Vulture Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowany) Przedstawiam kolejny projekt, który miałem przyjemność współtworzyć. Jest to jedna, mała opowieść, z bardzo dużego już uniwersum. Liczącego kilka opowiadań i kilkaset stron. Zobaczymy czy się spodoba. Jest to połączenie świata ludzkiego z kucykami. Postacie z MLP to Diskord i jego córka Screwball. Według mojej opinii, klaczka którą polubiłem, głównie poprzez współtworzenie opowieści o niej, jest świetnie oddana. Jej poziom manipulacji rozbraja. Niewiele ustępuje ojcu... Jeśli taka forma się spodoba. Mogę pomyśleć nad próbom wstawieniem reszty. Autor: Accurate “Accu” Memory Korekta: Vulture Opis: „Gra o dorosłość – Lustra Chaosu” To opowieść o siostrzanej więzi, która staje się silniejsza niż chaos. Bitsi i Ginny – dwie zwyczajne dziewczynki – nagle zostają wciągnięte w świat, gdzie odbicia w lustrach potrafią uwięzić wspomnienia, a dziecięce serca są cenniejsze niż jakakolwiek magia. Gdy Bitsi zostaje pochłonięta przez Screwball – córkę samego Discorda – jej dusza więźnie w labiryncie luster, gdzie każda chwila grozi zapomnieniem, a wspomnienia giną jak zgaszone świece. Ginny wyrusza w podróż przez krainę chaosu, by uratować siostrę. Po drodze odkrywa, że Screwball nie jest tylko wrogiem, ale także zagubionym dzieckiem, które od lat tkwi w pułapce własnego ojca. Razem muszą stanąć przed najtrudniejszym wyborem – walczyć z chaosem siłą, czy uwolnić się od niego przez miłość i przebaczenie. To historia o dorastaniu, odwadze i tym, jak spojrzenie w lustro – w swoje własne serce – potrafi zmienić wszystko. Czy miłość sióstr będzie silniejsza niż echo chaosu? Czy Screwball odnajdzie w sobie odwagę, by zerwać z więzią, która czyniła ją narzędziem ojca? „Gra o dorosłość – Lustra Chaosu” łączy elementy baśni, psychologicznego thrillera i opowieści o przemianie, w której prawdziwa siła rodzi się z więzi, a nie z magii. Gra o dorosłość – Lustra Chaosu. Kiedy serce odbija świat. PS... Jeśli ktoś chce wiedzieć, jak działają Lustra chaosu, to w spoilerze analiza, wykonana na podstawie tekstu przez Chat Gpt. I dlaczego ten artefakt jest tak groźny dla osoby, która jest poddana jego działaniu. Spoiler Poniżej jest też skrypt dla sesji pisanego RPG z czatem, gdzie gracz musi uciec z wnętrza takiego lustra... Mała Refleksja córki chaosu, o tym artefakcie Spoiler Monolog Screwball – „Ojciec w lustrze” Galeria była cicha. Zbyt cicha. Screwball stała pośrodku korytarza pełnego luster, kręcąc się wokół własnej osi, ale tym razem nie dla zabawy. Jej spiralne oczy nie błyszczały pewnością – były zmęczone, jakby każde lustro patrzyło na nią bardziej niż ona na nie. — Śmieszne, prawda? — odezwała się sama do siebie, głos miała dziwnie pusty. — Ja… mistrzyni chaosu, córka tego, który potrafił zmieniać cały świat w żart, boję się kawałka szkła. Dotknęła jednego z luster kopytkiem. Zadrżało lekko, jakby rozpoznało jej obecność. Przez sekundę zobaczyła w nim nie swoje odbicie, ale jego — ojca, Discorda. — Pamiętam… jak tu trafił. — Szept jej głosu wypełnił przestrzeń jak lodowaty oddech. — Myślał, że to będzie zabawne – że lustra chaosu są tylko kolejną grą, że może odbić samego siebie i wygrać. A one… wciągnęły go. Zatrzymały. Rozebrały na kawałki. Screwball cofnęła kopytko, jak poparzona. — Ja też mogłabym tu zostać, prawda? — jej głos drżał. — Jeśli spojrzę za długo, jeśli zacznę wątpić, kim jestem… lustra nie odróżnią mnie od cienia. Zamilkła na moment, po czym uśmiechnęła się gorzko. — Ojciec był potęgą. On stworzył to miejsce, te ściany z odbić… ale nawet on sam raz w nim skończył. Nie wyszedł, dopóki ktoś nie przywołał jego imienia. Patrzyła teraz na lustro tak, jakby było żywe. — Może właśnie dlatego się boję. Bo jeśli ono potrafiło połknąć jego, to co dopiero mnie? Małą błazenkę chaosu, która umie tylko bawić się odbiciami… Edytowano 17 minut temu przez Vulture Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się