Trau pa Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Dopiero niedawno odkryłam, że MLP:FiM ma swoją własną edycję mangową [po zakończeniu serii telewizyjnej, w fazie smutku warto sięgać po komiksy ]. Na pewnej stronie udało mi się zdobyć vol.1, oczywiście po angielsku. Powiem wam, że grafika jest naprawdę ładna; wygląd kucyków nie odbiega specjalnie od oryginału, ale ma w sobie coś dodatkowo uroczego [szczególnie ] Warte posiadania wersji papierowej, można pomyśleć. Ale że na polski rynek owa pozycja nie zdążyła jeszcze wejść, a ja bardzo lubię tłumaczyć teksty, tym bardziej w dymkach komiksowych, postanowiłam podjąć się spolszczenia MLP Manga najlepiej jak tylko umiem. I tu zwracam się do was: Czy jesteście zainteresowani polską wersją kucykowej mangi? Czy to dobry pomysł, czy może lepiej zostawić komiks w oryginalnym angielskim? Jestem na etapie pierwszego rozdziału tomiku 1, który pozostawiam wam do oceny: https://www.docdroid.net/MwUaG0z/mlp-manga-vol1.pdf Jeśli odzew będzie pozytywny, ruszę z pracą nad pozostałymi rozdziałami, a może nawet kolejnymi tomami [z moich poszukiwań wynika, że jest ich co najmniej 3]. Jeszcze jedna prośba: poinformujcie mnie, jeśli wątek nie pasuje do tego działu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts