Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

300zł, gorka jest jeszcze zainpregnowana i dobrze chroni przed wilgocią.

Edit, chyba że serio jesteś zainteresowany to można się dogadac co do ceny ;)

Ah no i rozmiar to 52-5

Edited by Eter

Awtamat Sawieckiego Sajuza - tak się powinien ten karabin nazywać. O ile Hugon Shmeisser w ZSRR nauczył się jedynie pić wódkę, o tyle AK, Michaił dał jedynie podwaliny. To że karabin jest tak udany jest zasługą wielu ludzi, którzy pracowali w zespole Kałasznikowa lub gdzieś na krótko orbitowali wokół projektu i dorzucili swoje 3 grosze, które Michaił postanowił wykorzystać. Nie zmienia to faktu, że broń jest świetna. 

A wiecie, że z komory spustowej M16 (czyli tej dolnej części korpusu) potrafiły wyjechać same z siebie, wszystkie kołki. :D

Jeśli postałbym zwrot za brak mojego frontu to bym brał, ale jeszcze 3 tygodnie zostały im na dosłanie tego.

Tak btw. udało mi się zakupić w końcu body Voltora,ale pojawił się problem...mianowicie ma ono wymiary palnego i airsoftowe części nie za bardzo pasują, ma ktoś pomysł, gdzie bym dostał dust cover z palniaka, za cenę mniejszą niż pół repliki?

Nie wiem czy potrafiły, ale na pewno zostawały w body, może po prostu niedopracowanie z początku serii?

Eter, czemu gorkę na sell dajesz? Zmieniasz set, czy coś innego wpadło ci w oko?

Edited by Flippyn

Eter, czemu gorkę na sell dajesz? Zmieniasz set, czy coś innego wpadło ci w oko?

Zamieniam na zieloną bo set zmieniam - nie ma miejscówek do cqb w poznaniu więc robię się nieco na zielonego ludka z krymu :P

1 minutę temu Foley napisał:

Świat oficjalnie oszalał - pompka AGM za 110zł! :wat:

http://www.airsofthq.pl/pl/p/Shotgun-Long-003-AGM/467

Ciekaw jestem czy sprzeda im się chociaż jedna sztuka. :ming:

Byłem w tym sklepie kilka razy... jest 10 min od mojego kochanie :P

Obsługa naprawdę super, sprowadzą Ci co chcesz ale fakt, gdzieniegdzie to rywalizują ze specshopem :ming:

Właśnie teraz Eter napisał:

sprowadzą Ci co chcesz ale fakt

Patrząc na ceny, to odnoszę wrażenie, że taniej byłoby sprowadzić samemu - nie ważne czy z Chin, czy ze Stanów. Jako sklep lokalny, to jeszcze byłbym w stanie zrozumieć (mam u siebie w mieście militarny - rzeczy airsoftowe zdecydowanie tanich nie mają, ale przynajmniej na miejscu, więc czasami jakieś kulki czy coś wygodniej kupić niż chrzanić się z zamówieniem), ale jako internetowy, to nawet nie ma startu do konkurencji...

Cena jednak gra na rynku istotną rolę, kiedyś niedaleko mnie też był airsoftowy sklepik - jakieś 2 lata temu się zamknął, bo po prostu ceny były tak wyśrubowane, że nikt tam nie kupował . Chyba, że celuje głównie w rynek lokalny, jednak jeśli patrzeć, że mają stronę internetową to niekoniecznie.

Hmm myślałem, że body miałeś CA, spytnąć się chciałem, czy po pomalowaniu widać oznaczenia. Szczerze jednak, chyba odpuszczę sobie oznaczenia i pomaluję to w jakieś camo bo już siły nie mam. Widziałem kiedyś coś pokroju tiger stripe, może coś takiego. Poleciłby jakąś farbę ktoś?

Edited by Flippyn

Hm... Lower może i jest od CA, upper na pewno nie. Niemniej, oznaczeń nie widać (o ile jakieś były), ale zarówno to body, jak i farba na nim, w obecnych czasach pewnie nadawałyby się już do muzeum airsoftu. :lol:

Jeśli chodzi o farby - sam od... dłuższego czasu, powiedzmy, mam już zamiar pomalować M249 (tylko jakoś wciąż nie mam się kiedy zabrać za to) i prawdopodobnie zdecyduję się na fosco. Po przekopaniu internetu wydają mi się one najrozsądniejszą opcją w moim przypadku. Ale do pytania się podpinam, gdyby ktoś coś mógł polecić, to chętnie bym na tym skorzystał.

Ja słyszałem o Fosco i Montana Black, ale zawsze są jeszcze inne opcje, o których mogę nie wiedzieć. Chyba zdedyduję się na coś pokroju tiger stripe, bo coraz mniej chce mi się gonić za tymi oznaczeniami, zwłaszcza biorąc pod uwagę ile czasu wymaga ich maskowanie. A ty Foley, jak masz pryśniętą Mkę :3 ? Kiedyś widziałem, ale fota była niewyraźna :P 

Hm... W camo o nazwie "a będę improwizował z zielonymi kolorkami i zobaczę co wyjdzie". :lol:Albo jakoś tak, nie ja malowałem, więc nie wiem.

Dwa naprędce znalezione zdjęcia: (prawdopodobnie będą spłaszczone przez nasz "kochany" silnik forum, więc trza w nie kliknąć)

Spoiler

http://www.editer.pl/fotka/7c767121b3f098193122861338f9835a_1.jpg

http://www.editer.pl/fotka/b901cc0cee19a021f1094d3e609d4440_1.jpg

Edited by Foley
  • Upvote 1

Nie mam zielonego pojęcia. :dunno:

BTW, patrzcie, co znalazłem:

Klik!

Dodam, że obu "naszych" przedstawicieli udało mi się na filmiku wychwycić. Etera to nie problem, Lorda po KZMie poznałem (i po replice, i po chest rigu...). A właśnie... tak będąc w temacie, to gdzie mini-recka dla nas, co? :rdblink:

Edited by Foley