kahrik Napisano Grudzień 25, 2012 Share Napisano Grudzień 25, 2012 Gra ktoś z was w Ingress? Jeśli nie to po krótce przybliże idee gry (sam dopiero co dostałem się do bety więc za dużo nie wiem). Ingress jest to aplikacja na andorida. Cała akcja toczy się w okółrealnego świata, na ziemi zaczęły się pojawiać dziwne skupiska egzotycznej materii, kiedy wkraczamy do gry wybieramy jedną ze stron konfliktu (resistance i coś jeszcze). Korzystając z GPS w telefonie poruszamy się po swoim mieście przejmując wrogie portale lub hackując je. Główny cel gry to przejęcię jak największej ilości portali. Portale zwykle umieszczane są w miejscach zabytkowych, tak aby stanowiły one ciekawe miejsca. Portale możemy sami zglaszać wysyłając przez aplikacje zdjęcie z geotagiem i opisem, powinno zostać dodane w ciągu 2-4 tygodni. Z tego co wiem moge chyba wysyłać zaproszenia (ale nie wiem ile dokładnie). Co sądzicie o tej grze? Myślicie że utrzyma się na rynku? Jeśli gracie to może macie jakieś wskazówki dla nowych takich jak ja? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts