Foley Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 (edited) 19 minut temu Simplistic napisał: CIEKAWOSTKA: JEst wersja EBR... 2 szyny i kolba czyli 500 zł różnicy... No niestety, na rynku jest całkiem sporo E-Be-eRek, ale dzielą się na: drogie i do słabe oraz jeszcze droższe i takie sobie. Dlatego póki co temat odpuściłem. No faktycznie, jak grupa nie chce współpracować, to naprawdę nie idzie nic ogarnąć. Dlatego najlepiej jest mieć niewielu, ale starannie wyselekcjonowanych. Materiałów tu i ówdzie (i w dziesiątkach innych miejsc) nieco mam, ale musiałbyś określić jakiś zakres czy chodzi o coś zgrywającego, czy bardziej na umiejętności indywidualne, czy zielona, czy czarna, czy działanie skryte, czy rozpoznanie, czy coś w stylu "przypieprz i odskocz"... itp. itd. BTW, widział ktoś już nowe kulki na krakmanie? http://www.taiwangun.com/kulki-0-25-g-2/precyzyjne-kulki-airsoftowe-0-25g-6mm-4000-szt-kilo9?from=listing&campaign-id=13 Edited December 2, 2016 by Foley 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 2 minuty temu Foley napisał: No faktycznie, jak grupa nie chce współpracować, to naprawdę nie idzie nic ogarnąć. Dlatego najlepiej jest mieć niewielu, ale starannie wyselekcjonowanych. Materiałów tu i ówdzie (i w dziesiątkach innych miejsc) nieco mam, ale musiałbyś określić jakiś zakres czy chodzi o coś zgrywającego, czy bardziej na umiejętności indywidualne, czy zielona, czy czarna, czy działanie skryte, czy rozpoznanie, czy coś w stylu "przypieprz i odskocz"... itp. itd. prawda, ilość a nie jakość, co do materiałów (jeśli to oczywiście nie problem.) zielona, umiejętności indywidualne szkolimy od początku, zgrywanie się jest w trakcie więc jakieś aby wczuć się w oddział nie zaszkodzi. ,,przypieprz i odskocz" może być ciekawe. Nasza grupa była jak już nastawiona na partyzantkę a mi zależy aby to było zgranie oddziału, mój dobry kumpel właśnie jest genialnym taktykiem ale w asg skupia się na małęj skali bo tak jest przyzwyczajony. chodzi mi o działanie oddziału. ciekawostka: Jeden z ,,Pewnych osób" miał na tą niedzielę (28 listopada) ściągnąć 3 ludzi i ekipę z Poznania, ponoć ma ,,dobre znajomości" (jak ze wszystkimi ku a, a jak co do czego to ... ehhh szkoda gadać) Miało być fajnie ale ku wa wyszło jak zawsze, bo ten pozer znowu wszystkich wystawił (to długa historia) a ja głupi zaufałem że możę choć raz nasz ku wa wielki generał może zrobić coś bardziej skomplikowanego niż lansowanie się i nadmuchiwanie swojego ego.. No naprawdę ,,szkoda szczępić ryja" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 2 minuty temu Simplistic napisał: prawda, ilość a nie jakość, co do materiałów (jeśli to oczywiście nie problem.) zielona, umiejętności indywidualne szkolimy od początku, zgrywanie się jest w trakcie więc jakieś aby wczuć się w oddział nie zaszkodzi. ,,przypieprz i odskocz" może być ciekawe. W wolnej chwili poszukam wśród swoich ton wirtualnych dokumentów i podeślę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Właśnie teraz Foley napisał: W wolnej chwili poszukam wśród swoich ton wirtualnych dokumentów i podeślę. dzięki wielkie, u mnie już wypytują z kim to tak gadam, jest szansa że kiedyś się ekipami zgadamy na jakieś większe manewry? choćby na jebankę zapoznawczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 1 minutę temu Simplistic napisał: jest szansa że kiedyś się ekipami zgadamy na jakieś większe manewry? choćby na jebankę zapoznawczą Jedyny problem to "gdzie", ale na postrzelanie ze znajomymi jestem chętny zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 To tera znowu ogólnie o Airsofcie a nie o moich problemach: Zamiast M14 cymy+tuning biorę VSS od LCT (może inna marka zależnie od promocji) i Pytanko do towarzysza @Etera co leci od razu na wymianę? Tłok+dysza+Gumka hop up? P.S gratuluję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) Cytuj Zamiast M14 cymy+tuning biorę VSS od LCT (może inna marka zależnie od promocji) LCT only. Oprócz LCT masz G&G oraz KA które sa w podobnych cenach... z tym że LCT masz stal a G&G / KA to dobrej jakości szajsolit. Z lct jest dekiel niezgodny z oryginałem przez co montaż PSO jest problematyczny. A co do wymiany - ja miałem AEGa stocka bo i tak leciał pod HP więc nie widiałem sensu w niego inaczej inwestować. Tak czy siak, lufa promyk 420mm (od M14 socom - uważaj abyś od VSR nie kupił bo nie pasuje), gumka to ponoć G&G robi dublety, komora stockowa jest dobra choć jak nie masz co robić z hajsem to możesz prowina próbować. Dysza jest jak w AK z tym że lekko krótsza. A za co gratulujesz? Edited December 5, 2016 by Eter 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) 6 godzin temu Simplistic napisał: To tera znowu ogólnie o Airsofcie a nie o moich problemach: Zamiast M14 cymy+tuning biorę VSS od LCT (może inna marka zależnie od promocji) i Pytanko do towarzysza @Etera co leci od razu na wymianę? Tłok+dysza+Gumka hop up? P.S gratuluję! Jak wyżej LCT only. Ostatnio wymieniałem dyszę (o dziwo w stocku jest uszczelniona, ale słabo tę szczelność trzyma, kiedy jest maksymalnie wysunięta na popychaczu, [podwójnie uszczelniona załatwia sprawę]), z tym, że dysza to zysk 20-25fps, więc nie ma co się rzucać przy replice, która fabrycznie ma 400fps. Druga sprawa: Szczelność na: głowica tłoka-cylinder-głowica cylindra no lepszej w stocku nigdy nie widziałem. Głowica cylindra jest jakoś tak wsadzona w cylinder, że można dojść do wniosku, że są zespolone, więc o nieszczelności nie ma mowy. Trzecia sprawa: Podkładkowanie zębatek - lodzio miodzio, nic nie musiałem poprawiać. Czwarta: tłok i głowica, przy czym tłok to zwykły tłok ze wszystkimi zębami metalowymi (więc legendarnego shsika mamy w zestawie). Głowica to aluminium (nie wiem czy łożyskowane bo nie wykręcałem) z otworami idealnie uszczelniające się cylindrem, więc tu też nie ma co ruszać, no chyba, że w przypływie dobroci dać na to jakieś sorbo, żeby trochę ulżyć szkieletowi. Teoretycznie jedynym słabym punktem V.3 by LCT, jest prowadnica sprężyny, ale u mnie śmiga już prawie rok bezawarynie w stocku i wymieniłem ją na stalową łożyskowaną, bo mi została z giety. Ogólnie jako posiadacz repliki AKS-74N/AK-74M (w zależności, którą kolbę zamontuję ) firmy LCT. No polecam, bo lepszego nie widziałem. No i witamy kolejnego wojownika RU na pokładzie! A na koniec: (tylko nie mówcie o tym nikomu, niech się męczą z wycinaniem tych gówienek z sylikonowych rurek) S-HOP:(czyli porządny r-hop w dobę, bez zabawy w wycinanki, z mnubem w zestawie, wystarczy tylko pomiziać w rączce) SUGRU: http://allegro.pl/oryginalne-sugru-guma-silikonowa-biala-1-szt-apple-i6631546626.html Edited December 5, 2016 by The Lord High Protector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Jest ktoś chętny do wspólnego grania? Warframe? Warface? Company of heroes 2? Arma 2/3 lub co innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 12 minuty temu Eter napisał: Jest ktoś chętny do wspólnego grania? Warframe? Warface? Company of heroes 2? Arma 2/3 lub co innego? Odpadam do czasu aż ogarnę internet. Polecam obczaić również Heroes & Generals, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 (edited) 5 minut temu Simplistic napisał: Odpadam do czasu aż ogarnę internet. Polecam obczaić również Heroes & Generals, Grałem, ale jakoś mnie nie wciągło. Myślę też na Insurgency, da się to kupić za ~20zł, realistyczne to i jest obiecujący tryb coop Dalej Panienki, ogarnijmy coś to bedzie można razem pograć i pogadać Edited December 7, 2016 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Serio nikt nie chce pograć ;_____; Dalej dalej Panowie (i może panie :3 ) zapraszam na warface to się przy okazji pogada Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Mam Isurgency, taki realistyczny CS, na razie ogarniam mapy grając z botami, kiedy mam czas. Posiadam również Squad - Też fajna gierka, tylko z optymalizacją troszku słabiej. Do Army lll się przymierzam w święta, jak będą obniżki na steamie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Squad mnie kusi ale jak wyjdzie z tej bety / alfy bo jest na silniku army jak się nie mylę więc optymalizacja to tragedia. ArmA 3 za to działa o niebo lepiej od 2 chociaż graficznie i technologicznie przebije 2 o lata świetlne - polecam. Jak coś to mam wolny weekend więc proponuję na start darmowe warface, ot taki lajtowy coop aby posiedzieć i pogadać przy kawce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 W sumie niegłupi pomysł, skoro póki co nie mamy za bardzo możliwości, żeby się postrzelać "w realu" (nie lubię tego określenia co prawda), to można spróbować zrobić małą integrację wirtualnie. Jeśli o mnie chodzi, to bardzo chętnie bym się pisał na Wolfenstein: Enemy Territory (darmowe i pójdzie na każdym sprzęcie), co powiecie? Odnoście tego Warface to nie wiem zbyt wiele, ale skoro darmowe, to czemu nie. Mam tylko nieco pytań: czy jest to coś zachowującego chociaż minimalny poziom realizmu, czy raczej coś pokroju łupanek dla gimbazy masy jak CS? I drugie - na jakim "poziomie technologicznym" jest ta gra? Spodziewać się plazmowych wyrzutni, pro-uber-turbo-laserów i innych badziewi rodem z sci-fi czy może jednak funkcjonuje tam stara dobra broń palna, mająca swoje realne odpowiedniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 godzinę temu Foley napisał: W sumie niegłupi pomysł, skoro póki co nie mamy za bardzo możliwości, żeby się postrzelać "w realu" (nie lubię tego określenia co prawda), to można spróbować zrobić małą integrację wirtualnie. Jeśli o mnie chodzi, to bardzo chętnie bym się pisał na Wolfenstein: Enemy Territory (darmowe i pójdzie na każdym sprzęcie), co powiecie? Odnoście tego Warface to nie wiem zbyt wiele, ale skoro darmowe, to czemu nie. Mam tylko nieco pytań: czy jest to coś zachowującego chociaż minimalny poziom realizmu, czy raczej coś pokroju łupanek dla gimbazy masy jak CS? I drugie - na jakim "poziomie technologicznym" jest ta gra? Spodziewać się plazmowych wyrzutni, pro-uber-turbo-laserów i innych badziewi rodem z sci-fi czy może jednak funkcjonuje tam stara dobra broń palna, mająca swoje realne odpowiedniki? Normalny współczesny sprzęt. realizm? hmmjakiś tam jest, choć prawda jest taka że z datmowych gier to tylko arma 2 takie coś daje ale tam z optymalizacją probleny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 C&C Generals Zero Hour - Może ktoś coś? Tak piszę przy okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Mam C&C z moddb (tą wersję tiberian sun + red alert) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 2 godziny temu Eter napisał: Normalny współczesny sprzęt. realizm? hmmjakiś tam jest, choć prawda jest taka że z datmowych gier to tylko arma 2 takie coś daje ale tam z optymalizacją probleny. W sumie jak będę miał czas dziś wieczorem to spróbuję się rozeznać w tej grze. Chociaż i tak najbardziej by mi odpowiadał Wolf ET. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 W et kiedyś nieco grałem ale et to typowe pvp a chetnie bym w kooperacje pograł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 Mi ET się podoba m.in. z tego powodu, że zamiast zwykłego napierdzielania trzeba wykonywać konkretne misje i duży nacisk jest położony na współpracę. No i MG42 w odpowiednich rączkach jest zabiste. Spróbuję ogarnąć tego Warface i może dziś wieczorem już byłbym w stanie grać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 No i super, nie wiem jak dzisiaj bede mial czas bo kobcze o 22 ale w weekend dam rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Rusyfikacji ciąg dalszy: Jak sprawdza się w naszych lasach Żółty Dubok? srebrny liść zgaduję że odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 godzinę temu Simplistic napisał: Jak sprawdza się w naszych lasach Żółty Dubok? Niech mnie Eter poprawi, jeśli się mylę, ale czy to nie jest to, co widnieje na KZS-ie? Jeśli tak, to stwierdzam, że sprawuje się naprawdę bardzo dobrze - szczególnie pośród iglaków. Nie zauważyłem, żeby posiadało toto efekt ciemnej/jasnej plamy*, więc można używać cały rok. *czyli że na jasnym tle jest zbyt ciemne (przykład - polska pantera) albo na ciemnym tle jest zbyt jasne (przykład - multicam). Jest jeszcze marpat, który niezależnie od otoczenia jest widoczny jako wielka plama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Hehe, multicam w polskim lesie zakładam zawsze, kiedy chcę pograć na levelu Hard - szczególnie na Podhalu. BTW. Nie pisałbym teraz tego posta, tylko pewnie schodził po ciężkich bojach z hali w Krk. ale zakopianka tak zawalona, że nie dałem rady dojechać nawet do Nowego Targu. I szlag jasny trafił całe przygotowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts