Foley Posted August 26, 2016 Author Share Posted August 26, 2016 Jaram się jak Sherman w Normandii! Dotarł do mnie dodatek do M249, taki prezent dla tej repliki można rzec... O czym mówię? O tym, bez czego żadne taktyczne 249 nie może się obyć! Póki co zamontowałem na M'ce i załączam zdjęcie poglądowe: Spoiler Nie ma to jak miły początek wieczoru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Też kiedyś chciałem, ale inne wydatki... :( Czekam na zdjęcie z M249. Jak jakościowo wypada taka optyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 Na zdjęcie z M249 trzeba nieco poczekać, bo muszę najpierw zamontować szynę w miejsce szczerbinki. 15 minut temu The Lord High Protector napisał: Jak jakościowo wypada taka optyka? Hm... Dupy nie urywa, w końcu kosztuje jakieś... sto razy mniej niż "ostry" odpowiednik. Ale myślę, że dla szturmowca/strzelca wsparcia się sprawdzi. Chrzest bojowy pewnie dopiero za tydzień, bo w ten weekend nie mam żadnej strzelanki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Wkrótce do mojego ekwipunku dołączy dość nietypowa rzecz, którą na pewno ''udokumentuje'' na ile pozwolą na to moje umiejętności. Na razie pozostawiam was w niepewności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted August 30, 2016 Author Share Posted August 30, 2016 Udokumentuje powiadasz... Hm... Dla mnie brzmi to jak kamerka sportowa. Chyba że załatwiłeś sobie własnego skrybę? PS: Nie trafiłem, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 @Foley Zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 (edited) 27.08.2016 at 10:36 The Lord High Protector napisał: Czekam na zdjęcie z M249 Here we go! Po raz drugi jaram się jak Sherman w Normandii. Lans-meter wybało poza skalę. Przy okazji postawiłem tę piękność na wadze: pokazuje jakieś 7,2-7,3 kg (z boxem, ale bez baterii). EDIT: Właśnie zrobiłem jej (w końcu!) malowanko. Wielkich zmian nie ma, ale powinno teraz lepiej maskować. Dopiero jutro będę w stanie ocenić jak wyschnie. Edited September 1, 2016 by Foley 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 A ja po krótce jakie buty polecacie ? (zapieprzanie głównie po nierównych lasach, typowe pod jebanki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Grom Protektor - polskie, z tego co się orientuję można zamówić bezpośrednio u producenta, powinny wytrzymać dwa lata. Od siebie polecam BW2005 ll kategorii - dostępne na armyworld. Niby mają jakieś wady, ale u siebie na przykład nic nie zauważyłem (czasami są wycofywane całymi partiami, więc za połowę ceny można trafić pełnoprawne niemieckie kontrakty , biegam w nich od dłuższego czasu - zero problemów. Na necie polecają do lasu również buty trekingowe. @Foley Zacnie. Teraz czekam na stylizowaną sesję w pełnym szpeju. Edited September 1, 2016 by The Lord High Protector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 2, 2016 Author Share Posted September 2, 2016 11 godzin temu The Lord High Protector napisał: Teraz czekam na stylizowaną sesję w pełnym szpeju. Taki też mam plan, ale ciężko mi będzie znaleźć fotopstryka. Co do butów, też miałem niedawno ten dylemat i ostatecznie znów stanęło na trekingach. Może nie jest to opcjapro-uber-taktyczna, ale wygodna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Dobre buty pociągną 2-3 lata ciągłego tyrania. A ja rzucę czymś innym, używał ktoś bądź zna kogoś kto używa ? http://www.frontowiec.com/index.php?p3322,nakolanniki-dot-oliwkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Nie, ale Spław bym zaryzykował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Hmm pamiętam,że ktoś gromy mi też polecał, to poszukam okazji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Wczoraj była niedziela, a nikt nic nie pisał o strzelankach... naprawię to. Chociaż w zasadzie niewiele mogę rzec - M249 się sprawdziło, ELCAN wygodny i nieraz się przydał, ogólnie udany wypad. Ale jedna sytuacja wymaga szerszego opisu... Pewien "nowy" przyniósł niedawno kupioną replikę, żeby ktoś bardziej obeznany zweryfikował co tam jest nie tak. Kumpel wziął się za rozkręcanie, po czym nieco zaskoczony mnie zawołał. Przychodzę, patrzę... i oczom nie wierzę. Aż zrobiliśmy zdjęcie na pamiątkę: Spoiler ...jak widać gumka Hop Up jest nasunięta na lufę tylko w połowie. Zsunęła się? Nie... Jakiś "Janusz tuningu" umieścił ją tak celowo, bo była w tej pozycji przyklejona taśmą bezbarwną. Wiele widziałem, ale to przechodzi moje pojęcie. Chyba nie muszę mówić, że blokowała wlot kulek? No i łapcie na koniec takie zdjęcie ze strzelanki zrobione dla śmiechu: Spoiler Wrzucam tylko dlatego, że widać na nim mnie, 249'tkę i ELCANa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Zdjęcie biere do folderu gdzie trzymam inne rakotwórcze rzeczy Ale idąc dalej... Coś się zepsuło i mi replika strzela na 5m-10m a następnie w cztery różne strony świata, warto zaznaczyć że kiedy strzelam ogniem pojedyńczym wali po dwie kulki, więc wisi i czeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 24 minuty temu bartek5398 napisał: Coś się zepsuło i mi replika strzela na 5m-10m a następnie w cztery różne strony świata, warto zaznaczyć że kiedy strzelam ogniem pojedyńczym wali po dwie kulki, więc wisi i czeka. Od wiszenia i czekania sama się nie naprawi*. Zacząłbym od sprawdzenia gumki Hop Up/komory/dystansera. Mogło się coś podwinąć, przesunąć czy uszkodzić i stąd takie kwiatki. *chociaż zdarzały mi się takie przypadki. Serio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Jak mówi @Foley Rozłóż i złóż komorę, to naprawia większość problemów. Może być też problem z dystansem komora- dysza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 1 minutę temu Foley napisał: Od wiszenia i czekania sama się nie naprawi*. Zacząłbym od sprawdzenia gumki Hop Up/komory/dystansera. Mogło się coś podwinąć, przesunąć czy uszkodzić i stąd takie kwiatki. 2 minuty temu WilkU napisał: Jak mówi @Foley Rozłóż i złóż komorę, to naprawia większość problemów. Może być też problem z dystansem komora- dysza. Boję się rozkręcać bo nie mam serwisanta obok mnie ale żyje sie raz najwyżej będe jechał na drugi koniec Polski Biorę się za robotę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Spokojnie, budowa komory HU w większości replik nie jest zbyt skomplikowana. Uważaj tylko, żeby nie zgubić dystasera, bo lubi sobie wypadać. No i polecam w razie problemów poszukać na YT poradników, bo zawsze to łatwiej jak się spojrzy co trzeba zrobić niż jak gdyby ktoś tylko tłumaczył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Dzięki za pomoc jak będę miał czas to opisze jak poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Foley, może fotka jest mała, albo kiepska jakość, ale twoja rajfla wygląda jakby zardzewiała w dość ciekawy sposób :3 . Hu to banał, a jak coś nie wyjdzie to operację powtórzyć i tak do skutku . Ja natomiast odnalazłem mój całkiem nowy airsoftowy fetysz...olej do broni 0_0 . Na początku mi śmierdział, ale jak przesmarowałem całą replę i pokój nasiąkł aromatem tego oleju czuję się jak w niebie . Taki nowy rodzaj olejku eterycznego ^^. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 58 minut temu Flippyn napisał: Foley, może fotka jest mała, albo kiepska jakość, ale twoja rajfla wygląda jakby zardzewiała w dość ciekawy sposób : Owa "rdza" to FOSCO Flecktarn Braun. Chociaż zastanawiam się czy by jej nie przemalować raz jeszcze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Zawsze możesz dodać trochę przebarwień i będziesz miał replikę postapo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 (edited) Wymagam tylko, żeby się nie rzucała w oczy w lesie. Mile widziane, żeby dodatkowo ładnie się prezentowała, ale to już nie jest takie priorytetowe. Chociaż fajnie by było, gdyby obie te cechy szły w parze. Edited September 5, 2016 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 (edited) Edited September 6, 2016 by Perteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts