Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

19 minut temu Simplistic napisał:

CIEKAWOSTKA: JEst wersja EBR... 2 szyny i kolba czyli 500 zł różnicy...

No niestety, na rynku jest całkiem sporo E-Be-eRek, ale dzielą się na: drogie i do słabe oraz jeszcze droższe i takie sobie. Dlatego póki co temat odpuściłem. :dunno:

No faktycznie, jak grupa nie chce współpracować, to naprawdę nie idzie nic ogarnąć. Dlatego najlepiej jest mieć niewielu, ale starannie wyselekcjonowanych. :rdblink: Materiałów tu i ówdzie (i w dziesiątkach innych miejsc) nieco mam, ale musiałbyś określić jakiś zakres czy chodzi o coś zgrywającego, czy bardziej na umiejętności indywidualne, czy zielona, czy czarna, czy działanie skryte, czy rozpoznanie, czy coś w stylu "przypieprz i odskocz"... itp. itd.

BTW, widział ktoś już nowe kulki na krakmanie? http://www.taiwangun.com/kulki-0-25-g-2/precyzyjne-kulki-airsoftowe-0-25g-6mm-4000-szt-kilo9?from=listing&campaign-id=13

Edited by Foley
  • Upvote 1

2 minuty temu Foley napisał:

No faktycznie, jak grupa nie chce współpracować, to naprawdę nie idzie nic ogarnąć. Dlatego najlepiej jest mieć niewielu, ale starannie wyselekcjonowanych. :rdblink: Materiałów tu i ówdzie (i w dziesiątkach innych miejsc) nieco mam, ale musiałbyś określić jakiś zakres czy chodzi o coś zgrywającego, czy bardziej na umiejętności indywidualne, czy zielona, czy czarna, czy działanie skryte, czy rozpoznanie, czy coś w stylu "przypieprz i odskocz"... itp. itd.

prawda, ilość a nie jakość, co do materiałów (jeśli to oczywiście nie problem.) zielona, umiejętności indywidualne szkolimy od początku, zgrywanie się jest w trakcie więc jakieś aby wczuć się w oddział nie zaszkodzi. ,,przypieprz i odskocz" może być ciekawe. 

Nasza grupa była jak już nastawiona na partyzantkę a mi zależy aby to było zgranie oddziału, mój dobry kumpel właśnie jest genialnym taktykiem ale w asg skupia się na małęj skali bo tak jest przyzwyczajony. chodzi mi o działanie oddziału. 

ciekawostka: Jeden z ,,Pewnych osób" miał na tą niedzielę (28 listopada) ściągnąć 3 ludzi i ekipę z Poznania, ponoć ma ,,dobre znajomości" (jak ze wszystkimi ku :yay: a, a jak co do czego to ... ehhh szkoda gadać) Miało być fajnie ale ku :yay: wa wyszło jak zawsze, bo ten pozer znowu wszystkich wystawił (to długa historia) a ja głupi zaufałem że możę choć raz nasz ku :yay: wa wielki generał może zrobić coś bardziej skomplikowanego niż lansowanie się i nadmuchiwanie swojego ego..  No naprawdę ,,szkoda szczępić ryja"

2 minuty temu Simplistic napisał:

prawda, ilość a nie jakość, co do materiałów (jeśli to oczywiście nie problem.) zielona, umiejętności indywidualne szkolimy od początku, zgrywanie się jest w trakcie więc jakieś aby wczuć się w oddział nie zaszkodzi. ,,przypieprz i odskocz" może być ciekawe. 

W wolnej chwili poszukam wśród swoich ton wirtualnych dokumentów i podeślę. ;)

Właśnie teraz Foley napisał:

W wolnej chwili poszukam wśród swoich ton wirtualnych dokumentów i podeślę. ;)

dzięki wielkie, u mnie już wypytują z kim to tak gadam, jest szansa że kiedyś się ekipami zgadamy na jakieś większe manewry? choćby na jebankę zapoznawczą :rd6:

1 minutę temu Simplistic napisał:

jest szansa że kiedyś się ekipami zgadamy na jakieś większe manewry? choćby na jebankę zapoznawczą :rd6:

Jedyny problem to "gdzie", ale na postrzelanie ze znajomymi jestem chętny zawsze. :D

Zamiast M14 cymy+tuning biorę VSS od LCT (może inna marka zależnie od promocji)

LCT only. Oprócz LCT masz G&G oraz KA które sa w podobnych cenach... z tym że LCT masz stal a G&G / KA to dobrej jakości szajsolit.

Z lct jest dekiel niezgodny z oryginałem przez co montaż PSO jest problematyczny.

A co do wymiany - ja miałem AEGa stocka bo i tak leciał pod HP więc nie widiałem sensu w niego inaczej inwestować. Tak czy siak, lufa promyk 420mm (od M14 socom - uważaj abyś od VSR nie kupił bo nie pasuje), gumka to ponoć G&G robi dublety, komora stockowa jest dobra choć jak nie masz co robić z hajsem to możesz prowina próbować. Dysza jest jak w AK z tym że lekko krótsza.

A za co gratulujesz? :v

Edited by Eter
  • Upvote 1

6 godzin temu Simplistic napisał:

To tera znowu ogólnie o Airsofcie a nie o moich problemach:

Zamiast M14 cymy+tuning biorę VSS od LCT (może inna marka zależnie od promocji)

i Pytanko do towarzysza @Etera co leci od razu na wymianę? Tłok+dysza+Gumka hop up?

P.S gratuluję!

Jak wyżej LCT only. Ostatnio wymieniałem dyszę (o dziwo w stocku jest uszczelniona, ale słabo tę szczelność trzyma, kiedy jest maksymalnie wysunięta na popychaczu, [podwójnie uszczelniona załatwia sprawę]), z tym, że dysza to zysk 20-25fps, więc nie ma co się rzucać przy replice, która fabrycznie ma 400fps. Druga sprawa: Szczelność na: głowica tłoka-cylinder-głowica cylindra:wat: no lepszej w stocku nigdy nie widziałem. Głowica cylindra jest jakoś tak wsadzona w cylinder, że można dojść do wniosku, że są zespolone, więc o nieszczelności nie ma mowy. Trzecia sprawa: Podkładkowanie zębatek - lodzio miodzio, nic nie musiałem poprawiać. Czwarta: tłok i głowica, przy czym tłok to zwykły tłok ze wszystkimi zębami metalowymi (więc legendarnego shsika mamy w zestawie). Głowica to aluminium (nie wiem czy łożyskowane bo nie wykręcałem) z otworami idealnie uszczelniające się cylindrem, więc tu też nie ma co ruszać, no chyba, że w przypływie dobroci dać na to jakieś sorbo, żeby trochę ulżyć szkieletowi.

Teoretycznie jedynym słabym punktem V.3 by LCT, jest prowadnica sprężyny, ale u mnie śmiga już prawie rok bezawarynie w stocku i wymieniłem ją na stalową łożyskowaną, bo mi została z giety.

Ogólnie jako posiadacz repliki AKS-74N/AK-74M (w zależności, którą kolbę zamontuję :derptongue:) firmy LCT. No polecam, bo lepszego nie widziałem. 

No i witamy kolejnego wojownika RU na pokładzie! :badass:

A na koniec: (tylko nie mówcie o tym nikomu, niech się męczą z wycinaniem tych gówienek z sylikonowych rurek)

S-HOP:(czyli porządny r-hop w dobę, bez zabawy w wycinanki, z mnubem w zestawie, wystarczy tylko pomiziać w rączce) 

SUGRU:

http://allegro.pl/oryginalne-sugru-guma-silikonowa-biala-1-szt-apple-i6631546626.html

Edited by The Lord High Protector
  • Upvote 1

5 minut temu Simplistic napisał:

Odpadam do czasu aż ogarnę internet. Polecam obczaić również Heroes & Generals,

Grałem, ale jakoś mnie nie wciągło.

Myślę też na Insurgency, da się to kupić za ~20zł, realistyczne to i jest obiecujący tryb coop :D

Dalej Panienki, ogarnijmy coś to bedzie można razem pograć i pogadać ;)

Edited by Eter

Squad mnie kusi ale jak wyjdzie z tej bety / alfy bo jest na silniku army jak się nie mylę więc optymalizacja to tragedia.

ArmA 3 za to działa o niebo lepiej od 2 chociaż graficznie i technologicznie przebije 2 o lata świetlne - polecam.

Jak coś to mam wolny weekend więc proponuję na start darmowe warface, ot taki lajtowy coop aby posiedzieć i pogadać przy kawce :)

W sumie niegłupi pomysł, skoro póki co nie mamy za bardzo możliwości, żeby się postrzelać "w realu" (nie lubię tego określenia co prawda), to można spróbować zrobić małą integrację wirtualnie. :D Jeśli o mnie chodzi, to bardzo chętnie bym się pisał na Wolfenstein: Enemy Territory (darmowe i pójdzie na każdym sprzęcie), co powiecie? Odnoście tego Warface to nie wiem zbyt wiele, ale skoro darmowe, to czemu nie. Mam tylko nieco pytań: czy jest to coś zachowującego chociaż minimalny poziom realizmu, czy raczej coś pokroju łupanek dla gimbazy masy jak CS? I drugie - na jakim "poziomie technologicznym" jest ta gra? Spodziewać się plazmowych wyrzutni, pro-uber-turbo-laserów i innych badziewi rodem z sci-fi czy może jednak funkcjonuje tam stara dobra broń palna, mająca swoje realne odpowiedniki?

godzinę temu Foley napisał:

W sumie niegłupi pomysł, skoro póki co nie mamy za bardzo możliwości, żeby się postrzelać "w realu" (nie lubię tego określenia co prawda), to można spróbować zrobić małą integrację wirtualnie. :D Jeśli o mnie chodzi, to bardzo chętnie bym się pisał na Wolfenstein: Enemy Territory (darmowe i pójdzie na każdym sprzęcie), co powiecie? Odnoście tego Warface to nie wiem zbyt wiele, ale skoro darmowe, to czemu nie. Mam tylko nieco pytań: czy jest to coś zachowującego chociaż minimalny poziom realizmu, czy raczej coś pokroju łupanek dla gimbazy masy jak CS? I drugie - na jakim "poziomie technologicznym" jest ta gra? Spodziewać się plazmowych wyrzutni, pro-uber-turbo-laserów i innych badziewi rodem z sci-fi czy może jednak funkcjonuje tam stara dobra broń palna, mająca swoje realne odpowiedniki?

Normalny współczesny sprzęt. realizm? hmmjakiś tam jest, choć prawda jest taka że z datmowych gier to tylko arma 2 takie coś daje ale tam z optymalizacją probleny.

2 godziny temu Eter napisał:

Normalny współczesny sprzęt. realizm? hmmjakiś tam jest, choć prawda jest taka że z datmowych gier to tylko arma 2 takie coś daje ale tam z optymalizacją probleny.

W sumie jak będę miał czas dziś wieczorem to spróbuję się rozeznać w tej grze.

Chociaż i tak najbardziej by mi odpowiadał Wolf ET. :rd6:

Mi ET się podoba m.in. z tego powodu, że zamiast zwykłego napierdzielania trzeba wykonywać konkretne misje i duży nacisk jest położony na współpracę. No i MG42 w odpowiednich rączkach jest za:yay:biste.

Spróbuję ogarnąć tego Warface i może dziś wieczorem już byłbym w stanie grać.

godzinę temu Simplistic napisał:

Jak sprawdza się w naszych lasach Żółty Dubok?

Niech mnie Eter poprawi, jeśli się mylę, ale czy to nie jest to, co widnieje na KZS-ie? Jeśli tak, to stwierdzam, że sprawuje się naprawdę bardzo dobrze - szczególnie pośród iglaków. Nie zauważyłem, żeby posiadało toto efekt ciemnej/jasnej plamy*, więc można używać cały rok.

*czyli że na jasnym tle jest zbyt ciemne (przykład - polska pantera) albo na ciemnym tle jest zbyt jasne (przykład - multicam). Jest jeszcze marpat, który niezależnie od otoczenia jest widoczny jako wielka plama. :lol:

Hehe, multicam w polskim lesie zakładam zawsze, kiedy chcę pograć na levelu Hard - szczególnie na Podhalu.

BTW. Nie pisałbym teraz tego posta, tylko pewnie schodził po ciężkich bojach z hali w Krk. ale zakopianka tak zawalona, że nie dałem rady dojechać nawet do Nowego Targu. I szlag jasny trafił całe przygotowania. :flutterbad: