Jump to content

Helpie's Corner i charytatywny album Other Side Of The Mirror

Altius Volantis
 Share

Recommended Posts

obraz.png.bd00aa5fadc69b9c1a759f7f90a5debb.png

Cześć! Tutaj Helpie's Corner, nowa, polska wytwórnia charytatywna!

Jak każdy szanujący się broniak ( i pegasi ) wie - Przyjaźń to Magia! Pomaga nam być lepszym każdego dnia, dzięki niej uczymy się o tym jak ogromny wpływ może mieć relacja z drugim człowiekiem ( bądź innym stworzeniem! ). Rany, które otrzymujemy, z czasem się goją, umacniając nas i tych, z którymi się przyjaźnimy. Przyjaźń pełni rolę swego rodzaju paliwa, które potrafi nas pokrzepić nawet w najmroczniejszych chwilach naszego życia.

Historia tej wytwórnii sięga, niestety, tych czasów, gdy mrok zdecydował się wkraść w życie codzienne wielu polskich Bronies. To opowieść o Życiu i Śmierci, Szczęściu i Smutku, ale przede wszystkim - Nadziei.

Altius: Szczerze mówiąc, nie bardzo interesowałem się polskim fandomem, więc po raz pierwszy usłyszałem o chorobie Luxisa, gdy mój przyjaciel, Neij, pojechał z innymi Broniakami, aby odwiedzić go w szpitalu w Poznaniu tuż przed Pyrkonem (największym polskim konwentem fantasy), ponieważ następnego dnia miał być operowany. Pamiętam, że było to w kwietniu i nikt nie spodziewał się, co wydarzy się w ciągu najbliższych kilku miesięcy…

Po operacji Luxis był słaby, ale udało się usunąć guza, więc mieliśmy nadzieję na jego szybki powrót do zdrowia. Zapomniałem o całej sprawie aż do końca czerwca, kiedy usłyszeliśmy smutne wieści o dramatycznym pogorszeniu się jego stanu zdrowia. Lekarz uznał, że to tylko kwestia czasu, ale wciąż mieliśmy nadzieję, że wyjdzie z tego cało. Niestety, rankiem 6 lipca odszedł od nas, tydzień przed Kucykonem 2019, na który zaprosił polską Apple Bloom, czyli Joannę Pach.

Tuż przed pogorszeniem się jego stanu rozmawiałem o jego chorobie z moim przyjacielem spoza fandomu, który podsunął mi pomysł, aby rozpocząć zbiórkę pieniędzy na leczenie Luxisa - być może nawet za granicą, w Niemczech lub USA. Pomyślałem, że to dobry pomysł, ale chciałem pójść o krok dalej - Bronies z Poznania mogą mieć swoją zbiórkę pieniędzy, a ja mogę zorganizować album charytatywny. Niestety nie udało nam się pomóc Luxisowi na czas, ale zdecydowałem, że musimy dokończyć nasze dzieło, ponieważ pomysł był już w zaawansowanej fazie i znajomi mówili mi, że warto spróbować. Dlatego dziś możemy wreszcie podzielić się z Wami wieścią, że label został utworzony i zwie się on Helpie's Corner’’!

Wytwórnia opiera się na 3 zasadach - Pozytywności, Nadziei i Kreatywności. Wierzymy w to, że razem możemy stworzyć wiele dobrego, i pomóc wielu osobom w potrzebie! Wystarczy tylko odpowiednie nastawienie, głowa pełna wielu rozwiązań i oczywiście - zachowanie wiary w to, że wszystko zakończy się pomyślnie.

Z naszą maskotką - Helpie Hoofem, z radością ogłaszamy nasz pierwszy album charytatywny - ,,Other Side of The Mirror’’! Chcemy celebrować życie i przypominać wszystkim, aby szukali Światła Nadziei, nawet w najciemniejszych czasach. Tematem albumu są: upływający czas, cykl życia i śmierci, ale jednocześnie Światło Nadziei, które nas napędza. Chcemy, aby album był spokojny i kontemplacyjny, lecz by zawierał iskrę pozytywności!

Mamy nadzieję, że możesz nam w tym pomóc, przesyłając swoje zgłoszenie! Wszystkie pieniądze, które zbierzemy, trafią bezpośrednio do rodziny Luxisa.

Z góry dziękujemy za pomoc!

~ Porcelanowy Okular & Altius Volantis razem z ekipą Helpie's Corner

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!

e-mail: [email protected]

Twitter: https://twitter.com/helpiescorner

Bandcamp: helpiescorner.bandcamp.com

Discord: discord.gg/ZSkunHV

obraz.png