Ralich Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Szukam książki popularnonaukowej z dziedzin fizyki, chemii i biologi. W tym ostatnim skłaniałbym się raczej do anatomii człowieka niż do drzew iglastych. W pozostałych jestem otwarty na wszystkie tematy. Nie chciałbym zaczynać jednak od chemii kwantowej - jestem zwykłym gimnazjalistą, który chce dowiedzieć się czegoś więcej. Nie jestem również zainteresowany jakimiś podręcznikami, które zawierają suche fakty. Ma ktoś coś ciekawego do polecenia? Link do komentarza
KochamChemie Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Mam świetną książkę z Chemii Organicznej Naprawdę autorzy nie potrafią zanudzać.....naprawdę!!! Czasami(dosyć często:rainderp:) wepchną jakąś anegdotę Jeszcze jedna uwaga 2 tom mimo to że jest 3 razy krótszy czyta się DUŻO ciężej...... Link do komentarza
Ralich Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 @kochamchemie O coś takiego mi chodziło. Dzięki wielkie! Jutro zaczynam czytać. Taki mały edit... ta książka obejmuje chemie organiczną na poziomie studiów? Bo jak zobaczyłem te 1000 stron, to szczęka mi opadła, zwłaszcza, że to podobno podstawy. @Dat Świat Wiedzy kupuje co miesiąc. Artykuły są tam naprawdę interesujące. Co do Focusa... nigdy za nim nie przepadałem. Może kupie ten numer i zobaczę co tam ciekawego napisali. Link do komentarza
Pookhi Napisano Listopad 5, 2012 Share Napisano Listopad 5, 2012 Polecam 'Duchy potwory i inne tajemnice ' swietna książka dla zainteresowanych ponadnaturalną wiedzą Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 ja zaś polecam "Leksykon Broni Japońskiej" Krzysztofa Polaka - świetna Książka dla entuzjastów historii i uzbrojenia japońskiego Link do komentarza
Ralich Napisano Listopad 8, 2012 Autor Share Napisano Listopad 8, 2012 @Pookhi Z rzeczy ponad naturalnych zdecydowanie wystarczy mi moja tulpa. Jestem już wystarczająco zdziczały :qKFPC: @Zandi Szczerze powiedziawszy historia do mnie nie przemawia, ale ta książka wydaje się interesująca. W wolnym czasie przejże. Link do komentarza
Recommended Posts