MisysMama Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Cześć Witam was wszystkich w tym poście. Mam taki nieprzyjemny problem a chodzi mi dokładnie o to że z każdym użytkownikiem Hamchi mam tunel pośredni a powinien być bezpośredni. Zawsze miałem bezpośredni a ostatnio coś mi się porobiło wiecie jakie jest rozwiązanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashy Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Tunel pośredni to nie problem gdy wszystko Ci działa. Jeżeli nie to spróbuj ponownie zainstalować program i może wtedy coś się poprawi. Najlepiej zrestartuj sobie IP i zrób wszystko od nowa. Ostatnio ludzie kopiują IP i wykorzystują jak grają w coś (Counter Strike). Dostanie bana i ma to gdzieś (U KNOW). I uważaj ,bo Hamachi tworzy drugą sieć i może zjeść ci duszę JOKE Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrronto Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 w moim przypadku system nie instalował sterownika wirtualnej karty sieciowej i komputer "nie widział" Hamachi jako sieci komputerowej, mi dopiero pomogło formatowanie dysku. Zobacz w Panelu sterowania czy jest druga karta sieciowa o nazwie Hamachi, jak nie ma to tutaj leży problem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLO_pl Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Tunel pośredni to znaczy, ze nie ma miedzy wami połączenia użytkownik-użytkownik. Spróbuj tak: -wyłącz hamachi -zrestartuj połączenia hamachi(w połączeniach sieciowych) -uruchom hamachi Lub 1. osuń hamachi - wszystkie jakie masz na kompie. Upewnij sie, ze w polaczeniach sieciowych nie masz nic z hamachi. 2. uruchamiasz kompa ponownie. teraz instalujesz wersje 1.0.1.5. załóż jakakolwiek siec Pokombinuj trochę.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedoss Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Sprawdź, czy hamachi masz dodane do wyjątków zapory systemu, ew. (jeżeli posiadasz), czy antywirus nie blokuje połączeń Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisysMama Napisano Październik 11, 2012 Autor Share Napisano Październik 11, 2012 No kurcze nie działa robiłem wszystko co pisaliście nawet zrobiłem formata kompa i nic to nie dało to musi chyba być jakaś sprawa odgórna zresztą jutro pójdę do mojego dostawcy internetu może on mi pomorze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLO_pl Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Masz router? Jak tak to spr. konfiguracje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 A ja mam tak bardzo często i nic na to nie poradzisz. To samo się tak robi co jakiś czas, i w ciągu kilku godzin, dni wraca tak, jak było. Dostawca nie wyczaruje nagle działania hamachi - te często tak się "psuje", gdy ma się radiówkę lub ktoś z taką jest na serwerze programu (do którego też jesteś podłączony). Takie łącze działa raz lepiej, raz gorzej - w tym wypadku gorzej, bo zima, wiatry i inne potwory. Brzmi jak wiejskie głupoty, ale u mnie na wiosce się sprawdza i te problemy zostały potwierdzone. Oczywiście, mogę podać sposoby, które pewnie i tak Ci nie pomogą, bo na to nie masz wpływu, ale nie widzę sensu. Radzę poczekać. A jeśli dostawca coś wyczaruje jednak, to powiedz jak to zrobił i jak zapytałeś - może wtedy też tak zrobię... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisysMama Napisano Październik 12, 2012 Autor Share Napisano Październik 12, 2012 Jest taka sprawa ja nie jestem podłączony do Routera i nie mam radiówki ja jestem centralnie podłączony kablem do mojego dostawcy gdyż to jest mój sąsiad a jeśli chodzi o czekanie to czekam już 2 tygodnie i dalej to samo i to już nie chodzi tylko o hamachi bo mam to samo na Tunngle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisysMama Napisano Październik 28, 2012 Autor Share Napisano Październik 28, 2012 Dobra problem mam rozwiązany chodziło o nową konfiguracje routera do którego nie jestem podłączony , ale przerobiłem swoją bramkę internetową na nową konfiguracje taką jaką podał mi mój dostawca czyli z DHCP na PPPoE czy jakoś tak no i już wszystko śmiga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MietekPL ( TS ) Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Dobra problem mam rozwiązany chodziło o nową konfiguracje routera do którego nie jestem podłączony , ale przerobiłem swoją bramkę internetową na nową konfiguracje taką jaką podał mi mój dostawca czyli z DHCP na PPPoE czy jakoś tak no i już wszystko śmiga. Cieszę się ze jest dobrze , też miałem taki problem ale naprawiłem go tym że musiałem reinstalować win 7 - hamchi wykrywała na lapku i kompie te same IP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts