bartek5398 Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Eter napisał: 6b2 to moze byc niezła zagwozdka xd Powodzenia życie bo temat ciekawy na Ebay są ale same pokrowce. Będę szukał całych a jak nie wytrzymam to kupię aby pokrowiec. Btw. Dzieki Edited August 7, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) @Eter Ja się na Feste Boyen wybieram. Edited August 7, 2017 by WilczeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 2 godziny temu, WilczeK napisał: @Eter Ja się na Feste Boyen wybieram. Chłopaki z Lublina ode mnie jadą, ja niestety miałem tam coś zaplanowane... a gdy okazało się ze mogę jechać to już biletów nie było :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 hyhy w tym tygodniu dochodzą chyba już wszystkie części a po niedzieli będzie wszystko złożone, set: Spoiler Lufa promyk 590mm - komora guarder gumka systema czarna sprężyna guarder sp160 - zestaw bore up od guardera silnik niebieskodupiec kable niskooporowe zębatki stalowe (nie potrafię określić) szkielet... i tu jest problem bo coś boję się o to JG jak dotąd dzielnie znosiło wszystko prucie na sp140 na 11.1v, Ale cóż, najwyżej wrócę z gearboxem w siatce. I przy okazji gdy dojdą to podzielę się swoim zdaniem o kulkach 5.95 kzm się trzyma i jest boski, na upały wystarczy on i skarpetki XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Widzę, że coś pod DMR-kę idziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 2 minuty temu, WilczeK napisał: Widzę, że coś pod DMR-kę idziesz. jop, od początku w tą stronę powolutku zmierzam, luneta 50-tka już na szynie siedzi, tłumik, ghillie na body tylko parametrów brakuje jeśli szkielet się posypie prędzej wbrew planów to robię normalnie sr25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 No cholera... Chciałem set do cqb, jako iż kolejny ruski wyjdzie drogo to zdecydowałem się na kryptek typhon... już zapomniałem jak spierdolona jest rozmiarówka w ACU... Mam w klacie 104cm w pasie 90 więc spodnie mam M i pasują a bluza S bo jest do 106cm... spox... bluza jest taka w sam raz ale rękawy lekko krótkie Wielmożny Pan ACU jest chujowym krojem bo powinienem zabrać M bluzę i wyglądać jak w worku na ziemniaki to bo ACU Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Miesiąc czekałem na zwrot kasy z redberet... Za co? Za sukę E&L z krzywą lufą, ale powtarzając za Panem Stanisławem M.: Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i po okazyjnej cenie, zamówienie otrzymał sklep położony koło Kielc, mam nadzieję, że wszystko będzie w dyntke. W ściśle tajnym spoilerze wrzucam zdjęcie świetnie wykonanej, osiowej niczym rakiety nośne NASA, suki E&L: Spoiler Także tak: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 update: chryste panie, posypały się (dosłownie) u mnie kable, znowu będą koszty do zrobienia tej DMR-ki ale nikt nie powiedział że będzie tanio, do tego szkielet nowy i do włożenia antireversala nie wystarcza mi kończyn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lord High Protector Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Masz tu, polecane przez samego Rogasia z doliny Hapeła: https://allegro.pl/listing?string=przewód silikonowy 17awg&sourceid=Mozilla-search&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-uni-1-4-0803 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) Najpewniej, już jutro będę miał już ostatni składnik do mojego setu/ów. Efektami się oczywiście podzielę. Edited August 21, 2017 by WilczeK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 23 godziny temu, WilczeK napisał: Najpewniej, już jutro będę miał już ostatni składnik do mojego setu/ów. Efektami się oczywiście podzielę. No ciekaw jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) Dobra. Więc tak, cały sprzęt miałem już wczoraj, ale musiałem jeszcze pobawić się przebieranki, tak aby wszystko działało. Generalnie set robiony pod ''light weight''. Dlatego kamizelka poszła w odstawkę, zamiast niej jest torba, czy plecak jedno ramienny, w którym trzymam cały sprzęt. Czyli Radio/PTT/ Bułak na wodę/ zestaw naprawczy i kilka innych bajerów. To czym walczę ze złem, znajduje się na pasie, 4 magazynki mid-cap (na zdjęciu jeden hi-cap) każdy po 170 kuleczek. Dodatkowo szybka ładowarka i zapas amunicji w paczce. Może kiedyś dojdzie boczniak. Na głowie Comtact II I... okulary ochronne YATO. Oczywiście z a-testem ''F''. Bałem się, bo nie są za grube. Strzeliłem ze swojego SCAR-a (450 chamskiej mocy na sekundę) z 3 metrów całą serią. I nic. Jedno malutkie przebarwienie. Zobaczymy jak z parowaniem. Kosztowały majątek - 12zł. Design podobny do Ess-ów ICE Replika jak na zdjęciu. Buty PPO 951. Mam jeszcze szpej typowo do lasu, i jako ''cywil'' Ale z tego jestem najbardziej dumny. Spoiler https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXzKC5b6s1ODTQyGoZJaQ3NHm5UW2py3Sfue3KxVqU--DjQ_nB9Zf2gK4 Edited August 25, 2017 by WilczeK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Comtac jakiej firmy i jak działają? Set fajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) Z taktical. Opinie są różne, ale ja dorwałem nówke za 120zł, gdzie w sklepach idą po ponad 300zł. Ale wrażenie robią niezłe, kable dobrej jakości w sylikownowej izolacji. Plastiki też nie wyglądają na tanizne. Spodziewałem się tak naprawdę bardziej rozbudowanej wersji bowmana tej samej firmy, ale różnica w jakości jest ogromna. Wzmacniacz dzwięku z zewnątrz działa fajnie. Wyciszanie szkodliwych dzwięków, też daje rade Wszystko wyjdzie w praniu, czyli podczas pierwszej akcji z nimi. Bo mam je od 3 dni. Edited August 23, 2017 by WilczeK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 2 godziny temu, WilczeK napisał: Z taktical. Opinie są różne, ale ja dorwałem nówke za 120zł, gdzie w sklepach idą po ponad 300zł. Ale wrażenie robią niezłe, kable dobrej jakości w sylikownowej izolacji. Plastiki też nie wyglądają na tanizne. Spodziewałem się tak naprawdę bardziej rozbudowanej wersji bowmana tej samej firmy, ale różnica w jakości jest ogromna. Wzmacniacz dzwięku z zewnątrz działa fajnie. Wyciszanie szkodliwych dzwięków, też daje rade Wszystko wyjdzie w praniu, czyli podczas pierwszej akcji z nimi. Bo mam je od 3 dni. Koniecznie daj znać jak się sprawują, chce sobie sprawić aktywne na następny asgard i zastanawiam się czy brać od z tactical czy w cholerę drogię oryginały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bass Destiny Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Kurcze ale wy się tu panowie trzymacie w tym temacie XD ja już odpadłem w 2k15 no cóż przejdzmy do sedna. Jeśli ktoś jest zainteresowany mam na sprzedaż letni ripstopowy kontraktowy mundur rosyjski ,,cyfrowy tien" na 1m80 (panowie po prawej) ostatnio oglądałem jakiś film dokumentalny to panowie w takich samych mundurach pilnowali placu startu jakiejś tam rakiety kosmicznej w latach 90 Nie brał udziału w żadnej strzelance, za 300 mogę opchnąć nie wykluczając negocjacji Eter nie skusisz się ? Spoiler następna na sell leci wszystkim znana i szanowana CM041k stokowa, po 2 strzelankach, z zamontowaną szynką ris i 3 magami low, mid i hicap wszystko działa, nic nie grzebane, żadnych uszkodzeń mechanicznych, ani wizualnych, po za paroma ryskami na obudowie, mam do niej także pas nośny czarny z TMC oraz oliv ładownice i torbe zrzutową na magi jeśli kogoś coś interesuje to niech pisze podam więcej szczegółów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 prawie miech bez odzewu, starzejecie się pany. Ja pod okiem naszego przechodzącego na emeryturę technika zrobiłem mosfet, nie powiem jeśli oswoi się z lutownicą jest przyjemnie. Do emki leci Modify Taurus. pieprzona studnia bez dna ten airsoft... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Temat coś upadł, Foley sobie poszedł co tu się dzieju? Tak na rozruszanie, mój obecny set, zdjęcia robione kebabem ale nie mam innego xd 1 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Dobra szybkie pytanie. Co sądzicie na temat historycznego szpeju na strzelaniach? Warto sie lansowac? A ten pas na klatce to na co? Amunicja do granatniku? Edited October 14, 2017 by bartek5398 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilczeK Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) @Eter O cholera, jaki czołg. Naprawdę bardzo fajny set, brakuje mi tylko PKM'a. Daje okejkę. @bartek5398 Myślę, że na niedzielne jebanki się nada. Na LARP-y w tym klimacie- wiadomo, super. Na imprezy typu CA, MA (w klimatach współczesnych konfliktów) itp już gorzej. Edited October 14, 2017 by WilczeK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5398 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Przed chwilą, WilczeK napisał: @Eter O cholera, jaki czołg. Naprawdę bardzo fajny set, brakuje mi tylko PKM'a. Daje okejkę. @bartek5398 Myślę, że na niedzielne jebanki się na da. Na LARP-y w tym klimacie- wiadomo, super. Na imprezy tymu CA, MA itp już gorzej. Mam ostatnio wielkie plany co do szpeju wiec sie pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eter Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Dnia 14.10.2017 o 11:16, bartek5398 napisał: Dobra szybkie pytanie. Co sądzicie na temat historycznego szpeju na strzelaniach? Warto sie lansowac? A ten pas na klatce to na co? Amunicja do granatniku? Tak, to jest "Pas B" na granaty VOG. Sprzęt historyczny na strzelankach? Bardzo klimatyczny, da się w tym strzelać i jeździć na zloty (wszak używano kiedyś takich setów w wojsku)... Da się nie znaczy jednak ze będzie wygodnie. Zalezy co jeszcze rozumiesz przez szpej historyczny. Dla przykładu taki ruski szpej z afganu (lifczik + 6b3 + Pas B lub RD-54) jest dość wygodny, jest uzyteczny ale jego wygoda i uzyteczność to przepaść pomiędzy tym co mamy obecnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flippyn Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Oj ledwo ponad 300 stron i pada :v, ja to w sumie ostatnio się nie szczelam ale mój wykładowca z chemii podrzucił mi ciekawy pomysł . Zapytałem z kumplem o oksydę...i po dłuższej gadce wyszło, że jak ogarniemy metodę, to odczynkini można zamówić na koszt uczelni i do roboty xD. Zagwostka jest jedna słyszał ktoś z was o oksydowaniu przy użyciu rtęci? Ps. Eter twój set jak najbardziej kocham, ale nadal śmiecham jak myślę jak pokrętną drogą doszedł do cb ten defender xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplistic Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 heh, nawet aż ja wróciłem zobaczyć szpej Etera. Absolutnie kocham Szpej historyczny według mnie powinien zostać na airsofcie historycznym, ewentualnie jeśli ktoś chce to można jak najbardziej go nosićna zwykłe jebanki. Nie zalecam na imprezach tematycznych gdzie mogłyby pasować jak świni siodło. Co do ich budowy i wygody to praktycznie zawsze będzie gorzej niż dzisiejsze, po prostu to krok wstecz kiedy za te same ceny (jeśli ktoś chce orgo lub jakieś niby super tego repliki) według mnie nie warto, ale nikomu przecież nnie bronię na foto ja, chciałbym nareszcie zamknąć emkę i skupić się na normalnym szpeju (tak sobie rozmyślając, na reko i tak nie mam szans a obecny set jest dla mnie miodzio, więc sam nie wiem, to tylko kuleczki jeśli ktoś będzie chciał foto szpeju to zapraszam) skoro już jestem: Tłok, do m160, za mniej niż 85zł (czyli taniej niż JBU aluminium stal) da się? I co robić z życiem panowie? Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts