Green Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Imię: Dreamy. Nazwisko: Wing. Wiek: Młoda/Nastolatka. Miejsce zamieszkania: Baltimare. Wygląd: By me Klik. By Turoń(której jestem bardzo, ale to bardzo wdzięczna za narysowanie tej OC'ki) Klik. Znaczek: Dwa białe skrzydła na tle różowo - limonkowej chmurki. Talent: Jest z niego dumna jak paw ze swych wspaniałych piór. Oznacza on przede wszystkim wyobraźnię. Klaczka ta potrafi sobie wyobrazić coś - czego nie nigdy nie widziała - na podstawie dość dokładnego opisu. Jest również na odwrót - potrafi z łatwością stworzyć dokładny opis na podstawie tego, co widzi. Dotyczy to również książek, które czyta - mimowolnie wyobraża sobie wszystko, co się tam dzieje. Praca: Uczeń, czasem dorabia na poczcie, roznosząc listy do kucyków. Jest to dla niej dość fascynująca praca. Gdyby miała wybierać pomiędzy Znaczkiem za wyobraźnię i pomiędzy Znaczkiem za roznoszenie listów, miałaby niemały kłopot. Charakter: Dreamy jest całkiem energiczną klaczką, niemal zawsze chętną do zabawy, rozgadaną klaczka. Lojalna i oddana, nigdy nie opuści przyjaciół i znajomych w potrzebie. Całkiem dobrze się uczy, ma doskonałą pamięć do szczegółów. Stara się dotrzymywać obietnic i nigdy nie kłamać. W szkole owa klaczka jest o wiele spokojniejsza i cicha. O ile na przerwie nie ma możliwości wyjścia na dwór, stara się nie rzucać w oczy innym. Dość rzadko się uśmiecha. Jest wrażliwa, łatwo ją doprowadzić do płaczu, czego wręcz nienawidzi w sobie. Zdarza jej się też podnieść mimowolnie na innego kucyka - nie na dorosłego, oczywiście - głos, czy wplątać w kłótnię, lecz bójki omija z daleka. Optymistycznie patrzy na świat nawet, gdy się smuci. Lubi ciepłe dni, lecz nie gorące, ale uwielbia deszczowe pory, które pobudzają jej wyobraźnię i dodają natchnienia oraz chęci do odrobienia prac domowych i nauki. Lubi[napisane tu rzeczy/czynności po prostu wyróżnia najbardziej]: Czytanie - szczególnie opowieści o Daring Do, rysowanie, spanie, latanie, rozmyślanie, wyprawy poza miasteczko, pisanie, roznoszenie listów/pracę na poczcie. Historia zdobycia Znaczka: Pierwszy dzień szkoły. Gdy tylko zadzwonił dzwonek obwieszczając rozpoczęcie się pierwszej lekcji, jasnoszara klaczka o różowej grzywie - i równie różowych uczach - oraz żółtych skrzydłach ustawiła się z rówieśnikami pod klasą. Była niemal najwyższa. Uczniowie nie musieli długo czekać na swoją nauczycielkę - przykłusowała w ich stronę z kluczykiem, który trzymała magią, i którym otworzyła drzwi, by wpuścić kucyki do klasy. Na lekcji wszyscy mieli zrobić opis jakiegoś przedmiotu. Musiał zająć co najmniej pół kartki. Dreamy rozejrzała się. W końcu postanowiła opisać klasę. Nie było w niej zbyt dużo rzeczy, lecz jeśli opisze jak najdokładniej, dostanie dobrą ocenę. Rodzice będą z niej dumni. Minęła niemal cała lekcja, gdy klaczka oddała opis. Jako ostatnia. Nie przeszkadzało to nikomu, bo dzięki temu lekcja była luźniejsza. Następny dzień, szkoła. Jasnoszara klaczka w napięciu oczekiwała na wyniki. Nauczycielka rozdawała uczniom ich opisy, nie mówiąc ocen, lecz komentując to, co napisały kucyki. W końcu i Dreamy dostała z powrotem swoją pracę. Jej oczy stały się na chwilę wielkie. Dostała szóstkę! - Dreamy, oddałaś mi najdłuższy i najlepszy opis. Masz do tego naprawdę wielki talent. - powiedziała spokojnie klacz jednorożca. Coś nagle drgnęło w pegazce. Talent? Tak, to musi być to! Koniec lekcji. Klaczka szybkim kłusem udała się w stronę domu. Nie ciążyła jej już tak bardzo wypakowana po brzegi torba. Musiała się jak najszybciej pochwalić przed rodzicami swoim Znaczkiem - parą skrzydeł na tle różowo - limonkowej chmurki. Rodzina: Mama, tata i o kilka lat młodsza od Dreamy siostra. Um... To jest taka jakby... skucykowana wersja mnie. Prawie. Łatwo mi przyszło wszystko ułożyć, niedługo sprawdzę, czy nie ma tu błędów. Proszę również o szczerą ocenę. Ja też. Link do komentarza
Green Napisano Marzec 19, 2013 Autor Share Napisano Marzec 19, 2013 Nikt nie oceni? Chciałabym wiedzieć, czy wszystko jest ok. Przepraszam za wypowiedź pod wypowiedzią. Link do komentarza
Daktyl Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Moim zdaniem ciekawa historia,charakter oraz talent. Gorzej z wyglądem,lecz to się najmniej liczy . Link do komentarza
Green Napisano Marzec 19, 2013 Autor Share Napisano Marzec 19, 2013 Cóż, dziękuję. Obawiałam się, że coś może być nie tak, ale z Twojej opinii wynika, że nie jest jednak tak źle. ^^ Link do komentarza
Recommended Posts