Panda Hippis Napisano Wrzesień 18, 2012 Share Napisano Wrzesień 18, 2012 I znowu, znowu.. Rany, ile ja już wątków naspamiłem.. Jeśli komuś przeszkadza, to z góry przepraszam! [Dzisiaj będzie inaczej. Wcześniej posiłkowałem się informacjami z Internetu (co nie oznacza, że nie pisałem własnych tekstów!), a teraz opiszę moje wrażenia.] Oczywiście znowu o grach.. A co tym razem? Odświeżona graficznie gra stworzona dobre parę lat temu, czyli... https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4pFZUm0j5TAcEdruerL6ivADsc-QH9_o3VMXLvqPfs4wXgkgmWw MDK 2 HD - - Cóż... Pewnie wielu z Was grało w tą grę, ale ja.. nie. Przynajmniej tak mi się wydaję, bo skądś kojarzę Maksa i to jego cygaro. Ale wracając do tematu.. Grę tą zdobyłem poprzez magazyn CD-Action (nie, to nie jest reklama..). Od razu Kaziu zalecił mi instalację, ale opierałem się. Dawno nie grałem w gry przygodowo-platformowe i trudno mi było się przełamać. Ale jednak zainstalowałem. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do tej gry. Po włączeniu nowej gry naszym oczom ukazuje się ekran, gdzie w formie komiksu wyjaśniono pokrótce fabułę pierwszej części gry i rozpoczęcie fabuły drugiej. Ten motyw mi się akurat spodobał i zacząłem wierzyć, że będę się świetnie bawił. Historia w grze jest ukazana humorystycznie, a smaczku dodają scenki, w których bohaterowie dogryzają sobie nawzajem. Ciekawym aspektem są też minigierki. Na przykład od razu w pierwszej misji, gdzie sterujemy Kurtem (najpierwsiejszy/najważniejszy bohater w grze ^^) trzeba omijać lecące pociski, dopóki nie wylądujemy na statku obcych. W minigrze u Maxa, trzeba omijać lecące asteroidy. A u szalonego doktorka... Cóż.. Nie wiem, bo jeszcze nie doszedłem. Na razie jestem na poziomie drugim i kieruję naszym przeuroczym sześcionogim/łapym pieseczkiem. Można by rzec, że jest to klasa "Rambo", gdyż w czterech łapach trzyma giwery, którymi rozwala wrogów w drobny mak. Kurt, natomiast wyposażony jest w kombinezon skonstruowany przez doktorka, jeśli się nie mylę. Posiada on lunetę snajperską, która wygląda jak dziób ptaka. Ma też spadochron. Może więc atakować szybko i z ukrycia. I z tego co czytałem, nasz szalony naukowiec, nie ma żadnych broni, ani kombinezonu. Gdy nim kierujemy, musimy wykonywać raczej zadania logiczne, które polegają na stworzeniu nowej rzeczy z obiektów codziennego użytku (np. z tostera). Hmm.. Nie wiem co jeszcze dopowiedzieć... Może to, że jak na razie, grałem w tą grę przez ok. 1h na poziomie Normal i trudziłem się z pierwszym bossem, gdyż nigdzie w pobliżu nie miałem apteczki, a miałem 1% życia... Nie mniej jednak, bawiłem się świetnie i zamierzam dalej się bawić i odkrywać tą komiczną historię. Polecam tą grę dosłownie każdemu. KAŻDEMU! Bo humor zawarty w MDK 2 jest tego warty. Ba! Nie tylko humor, ale zagadki i ten klimat. Pomimo grafiki, gra jest bardzo grywalna! To chyba tyle. Dzięki za przeczytanie tych wypocin! I gdyby coś się nie zgadzało, to w komentarzu napisać. (Tak, ja czytam wszystkie komentarze) Do zobaczenia! Żegnajcie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziu Napisano Wrzesień 18, 2012 Share Napisano Wrzesień 18, 2012 Mówiłem ci że gierka jest pro? Mówiłem cały ranek. Kiedy już dostanę laptopa to pożyczysz mi MDK 2 bo jak nie to...BĘDĘ CI SPAAAMIŁ. Z doktorkiem będziesz miał niezły ubaw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts