Nogalik Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Witam. Jako, iż uwielbiam uczyć się słów których wiele osób nie potrafi wymówić postanowiłem założyć ten temat. Chodzi tutaj o to, abyśmy się podzielili "łamańcami językowymi" jakie znamy. Chodzi mi tutaj o łamiące język wierszyki. Na dole zamieszę link do ciekawej strony i wierszyk który Ja znam i umiem bezbłędnie wymówić Tutaj macie link do tej ciekawej strony o której wspomniałem wyżej: http://pl.wikiquote.org/wiki/%C5%81ama%C5%84ce_j%C4%99zykowe Są na niej zamieszczone wszelkie łamańce, ale to za mało A tutaj wierszyk: Przy stole z powyłamywanymi nogami siedzi wyindywidualizowany inwalida który w ręce trzyma wyrewolwerowany rewolwer bo w czasie suszy szosa sucha na szosie suchej wyścigowa wyścigówka wyścignęła wyścigową wyścigówkę numer 6 za kółkiem której siedziała Jola lojalna i Jola nielojalna które kupiły samochód od wymaderfakerowananego maderfakera . Jeśli zakupię nowy mikrofon i będzie mi się bardzo nudziło to nagram jak recytuję ten wierszyk Tak więc, zapraszam do wrzucania Waszych łamiących język wierszyków, możecie również nagrać jak wy to recytujecie.. bla, bla bla.. Sayonara. 1 Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Hehe Osobiście nie mam problemów z dykcją ale tego to raczej nie ogarne Link poniżej . Link do komentarza
Nogalik Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 Hehe Osobiście nie mam problemów z dykcją ale tego to raczej nie ogarne Link poniżej . Coś mi to przypomina, a konkretniej to: 1 Link do komentarza
Alikorn Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Wymaderfakerowananego??? Co to w ogóle oznacza? Sam tekst nie sprawił mi trudności, ale to słowo to mnie powaliło. Link do komentarza
Nogalik Napisano Marzec 19, 2013 Autor Share Napisano Marzec 19, 2013 Wymaderfakerowananego??? Co to w ogóle oznacza? Sam tekst nie sprawił mi trudności, ale to słowo to mnie powaliło. Nie wiem co to słowo oznacza i wolę nie pisać z czym mi się kojarzy To słowo dla mnie wydaje się banalne, ale jeśli chcesz go się nauczyć to podziel je sobie na "partie" i ciągle powtarzaj. Jeśli nauczysz się już pewnej części wyrazu to dodaj kolejną - Tym sposobem się uczę 1 Link do komentarza
Nogalik Napisano Kwiecień 18, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Temat Umarł :c 1 Link do komentarza
Recommended Posts