kuba567g Napisano Lipiec 7, 2013 Share Napisano Lipiec 7, 2013 (edytowany) Nie mam zielonego pojęcia jakim cudem nie pojawiła się tu żadna z serii takie pisarza jak Robert Salvatore, dla mnie jest jednym z najlepszych pisarzy fantasty. Przeczytałem jego wszystkie książki która dotąd przełożyli na polski język. To kilka najlepszych serii. Trylogia Mrocznego Elfa: -Ojczyzna (Homeland) -Wygnanie (Exile) -Nowy Dom(Sojourn) Tetralogia Dziedzictwo Mrocznego Elfa:-Dziedzictwo (The Legacy)-Bezgwiezdna noc (Starless Night)-Mroczne oblężenie (Siege of Darkness)-Droga do świtu (Passage to Dawn) Trylogia Ścieżki Mroku:-Bezgłośna klinga (The Silent Blade)-Grzbiet świata (The Spine of the World)-Morze mieczy (Sea of Swords) Trylogia Klingi Łowcy-Tysiąc Orków (The Thousand Orcs)-Samotny Drow (The Lone Drow)-Dwa Miecze (The Two Swords) Saga Najemnicy:-Sługa Reliktu (Servant of the Shard)-Obietnica Króla-Czarnoksiężnika (The Promise of the Witch King)-Droga Patriarchy (Road of the Patriarch) Oto kilka serii które każdy prawdziwy fan fantasy MUSI przeczytać, wszystkie serdecznie polecam i ostrzegam że książki Salvatora są dość trudne więc odradzam je początkującym, żeby się nie zniechęcili, mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto być może przeczytał chociaż jedną z jego książek. Edytowano Lipiec 7, 2013 przez kuba567g Link do komentarza
Recommended Posts