Rapid Napisano Sierpień 25, 2017 Share Napisano Sierpień 25, 2017 Urbex pełniej: Urban exploration, dziś pod tą nazwą popularnie określa się zwiedzanie opuszczonych niekiedy "nawiedzonych" (w cudzysłowie bo nie każdy wierzy w istnienie zjawisk paranormalnych w tychże miejscach) miejsc, byłem w paru opuszczonych miejscach niczego dziwnego nie odczułem, oprócz ciekawości..Wczoraj byłem w opuszczonym szpitalu psychiatrycznym odczucia były inne, negatywne, ale nie będąc wewnątrz lecz stojąc przed wejściem, odczułem że obserwująca osoba stoi na dachu. A jakie były wasze przeżycia, przygody na urbexie? co zwiedziliście? co polecacie odwiedzić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Sierpień 25, 2017 Share Napisano Sierpień 25, 2017 Ja lubie pochodzić w opuszczonych miejscach. Z ciekawszych rzeczy, miałem okazje zwiedzić jest opuszczony od 10 lat tartak. Nie jest "nawiedzony", ale czuć mroczną atmosfere. Najciekawszą częścią był gabinet szefa. Było łużko, szafka z ubraniami, i biórko. W jedej szufladzie były śrubki, kable i inne części. W drugiej kilka opakowań kawy, kilka butelek octu i musztarda. Wystrój tego pokoju przypomina domy w Czarnobylu, czyli walające się papiery, krzesła i inne śmieci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczke Napisano Sierpień 25, 2017 Share Napisano Sierpień 25, 2017 (edytowany) Ostatnio oglądałam trochę urbexów na kanałach Urbex History lub Żądny Przygód. Polecam szczególnie ten pierwszy. Jeżeli chodzi o samo hobby jakim jest urbex, to z tego co się orientuję jest on zakazany. A co do moich własnych eksploracji, które niekoniecznie można urbexem nazwać to korzystając z faktu iż mieszkam w mieście, któro jest wręcz usiane fortyfikacjami z II wojny światowej to pochodziłam sobie po opuszczonych fortach w okolicy Bramy Sanockiej. Nic ciekawego tam nie znalazłam, prócz wiadomo - puszek po browarach i flaszek po wódce. Archeolodzy wszystko wyskrobali :/. Za to do domu wróciłam obłocona, ale szczęśliwa. Edytowano Sierpień 25, 2017 przez Wilczkowa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts