Foley Posted January 2, 2017 Author Share Posted January 2, 2017 46 minut temu Simplistic napisał: zaciął się w niej silnik ,strasznie grzeje się uchwyt Przy takich objawach stawiałbym na styki lub zbyt mocną baterię dla silnika (np. silne 11,1 przy stockowym noname'ie). Jeśli to pierwsze, to prawdopodobnie wystarczy je tylko przeczyścić. Jeśli drugie, to albo słabszą baterię, albo wymienić silnik na lepszy. Ewentualnie, tak jak Eter wspomniał, rozregulowana śruba od regulacji silnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Dobra panienki, wróciłem na chatę i czas zacząć maratony w insurgency Proponuję jutro w godzinach 16 - 20. Obowiązkowo mikrofon. Mój nick na steam - MrDrzevs Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 @Simplistic Miałem podobny problem, jak nie miałem spodkładkowanych zębatek. Po prostu bicie było zbyt duże i potrafiła się tak przekrzywić mocno, że dochodziło do zacinki. U mnie dochodziła, też zbyt słaba batka do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 A ja bym to rozebrał i złożył jeszcze raz. Tak jak mojego kałacha bo znowu się je***a nakrętka od prowadnicy wykręciła i popierdala w te i na zad po gearboxie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Wszystko było spodkładkowane idealnie. Cholera. Zobaczymy czy regulacja silnika coś da. Jak nie to sam będę musiał zobaczyć. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Zawsze warto sprawdzić stan styków, bo ich przeczyszczenie to chwila, a mogą powodować niepotrzebne problemy. No i raz na jakiś czas po prostu trzeba się nimi zająć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 6, 2017 Author Share Posted January 6, 2017 (edited) Jutro zapowiada się strzelanka, prognozy sugerują, że będzie między -10 a -15 stopni... Bywało gorzej, ale pewnie niektórych to odstraszyło, bo frekwencja nie zapowiada się zbyt wysoka. W chwilowym przypływie weny postanowiłem skonstruować... tu chwila napięcia... takie coś: Spoiler Dobrze widzicie, postanowiłem dorobić tłumik do Beretty. Co lepsze, nawet trochę działa! Wstępne testy wykazały, że strzał jest nieco cichszy, ale do pełnego wytłumienia jeszcze brakuje. Może mi się zechce, to przeprowadzę dokładny test z użyciem audacity. Niemniej, jak na prototyp, to uważam, że jest dobrze. Jutro sprawdzę go w polu, mam nadzieję, że nie skopałem osiowości i będzie strzelać prosto... o ile będzie przy takiej temperaturze. Zdjęcie robione kartoflem, wiem. Po prostu poruszyłem ręką przy robieniu, a potem nie chciało mi się poprawiać, bo w sumie i tak widać to, co najważniejsze. Edited January 6, 2017 by Foley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapid Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Mam pytanie do wszystkich którzy używają munduru wz 93, z pół roku temu antoś wiadomo z jakiej partii zakazał noszenia tego munduru po za służbą wojskową. Wygrażał jakimiś karami pieniężnymi a nawet aresztem, i mam pytanie czy używacie go nadal i czy nikt was się o to nie czepia. Bo sam mam zamiar zakupić komplet tegoż ubioru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Właśnie teraz Rapid napisał: Mam pytanie do wszystkich którzy używają munduru wz 93, z pół roku temu antoś wiadomo z jakiej partii zakazał noszenia tego munduru po za służbą wojskową. Wygrażał jakimiś karami pieniężnymi a nawet aresztem, i mam pytanie czy używacie go nadal i czy nikt was się o to nie czepia. Bo sam mam zamiar zakupić komplet tegoż ubioru. Sam sobie odpowiedz na to pytanie - Antoś się odgrażał a to czym się odgrażał już od dawna obowiązywało... Innymi słowy, spotkasz służby mundurowe które mają to w pompie a możesz spotkać służbistę i będziesz miał problemy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 Dokładnie tak jak wyżej - zależy na kogo trafisz. Mój wz.93 wisi sobie grzecznie w szafie, bo i tak mam w sumie teraz dwa o niebo lepsze kamuflaże. Na Twoim miejscu raczej bym przemyślał czy jest sens kupować... Pytanie do czego potrzebujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 (edited) U mnie tyle ile luda biegało w panterce, to tyle dalej biega... A pewnie jest tak jak koledzy pisali na górze. Edited January 9, 2017 by Curtiss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 12 minuty temu Curtiss napisał: U mnie tyle ile luda biegało w panterce, to tyle dalej biega... U mnie niby też, ale na ostatnie 13 lat nie słyszałem, żeby kiedyś ŻW do nas wpadła na strzelankę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 W środowisku jest trochę byłych wojskowych i sami w tym biegają. XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 I dobrze że biegają... panterka kijowo kamufluje więc łatwiej odstrzelić deliwkenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Jeśli to jeszcze kogoś interesesuje (tak jak mój nędzny żywot) Wróciła moja flinta... usterka: -syf i gąbka w lufie -źle wyregulowany silnik, luz na śrubie chwytu. czas naprawy: 10 minut. przebieg karabinu w dwa tygodnie grubo ponad 400km Dziękuję dobranoc przysypcie mnie piachem bo ku wa nie wyrobię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 @Simplistic, nie łam się, czasami bywa i tak. A jak się trafi ktoś, kto nie umie zadbać o replikę, to byle detal może narobić problemów... Ot dla przykładu pamiętam jak kiedyś jakiś głąb wsadził lufę w piach i potem strzelał, bo "przecież kulki przepchają"... zamiast normalnie wyczyścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 (edited) 8 minut temu Foley napisał: @Simplistic, nie łam się, czasami bywa i tak. A jak się trafi ktoś, kto nie umie zadbać o replikę, to byle detal może narobić problemów... Ot dla przykładu pamiętam jak kiedyś jakiś głąb wsadził lufę w piach i potem strzelał, bo "przecież kulki przepchają"... zamiast normalnie wyczyścić. Ejjjj!!!!... ja tak kilka razy zrobiłem. XD, Tyle że na ''pusto''. No i nie do lufy tylko tłumika płomieni. Edited January 9, 2017 by Curtiss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 55 minut temu Curtiss napisał: ja tak kilka razy zrobiłem. XD, Tyle że na ''pusto''. No i nie do lufy tylko tłumika płomieni. Jak na pusto z tłumika płomieni to spoko, ale żeby z lufy kulkami piach wypychać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) Korzystając z wolnego czasu (bo grupa chyba już umarła całkiem, wiec wbijam na magnum arenę) Wymieniłem gumkę hop up na czarną systemę. Zobaczymy efekty. Dorzucam finalną (???) wersję chest-rigga: Sory za ujową jakość i wogóle sposób ale ciężko znaleźć u mnie dośc duże lustro do samojebki Po lewej potrójna elastyczna na magi niby stanagi a od AK 5.45 wejdą spokojnie. Po prawej apteczka z wyposażeniem. Obok Uniwersalna na np. Lornetkę. z tyłu cargo na pierdoły i coś do popicia. W płaskich kieszeniach papier długopis (kozacki w drewnie, od nadleśnictwa) i ołówek. W drugiej kopiko. baton białkowy czy jaki tam inny. Na klacie radio mogę je przerzucić na plecy. Myślę że rozwiedka: Viper Hood i maskałat klmk podejdą, mogę też pójść w Szturmowika: ss-lieto. Alty, hełm (oj zaboli portfel) Oczywiście replikę zmieniam ale lokalne środowisko jest tak chore że za 1/6 wartości nie opchnę. Edited January 27, 2017 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 26, 2017 Author Share Posted January 26, 2017 Nie ma fotek? 4 minuty temu Simplistic napisał: Po lewej potrójna elastyczna na magi niby stanagi a od AK 5.45 wejdą spokojnie. Hm... Jeśli to ta, o której myślę, to całkiem spoko, aczkolwiek, jeśli potrzebujesz coś do "szybkiego dobycia", to moim zdaniem o niebo lepsze są fastmagi. Polecam te od FMA, są naprawdę tanie, a robią swoją robotę. Wersja dedykowana dla 7,62 łyka magi AK (zarówno 5,45 jak i 7,62), sprawdzałem u siebie. Zrzutówkę masz? Jeśli nie, to polecam się zaopatrzyć, bo kosztuje grosze, a bywa naprawdę przydatna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 (edited) @Foley już są co do zrzutówki się dopiero przymierzam ale jak dotąd rzucenie a potem schowanie do kieszeni bojówek wystarcza. gorzej będzie w maskałacie więc się nie wywinę. Edit wrzucam i oby działało. Edited January 27, 2017 by Simplistic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted January 27, 2017 Author Share Posted January 27, 2017 (edited) godzinę temu Simplistic napisał: @Foley już są Mi się nie wyświetlają... EDIT: Teraz już tak. 15 godzin temu Simplistic napisał: ale ciężko znaleźć u mnie dośc duże lustro do samojebki Jest jeszcze taka starożytna opcja, jak poproszenie drugiej osoby o wykonanie zdjęcia. Wiem, w dzisiejszych czasach ludzie już z tego nie korzystają... Rzucenie maga na ziemię niezbyt sprawdza się podczas biegu. A i do zrzutu łatwiej maga włożyć niż wcelować nim do kieszeni. Edited January 27, 2017 by Foley 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Ja tam magi odkładam do ładownic, tylko czasem do zrzutówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Jedzie ktoś z was na Operacje Gruzję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Eter jadzie, a ja chyba jutro przedzwonię do orga zaklepać sobie miejsce w RU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts