Flippyn Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Ale to brakuje ci tylko jednego pinu, pozostałe dwa to dekor, bez jednego będzie działać, po prostu przy najbliższej okazji zakup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 (edited) Ou, napisaliśmy posta w tym samym momencie. Zaznaczyłeś tam trzy miejsca, podczas gdy pinem jest tylko to nad spustem, pozostałe dwa to "atrapy". Chyba że masz jakieś zupełnie inne body, ale mam u siebie trzy sztuki różnych producentów i w każdej mam tak samo. Generalnie możesz spróbować z kawałkiem drutu albo poszukaj kogoś, kto ma sporo części i za piwo może odda. EDIT: A teraz nie zauważyłem, że jest kolejna strona tematu i się powtarzam, no... Coś jest ze mną nie tak. Edited June 27, 2016 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 http://wmasg.pl/pl/news/show/718329 R.I.P Full Metal Beton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Ale w 89 chyba nadal można latać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Nom żabka fajna jest, jedyny Polski kamuflaż na który nie wylewam fali hejtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Ja podejrzewam, że 93 nadal nosił czasem. Na strzelanki i tak co innego się szykuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 (edited) A ja zarzucę fotki z drobnego paintjobu , który zrobiłem :3 , nie jest jakoś pięknie, ale wyszło nieźle, lufka oraz prowadnica maźnięta sprajem, który miał imitować ten oryginalny kolorek , malowałem, też body Voltora, ale pokażę dopiero efekt po złożeniu tego do kupy Edited June 28, 2016 by Flippyn 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 30, 2016 Author Share Posted June 30, 2016 Dwa dni i dwie naprawione repliki. W M249 znów wywaliłem cały zespół cylindra, w zasadzie teraz ze stocka to został silnik i zębatki w GB. Zobaczymy w weekend jak to się będzie sprawować. Natomiast w AK trzeba było poprawić to i owo... i podczas tego odkryłem, że oprócz taktycznej izolki najlepszym przyjacielem airsoftowca jest... papier. Za jego pomocą ustabilizowałem muszkę, która się zsuwała, sprawiłem, że chwyt pistoletowy siedzi sztywno (też się zsuwał), ale absolutnie najlepsze jest to, że rozwiązałem problem braku śruby do regulacji silnika. Śrubę można dociskać mocniej/słabiej, a papierek można złożyć na więcej lub mniej warstw i tym sposobem zastąpiłem śrubę odpowiednio złożonym papierkiem. W myśl zasady: "Jeżeli coś jest głupie, ale działa, to znaczy, że nie jest głupie." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 A jak spasowanie części po tym czasie użytkowania w m249 Foley? Robią się luzy czy jest ok? Pierwsze generacje m249 od A&K miały problem z luzami. Nareszcie dorwałem adaptery ris do wała! Tak trudno je dostać że brak słów Teraz tylko odkładać na Polarstara lub wolverina :3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted June 30, 2016 Author Share Posted June 30, 2016 6 minut temu Eter napisał: A jak spasowanie części po tym czasie użytkowania w m249 Foley? Robią się luzy czy jest ok? Pierwsze generacje m249 od A&K miały problem z luzami. Między kolbą a body są straszne luzy (częściowo pewnie dlatego, że brakuje mi jednego pina z kolby) i będę musiał coś z tym zdziałać, jakoś pousztywniać, natomiast reszta trzyma się pięknie. 8 minut temu Eter napisał: Tak trudno je dostać że brak słów Trudno mówisz? Ja nawet nie wiedziałem, że istnieją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 (edited) Brawo za starania A tak co do matuszki rosji, potrzebny mi na szybko maskałat i mam zamiar podskoczyć do frontowca. Co się lepiej sprawdzi w kwestii kamuflażu w lato? http://www.frontowiec.com/index.php?p3796,maskalat-kzm-lieto-partizan-wspolczesny http://www.frontowiec.com/index.php?p2608,maskalat-kzm-flektarn-d-wspolczesny A czym się właściwie różni ten z frontowca od vitaspeca? http://vitiazspec.com/p/1530/454/maskalat-liuks-w-ss-lato-kamuflaz-kombinezony-maskujace-mundury-i-maskalaty.html Edited July 1, 2016 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted July 1, 2016 Author Share Posted July 1, 2016 24 minuty temu Flippyn napisał: Co się lepiej sprawdzi w kwestii kamuflażu w lato? To zależy jeszcze w jakim lesie, w jakiej okolicy i generalnie setka różnych czynników - popatrz u siebie, jakie kolory na miejscach strzelanek dominują, są ważne itd. Generalnie oba kamuflaże są dobre, pod warunkiem odpowiedniego wykorzystania i ciężko wybrać "który lepszy". Aha, weź też pod uwagę dostępność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Fleck niedostępny :( , no to chyba partizan zostaje, a wygląda miodnie :3 . Ciekawi mnie jeszcze tylko różnica pomiędzy tymi mundurami vitaspec/front... i czy majki są wygodne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Bierz z VSO bo w podobnej cenie a ten wynalazek z VSO jest wytrzymalszy niż KZM. Bierz SS lieto bo bardziej uniwersalny - fleck super kamufluje ale moim zdaniem tylko w samym środku lata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Ok, dzięki , a wiesz może jak z przewiewnością tego? No cóż jednak 80% poliester 0_0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 3 godziny temu Flippyn napisał: Ok, dzięki , a wiesz może jak z przewiewnością tego? No cóż jednak 80% poliester 0_0 Niestety nie, raz miałem z tym styczność i to dośc przelotnie - Choć podejrzewam że będzie to coś podobnego do maskałatów z redzone.. innymi słowy średnio przepuszcza powietrze ale z racji tego iż jest dość luźny to nie czuć tego aż tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Hmm, w sumie najważniejsze, żeby nie rozpadł się po pierwszej strzelance , niestety ŻWki mówią Wzce nie :( i nie mogę się w niej pokazywać xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 21 minuty temu Flippyn napisał: Hmm, w sumie najważniejsze, żeby nie rozpadł się po pierwszej strzelance , niestety ŻWki mówią Wzce nie :( i nie mogę się w niej pokazywać xD Kup pozwolenie na beton od combat alert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Nieeeeee, chyba się nie rzucę xD. A to na abonament czy jak będzie ? Potem jeździj na jebanki z papierami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 17 minut temu Flippyn napisał: Nieeeeee, chyba się nie rzucę xD. A to na abonament czy jak będzie ? Potem jeździj na jebanki z papierami Chcesz być patriotyczny beton to papiery muszą być! Składka około 40zł na rok jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Ło panie,mundur na dwa lata w takim wypadku, to niemal 3 stówki zamiast dwóch... Chyba obejdę się bez płatnych itemków na abonamencie . Byle wara od reszty umundurowania :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Siema, w końcu mogę sie pochwalić że posiadam swoją replike (RK-03)wiec jestem szczęśliwy. Niestety nie obyło sie bez problemów ale tak czy inaczej jest więc załączam zdjęcia. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 (edited) RK-03, dobry wybór Skombinuj jeszcze drewienka od ostrego lub śliwkowe okładziny plus magi i będzie małe dzieło sztuki Also, na drugim zdjęciu masz otwarty zaczep blokujący rurę gazową, zamknij go aby jej nie zgubić Edited July 2, 2016 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Życzę udanego i bezproblemowego użytkowania w takim razie i szczęścia na nowej drodze życia . Co do wyglądu to strzeliłbym te okładziny na zero i czymś fajnym pomalował tak na start Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Fakt, boyi o ile ma fajne salowe repliki o tyle okładziny do AK to jakaś kpina :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts