Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 13, 2013 Share Napisano Wrzesień 13, 2013 (edytowany) Cóż jako , że mó stary temat w tym dziale znikł, to postanowiłem założyć nowy, który będzie się jednak trochę różnił od poprzedniego tym, że to będą moje własne wiersze, aforyzmy , a nie jakieś marne parafrazy czegoś co jest już znane. Na początek krótki wierszyk, który w zamyśle pierwotnym miał być piosenką Thrash metalową dla kumpla, ale różne koleje losu zadecydowały inaczej Szczury 1 Podążam drogą życia wolno lecz nieustannie a inni gnają , pędzą choć mety nie widzą bo każdy myśli że nagrodę dostanie, gdy na Lini Końca stanie Lecz nagroda tylko dla tych co mądrze żyją i nie gnają chwila za chwilą ale jest ich zaledwie garstka, przez co rządzi szczurza zagnana mafia Refen 1 (x2) Szczur to gryzoń , mówią "mądre" głowy Lecz dla mnie są nimi oni bo człowiek mądry wie że należy zatrzymać i zastanowić nad sobą się A szczury tego boją się, więc wolą nie zatrzymywać się O poważnym myśleniu mowy nie ma bo sądzą. że są ważniejsze sprawy do załatwienia Radzę więc wam drogie "gryzonie" zastanowić się Jeśli nie chcecie zbyt wcześnie nad własnym grobem pochylić się 2 Są też szczury, których celem jest wleźć do każdej dziury Jesteśmy mądrzy tak sobie mówią, lecz tak naprawdę w sobie się gubią Myślą, że dobrze jst żyć z silniejszymi w komitywie, ale tracą tylko swoją wolę Ja też taki byłem, ale w porę swój błąd zobaczyłem Ref 2(x2) Szczur to sprytny zdrajca mówi osoba prosta lecz nie dla każdego to sprawa oczywista Bowiem zmieniają się "one" jak liście na wietrze wszystko po to by zyskać coś jeszcze Ale jest to zysk chwilowy Bo na końcu Szczur i tak zostanie przechytrzony Solokwium Ja sam myślę ,że Szczurem już nie jestem lecz sam nie jestem tego pewien Bowiem kto raz był wśród nich temu trudne się zmienić ale się zmenię lecz jak przekonać do tego moje otoczenie Edytowano Wrzesień 13, 2013 przez Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts