Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

12042662_465057206999893_417265799910977

Rusofile pewnie wiedza lepiej ode mnie jak to ma się do prawdy. :ming: 

No cholera to takie życiowe xD

Jak ktoś miesza epoki / camo to jakoś to się przeżyje ale jak ktoś podczepi maga 7.62 pod 5.45 to serce przebite na wylot, oczy krwawią i włącza się agrsor :lol:

12049417_462756270563320_958242955618747

Widzę, że nie tylko mi stronka przypadła do gustu :ming: 

Co do tego - jakby ktoś nie wiedział to SSO robiło szpej w kolorze musztardowym który jest sexi ale od około pół roku robią oliwkowy i jest na to wielki hejt... sam się zdziwiłem jak zamawiałem smiersha... czekałem na musztardę a dostałem oliwkę :octcry:

A było to podane na stronie, czy fotka była musztardy, a co oliwkę wysłali?

Mnie dzisiaj już od rana nosi, bo mój MICH w TANie przyszedł dziś rano do paczkomatu :x, jest tylko jeden problem... że go wyjmać stamtąd nie mogie :rapidash:! Sobie leży w tej zaklętej puszce 50 metrów od mojego domu, a ja go nie moge nawet pogłaskać:octcry:, się rodziców, babci, nawet 5 znajomych pytałem czy coś na karcie mają, bo swojej używać nie mogę ( dwie stówki długu mi się nie uśmiecha spłacać xD ), a gotówkę bym im wręczył, ale nikt nie ma :derp5: i weź rzucaj w to pieniędzmi to nie odda :twilight6:.

A co myślicie o tym? Myślę, że pomysł niezły ^^ - https://www.youtube.com/watch?v=XsoA6Z_SF2c&index=3&list=FLKE3tZde9oQngVjQP70IRoQ

Na stronie jest że kolor jest oliwkowy... bo to jest tak, ta musztarda to w sumie oliwka ale musztardowa, poza tym ruski robią szpej i mundury z takiego materiału z jakiego dostaną... jak dostaną inny odcień no to... wuj, zrobią z tego :ming:

Paczkomaty akurat ja lubię, nigdy nie miałem z nimi problemu - zawsze płacę przed wysyłką :rd6:

Oh my... Początkowo zrozumiałem, że nie możesz wyjąć MICHa w sensie fizycznym, czyli że się zaklinował czy coś :lol::lol:. Ekhm... Debil ze mnie, na dzisiaj chyba już wystarczająco przemęczyłem swój mózg :facehoof:.

A co do claymore'a, to kiedyś już gdzieś widziałem, że można go zbudować na podstawie pułapki na myszy, ale ten tutaj jest nieco bardziej "profesjonalny" :D. No fajna zabawka, tylko pod warunkiem, że ktoś ma na nią dobre zastosowanie.

BTW, dałeś link nie tylko do pojedyńczego filmiku, ale do playlisty "Ulubione: Flippyn"... Za "Monster" czy "So Good to be Bad" masz plusa :brohoof:.

Wtedy to problemu bym nie miał, bo wiedziałbym na którą komórkę mam łoma użyć :D , a tak to metoda prób i blędów trochę by zajęła xD

Do obrony budynku wg. mnie się nadaje szczególnie do drabinki przypiąć :)

Upsi :flutterblush:, nie miałem zamiaru się tym chwalić, ale jak już wyszło :fluttershy6:, najwyraźniej zajebiści ludzie mają podobne gusta :brohoof:

Oh my... Początkowo zrozumiałem, że nie możesz wyjąć MICHa w sensie fizycznym, czyli że się zaklinował czy coś :lol::lol:. Ekhm... Debil ze mnie, na dzisiaj chyba już wystarczająco przemęczyłem swój mózg :facehoof:.

Pocieszę cię, że też tak pomyślałem?

A co do patentu, będzie trzeba podłubać w wolnym czasie. Ostatnio właśnie wzięło  mnie na kombinowanie z takimi bajerami. 

Edited by WilkU

Fajny pomysł na claymora ale przy tym sprzęcie co oni mieli to na pewno coś lepszego by się wymyśliło. Też chce taki warsztat 

Inna kwestia.

Szukam ochrony na oczy z możliwością wsadzenia korekcji. Jakieś propozycje? Lub alternatywa google które pomieszczą okulary i są w miarę wygodne?

Edited by Perteks

Szukam ochrony na oczy z możliwością wsadzenia korekcji. Jakieś propozycje? Lub alternatywa google które pomieszczą okulary i są w miarę wygodne?

Soczewki kontaktowe - mam, polecam. Na co dzień używam okularów, a do wszelkiej maści sportów soczewek. Minus jest taki, że teoretycznie nie powinno się w nich spać (raz czy dwa mi się zdarzyło przypadkiem i niby nic złego się nie działo), więc przy strzelankach 24h+ może być kłopot. Chociaż i na nie jest rada - nie spać :lol:. Nawet się to sprawdza, kumple biorą śpiwory i karimaty, a ja dwa cukierki z kawą :rainderp: a nawet i bez nich dwie doby bez snu się zdarzało, więc dla mnie soczewki są doskonałym rozwiązaniem.

Jeśli nie, to pamiętam, że jeden znajomy do którychś gogli ESS sobie wkładki dorabiał, tylko nie pamiętam akurat jaki on miał model :fluttershy4:. Oprócz tego dwoje znajomych okularników używa też którychś ESS'ów razem z okularami i sobie chwalą. Tylko jak na złość też nie pamiętam modeli... Jak bardzo zależy, to mogę dopytać ;).

Soczewek nigdy nie używałem, nawet nie wiem czy mogę. Z tego co tam słyszałem nie każdy może używać soczewek. Nie noszę okularów na co dzień bo mam tylko małe minusy (co przy celowaniu na 20-30m już bywa upierdliwe a także czy to krzak się ruszył czy ktoś przeszedł? )

Też najpewniej do soczewek trzeba się przyzwyczaić a używając w najlepszym wypadku w weekendy to raczej się nie przyzwyczaję

Jestem tylko ciekawy jak to wygląda z tymi szkłami korekcyjnymi bo same ess to są tylko ochronne, najpewniej wizyta u okulisty mnie czeka po szkła.

Spotkałem człowieka na strzelance raz co mi mówił właśnie o ess i to były ess ice co mi polecał. Tylko kwestia też jak to dostać jakoś taniej bo jedno i drugie to po 130zł kosztuje wiec trochę bardzo dużo (nie licząc szkieł od okulisty)

Edited by Perteks

Jeżeli pozwolicie, to ja również się wypowiem: generalnie nie polecam zakładać soczewek "w teren" na zadanie 24+. W minione wakacje jedna z koleżanek, z którymi byłem na kursie, przez dwa dni nie wyjmowała soczewek (spania było co prawda w niewielkiej ilości, ale na kilka chwil dało się oczy zamknąć). Na trzeci dzień dostała tak silnego zapalenia spojówek, że uniemożliwiło jej to kontynuowanie szkolenia (nie mówiąc o tym, że drużyna straciła jednego ze strzelców).

Byłem dziś w specshopie (zauważyłem,że są jednym z kontrahentów ESS i Bolle) przymieżyłem ESS ice i Bolle combaty i muszę powiedzieć,że Bolle znacznie lepiej mi leżą ale cholera jedno i drugie drogo wychodzi nawet z tą ich akcją promocyjną 11% zniżki to będzie 260 za okulary i wkładki a jeszcze cena szkieł, jedyny plus tego,że to zestaw (i minus bo nie ma innej opcji niż zestaw) to,że są 3 pary szkieł + opaska też

Od razu może też pomyśle o zakupie gumki hopa zawsze te 11% taniej, bo kable i inne sprawy elektryczne to na pewno taniej wyjdzie mi w sklepie z elektroniką :P

Wciągam moje kochanie w airsoft i co za tym idzie muszę jej sprawić replikę... nie widzę sensu kupować 3 repliki a niestety moje są "za ciężkie"... (tak suka też bo tona złomu na niej :P ) więc musze pozbyć się AKS74 od E&L aby zamienić na AIMSa w wersji subcarbine. Takie coś hue:

2015052357712361.png

Tak więc sru bez zbędnego gadania AKS74 wraz z rupieciami z fotki za 750zł.

Zębatki wymienione bo zmielił i gumka - wsio działa bez problemu.

12109048_1029922783705873_31693930192495

12140702_1029922790372539_54336466466440

Jak ktoś zainteresowany to pisać :D

Ps Foley tego KZMa uda mi się ściągnąć od kumpla moze za tydzień bo nie ma go na miejscu obecnie ;)

Edit, Aslo jakby ktoś zamawaił coś z http://grey-shop.ru/ to mam kody na 10 i 20 % zniżki.

Mam też wtyki na zniżki sprzętu od TWI ;)

Edited by Eternal

Hmm, to może być ciekawe :D ,sama wybierała, czy ty zndecudowałeś, sam kiedyś powiedziałeś, że jeśli sięgnie po sprzęt NATO, to może znaczyć, że do siebie nie pasujecie :unsuresb:, taki tam... sprawdzian xD, decyzję pozostawiam tobie :P. Ale ogółem, życzę powodzenia, żeby nie było, że nie miły jestem :P. 

A jak kałachowe, to może cuś takiego, też dosyć lekkie ponoć :fluttershy6:

12140557_959258550779577_318427105379911