Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

Dziś zamawiam KZM-a w srebrnym liściu. (proszę nie bić)  mam nadzieję że nie będą mnie szkalować. (klmk nigdzie nie jest dostępny od dawna a szkoda)

poprowadziłem w moim chest-riggu kable od radia, powiem że wyszło całkiem elegancko. skakałem sobie po kanałach i na 15 co chwilę łapałem szumy,

Trochę przestraszony bo środek nocy i totalne zadupie. co chwila szum, dłuższy krótszy. Jestem dziś niemal pewien że to albo kosmici albo szum radiowy spowodowany antenami, radiem, kablami. Jedno czy drugie uznałem : Jebać idę spać. ale dziś z ciekawości powtórzę.

pełne fotki za tydzień jak nie to za dwa (strzelanka, mnam nadziejęże ktokolwiek przyjdzie.)

BTW. szukam ekipy.

Edited by Simplistic

9 minut temu Simplistic napisał:

Dziś zamawiam KZM-a w srebrnym liściu.

KZMy wcale nie są takie słabe. :rdblink: Wiadomo, że szczytem wytrzymałości nie jest, ale nie oszukujmy się, kosztuje 1/3 czy nawet mniej normalnego maskałatu. Mam dwa i gdybym potrzebował kupić kolejny, to nawet bym się nie zastanawiał. Cena adekwatna do produktu.

13 minuty temu Simplistic napisał:

BTW. szukam ekipy.

Nie znam Twoich okolic, więc nie podpowiem, ale zawsze masz plan B, czyli wkręcić nowych ludzi. :fluttershy5:

• Upvote 1

5 minut temu Simplistic napisał:

A jak materiał?  Po pomacaniu do czego porównać?  

Hm... Pierwszym skojarzeniem po dotknięciu będzie zapewne... dres. :rainderp:

5 minut temu Simplistic napisał:

Mocno bać się Jerzyn?  Mam nieco chore wyobrażenia w postaci siatki z biedry po kontakcie z tymi roślinami

Miałem parę razy spotkanie z jeżynami lub innymi kolczastymi i wyszedłem bez szwanku.

Radziłbym jednak uważać na iskry z ogniska, bo lubią wypalać takie małe dziurki. Generalnie sam materiał wcale nie jest tragiczny, nieco gorzej ze szwami, ale jak puszczą, to po prostu się samemu zszywa lepiej i problem znika na wieki. :dunno: Poza tym wychodzę z założenia, że to ma maskować, a nie "ładnie wyglądać", więc ewentualne rozdarcia (jeszcze żadnego nie miałem) też można zaszyć.

Edited by Foley
  • Upvote 1

Ok ok foty niedługo. 

Jak ta paczka dojdzie to tylko drobne pierdoły, wymiana Repliki i ku chwale mateczki Rasijii! 

Wybór będzie leżał między LCT a E&L zobaczymy na co z rodziny AK będę miał smaczek. 

Widział ktoś w ogóle magi na kał. 5.45 ? Wszystkie jakie widziałem na gf i Tg są do 7.62 albo od LCT za kasę która zakrawa o rozbój (byłbym zapomniał, low-capy bo midy są. )

22 minuty temu Simplistic napisał:

LCT za kasę która zakrawa o rozbój (byłbym zapomniał, low-capy bo midy są. )

Mam dwa LCT midy ładnie podają oraz nie ma z nimi problemu przez co sobie je chwalę:Dale jak odzyskam maga i pokaże co się z nim odwaliło (malowanie) to będę wrogiem publicznym nr.1:(

BTW. to nie ty przypadkiem szukasz na pomorzu koło kościerzyny bo ekipa tu cytuję "bo obecna (dzięki bogu umierająca) grupa to żałość, syf i malaria z masą obłudy i pompowaniem własnego ego)? Jak tak to 471km to troche dla mnie za daleko.

btw, znudziło mnie bieganie z torbą od maski przeciwgazowej, kupuje rzeczy i ide się lansować FbiedacamoN a nie dresem pumy.

Tak. Troszkę mnie poniosły emocje i sprostuję : nie tyczy się to oczywiście wszystkich ale połowa to niezawyżony wynik... 

Po prostu za dużo tu kłamstw i wmawiania czegoś. 

Historia jest długa ale do sedna: szukam bo to tak naprawdę nie jest i od lat nie jest ekipa tylko niby stowarzyszenie tych co chcą się ponapieprzać na Kaszubach. Stąd wniosek (po oczywistych próbach) że niemożliwe jest cokolwiek tu zmienić. A podejście niektórych tylko zniechęca. 

Miejmy nadzieję że na magnum arenie kogoś spotkam. 

Wracamy do tematu bo to nie miejsce na moje żale. Low-capy do np. Ak-74 czyli na naboje 5.45 (mniejszy łuk po prostu) w ludzkiej cenie. 

17 minut temu Simplistic napisał:

Low-capy do np. Ak-74 czyli na naboje 5.45 (mniejszy łuk po prostu) w ludzkiej cenie. 

Pytanie techniczne, czemu akurat low-capy?:rarity5:

Gdybyś szukał midów:

http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/magazynek-mid-cap-do-ak74-ak-105-cm?from=listing&campaign-id=19

http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/magazynek-mid-cap-na-150-kulek-do-serii-ak-cm?from=listing&campaign-id=19

KZMy wcale nie są takie słabe. Wiadomo, że szczytem wytrzymałości nie jest, ale nie oszukujmy się, kosztuje 1/3 czy nawet mniej normalnego maskałatu. Mam dwa i gdybym potrzebował kupić kolejny, to nawet bym się nie zastanawiał. Cena adekwatna do produktu.

Stosunek ceny do jakośći jest akurat słaby, chyba że wyrwiesz z komisu za ~60zł :P Wiesz, za te 120~zł jesteś w stanie np kupić używane wz.2010, co prawda kijowe camo ale porównaj materiał w podobnej cenie.

Jak dasz radę nazbierać na oryginał lub VSO to bym się nawet nie zastanawiał (VSO robi w miarę przyzwoite to liuksy).

Magi cymy to loteria, lepiej brać te przeźroczyste bługary bo ładnie podają.

A tak w ogóle to nie kupuje się magów LCT tylko zepsute LCT / G&P / VFC za grosze,

wyjmuje wkład i wkłada się do ostrego  - za podobną cenę mamy niezniszczalny mag który wygląda bosko ;)

Edited by Eter
  • Upvote 1

godzinę temu Simplistic napisał:

Klimat i jakoś łatwiej się pogubić licząc do 150 niż do 60

Ale wiesz, że mida możesz nie ładować do pełna? :rainderp: Mid-cap może służyć zarówno za lowa, jak i reala, zależnie ile kulek załadujesz.

38 minut temu Eter napisał:

Wiesz, za te 120~zł jesteś w stanie np kupić używane wz.2010, co prawda kijowe camo ale porównaj materiał w podobnej cenie.

Wolałbym mieć najgorszy materiał ever w świetnym camo niż świetny materiał w najgorszym camo ever. :rdblink: Nie, nie chodzi mi tu o polską panterę, istnieje wiele znacznie gorszych. :D

Wolałbym mieć najgorszy materiał ever w świetnym camo niż świetny materiał w najgorszym camo ever. Nie, nie chodzi mi tu o polską panterę, istnieje wiele znacznie gorszych.

W zasadzie chodziło mi nie o camo co o bardzo kiepski stosunek jakość / cena ;)

1 minutę temu Eter napisał:

W zasadzie chodziło mi nie o camo co o bardzo kiepski stosunek jakość / cena ;)

To myślę, że już kwestia indywidualna. Osobiście wolałbym 3-4 KZMy w różnych kamuflażach (każdy na inny teren, porę roku etc.) niż jeden VSO. Ale ponoć jestem dziwny, więc luz. :crazytwi:

(reakcja Etera po przeczytaniu powyższych słów::twilightconfused:)

2 godziny temu Simplistic napisał:

Tak. Troszkę mnie poniosły emocje i sprostuję

Wracamy do tematu bo to nie miejsce na moje żale. Low-capy do np. Ak-74 czyli na naboje 5.45 (mniejszy łuk po prostu) w ludzkiej cenie. 

Znaczy no nie chciałem być niemiły...

58 minut temu Eter napisał:

wyjmuje wkład i wkłada się do ostrego  - za podobną cenę mamy niezniszczalny mag który wygląda bosko ;)

to się może przydać >)

20 minut temu Foley napisał:

Nie, nie chodzi mi tu o polską panterę, istnieje wiele znacznie gorszych. :D

Jakoś mam takie przekonanie że ludzie noszą polską panterkę bo jest POLSKA(i łatwa w dostępie)

Ale lepiej pantera niż jakiś niebieski kamuflaż, a tak w ogóle ktoś wie do czego one są? Bo ten kolorek za bardzo nie robi tego co powinien

Właśnie teraz bartek5398 napisał:

Jakoś mam takie przekonanie że ludzie noszą polską panterkę bo jest POLSKA(i łatwa w dostępie)

Na podstawie tego, co widzę u siebie w okolicy, stwierdzam takie czynniki:

1. Tania.

2. Łatwo dostępna.

3. Wz.93 jest naprawdę wytrzymały, ludzie tego nawet po 5 i więcej lat używają i się trzyma.

4. Kamuflaż niezły na nasze lasy, ale szału nie robi. Na poziomie Woodlanda czy DPMa.

To myślę, że już kwestia indywidualna. Osobiście wolałbym 3-4 KZMy w różnych kamuflażach (każdy na inny teren, porę roku etc.) niż jeden VSO. Ale ponoć jestem dziwny, więc luz.

Ty mnie Foley nie przestaniesz zadziwiać :rarity5:

to się może przydać >)

Może nie jest to najtansza opcja ale w zamian dostajesz super wytrzymały, idealnie dopasowany do repliki magazynek który w porównaniu do airsoftowego odpowiednika wygląda jak ładna striptizerka obok dmuchanej lali :lol:

enl_ak105_vfc_ak74m-040-1.jpg

20120525_144213.jpg

Obecnie mam 2 śliwkowe mołota przerobione :) (zdjęcia nie są moje :v)

Szkoły mundurowe i JWK szczylec :ming:

Edited by Eter
  • Upvote 3

Aby $ poleciał w dół? Lowy cymy za 24zł w taiwangunie... WTF?

Tak czy inaczej wszystkie moje 6 magów to midy cymy do AK-74, wszystkie działają bez zarzutu na kulkach 0,25 g&g oraz rocketsach platinum. Aczkolwiek faktem jest, że musiałem wywiercić niewielkie wgłębienie w komorze HU bo podawały dwie kulki jednocześnie.

A LCT polecam bardzo, co prawda trochę było tu i tam do poprawy po fabryce (musiałem podkleić izolką łoże bo ruszało się w przód i w tył i wymienić gumkę HU na systemę bo stock to gunwo), ale wszystko sobie porobiłem na tip-top(czyli tak, że z zewnątrz nic nie widać i jest "koszer") i jestem bardzo zadowolony. Replika potrzyma jeszcze dobrych kilka lat więc zaczynam odkładać na Fusion Engine P*.

*Założyłem dzisiaj szynę B10 E&L w taki sposób, że już się nie rusza w ogóle. Wrzucę zdjęcia jak tyko wpierdzielę go w śnieg :D

**Mam Partizana KZM - żadnych dziur od kwietnia 2016, kiedy wylądowałem w nim w Jaszczurowej, aż do następnej akcji w tę niedzielę i mam nadzieję, że dłużej.

Edited by The Lord High Protector

No pany pierwsze wrażenie było średnie ale po przymierzeniu zakochałem się w tej luźności, oczekiwałem gorszych szwów i materiałów. Teraz tylko VSS I git

edit: dobra. Jakiś wschodni boczniak na GG z blowbackiem. Słyszałem o Steczkinie i TT ale jakieś dokładniejsze info? SR-33 brać pod uwagę?  (Wasza opinia bo szukać sam też będę. )20170208_165105.jpg

Edited by Simplistic
  • Upvote 1

Masz do wyboru tt, makarova i aps steczkina.

TT ja bym bral we

Makarowa masz WE i kwa przy czym we robi pmm - ja bym brał kwa.

Steczkina sobie odpusc bo do asg sie nie nadaje...

Edited by Eter

3 godziny temu Simplistic napisał:

Poszukam opinii o tetetce od kwa bo znalazłem sporą promocję (albo ,, promocję" ) 

Dzięki @Eter obczaję

To znaczy wszystkie kopie są takie sobie - bierz tą do której jest najwięcej i najłatwiej dostępnych części zamiennych abys się nie utopił