Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

1 minutę temu Eter napisał:

A skąd wiesz że nie o to mi chodziło? :lol:

:wat:

1 minutę temu Eter napisał:

Co do fotki - flecktar d pięknie kamufluje w pełnej zieleni :wow2:

Prawda. Odkryłem, że zarówno w cieniu, jak i w pełnym słońcu, naprawdę robi świetną robotę!

5 minut temu WilkU napisał:

Fleck to czasem zło konieczne...

Niemiecki - tak, to zło. Rosyjski - nie dość, że wygląda całkiem ładnie, to nawet i (jak zresztą widać) kamufluje dobrze.

Widziałem już kilka razy tego bullpupa. Jakoś wolę wygląd zwykłego M249.

Also, zdjęcie już było, to teraz filmik. Niestety Celestia zepsuła mi swoim słońcem strasznie dużo ujęć (potrzebuję okularów przeciwsłonecznych dla kamerki :lol:), więc ostatecznie postanowiłem dać tylko jeden epizod z samego początku rozgrywki. Zawiera mało akcji, ale duuużo wystrzelonych kulek. Klik!

EDIT: Rosyjski Flecktarn-D na tle lasu. Moim zdaniem kamufluje pięknie. :yay:

Spoiler

https://lh3.googleusercontent.com/-nNGwa8mGkPGLYNzuD-a0wYRH6q3zljurGVkMOfRqRdm3P68tD7HIMiyH9s7BybVEwuULw=w1229-h721

Edited by Foley

KZM.

KZSy są tylko w seledynowej "bieriozce" z tego, co wiem (Eter, popraw jak się mylę).

Trzeba przyznać, że Rosjanie tyle kamuflaży mają do dyspozycji, że w zasadzie na każdy teren się coś znajdzie. U mnie jak widać sprawdza się Siewier (czyli Flecktarn-D).

2 minuty temu Flippyn napisał:

A masz fotkę zniszczonego :3 ?

A ja inną zapytajkę mam, idzie u nas w Polszy legalnie bez biurokracji itp dostać całe suwadło do AK-74? Z chęcią wrzuciłbym je do repliki tak w przyszłości, jeśli się da :3

Kup od VFC pełne lub od RPK cymy i nie będziesz musiał nawet bawić się w przerabianie - cena podobna.

Osobiście trudno było mi uwierzyć, że Liść Dębu może tak dobrze maskować. Wygląda dość niepozornie, ale zasmakować genialnie. Dopiero na własne oczy się przekonałem. A jeśli slysze i niemieckim camo, to zawsze kojarzą mi się kocie wymiociny, które jakoś nie przypadły mi do gustu.

*Monolog wewnętrzny + dużo przemyśleń*

Powiem wam, że przez ostatnie tygodnie przekonałem się jak to jest dowodzić grupą ludzi i powiem wam, że chyba nigdy więcej się na to nie zdecyduję... Przekonałem się jak dużym obciążeniem psychicznym może być ta funkcja. Na samym początku byłem pewien siebie, dokładnie wiedziałem co zrobię, jak co przydzielić, gdzie kogo wysłać, ale dzisiaj... Nie śpię, nie mogę utrzymać szklanki w ręku, trawi mnie ból stresowy. Dlaczego? Początek szedł gładko, wszystko szło zgodnie z moim planem i wyliczeniami, z wyjątkiem drobnostek. Każdy, kto był pode mną głęboko wierzył w to, że "poprowadzę" ich naprzód, że jeśli ja trzymam ster to nic nie może się stać. Sytuacja końcowa pokazała jednak co innego, kilka mniejszych błędów, których wcześniej nie przewidziałem praktycznie odsunęło nas od celu o połowę. Termin jest w środę, a my nie mamy nic, oprócz, pewnego wygranej człowieka, którym zostać muszę ja. Nawet nie mogę pokazać, że się boję, bo wtedy reszta pewnie się załamie widząc to, więc muszę trwać w pewności siebie z uśmiechem na ustach mimo, że nic już z niej nie zostało. Aktualnie czuję się jak wrak człowieka i sądzę, że po prostu nie nadaję się do tej roboty... Sorry, za wylewanie smutków, ale musiałem, bo już nie wiem co mam robić, a moje samopoczucie jest już pod poziomem ziemi...

2 godziny temu Flippyn napisał:

Termin jest w środę, a my nie mamy nic, oprócz, pewnego wygranej człowieka, którym zostać muszę ja.

Ekhm... Nie wiem czy to dlatego, że jestem zmęczony po strzelance, ale... mógłbyś nieco jaśniej? Średnio chyba zrozumiałem...

Generalnie dowódca zwykle ma przerąbane. Jednak najważniejsze, to żeby ludzie pod Tobą mieli zaufanie i wykonywali Twoje rozkazy. Wtedy wystarczy już "tylko" nabrać doświadczenia. A że człowiek najlepiej uczy się właśnie na błędach... :dunno:

Edited by Foley

Nie chodziło mi akurat o airsoft, ale sytuację, gdzie trzeba stać na czele ludzi, chociaż po mojej wypowiedzi można było mnie źle zinterpretować xD . Ogółem jestem w dupie bo jestem kierownikiem grupy praktykantów i jak czegoś nie wymyślę to ojebiemy rok przez jeden z prawie 40 projektów :crazytwi:

Garand to najlepsza zabawka we wszechświecie. :ming:

Coby temacik nie umierał, wrzucam takie tam małe cuś:

Spoiler

http://www.editer.pl/fotka/b6925a75e516af0131c5cd124c90f30d_1.jpg

W planach dorobić kolbę i chwyt prosty zamienić na AFG. Aczkolwiek powoli zaczyna nabierać właściwych kształtów. :wow2: