WilczeK Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Łooo pany. Traz opracuj mechanizm szybkiego zrzutu tego całego szpeju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Widziałem i poswiadczę że gumka hop up potraktowana kroplami do nosa gnije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted February 14, 2017 Author Share Posted February 14, 2017 1 minutę temu WilczeK napisał: Traz opracuj mechanizm szybkiego zrzutu tego całego szpeju. Tego niestety nie dam rady zrobić, ale za to powiem Ci, że dałoby się w tym nawet biegać. Co z tego, że waży pewnie z połowę tego co ja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 3 godziny temu Foley napisał: Co wygrałem? Wygrałeś talon. Na ku**ę i balon. @Simplistic Po co traktować gumkę HU kroplami do nosa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) A Skąd ja mam niby wiedzieć? XD widząc efekt o nic nie pytałem. Fascynujący fenomen. W niedzielę planowana inauguracja nowego sezonu. W świetle ostatnich wydarzeń mam nadzieje że do żadnej rozróby nie dojdzie... Jedno jest pewne. Będą zdjęcia z pożyczoną Cymką! Kabura jakaś dziwna się okazała ale z pomocą 3 metrów sznurków sznureczków w miarę stabilnie siedzi na molle. Colt produkcji... army przerósł oczekiwania. Myślałem że będzie gorzej. Boli jednak luz spustu i milimetrowy zamka przez co potrząsanie odbiera cały urok. Posłuży długo a zgodność z TM zapewnia części. Kilo zimnego metalu w łapie to jednak kilo metalu. Ten cały urok blowbacka i obrządek choćby zmiany magazynka to zupełnie inna bajka niż cyma028 z drumem. Jak dam foto poproszę o opinie co by wypadało dodać/ewentualnie kiedyś zmienić. W pierwszej kolejności replika Edited February 16, 2017 by Simplistic Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Takie pytanko odnośnie tego zlotu był tam ktoś? Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=alT5ybIfcHw XD Wiatrówa jest op w asgXD I te komentyXD Edited February 19, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Do wymiany buty, replika, kabura na udową (sznureczki ni hu hu) Dokupić ochraniacze na kolana normalne ladownice do AK i coś na łeb... pytam o to ostatnie Edited February 19, 2017 by Simplistic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 3 godziny temu Simplistic napisał: kabura na udową Udowa? Osobiście bym nie polecał, zwłaszcza, jeśli masz w planach czołganie. 3 godziny temu Simplistic napisał: i coś na łeb... pytam o to ostatnie Patrolówka, boonie hat albo kakakask. Zależy, co lubisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 41 minut temu Foley napisał: Udowa? Osobiście bym nie polecał, zwłaszcza, jeśli masz w planach czołganie. Patrolówka, boonie hat albo kakakask. Zależy, co lubisz. Dokerka Również nie polecam udowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 -Ale w AR się łoże nie zapali! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) Powiem tak, nudziło mi się i kolba od rk-03 mi się nie podoba, więc uszyłem osłonkę na kolbę :> oraz ładowinicę na magazynek Ps. Wie ktoś z jakiego sklepu mogę kupić pełną pasującą kolbę? Edited February 20, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 8 minut temu bartek5398 napisał: Powiem tak, nudziło mi się i kolba od rk-03 mi się nie podoba, więc uszyłem osłonkę na kolbę :> oraz ładowinicę na magazynek Ps. Wie ktoś z jakiego sklepu mogę kupić pełną pasującą kolbę? Bądź prawilny i użyj żgutu + IPP lub paracodru 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteHood Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 A gdyby tak, zamiast kulek używać ostrej amunicji? O ileż to ASG byłoby ciekawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) 13 minuty temu WhiteHood napisał: A gdyby tak, zamiast kulek używać ostrej amunicji? O ileż to ASG byłoby ciekawsze. Panu już podzięjujemy chyba... taką fikcję literacką lepiej wypisaywać w jakimś temacie z religią czy coś Edited February 20, 2017 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 28 minut temu WhiteHood napisał: A gdyby tak, zamiast kulek używać ostrej amunicji? O ileż to ASG byłoby ciekawsze. Ale przecież jest już taka odmiana - nazywa się wojna i została wymyślona przez człowieka dużo wcześniej niż ASG. I mimo używania ostrej amunicji nie jest ciekawsza, za to oferuje dużo większą adrenalinę i nie ma limitów FPS. Tylko zasady respawnów nie każdemu mogą się podobać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 5 godzin temu WhiteHood napisał: A gdyby tak, zamiast kulek używać ostrej amunicji? O ileż to ASG byłoby ciekawsze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 10 godzin temu WhiteHood napisał: A gdyby tak, zamiast kulek używać ostrej amunicji? O ileż to ASG byłoby ciekawsze. nie bylo by problemu z tosterami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perteks Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 AMW ma sporo wyprzedaży https://amw.com.pl/pl/uzbrojenie-i-sprzet/sprzet-wojskowy/sprzedaz-bezprzetargowa/94 nie tylko w poznaniu, warto skoczyć i zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 A to ja korzystając z chwili wolnego czasu opowiem o swoim boczniaku. R29 od army, niby nie smrut ale też nie taki mjud. Standard TM więc części bez problemu dostępne. konstrukcja gaziaka na GG jest tak prosta. Składanie, rozkładanie Sama przyjemność! czerń prezentuje się ładnie, żadnych nadlewów itd. Kilogram zimnego metalu w łapie to jest to. zamek nawet prosto z pudełka chodzi ładnie, po rozebraniu i przesmarowaniu (uwaga) smarem grafitowym chodzi jeszcze lepiej. oksyda w newralgicznych miejscach (nazwałbym o prowadnicą) lekko zdarta, po nasmarowaniu nie powinno być problemu. co jeszcze do oksydy: od uderzeń odpadł mały kawałeczek na kurku niezauważalne i miejmy nadzieję nie zwiastuje kataastrofy. do wad dodam jeszcze luźny spust i zamek, cała magia pierwszego wrażenia mija przy potrząśnięciu. luzy to nawet nie 0,5mm ale wciąż to słychać (może tak poprostu jest ale mi się to nie podoba ) ostatnia wada zewnętrzna to nieprzyjemne w dotyku okładziny, a te ozdóbki lubią ... odpadać. co do kultury pracy nie ma co się rozczulać, chodzi płynnie, pełen stock daje radę, żadnych nieszczelności cylindra (tak to się nazywa?) i magazynka nie stwierdziłem. uszczelki pociągną długo... Największa wada to jednak totalne zero pracy przy niskich temperaturach, pewnie powiecie że przy -10 nie ma prawa działać, ale kaprysi przy +5 co już boli... 300 fps, stockowy hop up daje radę i zasięg nie rozczarował. Ogólnie? Polecam z całego serca, tanie (80zł) magi, blowback (cywilizowany a nie taki jak p99 który brzmi jak zderzanie słoików ) badass'owy wygląd ale przede wszystkim cena (220zł za działającego nowego colta?) daję subiektywne 8/10. mam nadzieję że się nic w mojej ocenie nie zmieni. P.S (poleci edit kiedy sprawdzę czy to porządny gównolit czy stal.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 39 minut temu Simplistic napisał: Największa wada to jednak totalne zero pracy przy niskich temperaturach, pewnie powiecie że przy -10 nie ma prawa działać, ale kaprysi przy +5 co już boli... Norma przy większości GBB. 40 minut temu Simplistic napisał: tanie (80zł) magi Tanie mówisz? Do moich pistoletów magazynki kosztują odpowiednio 30zł i 45zł. A zasięg tak w przeliczeniu na metry mierzyłeś może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Cytuj oksyda w newralgicznych miejscach (nazwałbym o prowadnicą) lekko zdarta, po nasmarowaniu nie powinno być problemu. co jeszcze do oksydy: od uderzeń odpadł mały kawałeczek na kurku niezauważalne i miejmy nadzieję nie zwiastuje kataastrofy. do wad dodam jeszcze luźny spust i zamek, cała magia pierwszego wrażenia mija przy potrząśnięciu. luzy to nawet nie 0,5mm ale wciąż to słychać (może tak poprostu jest ale mi się to nie podoba ) Oksyda w army?... Poza tym oksyda nie odpada od uderzeń bo oksyda jest efektem chemicznego czernienia metalu a nie farbowania go. Wątpię abyś miał oksydę tam Edited February 22, 2017 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Nie potrafiłem znaleźć lepszego określenia niż oksyda. Dzięki za dopowiedzenie bo mógłbym kogoś w błąd wprowadzić. Co do pomiaru zasięgu nie mierzyłem z miarą w ręku wiec się nie wypowiem. Ale W sytuacjach cqb 20 m na pewno wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted February 27, 2017 Author Share Posted February 27, 2017 Zakładam, że już o tym słyszeliście, ale jeśli nie, to łapcie. https://ghosttownbattle.wordpress.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Widziałem już dawno... jak się ze wszystkim wyrobię to może pojadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 (edited) Dobry, wpadam po dłuższej przerwie. Powiem zainteresowałeś mnie Powiedziałbym nawet, że coś aż zbyt piękny ten teren Wie ktoś btw. co to jest za miasto? Ciekawe czemu jest opuszczone. Edited February 27, 2017 by Flippyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts