sam tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony, a najlepsze jest to, że taką lufę kupujesz i dopóki jej nie zegniesz, połamiesz, zaklajstrujesz, dopóty będzie, ci służyć. U mnie śmiga już w drugim aegu. Lufę systemy długości 363mm również posiadam i lepiej niż na stocku, ale nie jest to jednak klasa prometheusa.

Co do emki i modernizacji GB: Jeśli to stock, to nie wymieniaj absolutnie nic, ale rozbierz i zrób test strzykawki:

Jeśli nie będzie szczelności, to sprawdź najpierw czy wewnątrz dyszy jest gumowy oring, jeśli jest, to ewentualnie przesmaruj go olejkiem silikonowym bądź wazeliną. Jeśli nie ma oringu, to kup dyszę uszczelnioną, tylko sprawdź najpierw jaką długość ma ta stockowa i kup tej samej długości.

Jeśli jednak masz dyszę z oringiem, to owiń głowicę cylindra taśmą teflonową (tylko nie za grubo, bo się nie zmieści do cylindra) i znowu zrób test strzykawki (najpierw bez dyszy, potem z dyszą). Jeśli dalej będzie przewiew jak w Sosnowcu, to sprawdź, czy oring głowicy tłoka nie jest poszarpany, popękany itd. Jak wszystko z nim ok, to przesmaruj go olejkiem silikonowym, wazeliną czy czymś tłustym i w miarę gęstym, czego gb nie da rady wyrzygać przez lufę. Jeśli zmęczyło go życie, to do kieszeni go i do sklepu z częściami budowlanymi po taki sam. Znowu zrób test strzykawki.

Nadal przewiew? (no przydałby się w te upały) Zdejmij oring z głowicy tłoka i wsadź na cylinder, po czym opal go troszkę płomieniem z zapalniczki i zostaw, aż wystygnie. Załóż z powrotem na głowicę (pamiętaj o smarowaniu) i zrób test. Jak dalej jest przewiew, to pizgn** to wszystko w kąt i kup sobie markera do paintballa.

*Ewentualnie możesz jeszcze kupić zestaw: głowica cylindra zespawana z cylindrem (tu już nie będzie nieszczelności) + łożyskowana, polimerowa głowica tłoka.

**Ewentualnie zamiast markera - AK-74 od LCT, w końcu emek ci w Polszy dostatek...

Sprężyny na m120 nie wymieniaj, chyba, że twój gearbox v.2 jest z repliki evolution airsoft, jeśli jest chiński, to nawet o tym nie myśl.

Możesz jeszcze zrobić mały myk z hopkiem, czyli tzw. Flat hop up. (Mam w g36 i efekt jest świetny. Całkowicie płaski tor lotu kulek.)

Jak?

Gumke hop-up wywinąć na lewą stronę (może być to stockowa, chińska gumka), ściąć "ząbek" który wchodzi w okno lufy i podkręca kulki. (tylko tak go ściąć, żeby nie wyżłobić w jego miejscu wielkiego kanionu) Założyć na lufę, wyciąć ze zwykłej gumki do ścierania ołówka kosteczkę, która będzie pasować pod (uwaga!) przycięty na płasko uchwyt dystansera. Przykleić kosteczkę do uchwytu na dystanser, sprawdzić czy wszystko działa i jest na miejscu, po czym poskładać i przestrzelać.

*Proces instalacji flat hopa może polegać na metodzie prób i błędów! (Szczególnie w przypadku wycinania idealnej kosteczki z gumki do ścierania. :twiblush:)

*Za wydziwianie przy swojej replice według podanych powyżej sposobów i metod nie mam zamiaru ponosić żadnej odpowiedzialności, robicie to na swoją korzyść/niekorzyść - w zależności od osiągniętych efektów.

• Upvote 1