Jump to content

Postacie ze starej generacji, jako kucyki z MLP FIM

Secretive
 Share

Recommended Posts

Widziałam, że często kucyki ze starej wersji, są tworzone jako postacie z 4 generacji. Dlatego, postanowiłam założyć małą(a może nie tak małą) galerię postaci MLP z poprzednich edycji , które zostały "przetworzone" na współczesną wersję. A więc do dzieła!

the_best_episode_ever_by_chano_kun-d3rbe

Kuce z g1 i ich odpowiedniki z g4^^ by *Chano-kun

Twilight, Megan,Twilight Sparkle.

Posey, Molly, Fluttershy.

Danny, Spike (Original as always :)).

Surprise, Pinkie Pie.

Firefly, Rainbow Dash.

Sparkler, Rarity.

Applejack (Original as always too :D).

I na zagrychę:

rainbow_dash__g3____vector__request__by_

~Rainbow Sash always dresses in style~

Uprzejmie prosiłbym o umieszczanie grafik w spoilerach. Ułatwi to przeglądanie forum.

Popieram pomysł, bo tak jak w przypadku mojego komputera, takowe posty ładują się w nieskończoność D:

I jeszcze taka mała prośba ode mnie: starajmy się grafiki z kucami podpisywać ich imionami, aby było wiadomo które kucyki tutaj przedstawiamy,żeby móc lepiej je rozpoznać ;)

ślicznie wykonana przez ShinePawPony Fizzy z g1^^

fizzy_by_shinepawpony-d6lo07q.jpg

Nie wiem, czy to właściwy temat, ale przed chwilą natknąłem się na coś takiego:

http://ponywatory.pl/img.php?id=551

Dlaczego o tym mówię? Bo twórca, zapewne bezpodstawnie sugeruje, że G1, czy tam G2/G3 to syf, którego nie watro dotykać nawet kijem i jest to obraza dla społeczeństwa,a przynajmniej ja odbieram to w taki sposób. Ogólnie często słyszę taki przesąd, że starsze generacje to badziew jakich mało. Ja osobiście tego nigdy nie oglądałem, ale, w przeciwieństwie do autora, nie hejciłbym czegoś, czego nigdy nie oglądałem, pomimo, iż wielu bronys mówi jakieś złe rzecz na temat starszych wersji. Sądząc po tym, co pisaliście w tym dziale, starsze generacje (nie licząc trzeciej) są bardzo dobre. Ja jakoś nie sile się na oglądanie tego z braku czasu oraz jakoś mnie to lekko odrzuca, ale złego słowa o tym nie powiem.

Ten obrazek to kolejny przykład, że ludzie więżą w przesądy oraz bez zapoznawania się z czymś, wszystko o czymś wiedzą. A przynajmniej ja sądzę, że koleś odpowiedzialny za ten art miał zamiar udowodnić, że starszych generacji nawet postaci z G4 się wstydzą.

• Upvote 4

Dlaczego o tym mówię? Bo twórca, zapewne bezpodstawnie sugeruje, że G1, czy tam G2/G3 to syf, którego nie watro dotykać nawet kijem i jest to obraza dla społeczeństwa,a przynajmniej ja odbieram to w taki sposób. Ogólnie często słyszę taki przesąd, że starsze generacje to badziew jakich mało. Ja osobiście tego nigdy nie oglądałem, ale, w przeciwieństwie do autora, nie hejciłbym czegoś, czego nigdy nie oglądałem, pomimo, iż wielu bronys mówi jakieś złe rzecz na temat starszych wersji. Sądząc po tym, co pisaliście w tym dziale, starsze generacje (nie licząc trzeciej) są bardzo dobre. Ja jakoś nie sile się na oglądanie tego z braku czasu oraz jakoś mnie to lekko odrzuca, ale złego słowa o tym nie powiem.

Ten obrazek to kolejny przykład, że ludzie więżą w przesądy oraz bez zapoznawania się z czymś, wszystko o czymś wiedzą. A przynajmniej ja sądzę, że koleś odpowiedzialny za ten art miał zamiar udowodnić, że starszych generacji nawet postaci z G4 się wstydzą.

Powyższy art to akurat wersja 'light' w porównaniu do innych...Jest kilku 'bronych' którzy mocno hejcą poprzednie generacje i zupełnie bezpodstawnie, założę się ,że w ogóle nie widzieli żadnego odcinka i nic prócz właśnie tego typu 'hejtowych memów'. A prawda jest taka, że gdyby nie g1 i reszta nie byłoby FiM i to jest wystarczający chyba powód żeby mieć do tego należyty szacunek jako brony. Ja osobiście lubię wszystkie generacje, jestem bronym jeszcze przed czasów powstania tego określenia i FiM :P Wkurza mnie też jak np niektórzy nazywają kuce z g1-g3,5 'hipciami', 'wstręciuchami"' etc. Prawdę mówiąc nie wiem które kuce są ładniejsze,ale szczerze mówiąc chyba bardziej mi się podobają właśnie z wcześniejszych generacji bo tam kucyki były kucykami, natomiast FiM to już straszne uproszczenie przez co bardziej przypominają jakieś sarenki aniżeli kuce :P

Ogólnie Talar bardzo mi się podoba Twoja postawa. Tak właśnie powinno być. Ja też mam taką zasadę, że jak mam już coś 'hejcić', to pierwej muszę zapoznać się bliżej z tematem.

my_favorite_pony_rainbow_dash_g3_by_myli

• Upvote 2

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Ten obrazek to kolejny przykład, że ludzie więżą w przesądy oraz bez zapoznawania się z czymś, wszystko o czymś wiedzą. A przynajmniej ja sądzę, że koleś odpowiedzialny za ten art miał zamiar udowodnić, że starszych generacji nawet postaci z G4 się

wstydzą.

Szczerze popieram.Jak byłam mała to oglądałam ( nie znam numeru generacji) i podobał mi się odcinek z syrenkami- kucykami.Ale ta generacja ciekawsza.

• Upvote 1

Ja, że tak powiem do starszych generacji nic nie mam (no może za wyjątkiem "niesławnej" 3, bo powiem wprost, że ta generacja była jednym wielkim "strzałem" w stopę i Hasbro powinno się wstydzić że wypuściło takiego potwora w świat). Natomiast nie rozumiem kompletnie hejtu na G1 jasne może graficznie nie powala na kolana, ale fabułę ma akurat na poziomie (Return of Tambelon  to według mnie arcydzieło, z którym może się tylko równać Return of Harmony czy The Crystal Empire), ale cóż są ludzie którzy po prostu lubią hejcić wszytko nawet jeśli nie mają zielonego pojęcia o tym co hejcą. To po prostu sprawia im przyjemność 

żeby nie być burak dam moją ulubioną pegazicę z G1

Wind Whistler

g4_wind_whistler_by_eeveetofu-d4a5nzw.pn

Guest Skurwysyn

Surprise z pierwszej generacji w postaci Członkini Wonderbolts.

Na początku miał być to Design dla Pinkie Pie, ale Lauren Faust nie miała praw (Czy tam Haszyszbro, Sam nie wiem  :rainderp: )

Oto obrazek:

Surprise_by_bobyketchem-d5pco7c.png

Guest Skurwysyn

Hasbro straciło niektóre prawa co do użycia stylu i ogólnie mówiąc pomysłu niektórych postaci.

Przykładem byłyby właśnie Surprise albo Sparkler (Dzisiejsza Rarity)

W spoilerze znajdziecie zdjęcia co do Mane 6.

Lauren Faust chciała bazować wygląd postaci głównie na starszych generacjach, ale jak już mówiłem, nie miała do tego praw. Z jakiego powodu tych praw nie miała... to nie wiem.

Po prostu Copyright.

jqFT0.jpg

Pokręcone prawo w USA! Racja, tam jeśli się nie podtrzymuje i nie chroni praw autorskich do czegoś, to się je za free traci. Dlatego Hasbro tak gorliwie zwalcza fandomowych twórców - po prostu boi się, że prawa od nich przejdą na kogoś innego.

• 2 weeks later...