Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Nic strasznego nic trudnego. Ja jako że mam 17 lat a w Szwecji trzeba mieć 18 żeby jak kolwiek grać to i tak znalazłem jednego co lubi g36 i z chęcią sobie by pograł ale czeka na mnie a drugi to mój brat który zrezygnował z karabinów i wszystkiego co nie jest boczniakiem. Tak przy okazji wie ktoś jak długo idzie przesyłka z redwolfairsoft albo z evike bo bym mu po świętach kupił. A u Gunfire chyba nigdy tego nie będzie:v

Edit: Colt RWA Nighthawk

Edited by bartek5398

• 2 weeks later...

Heh, malowania druga tura, kto odpowie czego ważnego brakuje dostanie odpowiedź!

15111096_698369503649957_5111682475703525579_o.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=5fcd4720eddb0b5f632dab694a7ebb07&oe=582F52F7

Jakość: 918c2b618be04c5957ae3de6f9f4f036.jpg

EDIT: no dobra nikt nie miał szansy odgadnąć. Brakuje selektora ognia, śrubkowkrętem ustawiłem na semi po którejś tam próbie naprawy. płytka cała tylko samo skrzydełko do dupy.

Edited by Simplistic
  • Upvote 1

Cicho dość...

Ostatnio wpadłem z wizytą na Killhouse'a, byłem ciekaw ile tam się zmieniło od naszego meeta (ach wspomnienia :octcry:). No i przy okazji uznałem, że sprawię sobie nieco frajdy zabijając ludzi samymi pistoletami... akurat w tej kwestii przebiłem Larę Croft, bo biegałem aż z trzema. :lol: No i cóż, fragów się sypało pierdyliard, knife killi to nawet dwucyfrową liczbę załapałem. Tylko jak na złość oświetlenie było tak słabe, że 90% materiału z kamerki nadaje się do wyrzucenia. :sparkler: 

A propos zmian, to głównie zaplecze zostało zmodernizowane - teren gry wciąż jest bardzo podobny do tego, co zapamiętałem. Kolejna zmiana to oczywiście oświetlenie (na słabsze, grr...) i co ciekawe... obowiązkowe chronowanie przed grą. :wat: Uczestnicy naszego meeta pamiętają jak to wówczas wyglądało. :crazytwi:

No i łapcie takie tam coś sklejone w kilka chwil:

• Upvote 3

Killhouse... tak, tak... wspomnienia :D

Planuję tam za jakiś czas zorganizować blow back practy (czyli wstęp mają tylko gazówki i opcjonalnie cymogloki) ale to czas pokaże...

Co prawda z forum jakiś czas temu dałem sobie spokój, jednak coś mnie tutaj zawsze ciągnie... co zrobić? :forgiveme:

Pany, wybiera się ktoś na asgard? pierwsza fala 100 biletów na stronę rozeszła się w około 20min (lol), ja załapałem się na drugą.

Pany sprawa nr2, na Combata ktoś się wybiera? będę dowódcą BWP / zastępcą BWP więc mogę zabrać pod skrzydła kogoś do oddziału zmechów ;)

No i na koniec się pochwalę bo wysłałem wała do hpairsoft.eu na zagazowanie i im się tak spodobał że sesyjkę mu strzelili xD

http://airsoftphotos.net/album/reportage/530404

• Upvote 1

5 minut temu Eter napisał:

Planuję tam za jakiś czas zorganizować blow back practy

Dyskryminacja gazowych klamek bez blow backu! :D A takie są właśnie najlepsze. :fabulous: Oczywiście mowa tylko o gazówkach, bo AEPy są jeszcze lepsze.:crazytwi:

6 minut temu Eter napisał:

Pany, wybiera się ktoś na asgard?

Moją odpowiedź znasz. ;)

Pany sprawa nr2, na Combata ktoś się wybiera?

A odpowiedzi na to pytanie łatwo się domyślić. :rd4:

WAŁ naprawdę fenomenalnie wyszedł na sesji. :soawesome:

Sam mam 2 klamki nbb (MK23 i rugera mkI) bo używałem ich jak bawiłem się w snajperstwo / strzelca wyborowego i po prostu były niezawodne... nie oszukujmy się jednak blow back i głośny huk w cqb to jest to co tygryski lubią najbardziej ;)

Oj Foley, Foley... na jakąś imprę mógłbyś się wybrać :P

3 minuty temu Eter napisał:

jednak blow back i głośny huk w cqb to jest to co tygryski lubią najbardziej ;)

Z jednej strony tak... z drugiej im cichszy pistolet, tym ciężej Cię namierzyć, a nie ma lepszego widoku niż zaskoczony przeciwnik, który nie ma pojęcia skąd dostał. :lol:

4 minuty temu Eter napisał:

Oj Foley, Foley... na jakąś imprę mógłbyś się wybrać :P

Bardzo chętnie... Byle tylko miała normalny stosunek ceny do jakości.:twistare:

Z jednej strony tak... z drugiej im cichszy pistolet, tym ciężej Cię namierzyć, a nie ma lepszego widoku niż zaskoczony przeciwnik, który nie ma pojęcia skąd dostał.

Ja boczniaków używam w sumie tylko w cqb takich jak killhouse więc ciche podejście mnie nie interesuje :P

Od tego bedzie wał ;)

Bardzo chętnie... Byle tylko miała normalny stosunek ceny do jakości.

Asgard tego nie oferuje? :P
Strzelanie z ostrej, żarcie, zakwaterowanie w koszarach, prąd, sanitariat, miasteczko cqb, pojazdy, szkolenia i kilka dni pobytu? :P

12 minuty temu Eter napisał:

Ja boczniaków używam w sumie tylko w cqb takich jak killhouse więc ciche podejście mnie nie interesuje :P

Też głównie do CQB i tam również ciche podejście mnie interesuje. :D No co poradzisz, że człowiek się lubi skradać? :dunno:

12 minuty temu Eter napisał:

Asgard tego nie oferuje? :P
Strzelanie z ostrej, żarcie, zakwaterowanie w koszarach, prąd, sanitariat, miasteczko cqb, pojazdy, szkolenia i kilka dni pobytu? :P

Ostrą to ja mam na strzelnicy.

Żarcie potrafię załatwić we własnym zakresie... w zasadzie to nawet wolę sam.

Zakwaterowanie w koszarach to plus owszem. Ale gdybym miał do wyboru np. 20-30zł taniej i z własnym namiotem, to wolę namiot. :P

Prąd, sanitariat... na imprezie za trzycyfrową sumę to uważam, że łaski nie ma.

Miasteczko CQB, pojazdy - tutaj bez czepiania, to są plusy. :)

Szkolenia... Jedna z najbardziej bezużytecznych rzeczy moim zdaniem. No, ale to taki mój gust.

Kilka dni... z czego strzelanka 28h, więc szału też nie ma.

Podsumowując, nie ma chyba sensu powtarzać tego tematu po raz setny. Po prostu ja zamiast wybierać "mniejsze zło" wolę poczekać, aż ktoś pójdzie po rozum do głowy i wróci do "starego" systemu imprez, gdzie liczyła się zabawa i miłe towarzystwo, a nie... zysk. :aj:

EDIT: A propos wysokiej ceny wejściówki na Asgard...

Jak twierdzą organizatorzy, impreza z założenia sama w sobie nie jest nastawiona na bezpośredni zysk, jednak pomaga finansować rewaloryzację starego poznańskiego Fortu II, czego podjęli się w ramach założonej Fundacji Fort.

Edited by Foley

Też głównie do CQB i tam również ciche podejście mnie interesuje. No co poradzisz, że człowiek się lubi skradać?

No ogólnie lubię się skradać ale cqb to laser, strobo, granaty i rozpiździej :rd8:

Ostrą to ja mam na strzelnicy.

Cóż... rok temu na asgardzie było taniej niż na strzelnicy a postrzelać zawsze warto.

Żarcie potrafię załatwić we własnym zakresie... w zasadzie to nawet wolę sam.

Jak kto woli, ja tam lubię koszarowe żarcie i grochówę :P

Prąd, sanitariat... na imprezie za trzycyfrową sumę to uważam, że łaski nie ma.

Mało więc na zloty jeździsz jak twierdzisz że choćby prąd to norma ;)

Szkolenia... Jedna z najbardziej bezużytecznych rzeczy moim zdaniem. No, ale to taki mój gust.

Jak patrzysz pod kątem asg to może tak... jednak jak masz swoją broń lub startujesz to pozwolenia to za podobne szkolenia płaci się ciężki hajs.

Kilka dni... z czego strzelanka 28h, więc szału też nie ma.

Przy czym gdyby strzelanka trwała ponad 28h to 80% by odpadła... cóż takie realia :forgiveme:

Podsumowując, nie ma chyba sensu powtarzać tego tematu po raz setny. Po prostu ja zamiast wybierać "mniejsze zło" wolę poczekać, aż ktoś pójdzie po rozum do głowy i wróci do "starego" systemu imprez, gdzie liczyła się zabawa i miłe towarzystwo, a nie... zysk.

Fakt temat ten już przerabialiśmy ale tutaj nie chodzi o zysk... ubezpieczenia, koszta najmu itp itd... Tak po cichu powiem Ci, że orgowie np asgarda ładny hajs dokładają do tego bo zysku nie mają :godpony:

Era tych strzelanek z laserami i bajerami za grosze już jest na totalnym wymarciu i wątpię aby wróciła... Jeszcze milsimy mają coś podobnego ale milsim to nie strzelanka i pojazdów mniej (że nie wspomnę o polowych warunkach)

Właśnie teraz Eter napisał:

Mało więc na zloty jeździsz jak twierdzisz że choćby prąd to norma ;)

Nie twierdzę, że to norma na zlotach, ale na imprezie za taką cenę, to wcale łaski nie robią.

2 minuty temu Eter napisał:

Jak patrzysz pod kątem asg to może tak... jednak jak masz swoją broń lub startujesz to pozwolenia to za podobne szkolenia płaci się ciężki hajs.

W pełni się z tym zgadzam. I o to właśnie chodzi - ja patrzę na te wszystkie imprezy jako na gry ASG, a nie pro-uber-szkolenia-manewry paramilitarne i kij wie co jeszcze. Więc dopłacanie za szkolenia, które i tak mi się nie przydadzą, uważam za bezsens. Gdyby istniała opcja "tańszego biletu" bez szkoleń i tej całej otoczki, to bardzo chętnie.

Przy czym gdyby strzelanka trwała ponad 28h to 80% by odpadła... cóż takie realia :forgiveme:

MA czy Border War sobie jakoś radzą, nie bądźmy takimi pesymistami. ;)

Fakt temat ten już przerabialiśmy ale tutaj nie chodzi o zysk... ubezpieczenia, koszta najmu itp itd... Tak po cichu powiem Ci, że orgowie np asgarda ładny hajs dokładają do tego bo zysku nie mają :godpony:

Cytując samego siebie:

16 minut temu Foley napisał:

EDIT: A propos wysokiej ceny wejściówki na Asgard...

Jak twierdzą organizatorzy, impreza z założenia sama w sobie nie jest nastawiona na bezpośredni zysk, jednak pomaga finansować rewaloryzację starego poznańskiego Fortu II, czego podjęli się w ramach założonej Fundacji Fort.

Cytowane zdanie pochodzi z relacji z pewnego "zielonego portalu ASG". Czyli według nich jakiś zysk jednak był i poszedł na jakiś bliżej mi nie znany Fort.

Era tych strzelanek z laserami i bajerami za grosze już jest na totalnym wymarciu i wątpię aby wróciła...

Może wrócić. :rdblink: Wystarczyłoby "tylko", żeby gracze przestali jeździć na wszelkie "trzycyfrówki" i wtedy albo ktoś wyciągnąłby wnioski i zorganizował coś tańszego... albo Airsoft by upadł. W to drugie osobiście nie wierzę, więc... :twiblush:

BTW, parę tygodni temu byłem na 28h imprezie za... zero złotych zero groszy. Toi-toi był, teren gry ładnie przygotowany, zapas drewna do ognisk ogromny (paliły się non-stop, a nawet połowa nie zeszła) - wszystko z kieszeni orgów. Czasami zastanawiam się, co ci ludzie byliby w stanie zorganizować gdyby pozbierali np. po 20zł od uczestnika. Ech, marzenia...

MA czy Border War sobie jakoś radzą, nie bądźmy takimi pesymistami.

Cóż... MA... powiedzmy że ludzie chodzą tam często skuci jak automaty... kolegę z oddziału tak zawiało że spadł z kilku metrów i ułamał tłumik od stalowej suki :cadanceawesome:

Poza tym MA to larp a nie manewry / milsim / strzelanka ;)

Cytowane zdanie pochodzi z relacji z pewnego "zielonego portalu ASG". Czyli według nich jakiś zysk jednak był i poszedł na jakiś bliżej mi nie znany Fort.

Zapewniam Cię że z biletów żadnego nie było - choćby z tego względu że ludzie bali się kupować bilety na pierwszą edycję zlotu (ekhem falkenhorst) przez co nawet sama impreza się nie zwróciła i musieli samo wykładać.

Przy okazji - oni są fundacją czy jakoś tak i siano nie koniecznie mają z asgardu ;)

Może wrócić. Wystarczyłoby "tylko", żeby gracze przestali jeździć na wszelkie "trzycyfrówki" i wtedy albo ktoś wyciągnąłby wnioski i zorganizował coś tańszego... albo Airsoft by upadł. W to drugie osobiście nie wierzę, więc...

BTW, parę tygodni temu byłem na 28h imprezie za... zero złotych zero groszy. Toi-toi był, teren gry ładnie przygotowany, zapas drewna do ognisk ogromny (paliły się non-stop, a nawet połowa nie zeszła) - wszystko z kieszeni orgów. Czasami zastanawiam się, co ci ludzie byliby w stanie zorganizować gdyby pozbierali np. po 20zł od uczestnika. Ech, marzenia...

Tyle że już np uczestnicy byli nie ubezpieczeni ;)

Mi tam wisi to ubezpieczenie ale gdybym był orgiem to nie odważyłbym się zorganizować bez ubezpieczenia... komuś coś się stanie i nie dotrze do niego że takie wypadki w naszym hobby się zdarzają i jest spory problem.

Nie twierdzę, że to norma na zlotach, ale na imprezie za taką cenę, to wcale łaski nie robią.

Policz wynajęcie agregatu, a właśiwie kilkudziesięciu bo jeden za Chiny ludowe nie obsłuży 200+ ludzi, do tego benę do nich i wyjdzie ładna sumka... a gdzie tutaj reszta wydatków?

Dla porównania - na forcie asg mieliśmy jeden agregat - było włączone światło, dwie batki ładowane i jeden halogen i więcej się nie dało bo agregat nie wyrabiał...

Edited by Eter

2 minuty temu Eter napisał:

ludzie bali się kupować bilety na pierwszą edycję zlotu

Nie dziwię się, mało kto odważy się w ciemno zaryzykować 250zł. Dla mnie to wygląda jakby ta impreza była adresowana do naszych zachodnich sąsiadów, bo dla nich taka kwota to nie problem, a skoro u siebie mają... ekhm... słabo z imprezami, to i bardziej skłonni do wyjazdu.

Policz wynajęcie agregatu, a właśiwie kilkudziesięciu bo jeden za Chiny ludowe nie obsłuży 200+ ludzi, do tego benę do nich i wyjdzie ładna sumka... a gdzie tutaj reszta wydatków?

Wbrew pozorom przy budżecie ~50 tyś. da się takie rzeczy załatwić (btw, są tańsze opcje niż agregaty). Aczkolwiek myślę, że nie warto się w to zagłębiać, bo na ten temat już dyskutowaliśmy i wiemy, że nasze zdania zwyczajnie się różnią. :dunno:

Foley, z całym szacunkiem, pójdziesz do roboty, przytulisz kapuchę, pojedziesz na imprezę na której nie będziesz potrzebował ani toi-toia, ani prądu, jak zdążysz to załapiesz się na grochówę. Uzapierdzielasz się z ekipą, postrzelasz, wrócisz z bananem na ryju i za miesiąc kupisz bilet na inną jeszcze większą imprezę, gdzie cały koszt wyniesie cię 350zł. Wtedy zmienisz zdanie na temat takich imprez.

• Upvote 1

Ależ drogi Lordzie, byłem i w robocie, i na imprezach bez toików, i tych bez prądu... nawet na takich bez grochówy. :interesting: I zdecydowanie bardziej wolę właśnie takie imprezy niż wydawanie Bóg wie ile kasy na "loterię" w stylu "albo mi się spodoba, albo nie". Mogę zaryzykować te 50zł, ale mając w perspektywie 350, to zastanowię się wcześniej dziesięć razy. :D Tu naprawdę nie chodzi o to, że mnie nie stać czy że potrzebuję jakiegoś wyrafinowanego zaplecza do zabawy... tu chodzi o to, że nie lubię przepłacać.:rd10:

10 godzin temu The Lord High Protector napisał:

To na co Ty wydajesz tę kasę z roboty, że nie możesz raz na ruski rok na większą imprezę pojechać?

Tak jak wspominałem, to nie jest kwestia, że "nie mogę", tylko "nie chcę". Nie chcę, bo jestem osobą, która niemal zawsze patrzy na stosunek ceny do jakości. Jeśli uznam, że coś jest warte kupienia i widzę coś będące np. dwa razy lepsze, ale za to pięć razy droższe, to sorry, ale nie. Pewnie to matematyczna część mnie każe mi przeliczyć, że zamiast jednego drogiego zlotu, lepiej wydać kasę na dziesiątki innych, bo suma frajdy będzie (dla mnie, nie wiem jak dla innych) zdecydowanie większa. :dunno:

Żebym się szarpnął na coś, co uważam, że nie jest warte tych 250zł, musiałbym mieć naprawdę silną motywację, dla przykładu, gdyby wybierała się jakaś spora grupka ode mnie. Tymczasem, o ile znam swoich, to w kwestii cen mają podobne podejście do mojego.

Dlatego też wniosek jest prosty. Jak ktoś lubi takie zloty, to na nie jeździ, a jak ktoś nie lubi, to nie. Kwestia gustu, ot co.:interesting:

Witam po długiej nieobecności! widzę że forum wyładniało, 
moja ekipa się rozłamuje, organizuję kogo werbuję do nowej, ogarniam szkolenia, manewry, ćwiczenia, daty itd... przez to brak czasu. jeśli macie coś ciekawego dajcie znać!

Drugie primo: sprzedaję emkę, kupuję M14, Planuję ostry tuning i ... zobaczymy. wszystko mam zaplanowane, teraz tylko dowiedzieć sięczy Taiwangun ściągnie i złoży mi ją (problem jest taki żę oferta do gb.v7 jest strasznie uboga.) 

trzecie: Daję zdjęcia z mapką scenariusza który przez ,,pewnych osobników" i ogólną patologię nie wypalił. GRATIS: moja focia w nieaktualnym szpeju

Spoiler

https://zapodaj.net/f0e563856794a.jpg.html[/img]

https://zapodaj.net/e51e44993a751.jpg.html[/img]

Wiem, zapomniałęm rękawic, i ubrałem starą górę z nowymi spodniami (tyle na głowie)

44 minuty temu Simplistic napisał:

jeśli macie coś ciekawego dajcie znać!

A czegoś konkretnego potrzeba? :interesting:

44 minuty temu Simplistic napisał:

Drugie primo: sprzedaję emkę, kupuję M14

M14'stki są fajne. :bronies: Wersje EBR sam bym chętnie przytulił.

45 minut temu Simplistic napisał:

Daję zdjęcia z mapką scenariusza który przez ,,pewnych osobników" i ogólną patologię nie wypalił

Z ciekawości, co poszło nie tak? Nie wydaje się to jakoś mocno skomplikowane...

9 minut temu Foley napisał:

A czegoś konkretnego potrzeba? :interesting:

W zasadzie to niczego... tactical.pl przetrząśnięty, nie pogardzę ciekawszymi manewrami ćwiczeniami.

,,M14'stki są fajne. :bronies: Wersje EBR sam bym chętnie przytulił."

CIEKAWOSTKA: JEst wersja EBR... 2 szyny i kolba czyli 500 zł różnicy...

I piątka nawzajem, M14 rulz

Z ciekawości, co poszło nie tak? Nie wydaje się to jakoś mocno skomplikowane...

Patologia to ogólnie grupa... a co poszło nie tak? no cusz... nawet się nie odbył, a ja ku :yay: a od 6 rana popierd :yay: am z sprzętem aby wszystko było K. 

sprawa jest skomplikowana... wiele osób mnie zawiodło, innym już nie ufam. chcę nową grupę poprowadzić na szczyt. Przez to są manewry, ćwiczenia (oczywiście teraz w zamkniętej grupie, bo niektórym to się nie podobało, wolą pośmieszkować, pooszukiwać, popić i to wszystko. 36 godzin w dupę i ja ,,niewdzięczny się buntuję")

Latem się spotkamy na czymś grupszym i z dumąprzedstawię każdego kompana bo będę wiedział że są profesjonalni i nie przyniosą wstydu (nie tylko wiedzą ale i zachowaniem)

Edit: tak btw to na fotkach wyglądam jakbym miał metr pięćdziesiąt XD (metr osiemdziesiąt jakby co :P )

Edited by Simplistic