Eter Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Body od AKMS, tłumik płomienia od AR, bługarski magazynek i płaski dekiel od AK-47 / AK74M dodatko brak kolby jak w AIMRze Skróć lufę do rury gazowej i bedzie słodko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 15, 2016 Author Share Posted June 15, 2016 godzinę temu Eter napisał: Body od AKMS, tłumik płomienia od AR, bługarski magazynek i płaski dekiel od AK-47 / AK74M dodatko brak kolby jak w AIMRze Składak po całości. Tłumik płomienia jest akurat z UAR'a Kolba będzie... kiedyś... w końcu... no w planach jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Co się odcymiło to się nie odcymi. Ale wygląda nawet fajnie,tak... oryginalnie , jaki był koszt przedsięwzięcia, jak spytać mogę ? Ja ostatnio prawie cymkę 0.28 za stówkę dorwałbym, ale gościu przyjechał dwie godziny wcześniej :/ . Foley widziałem tani patent na kolbę do AK, tylko pręt zbrojeniowy ci potrzebny xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 (edited) 12 godziny temu Flippyn napisał: Co się odcymiło to się nie odcymi. Cyma, cyma uber alles! 12 godziny temu Flippyn napisał: jaki był koszt przedsięwzięcia, jak spytać mogę ? Hm... Z zewnątrz składałem na podstawie zwyczajnej CM.028 (jak widać wiele z niej już nie zostało ), natomiast wewnątrz na podstawie gearboxa z CM.040, czyli najlepszego V3 jakie widział świat (biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny ). W sumie około 250-300zł na chwilę obecną, licząc też zmiany w bebechach. Czyli około tyle ile wydałem na Desert Eagle'a (licząc dodatkowe magazynki i LiPo). 12 godziny temu Flippyn napisał: Foley widziałem tani patent na kolbę do AK, tylko pręt zbrojeniowy ci potrzebny xD Spokojnie, na kolbę też już mam pomysł. Edited June 16, 2016 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 (edited) Chłopcyyy, help ! Kupiłem sobie dziś pierwszy kolimator, czyt aimpointa Theda Optics i nie wiem jak tam się plaster miodu montuje i nie wiem jaki kupić . Nie widzę wgl miejsca, gdzie miałbym to wkręcić. Foley, podziel się pomysłem, bo mam jeszcze jeden patent (na cebulę, ale jest xD) Edited June 16, 2016 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 11 godzin temu Flippyn napisał: aimpointa Theda Optics Nie miałem z nim styczności, ale generalnie w "tego typu" kolimatorach powinieneś mieć od wewnątrz gwint. Przykładowe zdjęcie Aimpointa ACM z Krakmana, na którym jak się przyjrzeć, to widać: (jak jest ten watermark "KRAKMAN", to w okolicach pierwszego "K") Spoiler Aczkolwiek sam nigdy z takich osłonek nie korzystałem, więc nie wiem jaka będzie pasować. 11 godzin temu Flippyn napisał: Foley, podziel się pomysłem, bo mam jeszcze jeden patent (na cebulę, ale jest xD) Wolałbym się nim podzielić dopiero jak będzie gotowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Tyle, że u mnie jest jakby coś wkręcone w te miejsce, bo nie widziałem jeszcze gwintu co by się zwężał 0_o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 To skoro coś jest wkręcone, to może da się to wykręcić i pod spodem jest gwint? W swoim ACM 2x42 tak mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 A czym to to wykręcić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 25 minuty temu Flippyn napisał: A czym to to wykręcić ? U mnie szło normalnie ręką, jakbyś butelkę odkręcał. Taki tam zwykły gwint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 U mnie nie idzie, ale walić, coś wymyślę , po prostu nie wystaje na zewnątrz i nie ma jak tego złapać. Za to chyba niedługo będę miał Mkę Classic Army, bo tak spojrzałem, że mam już silnik, body, w poniedziałej jadę po lufę i jeszcze komora w planach xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Może ktoś widział... może nie... Muszę się kiedyś wybrać do Ruskich na zlot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 To jest chyba z tego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Widziałem to już... i trzeba przyznać, że wyprzedzają nas o lata świetlne, jeśli chodzi o jakość zlotów. I ten moment, kiedy czołg przekręca wieżyczkę w twoją stronę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Emmm... kiedy następna edycja i ile stoi visa do Rosji xD ? Nie no w mojej opini mega,ALE przy imprezie tego kalibru powinno trwać to dłużej według mnie minimum 48h , bo tak to przykrótkie jakieś takie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Za rok pewnie kolejna edycja, wstępnie z drużyną jesteśmy chętni aby jechać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Chłopakiiii, korzystał liedyś ktoś może z BU Guardeta, albo szkieletu Ultimate? Opini szukam, jako, że praktycznie mam już wydmuszkę CA, a coś będę tam wsadzić musiał, myślałem nad Retro Arms , ale stwierdziłem, że niemal tysiak za szkielet GB to przesada xD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Powiedzcie mi jaka jest różnica w praktyce miedzy imax b6 a imax b6 mini, bo teroetycznie wygląda na to,ze mini jest lepszą nowszą wersją a faktycznego info nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 (edited) 26.06.2016 at 10:31 Flippyn napisał: ale stwierdziłem, że niemal tysiak za szkielet GB to przesada xD Ja tu widzę za niecałe pięć stówek. Co do borka Guardera kusiło mnie, żeby go wrzucić do M249, ale ostatecznie zdecydowałem się na kombinowanie ze zwykłymi cylindrami, bo wychodzi o połowę taniej. 26.06.2016 at 11:17 Perteks napisał: Powiedzcie mi jaka jest różnica w praktyce miedzy imax b6 a imax b6 mini, bo teroetycznie wygląda na to,ze mini jest lepszą nowszą wersją a faktycznego info nie mogę znaleźć. Niestety, ja nie mam na ten temat zielonego pojęcia. To teraz dorzucam pytanie od siebie. Pacjent: gearbox V3 Choroba: brak śrubki do regulacji silnika Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie tą pierdółkę mógłbym dorwać? Niestety nie mam żadnej na wzór, żeby łazić po sklepach metalowych i szukać takiej samej. A niestety bez niej cały GB nie działa, bo tylko słychać piłowanie zębatki. A jak się ręcznie dociśnie silnik to działa, strzela, więc wybitnie winny jest brak tej głupiej śruby. Oprócz tego, byłem wczoraj na Woli i powiem Wam, że to była mordęga. Wszelkie gadżety, bajery do pomiaru temperatury mówiły, że jest 33-37 stopni w cieniu. Na słońcu myślę, że spokojnie powyżej 45. Ciekło z nas jakbyśmy z basenu wyszli. Do tego było spore tempo narzucone, bo dostawaliśmy jedno zadanie na godzinę, więc trzeba było mocno zapierniczać po całym terenie, co bardzo mocno dawało się we znaki. Niemniej, jestem usatysfakcjonowany, bo z większością zadań świetnie daliśmy sobie radę. Z ciekawostek: przez pierwsze dwie godziny rozgrywki zużyłem... trzy kulki. I to wystrzelone w trupa, który nie miał na sobie kamizelki, więc wolałem go "dla pewności" kropnąć. W ciągu następnej godziny doszły kolejne trzy kulki. Wszystko przez to, że z kumplem działaliśmy głównie we dwóch za linią wroga, więc woleliśmy skupić się na zadaniach i prześlizgiwać pomiędzy liczniejszymi przeciwnikami niż tracić czas i siły na próby ich zaatakowania. Dopiero później jak dołączyliśmy do naszego oddziału, to nieco więcej się nastrzelałem, ale i tak w sumie na cały dzień poszło mi... 1,5 magazynka. Dla jasności - operowałem M'ką, a nie M249. EDIT: Jeszcze jedna ciekawostka. Mimo cholernie wysokiej temperatury i słońca grzejącego non-stop oraz faktu, że cały czas z człowieka leciało jak z kranu - moje ESSy nie zaparowały ani razu. Edited June 27, 2016 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 @Foley To na pewno jest jakaś śruba metryczna, skoro v3. No więc, teraz potrzeba tylko kogoś z V3 i suwmiarką by podał jaka to. Ja również miałem okazję trochę polatać i postrzelać w niedzielę, dzięki czemu udało mi się zakończyć 2 -miesięczny odwyk. Jednak to, że spotkałem sporo starych znajomych i cholernie duża temperatura, zamieniło się to na rozmowy w szpeju pod ostrzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 (edited) czym zastąpić piny które wyjechały z body emki (te co trzymią replikę w całości, od wyjmowania gb) mam już wyjęte metalowe ,,pręciki' z starej kolby składanej od springa i wydają sięza grube ( i mam ich za mało) replika u kumpla. Całość trzyma się na jednym pinie i dzięki sile mej modlitwy. Spoiler Tak, miałem dać zdjęcia, ale fotograf wyjechał do Hammeryki a samojebki słabe by wyszły Edited June 27, 2016 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Weź daj zdjęcie normalnej Mki i zaznacz czego brakuje, bo się pogubiłem 0_o , których pinów brakuje. Najlepsza i w sumie prawie jedyna opcja to kupić nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 (edited) wyrażę, się inaczej: ,,bolce" zdjęcie poglądowe Edited June 27, 2016 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 30 minuty temu WilkU napisał: @Foley To na pewno jest jakaś śruba metryczna, skoro v3. No więc, teraz potrzeba tylko kogoś z V3 i suwmiarką by podał jaka to. No właśnie miałem nadzieję, że ktoś może kojarzy jaka tam powinna być. Hm... Któraś dobra dusza z naszych kałachoposiadaczy ma może suwmiarkę i nieco wolnego czasu? @Simplistic, nie mam zielonego pojęcia o które piny Ci chodzi, ale bardzo januszowatym sposobem jest drut o przybliżonej do pinu grubości owinięty odpowiednią warstwą izolki. Aczkolwiek nie jest to rozwiązanie "na zawsze", tylko chwilowe, jak czegoś potrzeba na już. Generalnie to w body M'ki jest tylko jeden "niezbędny" pin, ewentualnie dwa, ale to w wersjach "łamanych", czyli z dwuczęściową komorą hopka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 @Foley już dałem fotkę, po prostu boję się że rozpadnie mi się w łapach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts