Kacpi Napisano Luty 10, 2015 Share Napisano Luty 10, 2015 (edytowany) Ledwo opadły nam emocje po I derbach, które zwyciężyła Fleetfoot, a jak dla mnie największą niespodzianką było dopiero czwarte miejsce Spitfire i trzecie Misty Fly A ja byłem drugi A ty byłeś drugi. Nadszedł teraz jednak czas na drugą edycję tych prestiżowych dla każdego pegaza zawodów. Ponownie najlepsi z najlepszych staną na linii start-meta i walczyć będą o zwycięstwo. Czujecie już te emocje? Ja już cały drżę. Nie obyło się bez zmian w regulaminie. Soarin, mogę Cię prości o odczytanie nowego regulaminu? Oczywiście 1. Liczba pegazów: 16 2. Do derb można zgłosić swojego pegaza (w postaci postu w tym temacie) tworząc jego krótką kartę postaci: Imię; wiek (minimum 18 lat); płeć; kolor: sierści, grzywy, ogona; charakter; umiejętności (krótko, czy jest szybki, zwinny i temu podobne) i to czego oczekuje po swoim udziale w derbach, czy liczy na zwycięstwo, czy raczej jest świadom swoich nie najlepszych możliwości i wie, że nie ugra za dużo. W przypadku nie zajęcia całej listy startowej wolne miejsca zastępują kucyki z kanonu. 3. Przed zawodami kucykom rozlosuje się numery startowe (od 1 do 16), aby wpisać je do programu zawodów o którym więcej później. 4. Jednocześnie startuje 4 zawodników na zasadzie każdy z każdym (każdy pegaz ściga się 5 razy; razem odbędzie się 20 biegów). Bieg trwa 4 okrążenia 5. Każdy post to jeden bieg. Ten kto jako pierwszy go opisze ustala kolejność na mecie. Zakazuje się opisy zawierające gore i clop. 6. Opis biegu musi składać się przy najmniej z 5 zdań. Pegazy mogą się tasować między sobą, mogą lecieć jak po sznurku. Macie pełną dowolność. 7. Nie faworyzujcie kucyków, których sami zgłosiliście i nie piszczcie, że któryś z pegazów oszukuje podczas zawodów. Bądźcie fair play 8. Program zawodów to wizualizacja kolejności biegów oraz zebranych przez kucyki punktów w tych zawodach. Program będzie na bieżąco aktualizowany i każdy będzie miał do niego wgląd. 9. Miejsca w każdym biegu będą punktowane: I - 3 pkt. II - 2 pkt. III - 1 pkt. IV - 0 pkt. 10. Po rozegraniu 20 biegów pierwsze dwa kucyki z największą ilością punktów awansują bezpośrednio do finału. Miejsca 3-6 awansują do "biegu ostatniej szansy". Pierwsza dwójka z dodatkowego biegu awansuje do finału. Zwycięzca finału wygrywa całą imprezę. 11. W przypadku, gdy kucyki mają równą ilość punktów sprawdza się wpierw ilość ich zwycięstw w zawodach. Jeśli jest ona równa to później kolejno drugich i trzecich miejsc. Jeśli dalej nie ma rozstrzygnięcia sprawdza się ich bieg bezpośredni 12. Poza punktami dla pegazów każdy użytkownik zdobywa też punkty dla siebie. Pisząc post o jednym biegu zdobywa się punkt. Na koniec punkty za aktywność są sumowane, a użytkownik z największą ich ilością otrzyma nagrodę w postaci: Przewidziana jest również nagroda dla miejsc niższych od pierwszego w przypadku większego ruchu lub przy wyrównanej ilości punktów u liderów. 13. Dodatkowe punkty użytkownicy mogą otrzymać jeśli zgłoszony przez nich pegaz zajmie konkretne miejsce na koniec zawodów. Od 1 do 4 - 4 pkt. Od 5 do 8 - 3 pkt. Od 9 do 12 - 2 pkt. Od 13 do 16 - 1 pkt. 14. Powstaje coś takiego jak “Hala sławy”, w której wpisywani są użytkownicy aktywni podczas derb oraz kucyki, które odniosły w nich triumf (pierwsza czwórka) UWAGA! Za pierwszą edycję nie ma nagród. 15. 17 luty jest ostatnim dniem zapisywania pegazów. Regulamin i zasady zabawy uległy zmianie. Mam jednak nadzieję, że wyjdą one tylko na dobre. Więc zapraszam do zapisywania swoich pegazów (za to też jest punkt). Plan zawodów i oficjalne rozpoczęcie zostanie ogłoszone kilka dni po zakończeniu rejestracji zawodników. Pamiętajcie, że każdy użytkownik, nie zależnie od tego, czy zapisał pegaza do zawodów, czy nie, może brać udział w zabawie. Wszelkie pytania można zadać w poście w tym temacie, albo wysłać je bezpośrednio do mnie na PW. Zapraszamy do zapisywania pegazów i udziału w zabawie. Soarin i Kacpi01_PL Edytowano Luty 17, 2015 przez Kacpi01_PL Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arwena_115 Napisano Luty 14, 2015 Share Napisano Luty 14, 2015 (edytowany) Imię: Blood Star Wiek: 19 lat Płeć: Klacz Kolor: Jest ciemnoszarą klaczą, o ciemnoczerwonej grzywie i ogonie. W grzywie ma szaro-czerwone pasemka. Charakter: Jest zawziętą „metalówą”. Jest trochę nadpobudliwa, ale myśli, zanim coś zrobi lub powie. Jest kulturalna, umie skupić się na tym, co robi, chociaż ma dni, kiedy myśli o niebieskich migdałach. Blood Star to bystry i spostrzegawczy kucyk Umiejętności: Jest zwinna i szybka, doskonale lata zygzakiem. Jest zabójcza na krótkich dystansach, ale na długich też sobie radzi. Po udziale w derbach oczekuję: Liczę na dobrą zabawę, na adrenalinę. Chociaż fajnie byłoby coś zdobyć… Przynajmniej trzecie miejsce… Edytowano Luty 14, 2015 przez Arwena_115 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Luty 17, 2015 Autor Share Napisano Luty 17, 2015 Upłynął termin zapisywania pegazów. Rejestracja zostaje oficjalnie zamknięta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts