Perszing Napisano Lipiec 21, 2017 Share Napisano Lipiec 21, 2017 (edytowany) Lubię sobie czasem porysować więc mam już kilka badziajów Spoiler Spoiler Spoiler Edytowano Lipiec 21, 2017 przez Perszing 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perszing Napisano Lipiec 21, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2017 (edytowany) Spoiler Edytowano Lipiec 22, 2017 przez Perszing 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EmilySparkE Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 Używasz baz? Ostatni rysunek dał mi takie wrażenie. I jeszcze, jaki masz program do rysowania? Co do rysunków, uważam, że anatomia jest w miarę dobra, chociaż pierwszy rysunek (portret) ma dziwnie ułożone oczy. Ale ten ostatni już jest mocno w stylu kreskówki :> Akurat nie cieniujesz właściwie wcale, wiem, że w show też jest mało cieni, ale to po to, aby łatwiejsza była animacja. Chociaż te tylnie nogi cieniuj. Nie wychodzi ci badziewnie, nie o to chodzi. Ale głównym problemem jest to, że tylko nawalasz kolor w lineart i jakieś proste tło. Syndrom kolorowanki tak to nazywam. Najbardziej podoba mi się druga praca, w której widać, że rysowałeś bez bazy. Moja rada to poćwiczyć cieniowanie i je dodać (i ewentualnie zmienić program albo rysować na kartce). Wiem, że to będzie dosyć trudne, bo najprawdopodobniej robisz to myszką Krótko mówiąc - ćwiczyć! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perszing Napisano Lipiec 22, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2017 Używam Gimpa i Sai. Moje rysowanie ogranicza się do rysowania raz na milion lat więc mój talent i wiedza na temat rysowania to takie 2/10. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EmilySparkE Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 (edytowany) Spokojnie, po prostu myślałam, że to Paint XD Chociaż w sumie moje pierwsze prace w SAIu były podobne.Ja akurat rysowałam mnóstwo razy i dalej to robię bo jaram się tym jak pochodnia XD Podziwiaj XD Edytowano Lipiec 22, 2017 przez EmilySparkE 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EmilySparkE Napisano Lipiec 22, 2017 Share Napisano Lipiec 22, 2017 To mój pierwszy rysunek w digital XD Teraz już idzie mi lepiej, tak myślę :> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się