Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

8 minut temu bartek5398 napisał:

1300 za lct? Panie to jest dopiero okazja bo aktualnie sobie sklepy wołają za LCT grube hajsy (gunfire witamy, ale wsumie nie tylko oni...)

1. Używki zazwyczaj są tańsze niż nówki. ;)

2. Ceny GF są... ekhm... wszyscy dobrze wiemy jakie.

3. AK LCT z tego, co pamiętam, zaczynają się cenowo od 1200, więc na moje oko, to cena "normalna".

9 minut temu bartek5398 napisał:

Jeśli chodzi o pogranie to jestem do dyspozyzji.

Nick na Warface?

18 minut temu WilkU napisał:

W Warface to i ja mogę pograć. 

W takim razie zapraszamy następnym razem (jeszcze nie wiem, kiedy on będzie), dzisiaj zrobiliśmy sobie czteroosobową integrację. :D Jak nie można się na żywo postrzelać, to chociaż przez sieć można.

No ręce opadły... nowa dyrektywa unii dotycząca broni wchodzi w życie... dobrze że wstrzymałem się z wyrobieniem pozwolenia bo tak to bym musiał się szykować do oddania 74" i ponad 8k poszło by w płoto :forgiveme:

Najgorsze jest to że unijne komuchy robią co chcą a te barany (obywatele UE) tylko się cieszą że dostęp do broni jest ograniczany... bo przecież odbierając broń obywatelom terroryści też ją tracą. Mam serio nadzieje że te brudasy z isis zrobią lewakom bombowe podziękowanie <3

Serio, dziwię się że nie wpadli na pomysł aby nakazać malować repliki asg na pomarańczowo i robić na nie pozwolenie bo istnieje szansa aby je przerobić na palną.

Jeszcze trochę to będą zakazywać Tirów i ciężarówek a przewozy towarów będą się odbywać wozami z końmi, ale tylko z dwoma bo powyżej będzie zbyt niebezpiecznie.

0-days-since-last-muslim-terrorist-attac

Edited by Eter
  • Upvote 3

3 godziny temu Eter napisał:

No ręce opadły... nowa dyrektywa unii dotycząca broni wchodzi w życie... dobrze że wstrzymałem się z wyrobieniem pozwolenia bo tak to bym musiał się szykować do

Najgorsze jest to że unijne komuchy robią co chcą a te barany (obywatele UE) tylko się cieszą

Jeszcze trochę to będą zakazywać Tirów i ciężarówek a przewozy towarów będą się odbywać wozami z końmi, ale tylko z dwoma bo powyżej będzie zbyt niebezpiecznie.

Nie polecam Unii. Ludzie to szara niedouczona masa bez wiedzy na pewne tematy, w dodatku nikt się nie interesuje polityką oraz sprawami prawnymi aż do momentu kiedy ich coś dotknie... co rodzi patologiczne sytuacje. Moim skromnym zdaniem profilaktyczne odstrzelenie każdego obywatela było by wskazane:D

• Upvote 1

Nie raz i nie dwa nawet na tym forum były jakieś rozmowy na temat broni palnej... ludzie którzy się tam wypowiadali wierzyli że wszystko wiedzą, że będzie śmierć i strzelaniny jak normalny obywatel dostanie broń... nie mając nawet pojęcia że broń czarnoprochowa jest dostępna bez zezwolenia na dowód i zdziwienie, poza tym większość z nich nie miała broni nigdy w ręce a cała wiedza pochodzi z hollywood i mitów powtarzanych w internecie :lol:

Co gorsza w Polsce są ludzie którzy myślą że na strzelnicach się strzela z replik lub z wiatrówek a szokiem dla nich jest to że to nie repliki a broń palna oraz to że każdy z ulicy bez pozwolenia policji i badań psychologicznych może tam wejść i postrzelać... więc czego tutaj oczekiwać :forgiveme:

Jeszcze innym tematem są media - wystarczy zobaczyć "wypowiedzi ekspertów" i tytuły niektórych newsów po propozycji kukiza w sprawie liberalizacji dostępu do broni (projekt taki sobie imo) - "Śmierć!" , "Szaleństwo!" "Będą strzelaniny!"

Edited by Eter
  • Upvote 2

Logika unii jak tak dalej pójdzie:

Broń może służyć do zabijania - zakażmy broni!

Narzędzia (nóż, siekiera, młotek) mogą służyć do zabijania - zakażmy narzędzi!

Kamienie, gałęzie itp. mogą służyć do zabijania - zakażmy ich!

Ludzkie kończyny mogą służyć do zabijania - odetnijmy je!

No i nigdy nie przestanie mnie rozśmieszać, że ktoś myśli, że zakazując prawnie broni, odetnie się dostęp do niej bandytom. Bo przecież bandyci, jako praworządni obywatele, na pewno zastosują się do zakazu, nie? Przecież to nie jest tak, że kupują broń nielegalnie. :lol: <sarkazm off>

• Upvote 1

Jak ktoś kiedyś mówił:

Arabski terrosysta - Nie można generalizować, nie każdy z nich jest terrorystą.

Gość z bronią strzela - Kończy się nie-generalizowanie. Czyli ch*j, jebać, zakazać wszystkim broni. 

Zamachy w Ameryce są przeprowadzane przede wszystkim w strefach ''gun free zone''. A Europa jest całą taką strefą. 

Polecam kanał na YT  GUNTV.

Edited by WilkU

godzinę temu The Lord High Protector napisał:

@Eter co konkretnie nasi komuniści z Burkseli wymyślili? Kolekcjonować można tylko pozbawione cech bojowych ak z zalaną lufą i to za pozwoleniem? Czy coś jeszcze lepszego?

Jestem w pociagu i pewno jutro dopiero ogarne normalnego neta - ogarnij np grupę ROMBu na fb, tam temat się przewija + był wstawiany projekt rozporzadzenia.

Ale już ba starcie była perełka pod tytułem zakazać AK i AR bo najpopularniejsze bronie i zagrozenia plus jak karabin ma możliwość włożenia maga na ponad 10 pocisków to jesteś terrorystą, zwyrolem i chorym pojebem... ale np karabin zasilany z taśmy amuniculyjnej jest ok :wat:

Poza tym kwiatki typu że jak przerobisz AK wojskowego z automata na semi przez rusznikarza to i tak mltrzeba oddac broń bo podchodzi pod kat. A i jest niebezpieczna...

Edited by Eter

32 minuty temu The Lord High Protector napisał:

Czyli nawet zasada, że prawo nie działa wstecz nie obowiązuje i wszyscy co pokupowali już broń, muszą już zwrócić... :D Moja unia, taka piękna :)

Dobra mam Insurgency, kiedy gramy?

Mam do 2 stycznia wolne :)

Moze jutro lub po jutrze wpadne aby pograc :)

4 godziny temu The Lord High Protector napisał:

Czyli nawet zasada, że prawo nie działa wstecz nie obowiązuje i wszyscy co pokupowali już broń, muszą już zwrócić... :D Moja unia, taka piękna :)

Dobra mam Insurgency, kiedy gramy?

Niestety nie tak działa to prawo... a szkoda. Po prostu nie mogą cię skazać za to, że kiedyś kupiłeś. :v  A oddać byś  musiał. 

w mojej opinii lepiej szukać czegoś na greengas (albo cymoglock :P ). Co do samej klamki to należy pamiętać o konserwacji uszczelek magów itd. tak jak przedmówca: do strzelania rekreacyjnego bardzo ok ale na strzelanki bym to przemyślał. łuski są z reguły drogie więc trzeba ich szukać.