Foley Posted March 4, 2017 Author Share Posted March 4, 2017 It's gunfap time! Pamiętacie, że Foley od dawna składa sobie kałacha? Cóż, zajęło mi to w sumie pewnie ponad dwa lata, bo zupełnie się nie spieszyłem, wydałem naprawdę mało... Sama koncepcja zmieniała się w trakcie kilka razy, ale ostatecznie zdecydowałem się na wersję utaktycznioną, która w domyśle ma zostać DMR. Oczywiście można w mig przerobić ją na wersję szturmową, poprzez zmianę magazynka z krótkiego na normalny oraz zdjęcie tłumika (tłumika na fotkach nie załączyłem, bo się zagapiłem). W gearboxie jeszcze nie wszystko gotowe, ale dopiero po jutrzejszych testach strzeleckich zdecyduję, co dokładnie trzeba wymienić. BTW, M150 wytrzymuje. Wiem, wygląda jak składany ze złomu, ale miał być tani i wygodny, a nie jakiś tam ładny. Wersja szturmowa. Wersja DMR, bez tłumika. Opcjonalnie ELCANa mogę zastąpić zwykłą lunetą 3-9x40. Co myślicie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Stalker confirmed. Fajny kawał składaczka, naprawdę wygląda nieźle, szczególnie z długim magiem. Krótkiego nie bierz, bo cię Ruscy puryści dojadą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Powiem tak, jest spoko, malowanie, hmmm, powiedzmy, że przypomina mi to trochę w tym momencie to ze zdjęcia poniżej , ale repla, która jest składana od podstaw, za niewielką kasę i wytrzymuje M150? Like dla konstruktora jak najbardziej zasłużony . Poniżej zamieszczam także fotkę mojego butta z ostatniej strzelanki, najwyraźniej pani fotograf uznała, że jest to mój lepszy profil . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 5, 2017 Author Share Posted March 5, 2017 17 godzin temu Flippyn napisał: Powiem tak, jest spoko, malowanie, hmmm, powiedzmy, że przypomina mi to trochę w tym momencie to ze zdjęcia poniżej No mam trzy puszki FOSCO, każda na wyczerpaniu, to mnie tak naszło, żeby pomalować tak przypałowo. BTW, suczka ekstra. W zasadzie to jakbym już ją kiedyś widział. Dzisiaj przetestowałem składaka na strzelance i jest... połowiczny sukces. Na początku sypał pięknie, daleko (ale mocno niecelnie, bo stockowa lufa i PJoty ), ale po jakimś czasie coś mu się odechciało... Nie wiem, pewnie w GB coś się rozszczelniło... albo komora HU, bo tam bieda. Ale tak to jest, jak się robi replikę budżetowo. Niemniej, mogę być zadowolony. Pseudo-ghillie znów zdało egzamin. Doprowadziło też do zabawnej sytuacji, kiedy leżałem "na przypał" w wyschniętych wrzosach, nagle usłyszałem kogoś za sobą. Blisko, bardzo blisko. Na 10000% musiał to być przeciwnik, bo byłem za linią wroga, ale zaskoczyło mnie, że jeszcze mnie nie zastrzelił. Jedyne wyjaśnienie - nie widzi mnie. No i tak czekam w bezruchu, nie odwracam się, żeby nie przyciągnąć jego uwagi, kiedy nagle dotarło do mnie, że pewnie się skrada, żeby załatwić mnie knife-killem. Wyczekałem aż usłyszałem go bardzo blisko, błyskawicznie przekręciłem i wycelowałem, rzucając krótkie "Nie żyjesz!". Zareagował podobnie, więc uznaliśmy, że obaj pójdziemy na respa. Co jednak najlepsze - przyznał, że w ogóle mnie nie zauważył, do momentu gdy "ziemia nagle na mnie wyskoczyła". A był wtedy maksymalnie metr ode mnie, więc sam byłem pod ogromnym wrażeniem skuteczności mojego kamuflażu. Troszkę udało mi się też ponagrywać, ale kamerka na głowie padła jeszcze przed końcem strzelanki, więc nie wiem czy uda się coś sensownego z tego poskładać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Temat nieco umarł więc dam mój nowy nabytek plus pytanie... Jaką stylizację Eter planuje? :3 Spoiler Edited March 14, 2017 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 32 minuty temu Eter napisał: Jaką stylizację Eter planuje? Czeczenia? Afganistan? Kto wie, co tym razem wymyśliłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Myślałem że Afgan ale chyba Czeczenia bardziej prawdopodobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Panowie, no gdzie flora w Czeczeni a co dopiero w afganie Gruzja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Kurna, o tym też myślałem. Ale myśle sobie tak... "Panie gdzie flora w Gruzji jak to inne czasy są" No nic, jaki okres 199x czy 200X? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Gruzja 2008~ przy czym trudno dostać kamzę w dobrym stanie (6sz92-5) więc zainwestuje w 6sz112 we florze która w znikomych sztukach się tam już pojawiała. Do tego naturalnie 6b23-1, Hełm 6b7-1M, skórzany pas, i musztardowa chusta Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 3 minuty temu Eter napisał: Gruzja 2008~ przy czym trudno dostać kamzę w dobrym stanie (6sz92-5) więc zainwestuje w 6sz112 we florze która w znikomych sztukach się tam już pojawiała. Do tego naturalnie 6b23-1, Hełm 6b7-1M, skórzany pas, i musztardowa chusta No to powodzenia BTW: co sądziecie o rewolwerach w asg? Bo trochę mnie ostatnio zainteresowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 1 minutę temu bartek5398 napisał: No to powodzenia BTW: co sądziecie o rewolwerach w asg? Bo trochę mnie ostatnio zainteresowały. Użyteczność zerowa, ale są piękne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Mam okazję kupić po taniości Dan Wesson 6 od ASG, pomyślałem że dokupię łuski obniżające FPS i będzie cacy. Gdy zobaczyłem na żywo jak wygląda ta replika to odrazu zapragnąłem ją mieć. Jest poprostu PIĘKNA! Spoiler To brzmi troche jak reklama. Edit: Naprawdę tylko do lansu i na półkę? Edited March 14, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Bo serio jest piękna. Jeszcze lepszy jest Webley od Winguna fabrycznie postarzony ale swoje kosztuje. Edited March 14, 2017 by Eter Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Ehh... DanW. Najpiękniejsze są stare rewolwery. EDIT: Z ciekawości się zapytam, jaki model kopyta dokładnie? Z kupowaniem ich trzeba uważać, bo można nawet po 200zł dorwać. A wart ceny. Edited March 14, 2017 by WilczeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Replika tego Brytyjskiego? jak widziałem na zdjęciach to mi nie zabardzo przypadł do gustu ale nagant jest ładny. @WilczeK Tego to ja nie wiem ale został kupiony wzeszłym roku, cytuję kolegę "żeby postrzelać do puszek" przebieg około 50 może 100 kulek, bardziej wolał się bawić magazynkiem przed kompem niż strzelać. Edit: jutro zapewne zobaczę pudełko i się dowiem dokładnie co i jak Edited March 14, 2017 by bartek5398 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 No elo Panienki Zdobyłem swoją ukochaną "112" w florze i musze się pozbyć smiersha nowej generacji wraz z nadupnikiem oraz defendera skrytego przenoszenia - jakby był ktoś zainteresowany to pisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 https://gunfire.pl/product-pol-1152205664-Replika-karabinka-LCKS74-NV.html https://www.google.pl/search?q=kurs+dolara&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=e-fJWLaTFM3i8AeR9KP4Dg Spoiler Pogrzało ich tam porządnie po tym Airsoft Players Awards (czy jak to tam szło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 To jest przygotowanie pod pormocję -50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 @The Lord High Protector @Eter Ja bym im zaufał wkońcu w tym roku wygrali nagrodę konsumenta (czy jakoś tak) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 3 minuty temu bartek5398 napisał: @The Lord High Protector @Eter Ja bym im zaufał wkońcu w tym roku wygrali nagrodę konsumenta (czy jakoś tak) Ale pewnie wciąż zatrudniają tych samych, niekompetentnych ludzi, lecą w bambuko z cenami i przeciętnego klienta mają głęboko w zadzie. Osobiście od kilku lat już u nich nic nie biorę i dzięki temu oszczędzam nerwy, a znajomi zamawiają dalej i się ciągle wkurzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 (edited) 4 minuty temu Foley napisał: Ale pewnie wciąż zatrudniają tych samych, niekompetentnych ludzi, lecą w bambuko z cenami i przeciętnego klienta mają głęboko w zadzie. Osobiście od kilku lat już u nich nic nie biorę i dzięki temu oszczędzam nerwy, a znajomi zamawiają dalej i się ciągle wkurzają. Znaczy to był żart, ale mi akurat łatwiej jest kupić coś z GF i zamówić do Szwecji (bo i tak taniej) niż kupić w zagranicznym sklepie. Edited March 18, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 No i właśnie o to chodzi w całym GF. Tam jest tanio, tylko trzeba zarabiać w walucie innej niż PLN. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Żyję panowie, U mnie w grupie spora inba. A Z emką jednak na razie się nie żegnam, i tu pytanko: często na imprezach są wymagania co do replik konkretnej strony? (Np. Na Silver wing nie wpuszczą do sursjii Z emką pomimo pełnej stylizacji) To jest największy w tej chwili największy problem ,, techniczy" i moje dość spore ograniczenie. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foley Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Szczerze powiedziawszy, to ja się jeszcze z czymś takim osobiście nie spotkałem. Kiedyś na Woli jak było Rosja vs. NATO, to wymóg był tylko odnośnie munduru, a repliki pełna dowolność. Myślę, że ograniczenia co do konkretnych replik, to tylko na ASH, niektórych larpach i co "mocniejszych" pod względem stylizacyjnym milsimach/manewrach. BTW, fajny obrazek na avku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts