Jump to content

Airsoft

Foley
 Share

Recommended Posts

nigdy o czymś takim nie słyszałem właśnie i dlatego pytam. Dziś w emce sprawdziłem gearbox (po ponad roku) i nic się nie zmieniło. Dodatkowo nareszcie naprawilem selektor ognia (ciekawostka: nic z blaszką stykami itd. Po prostu się dziad odkręcił i odpadł :p) i ogarnąłem zwalniacz magazynka. Teraz tylko ogarnąć porządne malowanko i może ktoś się nią zainteresuje. 

P.s dzięki, poszukam jeszcze w większej rozdzielczości avka. 

https://www.facebook.com/events/1801482516544338/1801496283209628/?notif_t=admin_plan_mall_activity&notif_id=1490289111658866

No panowie, coś się u mnie zapowiada. raczej prowizorka, ludzi też ledwie garstka, ale to COŚ może ruszyć lawinę. Jeśli ktoś może przyjść (okolica, jechać więcej raczej nie warto :P )

Taka rozkmina: jestem jedynym ,,ruskiem" w okolicy więc wyczuwam zemstę :P

EDIT: tak jednak prowizorka i nic nowego, ale sam fakt normalnego ogłoszenia jakoś mnie rozpalił.

Edited by Simplistic

12 godziny temu Simplistic napisał:

https://www.facebook.com/events/1801482516544338/1801496283209628/?notif_t=admin_plan_mall_activity&notif_id=1490289111658866

No panowie, coś się u mnie zapowiada. raczej prowizorka, ludzi też ledwie garstka, ale to COŚ może ruszyć lawinę. Jeśli ktoś może przyjść (okolica, jechać więcej raczej nie warto :P )

"Strona jest niedostępna

Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta."

Także ten... co to w ogóle jest/było?

8 godzin temu Eter napisał:

A co my tutaj mamy? :3

Szpej, który wisi w pełnym porządku. Dziwne, wziąwszy pod uwagę, że u większości ludzi leży on w bałaganie. :lol:

PS: A to po skrajnej prawej, to kontraktowe? xD

Szpej, który wisi w pełnym porządku. Dziwne, wziąwszy pod uwagę, że u większości ludzi leży on w bałaganie.

Stwarzam pozory xD

PS: A to po skrajnej prawej, to kontraktowe? xD

Tak, kontraktowe od przypadkowego chinczyka xD

Lewa Smiersz AK, ale albo mi się wydaje albo jest na nim tornisterek zamiast chlebaczka.

Chlebak, ale wypchany po brzegi.

A drugie wygląda mi na 6SH112 we florze, jeśli tak to sądzę, że dałeś za to nerkę albo dwie.

Zgadza się, ma nawet datowane bicie produkcji 2008 czyli mogła być w Gruzji ;)

A nerek nie dałem bo to była dobra okazja :D

Jeśli zgadłem to stawiasz piwo na Gruzji.

Asięnajebiemy :lol:

• Upvote 1

https://www.facebook.com/events/1801482516544338/ 

Mam nadzieję że teraz widać. koleś zrobił kawał dobrej roboty ale boli mnie kilka rzeczy: (ot tak, muszę się czepiać)

-8 osób na strzelance

-brak realnej obrony bunkra (nie wchodzimy, chociaż można ale 490 fps...) 

-czegoś w tych zasadach brakuje :P (taki mini event) 

-tło w porównaniu do mechaniki bardzo rozbudowane...

-międzi budami a wejściem do bunkra jest ok. 20 metrów.

-spore rozbieżności w ... wszystkim.

Zapowiada się fajnie, miejscówka ma potencjał (zdobycie i utrzymanie bunkra, cele, zbieranie gratów itd.) 

Zostawiam do rozkminienia, i zapraszam, do jutra jeszcze zdążycie dojechać :P 

Edited by Simplistic
wytrzeźwiałem, poprawa błędów

Strona jest niedostępna

Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta.

Obstawiam, że wydarzenie jest ustawione jako prywatne czy coś, dlatego nie chce mi się wyświetlić.

Poza tym, na jutro już mam plany strzelankowe. ;)

Ehh taki primaaprilisowy żart. Gadałem z nim i nie chce ustawić na publiczne (????) ... dam edition i wrzucę tu zdjęcia... 

FB_IMG_14910559182554742.jpg.1b408cebb863b06e8f7f21e74427ca31.jpg

Zdjęcie z 1985,  na dzień dzisiejszy wszystko zarośnięte.

FB_IMG_14910559116816589.jpg.1cdfdc76e28cd228a6e9a5fa2473ea2a.jpg

ciąg dalszy za 10 min

http://www.tinypic.pl/9d1smzuhzdlz[/img]

Mapka, w rzeczywistości wejście do bunkra jest mniej więcej w środku tego lasku między budami i bunkrem właściwym. 

Zasady: http://www.tinypic.pl/m9pe1wayzb1y[/img]

http://www.tinypic.pl/0ljyi0yyx2pg[/img]rzut na wschodnią bramę,

Edit2: ehh znowu zmiana celów gry...... juz 2 raz dzisiaj i dowiaduję się ze mam coś załatwić czego nie mam, a przedtem pytałem czy będzie potrzebne. 

Edited by Simplistic

• 2 weeks later...

Temat se zdechł :P

Na rozruszanie - team mi padł już doszczętnie więc stary sprzęt sobie sprzedałem i zamieniłem na to co zawsze chciałem :D

Przedstawiam full set w starej skurwiałej florze <3

Spoiler

Zdjęcia robione kebabem, deal with it

Spoiler

qSdMjAI.jpgdLwK1T5.jpg

• Upvote 3

@Eter temat zdechł bo nic ciekawego nie było do pisania, ale po ostatnim przeglądzie repliki uznałem że lufa od boyi to śmieć więc kupiłem precke. Na dniach do kałacha wleci coś jeszcze ale zobaczy się czy dodam na forum jakiś wpis czy foty.

Nigdy nie byłem jakimś fanem flory, ale... przyznaję, że robi ciekawe wrażenie. Ale bez repliki to masz -10 do lansu. :lol:

Od siebie dodam, że dzisiaj miałem solidny trening, głównie strzelanie i kondycja. Postanowiliśmy dać sobie ostro w kość i się to udało. Cieszy mnie nieco fakt, że będąc w stanie 100% zmęczenia, dosłownie potykając się o własne nogi, wciąż zdejmowałem cele na torze z bardzo dobrą skutecznością (pamięć mięśniowa czy jak to tam...), czasami nawet za pierwszym razem. A wierzcie mi, że przy strzelaniu dynamicznym z ostrym limitem czasowym trafianie do celu wielkości rozpostartej ludzkiej dłoni nie jest łatwe. :rainderp: Tym bardziej jak padasz z nóg.

Może się uda z tego skleić jakieś wideo, to byście zobaczyli, jak to wszystko wyglądało.

7 minut temu Foley napisał:

Może się uda z tego skleić jakieś wideo, to byście zobaczyli, jak to wszystko wyglądało.

może takie pytanie o kant ale... myślałeś o zrobieniu filmu o replice (Jakaś recka albo prezentacja)?

Właśnie teraz bartek5398 napisał:

myślałeś o zrobieniu filmu o replice (Jakaś recka albo prezentacja)?

Nie, raczej nie. Tyle tego jest na YT, że nie widzę sensu dorzucać czegoś od siebie. Po prostu jak ktoś coś chce wiedzieć, to wtedy udzielam informacji. :dunno:

U mnie też sprzęt się mocno zmienił, aktualnie replika leży od dwóch tygodni w częściach, bo przechodzi solidny remont (wizualny jak i mocowy) . Efektem na pewno się podzielę. Repliką jak i szpejem light weight.  ;) 

Edited by WilczeK

Nie macie tam Sztylgara ze sobą?

Trochę bez sensu te ćwiczenia bo w lesie wystarczy, że się położę w dobrym miejscu (o które w lesie nie trudno) żeby taki biegający od krzaka do krzaka gość mnie nie zauważył i zarobił kulasa. Jak już to lepiej to ćwiczyć pod cqb, ale to powinno się robić na budynkach. Takie czołganie, fikołki itp. poprawiają tylko kondycję, a i żeby to zrobiły to by trzeba je było uskuteczniać z dwa razy na tydzień. Jak w lesie jesteście to ćwiczcie patrol, reakcję na kontakt i szturmowanie dwójkami czyli tzw. żabką (jeden skacze drugi osłania). Takie coś to zbytnio nie ma sensu, lepiej w lesie zrobić coś powoli, niż szybko. Szybko tylko zdradza pozycję.  

No i wsadź jakieś HPA w tę emkę.

5 godzin temu The Lord High Protector napisał:

Nie macie tam Sztylgara ze sobą?

Kogo/czego? :wut:

Zupełnie się nie zgodzę, że to bez sensu. Głównym założeniem wszelkiego rodzaju torów strzeleckich jest wyrabianie sobie refleksu i pamięci mięśniowej. Jeśli jesteś w stanie coś zrobić w pełnej szybkości, to tym bardziej zrobisz to powoli. Natomiast wszelkie ćwiczenia typu czołganie czy przejście pod przeszkodą w pełnym biegu również nie są wyssane z palca - w lesie wielokrotnie możesz natrafić na miejsca z takimi "przeszkodami". Poza tym, wszelkie szybkie działania symulują to, że jesteś w kontakcie ogniowym z przeciwnikiem - a wtedy trzeba działać szybko. Powoli i spokojnie, to możesz podczołgiwać się pod cel, a nie atakować.

Szybko tylko zdradza pozycję.

Pogadamy jak będziesz musiał zaatakować umocnioną pozycję. :lol: Cel stojący = cel martwy, cel szybki = cel trudny do trafienia.

Jak w lesie jesteście to ćwiczcie patrol, reakcję na kontakt i szturmowanie dwójkami czyli tzw. żabką (jeden skacze drugi osłania).

To żart, tak? Patrole czy reakcja na kontakt, o szturmowaniu już nie wspominając (i to na pięć różnych sposobów co najmniej) to rzeczy tak bardzo podstawowe, że każdy z nas ma je w małym palcu.

Podsumowując, wiemy co ćwiczymy i wiemy po co. Nie bez powodu nastawiamy się też na szybkość działania, bo z naszego doświadczenia wynika, że jest to czynnik bardzo ważny przy wszelkiego rodzaju szturmach. I póki widzimy pozytywne efekty tego typu ćwiczeń, to raczej nie ma sensu ich zaprzestawać.

No i wsadź jakieś HPA w tę emkę.

Zasadnicze pytanie, po co? :rainderp: HPA zmniejsza jedynie Twoją mobilność i uszczupla budżet. Za cenę samego silnika HPA można złożyć bardzo ładnego AEGa, więc nie widzę sensu pakować się w droższy system, który wcale nie jest jakoś znacząco lepszy... i który zmusza mnie do targania butli i przywiązuje do rurki. Nie, to nie dla mnie. :rd4:

Dupa! Proszę Pana.

Jak jesteście tacy pro uber eco z deaglem to zapraszam na Podhale się postrzelać, Fort ASG też będzie jak znalazł. Pomijam fakt, że te ćwiczenia nie mają sensu skoro nie są przeprowadzane przynajmniej raz w tygodniu... A już zupełnie nie będę wspominał o fakcie, że nie macie świni z 500fpsami...

A HPA miażdży AEGi, do takich lasów jakie tam macie nie ma nic lepszego. Naprawdę.

Wyluzuj. :rdblink:

30 minut temu The Lord High Protector napisał:

Pomijam fakt, że te ćwiczenia nie mają sensu skoro nie są przeprowadzane przynajmniej raz w tygodniu...

Akurat tak się składa, że od wiosny te ćwiczenia są po raz w tygodniu. :D To raz. Dwa, podczas szturmu szybkość ma kluczowe znaczenie, dlatego kładziemy na to taki nacisk. A dopóki taka taktyka się sprawdza, to nie ma sensu jej zmieniać przez czyjeś nieuargumentowane widzimisię. Trzy, na Fort chętnie się wybiorę, jak tylko ogarną dupę z cenami.

25 minut temu The Lord High Protector napisał:

A już zupełnie nie będę wspominał o fakcie, że nie macie świni z 500fpsami...

Świnie są dwie. Zrobić je na 500 FPS to kwestia wymiany sprężyny na mocniejszą. ;)

26 minut temu The Lord High Protector napisał:

A HPA miażdży AEGi, do takich lasów jakie tam macie nie ma nic lepszego. Naprawdę.

Raz, ciekaw jestem skąd wiesz "jakie lasy tu mamy". Dwa, jakieś konkretne argumenty na to miażdżenie AEGów przez HPA? Owszem, w kilku aspektach są lepsze, ale w mojej opinii to gra nie warta świeczki.

@The Lord High Protector

Daj sobie spokój, chłopaki lubią się szkolić to się szkolą. No i co zrobisz? Pójdziesz tam i przywiążesz się do drzewa? Albo myślisz, że przestaną? XD  

Pewnie to już przemyśleli nie  raz. 

A sens mają, bo to chodzi o przyswojenie sobie pewnych nawyków. Każdy jest mistrzem teorii, ale jak już jest akcja i coś się dzieje, to wypada zazwyczaj mądralom to z głowy i układają się do strzału jak dziecko z pistoletem na wodę. (A to jest niebezpieczny pistolet na kulki!)  i wygląda to tak biednie i najgorsze jest to, że robią to nieświadomie,  a później się wymądrzają na respie jak bardzo to wszystko wiedzą. XD 

Takich jest na pęczki. 

Edited by WilczeK
  • Upvote 1

Za dużo Instructora Zero się naoglądaliście z kolegami...

Ja wam ćwiczyć nie bronię, po prostu twierdzę, że takie ćwiczenia niewiele wam dadzą. A lasy wiem jakie są bo je pokazujesz na swoich filmikach... Dużo otwartej przestrzeni, wręcz idealne żeby wziąć HPA i przy takich samych fpsach co w  przeciętnym aegu wybić przecwników z 80+ metrów. Trzecia sprawa... za mało was do skutecznego nacierania na pozycje przeciwnika. Tak naprawdę nic nie robicie wielkiego tylko rushujecie na yolo i nazywacie to szturmem. No i powodzenia z przerabianiem świniaka poprzez wymianę jedynie sprężyny...

Takie ćwiczenia to z bronią palną się robi, w asg to śmiech...

No i jestem bardziej wyluzowany niż, Ci się wydaje... :megusta: A Ty próbujesz kręcić dramę, bo ktoś zakwestionował sens robienia tej niesamowitej rzeczy, którą sobie tam w lesie wspólnie uskuteczniacie. Idźcie na rowerach pojeździć...