Foley Posted September 25, 2016 Author Share Posted September 25, 2016 24 minuty temu Eter napisał: Lepiej tanie pasoszelki niż chinol PC No nie wiem, myślę, że Ci tutaj użytkownicy "tanich pasoszelek" woleliby już mieć chińskie PC: Spoiler BTW, w końcu dziś na strzelance wytestowałem swoje maskowanie. Efekt? 1. Leżę sobie na zwyczajnej ziemi w zwyczajnym lesie, nagle słyszę coś za plecami. Odwracam się, a tam dwójka przeciwników jakieś 15m ode mnie. Nie zauważyli mnie, tylko poszli dalej, a to oznacza... Dziękujemy bardzo, dwa fragi za darmo. 2. Leżę na piaskowej drodze gdzieś za krzaczkami pod górką opanowaną przez przeciwnika. Najbliższy ~30m, najdalszy ze 100. Ostrzeliwałem ich po 4-5 kulek raz na jakiś czas i przeczołgiwałem się lewo-prawo, żeby mnie nie wykryli. Strzelali wszędzie dookoła, słyszałem ich dyskusje w stylu: - Tu ktoś jest, na drodze! - Gdzie? Nie widzę! - No nie wiem, gdzieś tam. <seria kilka metrów obok mnie> - Nie, tam nikogo nie ma! - Nie, obok jałowca! - Nie, bardziej w lewo! Przez ładnych parę minut nie mogli mnie zlokalizować, w końcu wkurzyłem się na "gruboskórnych", którzy pewnie wyznawali zasadę "nie widzę strzelca, to się nie przyznaję", więc ostatecznie wyleciałem na "Uraaa!", w chwili gdy moi mieli atakować od innej strony. Takie odwrócenie uwagi. Chętnie pokazałbym fotki, jak to się sprawdza w terenie, ale mam tylko dwie, kiedy jestem tylko ot tak na ziemi, więc efektu maskującego tu nie przyuważycie. Wiedziałem, że trzeba było poprosić fotografa o jakąś stylizowaną w krzaczkach, grr... No, ale lepsze to niż nic. Na pierwszym fajnie widać jak spodnie od maskałatu pasują do podłoża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 (edited) Hue hue fajne betony :3 Co by jednak nie mówić - niemieckie pasoszelasy s85 są naprawdę fajne i kosztują około 35zł więc warto. Co do maskałatów - od kilku lat je naprawdę bardzo polubiłem, wygodne, dobrze maskują ( w większości camo) i da się pod nie wepchnąć grubsze ubranie bez problemu. Fajne zdjęcia Foley Chyba już tą fotkę pokazywałem ale... kto nie widział niech się onanizuje Kocham Jesień Edited September 25, 2016 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 Ou, pisząc wczoraj o moim maskowaniu (nazwijmy je pseudo-ghillie), zapomniałem o jednej ważnej ciekawostce. Mianowicie - koszt. Całość składa się bluzy oraz boonie hata. Wykonanie tego pierwszego elementu kosztowało mnie... 8zł 40gr Jako że moim celem było zrobić to "jak najtaniej", to myślę, że udało mi się to osiągnąć. Maskujący boonie hat już nie okazał się tak tani w produkcji (43,40zł, chociaż dałoby się taniej), mimo to uważam, że pięć dych za całość, to i tak dobry wynik, szczególnie patrząc na to, ile kosztują chociażby ghillie Mil-Teca. O SCG nawet nie wspominając, ale to już zupełnie inny wymiar jakości. Gdyby kogoś ciekawił mój "kosztorys": Spoiler Bluza: - bluza woodland (prawdopodobnie kontrakt), w stanie dobrym, lekko uszkodzona w jednym miejscu - 0,00zł <za darmo od kolegi na zasadzie "chcesz to bierz, ja i tak miałem wywalić"> - siatka - 0,00zł <za darmo, bo od dawna leżała w domu, nawet nie pamiętam od kogo dostałem jako "niepotrzebna resztka"> - farsz sztuczny, kolor bazowy (khaki) - 8,40zł <z lokalnego sklepu z tego typu akcesoriami> - farsz sztuczny, kolor dodatkowy (jasny zielony) - 0,00zł <za darmo, bo zostało w domu po bracie, jak robił Viper Hooda> Boonie Hat: Wszystko jak wyżej, tylko zamiast bluzy za darmo, musiałem dać 35zł za boonie hata w lokalnym sklepie militarnym. Wcześniej chciałem wyrwać jakąś używkę za 10-15zł, ale jak na złość nikt nic nie miał na sprzedaż, to uznałem, że już kupię nówkę drożej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 (edited) Na frontowcu ostatnio widziałem maskowanie typu ghillie w całkiem przystępnej cenie. @Eter No szlag by d*pe stargał z tą dostępnością maskałatów sso... Chociaż... z drugiej strony i tak nie mam hajsów. Rozważania o sztuce operacyjnej Chochy ostatnio wzięły górę nad wszystkim . Anyway, jeśli idzie o książki to bezwzględnie polecam allegro - można wyrwać nawet 30zł taniej niż w takim głównym zdziercy na kraj, empiku. Oczywiście wliczając w to przesyłkę. Edited September 26, 2016 by The Lord High Protector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 29 minuty temu The Lord High Protector napisał: Na frontowcu ostatnio widziałem maskowanie typu ghillie w całkiem przystępnej cenie. @Eter No szlag by d*pe stargał z tą dostępnością maskałatów sso... Chociaż... z drugiej strony i tak nie mam hajsów. Rozważania o sztuce operacyjnej Chochy ostatnio wzięły górę nad wszystkim . Anyway, jeśli idzie o książki to bezwzględnie polecam allegro - można wyrwać nawet 30zł taniej niż w takim głównym zdziercy na kraj, empiku. Oczywiście wliczając w to przesyłkę. Oj tam SSO... bier Pan VSO robi swoją robotę równie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 No ale Panie, VSO niekoszernie wychodzi. Na vitiazspecu piszą, że albo sso, albo wcale, gdy idzie o MWD. Tak czy inaczej, zobaczę i zastanowię się, gdy napłynie gotówka w październiku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Jakoś ostatnio cicho się zrobiło. Jutro coś wstawię. Może pójdzie wszystko w ruch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Cicho? Panie, cicho to jest jak jedziesz na większą imprezę w sierpniu do fortuasg i następną akcję masz w październiku też w forcie, bo lokalne środowisko zapadło w zimowy sen zanim skończyły się wakacje.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Mój nowy mały przyjaciel. Na termosów. Spoiler Edited October 7, 2016 by WilkU 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted October 1, 2016 Author Share Posted October 1, 2016 Ładny. Ale myślę, że na niektórych terminatorów, to nawet i on nie pomoże. Będzie jak na jednym ze słynnych filmików BirnyXów: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Wybiera się ktoś na buraczane strzelanie w poznaniu? Ja już mam wejściówkę :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Ciekawa impreza, szkoda że nie dla mnie i termin średnio pasuje. Pytanko: jaj bardzo ladownice w flecku nie pasują do ss-lieto (partizana) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 43 minuty temu Simplistic napisał: Pytanko: jaj bardzo ladownice w flecku nie pasują do ss-lieto (partizana) ? To airsoft, a nie pokaz mody. Ma działać i maskować, a "pasowanie" to kwestia trzeciorzędna. Do tego mocno subiektywna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 godzinę temu Foley napisał: To airsoft, a nie pokaz mody. Ma działać i maskować, a "pasowanie" to kwestia trzeciorzędna. Do tego mocno subiektywna. Łączenie kamuflarzy... ogólnie średnio lubię ale fleck z ss lato? O fuck... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Hue http://gunfire.pl/product-pol-1152209796-Replika-karabinka-ELAR-MA1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Hue? Zobaczcie jakie tu jest HUE... http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-CM028.html Chyba deficyt jest na te repliki stąd taka cena. Widać legendarne 028 to już rarytas, a niedługo będzie wręcz przysłowiowym białym krukiem... Na licytacjach na allegro będą się zabijać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 (edited) Po wczorajszej jebance zaczynam wątpić w AS. rozumiem że w grupie może ktoś np. nie poczuć albo wyjątkowo jakiś jeden terminatior... ale nie kur#a siedmiu chamskich do oporu jeden aż zaklnął z bólu ale biegł dalej. Tym 3 którzy się przyznali do trafienia chciałem szczerze pogratulkować uczciwości . dalej nawet nie piszę bo szkoda słów. Jako ciekawostkę powiem że przed strzelanką wypadł mi dystanser HU nie wiem jakim cudem. ,,ale no za dobra ta Emka byłą więc trzeba było zasięg skrócić o połowę" low-capy od boyi podają pięknie. bez smarowania. Pokrowiec na hełm z zaczepami zarąbiście się kamuflował kiedy wpieprzyłem na niego wszystkiego po trochu. nawet moi mnie nie poznali camelbak to +100% do komfortu na pozycji. Co sądzicie o Piro w ASG? co jak co ale granaty wczoraj były zajebiste. taki huk że po drugiej stronie góry wciąż można było się zesrać.i odłamki latające niekiedy na 40 metrów. Edited October 9, 2016 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 godzinę temu Simplistic napisał: rozumiem że w grupie może ktoś np. nie poczuć albo wyjątkowo jakiś jeden terminatior... ale nie kur#a siedmiu chamskich do oporu jeden aż zaklnął z bólu ale biegł dalej. Tym 3 którzy się przyznali do trafienia chciałem szczerze pogratulkować uczciwości . dalej nawet nie piszę bo szkoda słów. Terminatorzy byli, są i niestety prawdopodobnie będą. Po prostu ch im w dupę, eliminować ze środowiska jak się da i tyle. godzinę temu Simplistic napisał: Co sądzicie o Piro w ASG? Uwielbiam, ale pod jednym warunkiem - jeśli jest bezpieczne. Bo jak niektórzy idioci wsadzają huk wie jak mocne petardy (Achtungi, a jak!) w rurkę po srajtaśmie i zasypują czymkolwiek, co akurat mieli pod ręką (tylko czekać aż któryś debil wrzuci gwoździe, bo "lepiej latają"), to mam im ochotę łby pourywać. U nas jest dosyć prosty test na bezpieczeństwo granatów: posiadacz musi takowy odpalić i rzucić sobie pod nogi. Dla lepszego efektu warto jeszcze nad nim kucnąć, to będzie 110% pewności. Jak wybuch nie uszkodzi takiego posiadacza, to znaczy, że może taki granat grać. Proste i skuteczne. Chociaż czasami jest komedia jak ludzie przychodzą z jakimiś mocnymi samoróbkami i pytają czy mogą tego użyć, mówiąc że "to tylko słaba petarda i groch i w ogóle...". A jak odpowiadamy, że spoko, tylko niech zrobią ten test, co wyżej opisałem, to od razu strach w oczach "ale jak to tak granat tuż obok siebie". Swoją drogą, genialna logika takich ludzi - sobie pod nogi rzucić to się boją, ale przeciwnikowi to bardzo chętnie. Kiedyś jeden gość jak usłyszał o tym teście, to stwierdził "ale to przecież niebezpieczne". Pytanie po co takie coś przyniósł, skoro sam stwierdził, że jest niebezpieczne? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Myślenie i strzelanie to dwie różne rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amolek Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 (edited) Szukam sobie zajęć na WF na uczelni, bo może coś trafię i nie będę musiał się zwalniać lekarsko. A tu takie coś: Edited October 9, 2016 by Amolek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 "Wprowadzenie: koszerność a lans i działanie a także jak dopierdolić terminatorom" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 Ekhm... Ktoś chętny na imprezę ponad 24h, organizowaną w moich okolicach przez ogarniętych i doświadczonych ludzi? Jeśli tak, to zapraszam, będzie okazja się spotkać, bo ja się wybieram na 110%. Chętni niech rezerwują sobie czas na 11-12 listopada. Dokładne info będę mógł wkrótce podrzucić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 (edited) Poproszę o info wypadałoby gdzieś dupsko ruszyć. update ode mnie: Spoiler rozebrane malowane farbami FOSCO. zero problemu, schną szybko, wyglądają nieźle. Na foto kolor zawsze jest nieco inny (English green). Bałem się malować tą kolbę bo mogła farba zamiast wyschnąć poprostu odpaść. Taktyczne skarpety i koli obklejony taśmą +50% do januszostwa ersoftu. Edit: dorzucam fotkę puszki z realnym kolorem na kapslu. Spoiler Edited October 15, 2016 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 (edited) 2 godziny temu Simplistic napisał: Poproszę o info wypadałoby gdzieś dupsko ruszyć. update ode mnie: Pokaż ukrytą zawartość rozebrane malowane farbami FOSCO. zero problemu, schną szybko, wyglądają nieźle. Na foto kolor zawsze jest nieco inny (English green). Bałem się malować tą kolbę bo mogła farba zamiast wyschnąć poprostu odpaść. Taktyczne skarpety i koli obklejony taśmą +50% do januszostwa ersoftu. Edit: dorzucam fotkę puszki z realnym kolorem na kapslu. Pokaż ukrytą zawartość Fajnie wyszło - z fosco czasem jest problem że farba lubi odchodzić płatami, trzeba naprawdę dobrze odtłuścić aby temu zapobiec - znam to z autopsji na AKS74N Zbaczając z tematu, dzisiaj byłem na tym buraczanym pikniku strzeleckim - wywaliło sie z trzy magi 7.62, paczkę z pompki, coś z mosina aż na sam koniec zostawiłem sobie Rugera Super Redhawk'a... To przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Gnój był naprawdę ciężki i nieporęczny, pociski wielkości kciuka i przyrządy celownicze szerokie niczym do strzelby. Nieco dłuższy instruktarz w którym co chwila powtarzano mi abym trzymał odpowiednio rewolwer bo albo mi skóra pęknie przy kciuku albo mi uszkodzi dłoń ( ). Po instruktarzu nastąpiło ładowanie komory losującej (6 pocisków i 90zł poszło się jebać ), przycelowałem... za mną oczywiście tłum gapiów bo ktoś wali z ręcznej armaty... po czym nadusiłem spust... potężny huk, absurdalnie duża kula ognia, ból w dłoni a prawie dwu kilowy rewolwer znalazł się nad moją głową ( mniej więcej taki miałem wyraz twarzy po tym --->> ). Za plecami słychać było tylko komentarze coś w stylu "o kurwa..." lub Jednak się zdecyduję na glocka" Serio przeżycie niepowtarzalne, wystrzeliłem 6 pocisków i podejrzewam że kolejnego bębna już moja dłoń by nie wytrzymała a warto zauważyć że ruger ma energię "tylko" ~1900J podczas gdy S&W 500 ma ponad 2500J... To nie jest broń do strzelectwa sportowego / rekreacyjnego / obrony osobistej - to jest broń ostateczna na rozmowę z wkurwionym grizzli Polecam :3 Edited October 15, 2016 by Eter 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 U mnie Mosin i jeszcze MP15 (.22 LR). Fajna impreza, śmiesznie było zobaczyć Buraka w jego "maskującym stroju". Głupio, że praktycznie za nic trzeba było zapłacić 80 złotych, ale w sumie nie narzekam. Jedynym problemem były absurdalne kolejki, co też wpływało na jakość pracy instruktorów. Zapisałem się do stowarzyszenia, może jeszcze we wtorek wybiorę się na tańsze strzelanie w Poznaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts