Eter Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted October 22, 2016 Author Share Posted October 22, 2016 Nieco tu przycichło, więc... a, pochwalę się, że właśnie kończę skręcać M'kę. Musiałem sprawdzić szczelność i przeczyścić styki, bo docelowo będzie ona moją główną repliką w nocy 11/12 listopada (w dzień oczywiście M249), więc musi byćniezawodna. Zatem można uznać, że pierwszy etap przygotowań do najbardziej epickiej imprezy w tym roku został zakończony. Jeszcze tylko przygotować 249'tkę i... masę innych rzeczy. A tu mniej niż miesiąc pozostał, trzeba się będzie pospieszyć. A co tam u Was, ktoś jakieś strzelanie dzisiaj/jutro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) Dalej coś cicho... No to rozruszam małym updatem sprzętowym, bo byłem w taiwangunie. Oczywiście jak zwykle w przypadku części do AK, sytuację uratował pilnik na spółkę z szlifierką palcową... Jak tam u was ostatnie strzelanki, bo u mnie bardzo dobrze. Ostatnio grałem znowu na szpitalu, ludzie dopisali, więc i akcja była przednia, a fragów się posypało. Najlepsza pierwsza akcja typu deathmatch, gdzie z 3 kumplami trzymaliśmy budynek flankując w ten sposób i niwecząc próby wejścia przeciwnika do budynku obok, który chcieliśmy przejąć. Co ciekawe, nie dość, że utrzymaliśmy swoje pozycje bez strat, to jeszcze przejęliśmy tamten. Nie pamiętam już nawet ile fragów nabiłem, ale pamiętam dobrze, że nie byłem ani razu na respie przez całą grę. A tu foto. Spoiler Pozdrawiam! Edited October 29, 2016 by The Lord High Protector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 I jak, ma ktoś zamiar wpaść na tą strzelankę u mnie 11-12.11? Tak przypominam, bo zapisy kończą się za 4 dni, a dobrze by było ich nie odwlekać. Link dla przypomnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Hejka wszystkim. Miałem dłuższą przerwę od airsoftu i próbuję rozebrać moją emke... Ohhhh masakra... Sam się męczę z wybiciem pinu już z 30 min. Może w EA ma inny system rozbierania niż reszta, pomożecie? Moje doświadczenie z rodziną eMek = 0 Model to: Lone Star Ranger SBR Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 46 minuty temu Foley napisał: I jak, ma ktoś zamiar wpaść na tą strzelankę u mnie 11-12.11? Tak przypominam, bo zapisy kończą się za 4 dni, a dobrze by było ich nie odwlekać. Link dla przypomnienia. Ja podziękuje za daleko, za drogo i musze spręt zbierać żeby wstydu nie robić u ludzi na strzelankach. Taka sytuacja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 (edited) 17 minut temu bartek5398 napisał: i musze spręt zbierać żeby wstydu nie robić u ludzi na strzelankach. Mało sprzętu to żaden wstyd. Wstyd to być terminatorem. 19 minut temu Siwy napisał: Sam się męczę z wybiciem pinu już z 30 min Na zdjęciach wyglądają normalnie. Tłuczesz w nie, a te nie chcą wyjść czy jak? Fakt, czasami ciężko to idzie, ale od czego jest młotek? EDIT: 18 minut temu bartek5398 napisał: za drogo Raptem koszt dojazdu. Wejściówka kosztuje przecież zero, zero nic. Edited November 3, 2016 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 2 minuty temu Foley napisał: Na zdjęciach wyglądają normalnie. Tłuczesz w nie, a te nie chcą wyjść czy jak? Fakt, czasami ciężko to idzie, ale od czego jest młotek? Edytowano właśnie teraz przez Foley Zaraz faktycznie pójdę po młotek... Nie będzie mnie byle kawałek repliki ustawiać Spoiler Bo chodzi mi żeby wysunąć górną część body to wystarczy ten pin wybić, tak? A i jeszcze jak to rozebrać żeby nie zepsuć tego... Bolt... coś tam (Tego od zamka xD)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 31 minuty temu Foley napisał: Mało sprzętu to żaden wstyd. Wstyd to być terminatorem. Na zdjęciach wyglądają normalnie. Tłuczesz w nie, a te nie chcą wyjść czy jak? Fakt, czasami ciężko to idzie, ale od czego jest młotek? EDIT: Raptem koszt dojazdu. Wejściówka kosztuje przecież zero, zero nic. Dobra w takim razie czas ujawnić tajemnice... Uwaga... Mieszkam w Szwecji dlatego za drogo ale mam zamiar w wakacje troche pojeździć i się pobawić warmia-mazury/mazury. Naszczęście teraz na święta odłożyłem troche hajsu więc całość poleci na szpej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Nic z ekipą nie udalo mi sie ustalić, samemu wychodzi za daleko i za drogo jak na moją kieszeń. Przykro mi Foley, ale kiedyś się spotkamy! Przyrzekam! * Uwaga uwaga! Nareszcie kupiłem radio. Baofeng ks-35, czyli taki lepszy bf-888s. * W sobotę spotykamy się z sąsiednią grupą, ponoć sami amatorzy i dopiero zaczynają. pogoda na pewno czymś zaskoczy. Z chęcią zagralbym na Bramie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Właśnie teraz Simplistic napisał: Uwaga uwaga! Nareszcie kupiłem radio. Baofeng ks-35, czyli taki lepszy bf-888s. I jak się sprawuje radio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 W sobotę robię dokładniejsze testy, po nich dam znać. Ale to po prostu baofeng, musi działać. Wychaczyłem je za 69 zł więc naprawdę jest dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 3 godziny temu bartek5398 napisał: Mieszkam w Szwecji dlatego za drogo Okej, to zmienia postać rzeczy. 3 godziny temu Simplistic napisał: Nic z ekipą nie udalo mi sie ustalić, samemu wychodzi za daleko i za drogo jak na moją kieszeń. Przykro mi Foley, ale kiedyś się spotkamy! Przyrzekam! No szkoda, ale niestety wiem jak to jest, że samemu się nie opłaca przez pół Polski. :( godzinę temu Simplistic napisał: Ale to po prostu baofeng, musi działać. Niestety w rzeczywistości nie jest tak różowo, bao też potrafi mieć problemy. 4 godziny temu Siwy napisał: Bo chodzi mi żeby wysunąć górną część body to wystarczy ten pin wybić, tak? W większości eMek - tak, wystarczy wybić tylko przedni pin, żeby rozłożyć replikę na dwie części*. Tylny i spustowy wybija się dopiero jeśli chce się wyciągnąć GB. *W niektórych modelach trzeba wybijać przedni i tylny, np. stare serie JG (jak jest w nowych - nie wiem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 9 minut temu Foley napisał: 4 godziny temu Siwy napisał: Bo chodzi mi żeby wysunąć górną część body to wystarczy ten pin wybić, tak? W większości eMek - tak, wystarczy wybić tylko przedni pin, żeby rozłożyć replikę na dwie części*. Tylny i spustowy wybija się dopiero jeśli chce się wyciągnąć GB. *W niektórych modelach trzeba wybijać przedni i tylny, np. stare serie JG (jak jest w nowych - nie wiem). Dobra, dałem sobie z tym na razie spokój... Nie mam na razie jakiejś nagłej potrzeby w tym grzebać, chciałem tylko sprawdzić ten cały system Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 (edited) 2 godziny temu Siwy napisał: Dobra, dałem sobie z tym na razie spokój... Nie mam na razie jakiejś nagłej potrzeby w tym grzebać, chciałem tylko sprawdzić ten cały system Dzięki za pomoc Nie ma się czego obawiać, jak ja rozbierałem swoje M16 King Armsa (więc tak właściwie mam to samo co Ty, bo Evo. Airsoft to przebrandowany King Arms) bazowałem na tym filmiku, gdy potrzebowałem zmienić lufę i gumkę HU. Edited November 3, 2016 by The Lord High Protector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 @The Lord High Protector Oooo dzięki bardzo A z bolt catchem nie ma jakichś problemów? Bo ogólnie wiem, że jest to delikatne i nie chcę sobie zabawki zepsuć xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 3 godziny temu Foley napisał: Okej, to zmienia postać rzeczy. Może na wakacje przynajmiej sprzęt uzbieram I propo sprzętu wie ktoś jaką kamizelke jest warto kupić? Bo wole jednak chłamu nie kupić a upatrzyłem sobie "Skałe" na frontowcu która wygląda bardziej jak jedna z tych kamizelek co na ryby Janusze mają więc szukam alternatywy i może to być Amerykańska, Brytyjska i tak dalej (byle by była w mole albo magi od ak74 pasowały), jak by ktoś miał jakiś pomysł to zapraszam do odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 21 minuty temu bartek5398 napisał: I propo sprzętu wie ktoś jaką kamizelke jest warto kupić? Tanio a dobrze - modułowa holenderska z armyworlda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 (edited) 4 minuty temu Foley napisał: Tanio a dobrze - modułowa holenderska z armyworlda. Jeśli chodzi o tę kamzę właśnie na nią patrze i powiem że nie wiem czy magi się zmieszczą do tych ładownic. Edit: Sorry już wiedze że jest sama kamza bez kieszeni. Dzięki Edited November 3, 2016 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 Miałem na myśli tą. Do tego dokupujesz ładownice jakie Ci się tylko podoba. PS: Ewentualnie wersja tej kamizelki w DPM jest tańsza od Olive o jakieś 20zł. Gdyby komuś bardzo zależało na cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 3 minuty temu Foley napisał: Miałem na myśli tą. Do tego dokupujesz ładownice jakie Ci się tylko podoba. PS: Ewentualnie wersja tej kamizelki w DPM jest tańsza od Olive o jakieś 20zł. Gdyby komuś bardzo zależało na cenie. Oke 20 złoty to jakieś 10 bochenków chleba ale jednak wezmę tą bo jak bym kiedyś tam zmieniał mundur itd. to kamza zostanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 23 godziny temu Siwy napisał: @The Lord High Protector Oooo dzięki bardzo A z bolt catchem nie ma jakichś problemów? Bo ogólnie wiem, że jest to delikatne i nie chcę sobie zabawki zepsuć xD Dlatego wysłałem Ci ten filmik, gościu ma na nim emkę z boltcatchem takim jak w replikach EA/KA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 @The Lord High Protector Spoko, pierwsze napisałem a później obejrzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podmieniec13 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Ja kupiłem sprzęt do ASG, tyle że zanim go skompletowałem, to wszystkie ekipy z okolicy się rozpadły. Ehh... szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Nie zawsze ekipa jest na starcie, u mnie to przychodzi z czasem. W sumie bycie samotnym wilkiem nie jest jakieś tragiczne, poznajesz ludzi i do przodu . Ja w sumie po 2 latach nadal nie dołączyłem do żadnej ekipy, a finalnie figurowałem w 2 . Nie ma co się zniechęcać, wystarczy szukać ludzi, bliżej, czy dalej , a jak nie... spróbuj zebrać ekipę . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts