CuteHornyUnicorn Napisano Listopad 27, 2014 Share Napisano Listopad 27, 2014 Nie widzialem zeby ktos juz o tym wspomnial (mam nadzieje ze w dobrym dziale pisze), ale dzisiaj pojawil sie nowy humble bundle z prawie cala kolekcja komiksow MLP (IDW) wersja oczywiscie oryginalna, angielska, ale jesli ktos w miare ogarnia jezyk, to moim zdaniem bardzo warto. kilka wydan mozna dostac w zamian za dowolna kwote, a powyzej 15$ prawie wszystko, co do tej pory zostalo wydane! Przychod ze sprzedazy idzie na fundusz charytatywny, jak to zwykle z humble bundle bywa wszystkie komiksy dostepne sa w 3 formatach: PDF, EPUB i CBZ (bez DRM), tak wiec dzialaja na wszystkim od PC, przez androida i iOS az do typowych ebook-readerow link: https://www.humblebundle.com/books Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Listopad 27, 2014 Autor Share Napisano Listopad 27, 2014 Ja zakupilem full bundle. Z doswiadczenia wiem ze jezyk jest dosc przystepny dla poczatkujacych, fajnie i latwo sie czyta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Listopad 27, 2014 Autor Share Napisano Listopad 27, 2014 moze wyjdzie a moze nie. nawet jesli wyjdzie, to bedzie kosztowal majatek za taka ilosc wydan (wartosc 'rynkowa' tego bundla to jakies 180$, a tutaj jest za 15$, wiec jak by nie patrzec okazja jest nie byle jaka) poza tym osobiscie wole czytac w oryginale, tak samo jak ogladac. tlumaczenie na polski jakos mi rujnuje cala frajde z ogladania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Listopad 27, 2014 Share Napisano Listopad 27, 2014 (edytowany) nawet jesli wyjdzie, to bedzie kosztowal majatek za taka ilosc wydan Niekoniecznie. W Polsce wychodzi za niedługo komiks Adventure Time, w twardej oprawie, chyba na kredowym papierze, za jakieś 3 dyszki. Nie znam się za bardzo na tego typu komiksach, ale ludzie byli bardzo pozytywnie zaskoczeni ceną za takie wydanie i stawiali, że zapłacą więcej. A jakby wydać komiksy MLP w "tradycyjnej" formie, bez tych wszystkich bajerów, nie wyszłoby to jakoś super drogo. No, ale każde hobby kosztuje. A dobre tłumaczenie potrafi przynieść jeszcze więcej radochy, niż oryginał. Edytowano Listopad 27, 2014 przez Kyoko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Listopad 27, 2014 Autor Share Napisano Listopad 27, 2014 IDW chyba jeszcze w polsce nic nie wydalo (jesli wydalo to prosze mnie poprawic), tak wiec nie robilbym sobie zbytnio nadziei na MLP, badz co badz to jedna z ich najmniej popularnych serii... W bundlu jest 45 wydan + 'more to come'. nawet liczac po 5 zl za wydanie (to chyba rozsadna cena? nie orientuje sie zbytnio, od 5 lat mnie w kraju nie bylo - w uk do najtanszych nie naleza) to jest calkiem pokazna sumka. szczerze mowiac nie spotkalem sie jeszcze z niczym (komiks/ksiazka/film/kreskowka/muzyka), co w tlumaczeniu byloby lepsze od oryginalu... z tego tez powodu polecam tutaj tego bundla kazdemu kto jest w jakikolwiek sposob zainteresowany komiksem i jako tako ogarnia jezyk, chociazby na podstawowym poziomie. (zanim zakupilem bundla, przeczytalem sporo komiksow w formie papierowej lub z yayponies - stad wiem ze sa napisane w przystepny sposob ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malachi Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 Jak jest z tymi formatami, tzn. czy można pobrać komiksy w kilku formatach (na przykład .cbz i .pdf), czy przy zakupie jest wybór jednego z wielu i w nim dostajemy cały set? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Listopad 28, 2014 Autor Share Napisano Listopad 28, 2014 mozesz pobrac wszystkie komiksy wielokrotnie w dowolnym formacie jak do tej pory zadne z moich linkow do zadnego bundla nie wygasly, nadal mam dostep do rzeczy zakupionych ponad rok temu, tak wiec wyglada to naprawde OK, praktycznie dozywotni dostep do dowolnego formatu 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malachi Napisano Listopad 28, 2014 Share Napisano Listopad 28, 2014 Dzięki! No to przelew na paypala już idzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Grudzień 3, 2014 Share Napisano Grudzień 3, 2014 Nie wiem jak wy, ale dla mnie E-booki i tym podobne nie mają wartośći. Przez bardzo długi czas nie akceptowałem gier z dystrbucji cyfrowej jako "moje" co mi na szczęście mineło(Czy raczej z powodu beznadziejnej zawartości w wydaniach pudełkowych a przynajmniej u EA) czego niestety nie mogę powiedzieć o E-czytadłach. Po zakupie takiej książki/komiksu/komiksu mango czuję tylko pustkę że wydałem kasę na coś czego tak na prawdę nie mam Też tak macie? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Grudzień 3, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 3, 2014 Ja lubie wydania elektroniczne, szczegolnie jesli sa drm-free. W ten sposob zawsze mam je pod reka - telefon, tablet, laptop... Jak sie nudze w pracy to sobie poczytam Fizyczne kopie tez lubie ale raczej z koleekcjonerskiego punktu widzenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts