Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Co do magów, to chyba z lowów nie korzystam, za to mogę polecić midy Aresa, tanie i bardzo dobrze podają nawet gruz xD

A ja pytajkie mam inne, robił ktoś kiedyś ghille? Długo zajmuje wykonanie czegoś takiego/ Opłaca się z tym bawić?

30 minuty temu Flippyn napisał:

A ja pytajkie mam inne, robił ktoś kiedyś ghille? Długo zajmuje wykonanie czegoś takiego/ Opłaca się z tym bawić?

Zależy jakie i z czego chcesz robić. Na początek polecałbym się zająć raczej viper hoodem, bo zajmie o wiele mniej czasu niż pełne ghillie, a jest dosyć przydatny nawet dla zwykłego szturmowca.

A co do magów, to z lowów mam plastikowe od ASG (na 85 kulek) i żadnego problemu z nimi nigdy nie miałem. Posiadam pięć sztuk. Natomiast midy Aresa również mogę polecić.

Jak to zobaczyłem to aż z krzesła prawie spadłem: :shock:

WSS u Krakmanów

Wał u Krakmanów

Czy ja źle widzę tę cenę, czy ona naprawdę taka jest? :wat: Kurde, aż sam bym kupił, ale szafa pełna i muszę się jakiejś repliki pozbyć zanim coś nowego kupię. Ale pomyślałem, że kogoś z Was może taka promocja zainteresować, więc łapcie linki. :rdblink:

EDIT: Podobna promocja na kilka metalowych SIGów, np. ten tutaj.

EDIT2: Świat oszalał... MP5 Cymy też w promocji.

Podsumowując:

Spoiler

http://pinkie.mylittlefacewhen.com/media/f/rsz/mlfw4756_small.jpg

Edited by Foley
  • Upvote 2

W końcu! Strzelanka po ponad miesięcznej nieobecności! :lunahug2: M249 sprawiło się (prawie) rewelacyjnie - stabilne 450 FPS, ładny zasięg... tylko coś mi podpowiada, że będę musiał wymienić kable. I mam nadzieję, że już tylko je, bo ze stocka to został szkielet GB, silnik i zębatki...

Kilka fotek:

Spoiler

https://lh3.googleusercontent.com/EEhDf2OySA8ZRPnTYcFH0g9U-uPGraLkGl0DlJ6PfDNnkEb9g3pGaxA5bhdVWH73xst5D9potUqn=w1262-h841-no

Ładny krajobraz, nie? :)

https://lh3.googleusercontent.com/VhlCJ3ylhE-4FBLq8_AMP9Hla2gDKnYbE8IToxHnmTKR_pUPgpnm4AwwzXxzIB1P-BQ6X7id9I3R=w1262-h841-no

Nawet mi zdarza się dostać. :rd11: Za to kamuflaż w tym terenie sprawdzał się rewelacyjnie!

https://lh3.googleusercontent.com/2FbehSCLA-68LI8_t_yP9sTIXisq1FE1K8g4o5DiPAeKDsYeCuFHAri8B9tmzbUhd0-fKxTsDa-M=w1262-h841-no

Kilka godzin w hełmie i ekstrawagancka fryzura gwarantowana! :lol:

PS: Ten moment, kiedy przeciwnicy głośno ustalają swój plan działania, a ty leżysz w krzakach z pistoletem 10m od nich... bezcenne. :lunalaugh:

• Upvote 2

Nie, żeby coś, ale w tej masce i ze szmatą wyglądasz, jakbyś sie wkur*ił na kogoś i to solidnie:lol:. Ale fajny teren, szczególnie zbocza :3 

Wracając do tematu tego VSS, to myślę/myślałem o tym, ale niezgodności z oryginałem mnie przytłaczają :/ + tylko magazynki hajkap 

Właśnie teraz Flippyn napisał:

Nie, żeby coś, ale w tej masce i ze szmatą wyglądasz, jakbyś sie wkur*ił na kogoś i to solidnie:lol:

To dobrze, może przeciwnicy poczują grozę. :suspicious:

1 minutę temu Flippyn napisał:

Ale fajny teren, szczególnie zbocza :3 

Zawsze chciałem na nich zrobić Normandię. Pointe du Hoc jak znalazł. :rarityawesome:

Odrobinkę w temacie.

Ponieważ w liceum byłam zwolniona z w-fu (kiepskie serducho i szybko mdlałam) otrzymałam zastępczo zajęcia na strzelnicy. Bardziej zabawa do późniejszego PO ale dobrze to wspominam. Kilka lat temu partner zaprosił mnie na strzelanie z wiatrówki, gdzie perfidnie go ograłam ;) Zostałam wtedy zapisana na przeszkolenie w zakresie broni i teraz regularnie sobie wiatrówkujemy. Na mocniejsze zabaweczki mam troszkę za mało siły a i z finansami mamy inne priorytety.

2 godziny temu Flippyn napisał:

Nie, żeby coś, ale w tej masce i ze szmatą wyglądasz, jakbyś sie wkur*ił na kogoś i to solidnie:lol:. Ale fajny teren, szczególnie zbocza :3 

Wracając do tematu tego VSS, to myślę/myślałem o tym, ale niezgodności z oryginałem mnie przytłaczają :/ + tylko magazynki hajkap 

Za 300 zł to bym z metra tego wała brał ale potrzeba mi kasy na hp do mojego wała plus zbieram kasę na Nissana Navare aby dać pekaśkę na dach + grube rury po bokach do desantu <3

@Metka04 - No i to się chwali, kobiety to urodzeni strzelcy, już sowieci podczas drugiej wojny to wiedzieli ;)

Edited by Eter
  • Upvote 1

38 minuty temu Flippyn napisał:

A ty Eter Wała masz chyba od LCT nie? Po kiego wała ci drugi wał xD? Te mankamenty da się przeżyć, ale boli brak normalnych magów :/ 

Ano mam wała od LCT, a tego biedowała bym brał bo za 300zl to była by świetna replika zapasowa... lub za dwa miesiące jak promocja minie to sprzedam za 400zl i będzie profit xD

2 minuty temu Flippyn napisał:

O panie.... Na rosyjską inkwizycję radzę uważać :v 

Ale tu sama prawilość jest, ładna 74, latarki przyklejone na odpierdol izolką więc pełen koszer.

Inkwizyja popiera :rd8:

Ktoś się wybiera? http://asgard.events/startpage,152.html

W ten weekend kolejna operacja Europa w Forcie ASG, mam nadzieję, że nie będzie lało (i waliło śniegiem). No i że organizator uwierzy, że nie ma to jak serbski najemnik w koszernym ruskim szpeju (niby najemnicy mieli mieć mix kolorów i odcieni, ale maskałat jest taki wygodny i przyjemny, że nie chcę się przebierać we flecka)

A i tak najlepsze, że emkowa kolba nie pojedzie, bo gdyby pojechała, moje rączki byłyby bardzo zmęczone pod koniec dnia. Jednak na dłuższe manewry, zawieszenie jest absolutnie niezbędne, szczególnie w przypadku AK. BTW. zwykłe ucho na zawieszenie do M4 styknie, czy znowu trzeba szukać?

Kurde, pogadam z kumplem i znajomymi w sobotę, może się uda zorganizować i wpaść. (Trochę dużo obiecują na tej stronie jak na mój gust (czuję, że gdzieś tam czai się lotniskowiec), ale może będzie z tego konkurencja dla Combata i kolejna potężna impreza). A właśnie, czy Ty Eter spowiadałeś się nam tutaj z Combata jakoś dokładniej, bo o ile mnie pamięć nie myli... :D

A odnośnie montażu, to po spojrzeniu na zdjęcia, chyba już wiem o co biega,

rsmiu.png

Pytanie tylko (tu może do Foleya również), czy to mi się nie będzie odkręcać, latać, itd.?)

Jeżeli chodzi o asgard - nie będzie to prekręt bo organizuje to dowódca RW z combat alert.

Nie spowiadałem się z combata bo nygus jestem i nie chce mi się pisac - trza się na piwie spotkać to relacje obszerną zdam c:

A co do montażu... zamiast kombinować najlepiej kupić dobre zawieszanie ruskie np RT-3 i wsi będzie pinknie.

Tutaj macie taką małą migawkę jak było na combacie :

https://vimeo.com/176231314

Edited by Eter
  • Upvote 1

6 minut temu The Lord High Protector napisał:

A więc sugerujesz, że RT-3 będę w stanie magicznie owinąć wokół prowadnicy i hasać sobie wesoło po lasach z AK przewieszonym przez barki? (Wnioskuję po zdjęciach od wujka G.)

114_0.jpg