Jump to content

The Rise and Fall of One R. Dash [Reklama]

Eter
 Share

Recommended Posts

the_rise_and_fall_of_one_r__dash_by_gaia

Witam wszystkich !

Postaci pokazane w MLP:FiM z oczywistych względów często różnią się od tych które prezentują nam autorzy fanfikcji. Pierwszym powodem jest fakt że MLP:FiM jest kierowane głównie dla młodszej części społeczności więc niektórych tematów się nie porusza lub pomija. Przykładem mogą być rodzice Applejack ( http://pl.mlp.wikia.com/wiki/Apple_Family_Reunion#Epilog - dla tych co nie wiedzą o co chodzi ) Dlatego fanfikcja jest piękna, porusza i rozwija tematy które zostały pominięte lub sprytnie zamaskowane w MLP.

Dzisiaj chciałbym zaprezentować „The Rise and Fall of One R. Dash”; jest to fikcja która pokazuje prawdziwą ( według mnie ) osobowość Rainbow Dash.

Myślę że opis tej fikcji mówi wszystko :

"I'm not afraid of anything!"

except failure

"I'm awesome!"

i'm hurt

"I'm there for my friends!"

i need help

"I'm always willing to lend a hoof!"

why don't they see

Help

Jest to dość krótka ale zarazem piękna i ciekawa propozycja dla wszystkich wielbicieli błękitnej pegazicy, napisana dość prostym i przystępnym angielskim dzięki czemu nie powinna sprawić nikomu problemu.

http://www.fimfiction.net/story/96047/the-rise-and-fall-of-one-r-dash

Pozdrawiam oraz życzę miłej lektury !

Dzisiaj chciałbym zaprezentować „The Rise and Fall of One R. Dash”; jest to fikcja która pokazuje prawdziwą ( według mnie ) osobowość Rainbow Dash.

Myślę że opis tej fikcji mówi wszystko :

"I'm not afraid of anything!"

except failure

"I'm awesome!"

i'm hurt

"I'm there for my friends!"

i need help

"I'm always willing to lend a hoof!"

why don't they see

Help

W pełni się  z tobą  zgadzam. Ta fikcja pokazuje prawdziwą osobowość RD która kryje swoje prawdziwe Ja pod maską Najlepszej i niepokonanej twardzielki w całej Equestri.  Możliwe, że  boi się pokazać prawdziwą siebie, aby inni nie uznali jej za słabą i uczuciową, zapewne boi się odtrącenia przez innych i swoje przyjaciółki. Jest to moja własna opinia po przeczytaniu tej fikcji.

Edited by Yarpen

W pełni się  z tobą  zgadzam. Ta fikcja pokazuje prawdziwą osobowość RD która kryje swoje prawdziwe Ja pod maską Najlepszej i niepokonanej twardzielki w całej Equestri.  Możliwe, że  boi się pokazać prawdziwą siebie, aby inni nie uznali jej za słabą i uczuciową, zapewne boi się odtrącenia przez innych i swoje przyjaciółki. Jest to moja własna opinia po przeczytaniu tej fikcji.

Ciesze się że ktoś to przeczytał i skomentował. Tak to prawda, to jest naprawdę piękne co czasem można znaleźć w fanfikcji. W zasadzie od momentu gdy oglądam mlp zawsze dopasowywałem ( rozszerzałem ) ich "prawdziwe" osobowości, dlatego ten fic zwrócił moją uwagę ( obrazek powyżej który zresztą zainspirował autora do napisania tego również jest wspaniały ). Jeżeli ktoś jeszcze przeczytał to zapraszam do dyskusji, naprawdę lubię rozmawiać na temat tego co przeczytałem ;) .

Edited by Eternal