Artis25 Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 Czym są urocze znaczki? Jak je można otrzymać? Możecie opowiedzieć mi o nich wszystko? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarlett Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 Znów się spotykamy ;). "Urocze" znaczki o idealne tłumaczenie z angielskiego. Ogólnie mówimy na nie po prostu: znaczki. Są one małymi obrazkami na bokach kucyków koło ogona, które odzwierciedlają najlepiej wykonywaną czynność przez kucyka. Kucyk musi lubić to zajęcie, a także często jest przyszłością, czyli np. Pinkie Pie ma znaczek balonów, i zajmuje się właśnie nimi oraz imprezami. Uwaga- jeśli cały czas robisz różne rzeczy, żeby TYLKO zdobyć znaczek, to go nie zdobędziesz. Musi to być sytuacja, taka po prostu- Applebloom, Scootaloo i SwettieBelle dostały znaczki ""odmieniając"" Diamond Tiarę, i wcale nie starały się o to tylko dla znaczka- ale je dostały. Moim zdaniem gdy kucyk zrobi coś, co będzie jego przeznaczeniem, wyzwala się w nim jakaś moc i wytwarza przedstawiający "przeznaczenie" obrazek. Mam nadzieję że coś pomogłam 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artis25 Napisano Listopad 14, 2015 Autor Share Napisano Listopad 14, 2015 Dzięki nawet bardzo, ale czy można znaczek dostać "składany" (np. otwarta książka potem zapisane w niej nuty jeszcze potem jeszcze coś i tak np 3 rzeczy)? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Listopad 14, 2015 Share Napisano Listopad 14, 2015 32 minuty temu Artis25 napisał: Dzięki nawet bardzo, ale czy można znaczek dostać "składany" (np. otwarta książka potem zapisane w niej nuty jeszcze potem jeszcze coś i tak np 3 rzeczy)? Jak najbardziej tak, CMC mają takie znaczki. Spoiler 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artis25 Napisano Listopad 14, 2015 Autor Share Napisano Listopad 14, 2015 Dzięki właśnie czekałem na odpowiedź bo właśnie gdy mój kolega skończy rundę w LOL'u to będziemy rysowali swoje znaczki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Efei Napisano Listopad 15, 2015 Share Napisano Listopad 15, 2015 (edytowany) Chodziło ci tylko o kanoniczne informacje, czy także o nasze teorie i spekulacje? Jeśli także opcja nr.2, to mam tutaj całkiem duże pole do popisu. teoria "znaczkowej księżniczki": jakiegoś alikorna nie pokazującego się ludowi Equestrii, na tyle nieznanego, że kuce są nieświadome jego istnienia bądź ewentualnie najstarsze z nich znają jakąś legendę. Owa istota jest spokrewniona z Celstią i Luną (a: ich siostra, b: córka którejś z nich lub ogólnie rzecz biorąc daleka krewna z młodszego pokolenia), albo jest po prostu jakimś skrzydłorogiem znalezionym pomiędzy pospólstwem. Jej zadaniem jest projektowanie znaczków dla kuców, bowiem jest wszechwidząca (ale nie zna przyszłości - to za bardzo op nawet dla właściwie boskiej istoty). Na jej zadku widnieje cm, który właśnie tworzy/jakiś symbol malarstwa bądź projektowania, a na nim właśnie kreowany cm/cała jest pokryta cmkami, à la cutie pox znaczek zdobywany w częściach, co polecałabym dla cmc. Znaczyłoby to, że np. Kurczak dostałby środkową część swojego znaczka po wykonaniu jakiejś trudnej ewolucji na skuterze, a tarczkę razem z resztą kompanii przy pomocy Dimond Tiarze. znaczek pojawiający się stopniowo, w trakcie robienia jakiejś czynności, np. mały źrebak zaczyna się uczyć tańczyć-pojawia się bardzo blady rysunek. W każdy czwartek, po lekcji baletu staje się coraz wyraźniejszy, a po pierwszym występie błyszczy pełnią blasku. znaczki maskujące: dla złodziei, szpiegów, zabójców... Wersja 1: znaczek zwyczajnie i po prostu dwuznaczny. Wersja 2: cm widoczny na co dzień obrazuje jakąś inną umiejętność, dopiero po zgoleniu sierści ukazuje się prawdziwy. znaczek "rozlewający się" na całą nogę". Np. kuc z cm przedstawiającym dzbanek z rozlanym mlekiem ma całe tylne nogi białe (Z resztą cały jest łaciaty, więc za dużo mu to nie szkodzi). uroczy znaczek przedstawiający specjalną umiejętność, a nie zawód, tzn. np. pocieszanie, pomoc innym, tworzenie czegoś z niczego, samotna wędrówka, opowiadanie historii. Z resztą jest to częściowo pokazane w serialu. cm zmieniający się w ciągu życia. Edytowano Listopad 15, 2015 przez Efei 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chcębyćkucykiem Napisano Sierpień 13, 2018 Share Napisano Sierpień 13, 2018 Ahhh szkoda że ludzie nie mogą mieć takich znaczków, nie siedziałbym wtedy beznadziejnie przy kompie tylko robił to do czego mam talent a tak to się on marnuje bo go nawet jeszcze nie odkryłem. Mam 15lat i myślę że człowiek może mieć talent coś w stylu znaczka tylko że nie wyskoczy mu na boczku. Poprostu będzie miał do tego smykałkę 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts